İçeriğe Yönlendir

Mondeo2 - Vectra B - Accord - Carina - Corona

Ahmet Kürekçi

Recommended Posts

Guest Aydan Tambay

Hiiiiiç uğraşmayın!

Kesinlikle mondeo derim ben!

Ustası çoktur.

Ayrıca ford un servis ağı çok geniştir.

Yorum bağlantısı
Utku Çay

benim eski patronda 98 vectra cd vardı. 2 ayda bir mutlaka sanayiye uğrardı araba, görmeden yapamazdı :D

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut

Vectranın B kasaları, özellikle elektrik tesisatı yönünden epey sıkıntılı araçlardır. Ana tesisat kablosu arızası meşhurdur. Arıza yaptı mı araba bir daha iflah olmaz.

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

Carina 98 model eniştemde var otomatik sağ kapı çıtası serviste 2 sene önce 450 ytl idi...Üretimi durmuş arabanın parça sıkıntısı oluyor.Accord alırdım bu seçenekler arasında...Corona apex cidden güzeldir ama temizi ancak doğuda var.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kürekçi

şükrü abi ye yaptığım teklife cevap gelmedi. Şükrü abinin araba tam bana göre. :D

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

temmuz sonuna kadar carina otomatik kullanıyordum 20 000 km kullandım araç aldığımda 128 000 km de idi benden önceki sahibi çok temiz bakmış tamponları hariç araçta boya bile yoktu bendede 20 000km hiç sorun çıkartmadı çok rahat ve güzel bi araç satarken inanın 1 hafta da ve istediğim fiyata sattım yeterki alıcısını bulun ve araç düzgün olsun

Yorum bağlantısı
Ahmet Kürekçi

bakalım artık bişey alacağız gönlüm mondeo dan yana ama... biraz evvel bi toyota corolla xei sordum 98 model gri kliama falan yok adam arabaya 14.000 tl istiyor. 13.750 tl ye almış şimdi satıyormuş. biz arabadan hep zarar ediyoruz ben fiestayı 17.250 ye almıştım, 15 e zor sattım bu nasıl iş anlamış değilim. :p:) :)

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar
niye benim koyduğum da görünüyo

?

ben resim falan göremiyorum.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Hm 8-9 bin liraya alıcam, hem de masraf çıkarmayacak diyorsanız 1999-2000 Clio bakın...

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

arkadaşlar 1997 opel vectra 2000 gls arabam vardı 4 sene bindim maşallah hiç bir sorun açmadı bakımını özel serviste yaptırıyordum 2004 te sıfır opel vectra 1.6 comford aldım aldığıma bin pişman oldum parçaları çok pahalı arabada çekiş yok şehir içinde çok hantal kalıyor uzun yolda sorun yoktu. 5 ay önce 2005 ford focus c-max ghia aldım dünya varmış dedim istediğim her şey var sadece parça fiyatları yüksek :D

şöyle bir örnek vereyim : bagaj açma kilidi bozulmuştu yenisini almadan önce bir araştırayım dedim ikitellideki hurdacıları dolaştım focus ile aynıymış adam bagajın üstünden söktü baktık aynı kaç para dedim 50 tl dedi çıkmasına bu fiyat dediler bende inat ettim kilidi söktüm içindeki entegre su aldığından çürümüş karaköye elektronik parça satan yerleri dolaştım uygun bir entegre buldum lehimledim taktım şimdi canavar gibi çalışıyor :D kaç paraya mal ettim desem inanmassınız 1 ytl ye :p

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş
şöyle bir örnek vereyim : bagaj açma kilidi bozulmuştu yenisini almadan önce bir araştırayım dedim ikitellideki hurdacıları dolaştım focus ile aynıymış adam bagajın üstünden söktü baktık aynı kaç para dedim 50 tl dedi çıkmasına bu fiyat dediler bende inat ettim kilidi söktüm içindeki entegre su aldığından çürümüş karaköye elektronik parça satan yerleri dolaştım uygun bir entegre buldum lehimledim taktım şimdi canavar gibi çalışıyor :D kaç paraya mal ettim desem inanmassınız 1 ytl ye :p

Bravo valla :D

Yorum bağlantısı
biraz evvel bi toyota corolla xei sordum 98 model gri kliama falan yok adam arabaya 14.000 tl istiyor. 13.750 tl ye almış şimdi satıyormuş. biz arabadan hep zarar ediyoruz ben fiestayı 17.250 ye almıştım, 15 e zor sattım bu nasıl iş anlamış değilim.

Son 3-4 yıldır araba alıp karla satma devri kapanmışken, yukarıdaki gibi araç satmaya çalışanlar olması ilginç. Toyota güzel, sorunsuz araç ancak yukardaki rakamlar da oldukça abartılı. Zaten sorunsuzlukları belli bir süre sonra sona erecek bu araçların çünkü yaşları bir hayli eskidi.

8,5-9.000.-Tl'ye orta sınıf bir araç almayı istediğiniz için karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı da hazırlıklı olmalısınız.

- Ya çok bakımlı bir aracı bu fiyata bulmak için uğraşacaksınız, ya da alırken kar edip, daha sonra masrafları ile uğraşacaksınız. Ancak bu sınıf araçların hiçbirinin parçası ucuz olmayacak maalesef. Mondeonun göze gelmeyen küçük parçalarının fiyatları (çıkmacılar için konuşmuyorum) focusdan en iyi ihtimalle 2 kat pahalı. Vectra-Astra, Accord-Civic, Carina-Corolla arasında da aynı korelasyon olacaktır.

