İçeriğe Yönlendir

Egzoz seçimi

Kaan Kara

Recommended Posts

Kaan Kara

Merhaba Arkadaşlar,

açık hava filtresi konuşmamızdan sonra yapacağım modda egzoz seçimi de önemli bu yüzden sizden yardım istiyorum. Aşağıda özelliklerini, fotolarını ve linklerini verdiğim egzozlardan sizce hangisi daha performanslıdır, ses açısından sorun yaratır mı (çok bağıran kurt tipler işimize yaramayacaktır) ve de focus 1'lere montajı kolay olur mu ? bu kriterleri göz önüne alarak sizce hangisi seçilmelidir ?

Hepsinin fiyatları aşağı yukarı aynı 150-200 arasıdır... Cevaplarınız için şimdiden tşkler.

1) JSV EKZOS: Universal tip olarak üretilmiş olan egzozun 58 mm bağlantı ucu çapı, 200 mm susturucu çapı, 135 mm susturucu yüksekliği, 110 mm uç çapı, 170 mm uç uzunluğu ve 340 mm susturucu uzunluğu bulunuyor. --> http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...=599&kn=JSV

2) WELD KARBON PERFORMANS EKZOS: Uygunluk : Tüm marka ve model araçların egzos çıkışlarına uygundur. Paslanmaz komple krom,içerisinde özel performans filtresi Spor egzos sesi elde etme imkanı Komple uzunluk : 49 cm Susturucu genişliği : 12 cm Çıkış ucunun çıkış çapı : 10 cm --> http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...37&kn=Ekzos

3) MONZA PERFORMANS EGZOS KROM: Uygunluk : Tüm marka ve model araçların egzos çıkışlarına uygundur.

# Paslanmaz komple krom,içerisinde özel performans filtresi Spor egzos sesi elde etme imkanı Komple uzunluk : 45 cm Susturucu genişliği : 12,5 cm Çıkış ucunun çıkış çapı : 10 cm Bağlantı kaynak yeri çapı : 6,2 cm çap --> http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...37&kn=Ekzos

4) Slincer Carbon Fiber Komple Egzos: Yeni SLINCER lı model egzoslar,tüm marka ve model araçların egzos çıkışlarına uygundur ve Slincer desteği ile ses gücünü kontrol etmek sizin elinizde olur! Paslanmaz komple krom,içerisinde özel performans filtresi carbon fiber dış kaplama Spor egzos sesi elde etme imkanı Komple uzunluk : 54 cm Susturucu genişliği : 13,5 cm Çıkış ucunun çıkış çapı : 10 cm Bağlantı kaynak yeri çapı : 5,7 cm çap Çıkış ucunun çıkış çapı : 10 cm --> http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...mp;kn=D%DD%D0ER

5) PERFORMANS EGZOS KROM: Uygunluk; Tüm marka ve model araçların egzos çıkışlarına uygundur. Paslanmaz komple krom,içerisinde özel Performans filtresi Spor egzos sesi elde etme imkanı Komple uzunluk : 53 cm Susturucu ebatları : 34 cm x 21 cm Çıkış uç uzunluğu : 17 cm Çıkış ucunun çıkış çapı : 17,5 cm Bağlantı kaynak yeri çapı : 5,5 cm çap --> http://www.eliftuning.com/index.php?p=show...mp;kn=D%DD%D0ER

Fotoları:

egzozlartq1.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bütçe ve göz zevkinize göre seçiniz, nasıl olsa görsellik dışında bir değişim olmayacak.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Ses çok çıkmasın, alt devirlerde çok kayıp yaşamayalım diyosanız, IBS Işık abi'nin f1 için özel tasarım egzostlarını tavsiye ederim. Kullanıyorum, çok memnunum.. F1 hb için özek tasarlanmış kısa kazanlı egzost. Fiyatları da 150 civarı olması lazım..

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...

otto marka slincerli egzosu her zaman tavsiye ederim, tok ve tatlı bir sesi var. rahatsız ederse tak slinceri sessiz sedasız yola devam.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek Eski
(düzenlendi)

Egzos denince Remus'tan ötesini tanımam. :D

tarihinde Yasin ?im?ek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin
Bütçe ve göz zevkinize göre seçiniz, nasıl olsa görsellik dışında bir değişim olmayacak.

+1903

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ercan Ergül
(düzenlendi)
+1

Yada SS

sizce bu egzoz nasıl?

otto marka slincerli egzosu her zaman tavsiye ederim, tok ve tatlı bir sesi var. rahatsız ederse tak slinceri sessiz sedasız yola devam.

bu mu?

tarihinde Ercan Erg tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir
(düzenlendi)

Bunlarda iyidir. Fiyatlarına göre Kaliteli sayılır.

