Sami Aktaş 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Araç satışı yapmak istiyorum...Ama işlemleri kendim yapmayacağım...Bu iş için eskiden noterden alınan vekalet yeterli oluyordu...Değişen herhangi bir kanun vs var mı yoksa yine aynı sistem geçerli mi? Son zamanlarda noterde vekalet alan/veren arkadaşlar hangi belgeler gerektiğini kaça malolduğunu yazabilirlerse sevinirim... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Anlaştığın müşavirden isim listesini alarak, notere gidiliyor, onların adına alma-satma vs. belgesi düzenleniyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Vekaletini veren ruhsat sahibin kimliğini ibraz ediyor, verdiği kişilerin ki için gerekmiyor. Yorum bağlantısı
Sercan Temel 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Vekalet veren kişinin kimliği isteniyor. Ama burada satış sözleşmesiyle, takip için verilen vekaletnameyi karıştırmamak lazım bence Yorum bağlantısı
Sami Aktaş 31 Ocak 2009 Yazar Paylaş 31 Ocak 2009 Teşekkür ederim bilgiler için...Şimdi ben bu vekaleti bacanağa vereceğim...O satışını yapacak...Ancak arabanın muayenesi yapılacak, LPG işlenecek, plaka değişecek bunların tek bir ruhsat değişimiyle halledilebilmesi nasıl mümkün olur?Satıştan sonra ruhsat çıkarılana kadar bu işler yeni sahibi tarafından yapılabilir mi?Yoksa satış yapılmadan önce benim yaptırmam gereken işlem var mı?Hatırladığım kadarıyla vekaletnameye satış dışındaki işlemlerinde vekil tarafından yaptırılabileceğini ayrıca yazdırmam gerekmiyordu...Ayrıca bir ibare ekletmem gerekecek mi acaba? Yorum bağlantısı
Sercan Temel 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Çağlar Beyle aynı anda iletiyi girmişim. Birşey daha eklemek istiyorum. Satışı yapan kişinin mutlaka bir defalığına notere gitmesi gerekiyor. Eğer vaktiniz varsa alıcıda aynı şehirdeyse direkt satışı verin gitsin takip işini alıcının takipçisi yapar hemde sıfır masrafla satışı bitirirsiniz. Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 31 Ocak 2009 Paylaş 31 Ocak 2009 Teşekkür ederim bilgiler için...Şimdi ben bu vekaleti bacanağa vereceğim...O satışını yapacak...Ancak arabanın muayenesi yapılacak, LPG işlenecek, plaka değişecek bunların tek bir ruhsat değişimiyle halledilebilmesi nasıl mümkün olur?Satıştan sonra ruhsat çıkarılana kadar bu işler yeni sahibi tarafından yapılabilir mi?Yoksa satış yapılmadan önce benim yaptırmam gereken işlem var mı?Hatırladığım kadarıyla vekaletnameye satış dışındaki işlemlerinde vekil tarafından yaptırılabileceğini ayrıca yazdırmam gerekmiyordu...Ayrıca bir ibare ekletmem gerekecek mi acaba? Tek vekaletnamede hem satışi için hemde diğer işlemleri ( plaka tescili, LPG işletme, plaka çıkarma vb.) yapabilirsiniz..Diğer işlemler için noterlerde matbu açıklama var zaten hepsini kapsıyor.Alış ve satışta istenirse ilave ediliyor açıklamalara. Yorum bağlantısı
Recommended Posts