- Yerli araçlar ya da daha yüksek modelli (98-99) Japonlar Nissan primera veya Mazda Familia, tüp taktırmayacaksanız mitsubishi carismalara bakabilirsiniz. Mitsubishi 1,8gdi'ler Volvo S40'lar ile aynı fabrikada üretilen, 1,8 volvolarla aynı motoru kullanan araçlardır.

- İlla orta sınıf diyorsanız, Lagunaların ve meganların 115bg'lik 2.000 cc'lerine bakabilirsiniz. Ama mondeo kullanıcısı olarak temiz ve bakımlı mondeodan bir hayli keyif alacağınızı söyleyebilirim.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Utku Çay
(düzenlendi)
bakalım artık bişey alacağız gönlüm mondeo dan yana ama... biraz evvel bi toyota corolla xei sordum 98 model gri kliama falan yok adam arabaya 14.000 tl istiyor. 13.750 tl ye almış şimdi satıyormuş. biz arabadan hep zarar ediyoruz ben fiestayı 17.250 ye almıştım, 15 e zor sattım bu nasıl iş anlamış değilim. :good1::s :S

2006 eylül-ekim aylarında elimdeki paranın üzerine kredi çekip 19a fiesta dizel alacaktım, sonra krediye falan girmekten vazgeçtim ve kredi çekmeden 95 corollayı 11.5a aldım. 2 gün önce corollamı 12.7e sattım, fiestanın bugünki değeri 15 olacaktı...

yani corollada daha az zarar ettim....

(11500 lirayı yıllık %10la faizle 2 yıl bankada durduğunu farzedersek, 14000 liraya yakın para ederdi, 2 yıldan fazla süre sonra elime 12.7 geçtiğine göre 1.3 zarar etmişim diye düşünüyorum, gerçi bu kadarı da hesaplanmaz ama :) )

tarihinde Utku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Kürekçi
Son 3-4 yıldır araba alıp karla satma devri kapanmışken, yukarıdaki gibi araç satmaya çalışanlar olması ilginç. Toyota güzel, sorunsuz araç ancak yukardaki rakamlar da oldukça abartılı. Zaten sorunsuzlukları belli bir süre sonra sona erecek bu araçların çünkü yaşları bir hayli eskidi.

8,5-9.000.-Tl'ye orta sınıf bir araç almayı istediğiniz için karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı da hazırlıklı olmalısınız.

- Ya çok bakımlı bir aracı bu fiyata bulmak için uğraşacaksınız, ya da alırken kar edip, daha sonra masrafları ile uğraşacaksınız. Ancak bu sınıf araçların hiçbirinin parçası ucuz olmayacak maalesef. Mondeonun göze gelmeyen küçük parçalarının fiyatları (çıkmacılar için konuşmuyorum) focusdan en iyi ihtimalle 2 kat pahalı. Vectra-Astra, Accord-Civic, Carina-Corolla arasında da aynı korelasyon olacaktır.

- Yerli araçlar ya da daha yüksek modelli (98-99) Japonlar Nissan primera veya Mazda Familia, tüp taktırmayacaksanız mitsubishi carismalara bakabilirsiniz. Mitsubishi 1,8gdi'ler Volvo S40'lar ile aynı fabrikada üretilen, 1,8 volvolarla aynı motoru kullanan araçlardır.

- İlla orta sınıf diyorsanız, Lagunaların ve meganların 115bg'lik 2.000 cc'lerine bakabilirsiniz. Ama mondeo kullanıcısı olarak temiz ve bakımlı mondeodan bir hayli keyif alacağınızı söyleyebilirim.

Saygılarımla.

2006 eylül-ekim aylarında elimdeki paranın üzerine kredi çekip 19a fiesta dizel alacaktım, sonra krediye falan girmekten vazgeçtim ve kredi çekmeden 95 corollayı 11.5a aldım. 2 gün önce corollamı 12.7e sattım, fiestanın bugünki değeri 15 olacaktı...

(11500 lirayı yıllık %10la faizle 2 yıl bankada durduğunu farzedersek, 14000 liraya yakın para ederdi, 2 yıldan fazla süre sonra elime 12.7 geçtiğine göre 1.3 zarar etmişim diye düşünüyorum, gerçi bu kadarı da hesaplanmaz ama :) )

teşekkürler arkadaşlar yorumlar için hayırlısı bakalım 15 marta kadar süre tanıdım kendime araştırmaya devam...

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut

(11500 lirayı yıllık %10la faizle 2 yıl bankada durduğunu farzedersek, 14000 liraya yakın para ederdi, 2 yıldan fazla süre sonra elime 12.7 geçtiğine göre 1.3 zarar etmişim diye düşünüyorum, gerçi bu kadarı da hesaplanmaz ama :D )

İstersek hesabı daha da detaylandırabiliriz. :D

O 1.3'ün üzerine, kullandığınız süre içinde araba için yaptığınız yakıt, vergi, bakım vb. masrafları koyun. Sonra da arabayı kullanarak gittiğiniz her yere taksiyle veya araba kiralayarak gitseydiniz maliyeti ne olacaktı onu hesaplayın. Sonra bu iki rakamı birbirinden çıkarın. Araba kar mı ettirmiş zarar mı ancak böyle hesaplanır bana göre.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Sedat Gündoğdu

vectra haricince hiç bırını kullanmadım 2000 model 100.yıl var dı cok süper bı arabaydı 2000 motor olmasına ragmen yakıtı da uzun yolda fazla degıldı

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...