İçeriğe Yönlendir

Kalorifer kontrol ünitesi (sanırım)

Serkan Çaglar

Recommended Posts

Serkan Çaglar

Arabayı (fiesta flair 98) 1-2 ay önce aldım. aynı işyerinde çalıştığım adam arabanın kalorifer kontrol ünitesinin arızalı olduğunu soğuk hava üflemediğini söylemişti alırken ayrıca kontrol ünitesinin arkasındaki arızalı elektronik parçayı bana vermişti. aynı parçayı serviste ve çıkmacıda sorduğumda en düşük fiyatın 250 ytl olduğunu öğrendim ve ebay dan 20 pound'a aldım, elime ulaştı. parçayı yerine taktığımda kontrol ünitesi çalışmadı. Sanırım kontrol ünitesinin arkasındaki parçadan kaynaklanmıyor peki ya şuan ne yapmam gerekiyor. yalova daki ford servisine götürdüm adam arkadaki halat kopmuştur kontrol panelinin tamamını değiştirmek gerekiyor dedi arızanın nerden kaynaklandığına bakmadan. yuh dedim arkada elektronik parça var halat yok diyince adam ya kusura bakma karıştırmışım dedi. tabi arkadam bakmadan çıktım bende. ama bunu bir an önce hallletmeliyim çünkü ebaydan aldığım parça arızalıysa geri göndereceğim. lütfen yardım edin.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Kalorifer, halat, kontrol paneli değişimi?? :);)

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar

kontrol paneli 3 parçadan oluşuyor

1. parça : fan kontrol halatının bulunduğu araba içinde havanının yönünü veren kontrol ünitesi (bunda sorun yok)

2. parça : arkasında aşağıdaki resimde olduğu gibi elektronik parça bulunanan sıcak ve soğuk ayarını yapan kontrol ünitesi (sıcakta veya soğuk her halukarda sıcak üflüyor. hatta o elektronik parça olmadığı zamada bile sıcak üflemeye devam ediyor.)

3. parça : havanın esme şiddetini ayarlayan parça (bundada bir sorun yok)

benim merak ettiğim bu parça sağlam olsa bile mekanik aksamda sorun olabilir mi?

yada benim haricimde bu sorunu yaşayan varmı?

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı
(düzenlendi)

Serkan bey... Buralara gelmeden önce bize danışsaydınızya,neyse... Aracınızın kalorifer musluğu arızalı..Cam önündeki ızgaranın altında...Elektrikle çalışır,sıcak konumda kalmış.. 115 ytl... :help:

tarihinde Osman Dumanl? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar

arabayı satın aldığım adamın ustası kalorifer musluğunu değiştirmiş dediğine göre, arızalı parça diye bana kontrol panelinin arkasındaki parçayı verdi. üzerine baktığımızda entergeden (resimde) nokta şeklinde şişme vardı kesin entegre yanmıştır dedim ve bundan dolayı o parçayı aldım. aynı sorunu başkalarıda yaşadığından kesin odur diye düşündüm :help:

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Ahmet Sertta?

benim arabamdada bu parçanın biraz sorunlu çalıştığı tesbit edildi.(aşağı- yukarı hava yönlendirmelerini tam yapamıyor.klepeler tam kapanmıyormuş)servis garanti kapsamında parçanın değiştirilebileceğini ama bu işlemin ön göğsün komple sökülmesi ile yapılabileceğini belirtti.bense göğsün sökülmesinden sonra olabilecek muhtemel gıcırtılardan kaçındığım için şimdilik erteledim.bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini belirtirse sevinirim.garanti dolmadan değiştirmekte istiyorum çünkü parça yaklaşık 3000 tl.

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
3000 TL hangi parça? komple motor falan mı :good1:

hakketen haa çağlar abininde yorumlarını almak istiyoruz büyük üstad :bambam::superman:

Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Sertta?
3000 TL hangi parça? komple motor falan mı :)

ne olduğunu bilmiyorum.sadece serviste söyledikleri bu.havalandırmayı camlara veriyorum ama aynı zamanda birazda aşağıya veriyor.kışın soğuk havalarda motor ısınana kadar ayaklarım biraz üşüyor.bende şimdilik çözümü dışardan hava girmesini engelleyen düğmeyi kapatarak buldum.o zaman soğuk hava girmiyor.zaten komple sistemin değişmesi bana mantıksız geldi.çünkü diğer bütün fonksiyonlar çalışıyor.eğer yönlendirme kapaklarında sorun varsa bence ayarlanabilmesi gerekir.bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yönlendirirse sevinirim.

Yorum bağlantısı
Serkan Çaglar

servislere benim güvenim kalmadı dediğim gibi benim de sorun soğuk havanın girmemesiydi ve bunun için servise gittim derdimi anlattım adam bana ön kontrol panelinin komple değişmesi gerekir arkasındaki halat kopmuştur dedi peki dedim ön sol cam birden kitlendi açılıp kapanmıyor sorun nedir dedim usta cam motoru yanmıştır dedi, bende ustaya hemen kaputu kapat diyince usta ne oldu diye sordu? bende arkada halat yok elektronik aksam var dedim usta ya kusura bakma bunu bir önceki modelle karıştırdım dedi :) ben yinede kapat dedim ve arkama bakmadan çıktım. eve geldim ön sol cam anahtarını cıkartıp kontrol ederken temassızlık olduğunu fark ettim ve elektrik bandıyla sarınca kabloları canavar gibi çalışmaya devam ediyor. bundan dolayı servise gitmiyorum

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Serkan Çaglar
Serkan bey... Buralara gelmeden önce bize danışsaydınızya,neyse... Aracınızın kalorifer musluğu arızalı..Cam önündeki ızgaranın altında...Elektrikle çalışır,sıcak konumda kalmış.. 115 ytl... :nazar:

osman bey dediğinizde bir miktar haklısınız hem kalorifer musluğu hemde entegre bozulmuş. ikisinide değiştirince çalıştı.

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Fatih Kasa

kalorifer musluğu açık kalınca sürekli sıcak hava verir, bazen bu musluğun bobininde sorun olabilir, eğer çıkan parça orijinal ise saklamanızda fayda var ilerde yan sanayi parçada sıkıntı çıkarsa birbirini yapabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Şu vanayı bizim fietalarda ki gibi hiç koymasalarda sadece hava yönünü değişen kapakçık koysalar olmazmı yani, ne sinir bişeydir bu ya.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...