1

2

3

tarihinde Onur Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ercan Ergül

1

2

3

3 egzozda aynı sayılır fakat kazanı focuslara uyarmı kı uzun gbi

Yorum bağlantısı
Hüseyin Kadıoğlu

eğer fikir kabul edersen şöyle bir şey sunmak isterim. 51lik düz boru ve orjinal egzoz ben bu şekilde kullanmıştım. ama bende hava filtresi sesi hastalığı var dı :clapping: çok seviyordum o yüzden öyle yapmıştım ayrıca egzoz koymak istersen otto düşünülebilir. supersprint güzeldir ama focus lardaki katkısı nedir bilemem. saygılar

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Şeref Gökırmak

Merhaba arkadaşlar, sorumu buraya yazmayı uygun gördüm, konu yakın sayılır. Bugün egzost değişimi yaptırdım, 2 yıl garantili olarak; Orta susturucu ve son susturucuyu değiştiler. 190 lira ücret ödedim fiyat nasıl acaba normal mi? Araç 2000 model focus sedan.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Yan sanayi sanırım. 2 yıl garantisi güzel. Galvaniz mi krom mu ? Garanti firma garantisi mi usta garantisi mi ( hani olur ya garantisi benim gibi :) )

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

1

2

3

Ortadakinin yanık uçlu olmayanından var bende dizel olmasına rağmen güzel bir sesi var hemde slincerli :)

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Demir
Ortadakinin yanık uçlu olmayanından var bende dizel olmasına rağmen güzel bir sesi var hemde slincerli :)

Ortadakinin ta kendisi var bende de, İlk fırsatta video paylaşımı yaparım :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Fazla ses veren gürültülü egsozları sevmiyorum. Az, tatlı ses verecek. Hava filitresi tarzında, hani spor arabaların kendi orjinal tatlı motor sesleri vardır, ses o şekilde olmalı.

Yorum bağlantısı
Şeref Gökırmak
Yan sanayi sanırım. 2 yıl garantisi güzel. Galvaniz mi krom mu ? Garanti firma garantisi mi usta garantisi mi ( hani olur ya garantisi benim gibi :D )

Galvenizli ürün, ENDER marka. Garanti kağıdı doldurdular, dikkat etmedim ama firma garantisi sanırım. Yalnız orta susturucunun cıkış borusu aracın altına çarpıyor. Yokuş yukarı giderken, egzozst geriye doğru salınım yapınca arka tekerleri tutan ana dingile değiyor, kasisde vuruntu yapıyor, yarın tekrar götürüp bir göstereceğim. Bir kaç santim ileri alınabilirse sorun düzeltilebilir.

Normalde orjinal ürünün ücreti ne kadar? (Bu arada Egzostlar kaynaklı değil, kelepçeli)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Orjinal tedarikçi mi derler ne derler bilmem ama orjinali Bosal marka olması lazım ya da Bosalın ford mühürlü egsozunu göstermişlerdi bana. (tabi renoya da o firma tedarik ediyor sanırım) Ve 400 tl fiyatı ben almıştım 1 seneyi geçiyor. Ama son sustrucu için miydi çifti mi pek hatırlamıyorum. Ve krom olması lazım orjinalin. Yine galvanizide göstermişti bana ama 2 yıl anca gider demişti. Bosal ın 3 yıl garantisi var ama 5 sene rahat gider diyordu.

Geçmiş gün hep yanlış hatırlıyormuşum :crazy:

ayrıca orta ve son susturu içinde yine bosalın ford mühürlü ürünü için 400 lira dedi 2 yıl garanti veriyor ve 5 yıl rahat gider diyor ucuz yollu dersen orta ve son susturucu ve spiral değişimini 300 e hallederiz ama onların ömrü 1 yıl dedi orjinaller krommuş parlak zaten diğerleri hem şekili üçgen gibi hemde galveniz gibi dedi

demişim :p

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
Merhaba arkadaşlar, sorumu buraya yazmayı uygun gördüm, konu yakın sayılır. Bugün egzost değişimi yaptırdım, 2 yıl garantili olarak; Orta susturucu ve son susturucuyu değiştiler. 190 lira ücret ödedim fiyat nasıl acaba normal mi? Araç 2000 model focus sedan.

Aynı parçaları bende değiştirdim, 180 TL tuttu.

Yalnız orta susturucunun cıkış borusu aracın altına çarpıyor. Yokuş yukarı giderken, egzozst geriye doğru salınım yapınca arka tekerleri tutan ana dingile değiyor, kasisde vuruntu yapıyor.

Aynı sorun var

Yorum bağlantısı
Şeref Gökırmak
Aynı parçaları bende değiştirdim, 180 TL tuttu.

Aynı sorun var

Ahmet bey orta susturucunun kelepceyi söküp 2 cm kadar ileri itince sorun ortadan kalktı. Artık carpmıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
Ahmet bey orta susturucunun kelepceyi söküp 2 cm kadar ileri itince sorun ortadan kalktı. Artık carpmıyor.

Vakit bulup egsozcuya gidebilsem yaptıracağım ama... Sizin sorunun çözüldüğüne sevindim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...