İlker Kadılar 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 foruma baktım vurarak çalıştırma hakkında bir bilgiye rastlamadım..2004 focus 1,kulanıcısıyım (manuel vites) vurdurarak çalıştırma hakkında hiç olumlu şeyler duymadım.. tam olarak bilgisahibi ve emin olmak için bilenlerden yanıt bekliyorum..müşterimin arkadaşı yakın zaman da 2009 model focusu vurdurarak çalıştırmayı deniyor ve araç sibopları eymiş dendi, sizce bu doğrumudur olabilirmi?..şimdiye kadar hiç vurdurarak araç çalıştırmadım ama çok çok mecbur kalsam vurdurarak çalıştırmayı tavsiye edermisiniz.... Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Vurdurmaktan başka çare kalmadıysa, zararı olsada vurdurulur.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Çok çok gerekmedikce vurdurmamak gerekiyor.Zararlı olduğu kesin. Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Zaten kim gerekmedikçe vurdurarak çalıştırır? Aküden şüpheleniliyorsa takviye yapmak daha mantıklıdır. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 +1 Ayrıca eskiden di o vurdurma olayları diye düşünüyorum ( Brodway,kuş serisi vb..) varsayalım aracımız otomatik ! Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 otomatik araç vurdurulamıyor gerekse bile Yorum bağlantısı
Erhan Bulut 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 O yüzden bagajda takviye kablosu taşıyorum. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Hiç birşey olmaz, olanı duymadım.... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Çalıştığım şirkette 220k km. kartal kullandım.Tasarruf tedbiri diye arabanın ölmüş aküsünü 3 ay değiştirmediler.Çalışır durumda bırakıp müşteriye gittiğim zamanlar oldu yokuş bulamadığımda.Belki 100 kez öyle çalıştırdım, hiçbir şey olmadı.Ama imkan varken yapılmamalı tabiki... Yorum bağlantısı
Engin Özarı 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Hafızalı Motorlarda motor yönetim sistemi , motorun çalışma düzenini karıştırıyor diye biliyorum. Ayrıca katalogda kesinlikle bu yöntem önerilmemektedir. şeklinde dip not düşülmüş... Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 17 Şubat 2009 Yazar Paylaş 17 Şubat 2009 Çalıştığım şirkette 220k km. kartal kullandım.Tasarruf tedbiri diye arabanın ölmüş aküsünü 3 ay değiştirmediler.Çalışır durumda bırakıp müşteriye gittiğim zamanlar oldu yokuş bulamadığımda.Belki 100 kez öyle çalıştırdım, hiçbir şey olmadı.Ama imkan varken yapılmamalı tabiki... serkan ben iyi güzelde bahsetdiğiniz araçlar karadüzen arabalar... yukarıda 2009 focusun örneğini verdim zaten..şimdiki yeni nesil arabalar hassas araçlar biliyorsunuz herşeyi deneyemiyorsunuz ve yapamıyorsunuz..bir kuş serisi arabayı ,dünya markası bir araçla kıyaslamanız ne derece doğru olur merak ediyorum..çünkü motor olarak herşeyi her düzeni çok farklı, çok değişik sistemde ve donanımda araçlar.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Çok teknik olarak: Kata yanmamış benzin gider Ana kol yatak, piston kolu zorlanır Ama 2 yılda 1 kez olmuş olmamış zararı yok saymak lazım, patinajla kalkmak daha zararlı. Yorum bağlantısı
