İçeriğe Yönlendir

Focus far ayarı

Veysel Haktan

Recommended Posts

Veysel Haktan

merhaba...2004 focusun sol farı içeriden ayarlanırken sağ far da herhangi bir değişiklik olmuyor...neden olabilir...teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Far yükseklik ayar motoru bozulmuştur..

Çıkma bakın, 5-10 lira gibi bir paraya bulabilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Engin Özarı
(düzenlendi)

Arızanın Far yükseklik ayar motor veya sisteminden olma ihtimali kuvvetli.. Motordan önce giriş jak ve kablo bağlantılılarını kontrol etmenizi öneririm... Jak çıkmış veya kablo kopmuş olabilir..

tarihinde Engin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Hakan Erdal
Far yükseklik ayar motoru bozulmuştur..

Çıkma bakın, 5-10 lira gibi bir paraya bulabilirsiniz...

selam bu far yükseklik ayar motorunu netten bulabilirmiyim veya çıkma olarak nereden alabilirim.

teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Önce servislere bir sorun fiyatı ucuzlamış olması gerekli, pahalı ise ford yedek parçası satanlarda mutlaka vardır. Tahminen 20-25 TL. civarıdır.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Önce servislere bir sorun fiyatı ucuzlamış olması gerekli, pahalı ise ford yedek parçası satanlarda mutlaka vardır. Tahminen 20-25 TL. civarıdır.

+06.yetkili servislerden başlamak fiyat araştırmasına daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Zühtü Kaya
(düzenlendi)
Arızanın Far yükseklik ayar motor veya sisteminden olma ihtimali kuvvetli.. Motordan önce giriş jak ve kablo bağlantılılarını kontrol etmenizi öneririm... Jak çıkmış veya kablo kopmuş olabilir..

far yükseklik ayar motoru aracın neresinde;kontrol etsek

tarihinde Z tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Özarı
far yükseklik ayar motoru aracın neresinde kontrol etsek

Far grubu plastiği içinde galiba. bende merak edip bakmadım. Gölcükte Cennect assembly fabrikasında , farın arkasında plastik kapağın içinde montaj yapıldığını gördüm.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Acar

Hafiften bir horrt.

Dün gece yolculuğu yaparken farkettim ki araç yolu çok az aydınlatıyor. Farları sildim falan ama bariz bir düzelme olmadı. Sonra farlara baktım ki en yakını gösteriyor. Far yükseklik ayarını oynadım ama düzelme olmadı. Far hala en yakını göteriyor. Ama ilginç olan ben far yükseklik ayarını oynattığım zaman inceden bir motor sesi geliyor. Sanki far motoru çalışıyor da farlara bağlantısında bir sorun var gibi. Sorun ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Metehan Şahin
Hafiften bir horrt.

Dün gece yolculuğu yaparken farkettim ki araç yolu çok az aydınlatıyor. Farları sildim falan ama bariz bir düzelme olmadı. Sonra farlara baktım ki en yakını gösteriyor. Far yükseklik ayarını oynadım ama düzelme olmadı. Far hala en yakını göteriyor. Ama ilginç olan ben far yükseklik ayarını oynattığım zaman inceden bir motor sesi geliyor. Sanki far motoru çalışıyor da farlara bağlantısında bir sorun var gibi. Sorun ne olabilir?

Sıkışmış olabilir. Bu şekilde zorlarsanız yükseklik ayar motoruna veda edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Özcan Keskin

merhaba...2004 focusun sol farı içeriden ayarlanırken sağ far da herhangi bir değişiklik olmuyor...neden olabilir...teşekkürler...

tam konu açacaktım bi aratayım dedim ve bu konuyu buldum bendede aynı durum var sol taraf hareket ediyor sağtaraf hep yukarda kalıyor

Yorum bağlantısı
Özcan Keskin

kendim cevaplayım bari

bu işe kendim el atmayı düşündüm

incelemem sonucu sağ sol farın farklı markalar olduğunu gördüm ve sağ farın içinde far motoru olmadığını gördüm

birkaç ford yedek parçacıyı aradıktan sonra yakında biyerden 25 tl ye buldum

tanıdık bi elektrikçi vardı aradada montajını yaptırdım ve sorun halloldu

bilgilerinize...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...