İçeriğe Yönlendir

Focus I Aksda boşluk var ne &#246nerirsiniz?

Necati Kaplan

Recommended Posts

Necati Kaplan

Arkadaşlar Öncelikle Merhaba.

Bu forumda ilk mesajım. Aramaya çalıştım ama belki gözümden kaçmış olablir bu konuyla ile ilgili bir şey bulamadım ve yardımcı olacağınızı umuyorum. Şimdiden teşekkürler.

Arabam FOCUS I 2000 model benzinli 110000km'de.

PROBLEM: Servisin söylediğine göre ön aksdan gelen, tok bir "tık" sesi var. Özellikle ufak kasislere (büyük olunca başka sesler ön plana çıkıyor) girilince duyuluyor. Gün geçtikçe sıklığı artıyor ve en ufak kasisden sonra artık duymaya başladım. Düşük hızlarda ve ağır yükte çok belirgin.

SORULARIM:

1) Ön AKS'dan geldiğinden hem fikir misiniz?

2) Ön AKS normalde kaç km'de değişir. Yoksa kullanıma bağlı belli bir km'si olmayan bir parça mı? Eğer öyleyse 110bin km normal mi?

3) Sizce değişme tamir zamanı gelmiş mi?

4) Tamir ve Fason versiyonlarını tercih etmelimiyim?

5) Ne kadara bu sorundan kurtulabilirim Orjinaliyle değiştirirsem.?

6) Ankarada uygun fiyatlı önerebileceğiniz bir yer var mı bu iş için.?

Cevaplarınızı bekliyorum... Soru sayısı çok oldu inş. sıkmamışımdır.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli
(düzenlendi)

Aks ta boşluk olduğunda hızlanmak için gaza bastığınızda vuruntu sesi gelir. eğer böyle bir durum yoksa sorun başka yerlerdedir. Böyle bir sorun varsada bunu iyi bir kaynak ve iyi bir freze sorunsuz halleder. Orjinali oldukça pahalıdır bence gerek yok ama iyi bir kaynak ustası ve frezeci bulmak şartıyla

tarihinde Zafer Ofli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Aks sesi genelde sağa sola tam tur dönüşlerde gelir sizde de bu şekilde ses var mı?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
(düzenlendi)

Problem iç aks kafasında herhalde.

tarihinde R?dvan Bakkal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Necati Kaplan

Evet belirttiğiniz durumlarda da bu ses geliyor. Şöyle söyleyeyim serviste ki usta ön tekerleklerin bağlı olduğu aks uçlarını zorladığında(sağa sola tekerleğe doğru) boşluk vardı. Şu an için acil değil ama değişmesi lazım demişti. Fiyat olarakta yanlış hatırlıyor olabilirim 500 ytl diye belirtmişti. Ben özellikle bu fiyat normal mi orjinal değişim için diye sormak istiyorum. Bir de diğer seçenekler freze kaynak demişsiniz ne kadar güvenilir. Sonuçta hareketli aksam.

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

bir önceki aracımda yaptırdım yaklaşık 5 sene kullandım sonrasında sattığımda hala problem yoktu

Yorum bağlantısı
Hakan Karakılçık

benimde sol tarafta boşluk vardı dolgu yaptırdık çok uygun bi fiyata hatırlıyamadım şuan 1 seneyi geçti sorun yok..

Yorum bağlantısı
Ahmet Orhan

sağa yada sola tam dönüşlerde ses geliyor olması gerekli aşırı boşluk yapan aksta. birde düz yolda ön takımdan gelen ses için en son aks düşünülmeli.

aks boşluğu doldurma işini her usta çok sağlıklı yapamayabilir ve sıradan yapılan işlem çok riskli boyutlara ulaşabilir.

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

Sağa sola sallamada aks boşluğu anlaşılamayabilir Salıncak problemi olabilir salıncak lastikleri eskidi ise sağa sola salladığınızda aynı tepkiyi verir aks boşluğu arabanın direksiyonu tam sağ ve tam sol pozisyonda araç kaldırılır ve sürüş esnasında yine sağ ve sol manevralar yapılarak anlaşılabilir genelde arıza tespiti aks kafaları sökülmeden önce bu şekilde yapılır ve arıza var ise bariz şekilde kütürtü ve tıkırtı duyulur.

Yorum bağlantısı
Çağlar Göl

arkadaşım mrb. Sorunun aks boşluğu ile alakası olmadığı kanısındayım aynı problem bendede vardı büyük ihtimalle aks lalesinde problem çünki aynı ses bendede vardı ve aks lalesini söktüğümüzde rulmanlarının dağıldığını gördük. bilgin olsun diye söylüorum orjinal bir aks focus aks lalesi fiyatı 30 ila 40 tl arasında değişiyor.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ali Toprak

Merhaba aracımda 120 km hıza çıktığımda aşırı vibrasyon oluyor.Yokuş aşağı giderken yüksek hızlarda ayağımı gazdan çekince sorun yok ama hafif gaz verince araba çok fazla titriyor.Balans 2 kere yaptırdım,fayda etmedi lastikleri değiştirdim gene olmadı Akslarda şüpheleniyorum.Sizce ne yapmalıyım.Tamir ediliyorsa tamir mi ya da Yenisini alıp taktırmalımıyım.Ayrıca 70-80 km hızlarda da sağa sola dönüşlerde aracım sallanıyor.teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende böyle bir sorun son günlerde baş göstermeye başladı çağlar abi...Aks tamir mi edilmei ??

sert kalkış yapmaktan boşluklar oluşuyor :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ziya Mutlu

Aynı sorunu bende 4. Vites de 80-90 km arası ve 5.vitesde 110-120 km arasında gaza bastığımda yaşıyorum 4 lastik yeni ve balans lastiklerle beraber yapıldı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sıfır aksın rakamına göre, iyi bir yer varsa tamiri de denenebilir, artık çok güzel yapabiliyorlar, ömrü sıfır kadar olmasa da

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Serkan ŞEN

Kolay gelsin herkese ... Bir problem daha  bu forumda ne okusam başıma geliyor :)  az önce farkettim direksiyonu tam sol yapıp kalkış yaptığımda küt küt ses geliyor alttan. Sağ tarafta yok. Daha önce farkettiğim bir olayla da alakalı galiba , 3. viteste gaza tam yüklendiğimde araba boğulur gibi oluyor ve kerkiniyor . Bir de şu var; dün akşam kuzenimi almaya otogara gittim  dönüşte toplam 4.5 kiişiyiz ve 2 valiz var  90-100 derken araba titremeye başladı resmen seke seke geldik ama direksiyonda titreme yok (balansım  sağlam, yeni yaptırdım)  şimdi bnların hepsi aks le ilgili değil mi ,yine masraf yine masraf... Kaç lira sıkıştı acaba? çok tehlikeli mi bu durum ? yorum yaparsanız çok sevinirim

Yorum bağlantısı
Serkan ŞEN

Bugün ustaya gösterdim ,kendi arabasında da tam sol yapıp gaza yüklendiğinde aks tan ses geldiğini normal olduğunu söyledi sağ tarafta ses  yok. Sağ akis uzun sol akis daha kısaymış dediğine göre . Ustam servisten geçen  hafta ayrıldı ,21 yıllık usta... Güvenmek istiyorum

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...