İçeriğe Yönlendir

2005 Fiesta El- Freni Lambası Yanıyor

Ceyhun Kümüş

Recommended Posts

Ceyhun Kümüş

Arkadaşlar merhaba;

2005 model Fiestam ile sağa ve sola keskin dönüşler yaparken ön panelde ki kırmızı renkteki el freni lambası sanki el freni çekilmiş gibi yanıyor ve 10 sn sonra ışık tekrardan sönüyor.

Bu durum hakkında sizlerden yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Okan Beloğlu

fren hidrolik seviyesi düşmüş olabilir. kontrol edin. kapakta şamandıra vardır sıvı eksildiğinde uyarı lambasını yakar.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez
Fren hidrolik seviyeniz düşmüş.

+2619761965

Yorum bağlantısı
Ceyhun Kümüş

Sadece bu lamba keskin virajlarda, dönüşler de yanıyor ve yol düze çıkınca hemendüzeliyor.

Peki arkadaşlar, Fren Hidrollik seviyesinin düştüğünü motor dan nasıl anlarım, sürüş emniyetini tehlike atar mı ve nasıl bu sorunu çözerim.

Değerli Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Okan Beloğlu

düz yolda sürekli yanmıyorsa fazla sorun yok. fakat yinede bi servise uğrayın hidrolik ilave etsinler.. bunu sizde yapalibirsiniz aslında yanılmıyorsam dot 4 hidrolik ilave edilmesi gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Ceyhun Kümüş
(düzenlendi)

Sadece viraj dönüşünde yanıyor ve dönüş tamamlanınca ışık sönüyor.

Hidroliğin kendiliğinden zamanla azalması mümkün müdür, doğal mıdır? yoksa bir kaçak olabilir mi?

tarihinde Ceyhun K tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kaçak olabilir arka tekerlek içi kısımlarına falan bakın.Jantların içinde yağ lekesi varsa merkezlerden kaçırıyordur., eskimiş balata hidrolik kabında azalmaya yol açabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fren hidrolik sisteminde kaçak demek, 2 frene basışta bomboş hidrolik haznesi demektir. Biten balatanın sonucu, hidroliğin seviyesinin düşmesidir, bu düşme şu an anda çok olmadığı için, çalkantıda yani virajlarda lambanın yanmasına sebebiyet veriyor, hidroliği tamamlatmak en yanlış uygulamadır, zira balata yenilenince fazla hidrolik kaptan taşacaktır, hidrolik yağı boyanın birinci düşmanıdır, boyayı kaldırır, iç saçta korozyon yaptırır. Balatalarınızı kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Ceyhun Kümüş

Selamlar;

Bugün aracı Ford Servisine götürdüm balataların kontrolü için. Önce Usta da balatadan şüphelendi.Balataları kontrol etti bir sorun görmedi. Sonradan farkettik ki geçen seferki bakımda fren-diskleri değişmişti. O değişimde hidroliği tam ayarlamadığından uyarı veriyordur dedi. Az hidrolik ilave ettiler.Birde benim anlamadığım kampanalardaki tozları aldım gibi birşeyler söyledi.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Kampana kısmen kapalı bir sistem olduğu için içince balata tozu birikir.Belki açıp içini hava tutarak temizlemiştir.

Aynı balata tozu önlerde janta birikiyor. :D

Yorum bağlantısı
  • 7 yıl sonra...
Bahittin Akçam

Aynı sorun benim başıma bugün geldi servise gideceğim. Ama sayenizde faydalı bilgilerle gidecegim.  :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...