Ertuğrul Büber 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Birde katalogda ''sıcak iken çalıştırılması hiç tavsiye edilmiyor,ancak soğuk iken mecbur kalınırsa çalıştırılabilinir''yazıyordu Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 En büyük sıkıntı katalizörün zarar görmesidir. Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Çalıştığım şirkette 220k km. kartal kullandım.Tasarruf tedbiri diye arabanın ölmüş aküsünü 3 ay değiştirmediler.Çalışır durumda bırakıp müşteriye gittiğim zamanlar oldu yokuş bulamadığımda.Belki 100 kez öyle çalıştırdım, hiçbir şey olmadı.Ama imkan varken yapılmamalı tabiki... onların kontak anahtarı ile kapı anahtarları farklıydı dimi bende diyodum neden böyle yapmışlar, bak abi seni düşünüp de yapmışlar Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 serkan ben iyi güzelde bahsetdiğiniz araçlar karadüzen arabalar... yukarıda 2009 focusun örneğini verdim zaten..şimdiki yeni nesil arabalar hassas araçlar biliyorsunuz herşeyi deneyemiyorsunuz ve yapamıyorsunuz..bir kuş serisi arabayı ,dünya markası bir araçla kıyaslamanız ne derece doğru olur merak ediyorum..çünkü motor olarak herşeyi her düzeni çok farklı, çok değişik sistemde ve donanımda araçlar.. onların kontak anahtarı ile kapı anahtarları farklıydı dimi bende diyodum neden böyle yapmışlar, bak abi seni düşünüp de yapmışlar Ben o cevabı triger olan araçlara istinaden vermiştim.Ama yine de söylüyorum günümüz arabalarını böyle uzay mekiği gibi görmeyin...Mantık aynı, en zor şartlara göre üretiliyorlar. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 17 Şubat 2009 Paylaş 17 Şubat 2009 Otomatik vites araçların bazıları da geri viteste(geri geri tabiki) hareket ederse çalışır. Geçen kış 10-11 kez aracı vurdurarak çalıştırdım,birinde olmasa birinde bi sıkıntı çıkarması gerekirdi. Yorum bağlantısı
Sadi Orkut 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 Focus1 kullamna kılavuzunda motor soğukken vurdurulabileceği yazıyor.Sıcakken bu işlemin yapılmaması öneriliyor. Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 Hiç birşey olmaz, olanı duymadım.... ben abi 3 gün nasıl gezdiğimi bir ben bilirim gerçi herhangi gibi bir müdahale kalmadan araç kendi kendini tamir etti Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 3-5 yıl önce polo için denemiştik. Sonra servis geldiğinde enjektörlü arabaların vurdurularak çalışıtırılmaması gerektiğini söylemişti. Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 Çok teknik olarak:Kata yanmamış benzin gider Ana kol yatak, piston kolu zorlanır Ama 2 yılda 1 kez olmuş olmamış zararı yok saymak lazım, patinajla kalkmak daha zararlı. Çağlar abi patinajla kalkmanın lastik, ve baskı balatadan başka neye zararı var? Yorum bağlantısı
Engin Özarı 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 Vurdurmaya zorlanan aracım ECU beyni , gelen mucizevi Türk icadı göremiyor. Ve motora saçma sapan yönetim bilgileri göndermeye başlıyor. Olayı anlayasıya kadar siz zaten gideceğiniz yere varıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu 18 Mayıs 2011 Paylaş 18 Mayıs 2011 konu hortlamış birkaç bir şeyde ben yazayım nacizane; iterek yani vurdurarak araç çalıştırmak; 1. triger kayışına, triger kayışının kopması ve aşınması söz konusudur. 2. eksantrik miline, eksantrik milinin yamulması, subapların eğilmesi, aracın avasa ayarının bozulmasına hatta avans ayarının ayar tutmamasına neden olur. 3. debriyaj balatasına, debriyaj balatrasının erken aşınmasına neden olur. 4. volanta zarar verir. tekerlekteti hareket ani olarak volanta debriyajın basması ile iletileceği için volantın yamulmasına sebep verebilir. 5. elekronik sisteme zarar verir. elektornik beyin ve sensörlerin zarar görmesi muhtemeldir. ayrıca akü takviyesininde elektronik beyinli ve göstergeli araçlarda yapılması tercih edilmemelidir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts