Sait Ertürk 23 Şubat 2009 Paylaş 23 Şubat 2009 arkadaşlar kafama birşey takıldı, bizim arabalarda(98 mondi hb ov ghia) bagajı içeriden açmk için, benzin depo kapağında olduğu gibi, bir kol varmıdır acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2009 Paylaş 23 Şubat 2009 Depo kapağı açma kolu gibi bir kol yoktur. Yorum bağlantısı
Sait Ertürk 23 Şubat 2009 Yazar Paylaş 23 Şubat 2009 Depo kapağı açma kolu gibi bir kol yoktur. çağlar bey bende biliyordum ama forumda okuduğum bazı şeyler sanki bende varmış izlenimi uyandırdı kendinizi iyi bakın.. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 23 Şubat 2009 Paylaş 23 Şubat 2009 ee yapalım bu konuda bbir şeyler geliştirelim,Sıkıntı veriyor her kontrolde arabayı stop ettirmek. Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 23 Şubat 2009 Paylaş 23 Şubat 2009 2000 modellerin kumandalarında var.Ama içerden açma kolu yada düğmesi yok. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2009 Paylaş 23 Şubat 2009 Kontrolde stop ettirmek derken? Ya arka düğmeye basılarak açılır, ya da şoför koltuğu yanındaki koldan, acil durumda veya sıkışması durumunda depo kapağının bagaj içinden açma kolu vardır ondan bahsetmiştik. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 29 Mart 2009 Paylaş 29 Mart 2009 Kontrolde stop ettirmek derken? Ya arka düğmeye basılarak açılır, ya da şoför koltuğu yanındaki koldan, acil durumda veya sıkışması durumunda depo kapağının bagaj içinden açma kolu vardır ondan bahsetmiştik. Kontrollerde stop ettirmek derken şunu demek istedim. Bir AVM ye girerken bagaj kontrolü yapacakları sırada benim arabada anahtarı çıkarmadan bagaj açılmıyor. Sait BEyinde dediği gibi bir içerden açabilsek bagajı güzel olacak. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mart 2009 Paylaş 29 Mart 2009 Mondeo da araç stop ettirmeden dış düğmeye basarak açılabilir, eğer açılmıyorsa, yetkili servise gidip aracı makinaya bağlatıp, bu özelliği aktif ettirmek gerekir. Yorum bağlantısı
Hüseyin Yasin Kozan 30 Mart 2009 Paylaş 30 Mart 2009 (düzenlendi) bununda kolayı var ben kedı taunusuma yaptım gerekli malzeme merkezi kilit motoru bir adet 16amper sigorta kablo ve bir adet düğme yapımı basit aküden alınan elektrik önce düğmeye ardında bagaja gidiyor merkesi kilit motorunu ise bagaj kilidinin çok yakınına konuluyor ve akabinde tel ile bagaj kilit açama koluna sabitleniyor ve düğmeye basmanız yeterli tak atıyor. Gerekli. malzemeler: bir adet merkezi kilit motoru (8 tl),7 mt kablo (1750 tl),bir adet düğme (2,5 tl) basınca geri bırakan cinsten,yan keski,pense,tornavida,elektrik bandı,matkap ve birazda el becerisi. Şuan ben düğme ile açıyorum bagajımı herkese tavsiye ederim. çok dikkat çekiyor. çarşının ortasında düğmeye basıp bagajı açınca herkesin ağzı açık kalıyor bu taunus mu diye. uygulaması: merkezi kilit motorunu bagaj kapağının içinde bir yere monte ediyoruz.tabi kilit e yakın olacak sonra kilidi çıkarıp sağa doğru sivri olan kısım da küçük bir delik açıyoruz yoksa bağladığımız tel çıkıyor .sonra vida vurduğumuz yerden bir nötr alıp motora veriyoruz.sonra kablomuzu uygun yerlerden görünmeyecek şekilde aküye kadar götürüyoruz. daha sonra aldığımız düğme için kendimize uygun bir belirleyip ona uygun delik açıyoruz. ama bu işlemi yaparken dikkat edin anahtara 20 cm kadar kablo bağlantısı yapıp öyle yerine geçirin yoksa içerde yapmak çok zor oluyor. sonra aküden aldığımız artıyı uygun kabloya bağlıyoruz.yanlış bağlantı olursa çalışmıyor aman dikkat. bide motor hem yiter hem çeker bize çeken kısım lazım ona göre bağlantı yapmak gerekir. ayrıca bagaj kapağının yayını bir diş daha gevşetmek iyi olur yoksa çok sert çarpıyor. ama yayı gevşetince bu sorun ortadan kalkıyor. Kilidi içerde bırakmaya, kesmeye gerek yok. Sistem hem içerden düğmeyle hem de dışarıdan orjinal haliyle anahtarla kullanılabiliyor. Böyle bir olumsuz uygulamaya neden gerek duydunuz? Düğmeli uygulamada teli kilidin ucundaki yarım ay şeklindeki açma metaline bağlamak yerine aşağıda elle bastırılınca kilidi açan metale bir delik açtırırsınız, teli oraya bağlarsınız. Böylece eski sistemi de iptal etmemiş olursunuz. Hem otomatik hem de manuel çalışır. ford taunus club'dan alıntıdır( www.fordtaunusclubtr.com) 30 Mart 2009 tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsmail Karakaş 22 Nisan 2009 Paylaş 22 Nisan 2009 Bende hem depo kapağı hemde bagaj açılıyor içerden.. Yorum bağlantısı
Emrah Gökgöl 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 geçen gün bagaj otomatım arızalandı içindeki dişli kırılmıştı motor çalışıyor ama içindeki mekanızma tam turu tamamlamadığı icin donuş yani toplama sistemindeki svici çalıştırmadığından yani oraya kadar gelemediğinden dışardaki dügmeye bastığımda devamlı bir şekilde dikiş makinesi gibi tak tak tak vuruyor ama durmuyordu geçici çözümü kontağı açmakta buluyordum. evet kontağı açmak neden bir çözum oluyor diye araştırınca buldum ki aracım güvenlik sistemi nerdeyse bilmiyorum ama ordaki problem araç çalışınca o sisteme giden elektriği kesiyor diye düşündüm ve aldım elime ölçü aletini ölçtüm hakkattende dediğim gibi normalde yani kontak kapalıyken motora gelen elektrik kontak açılınca gelmiyordu. ben henüz bu sistemi yapmadım ama benimde böyle bir sisteme ihtiyacım var ben astsubay olduğum için ve hergün işe arabayla gittiğim için her sabah bagaj açma işlemine maruz kalıyorum. şimdilik çözümü kapıda kontrol yapan uzmanlara düğmenin yerini öğretmekle bulsamda kontağı kapatmak benide sinir ediyor sonuç olarak iki tip çözüm yolu var benim kullandığım çözün dışında tabiki. 1.bagajdaki motorun kontağa bağlı şekilde güvenlik tedbiri olarak elektiriğinin kisilmesini ford servisinde iptal ettirip bagaj açma düğmesinin arkasındaki uçlardan birer kablo çekerek şoför mahalinnde bir butona bağlamak (yani bagajdaki düğmeye paralel başka bir dügme bağlamak) yada 2. bagajdaki motora gelen +12 volt ucuna tekrak direk biyerden kabloyla +12 volt vermek ve yine yurakda bahsettiğim gibi içeriye bagaj butonundan paralel buton çekmek (püf noktası: arka motora gelen esas +12 volt kablosuna bir diyod bağlasak iyi olur kanısındayım çünkü sistemin otamatik olarak kontak kapatılınca yolladığı 12 voltu kontak açılınca kesme sisteminin zarar görme olasılıgına karşı +12 voltun tersten ilerleyerek bir zarara uğratma olasılığını düşürmektir.) bu arada muhtemelen ben bunu bu yakınlarda yapar sizede bilgi veririm..... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 Anlayamadım: Kontak açık iken bagaj düğmesinden açılmıyor, kontak kapalı iken açılıyor mu??? Eğer böyle ise; buna taxi modu denir, servislerde makinaya bağlatıp eski durumuna getirtebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Emrah Gökgöl 8 Eylül 2009 Paylaş 8 Eylül 2009 Anlayamadım: Kontak açık iken bagaj düğmesinden açılmıyor, kontak kapalı iken açılıyor mu??? Eğer böyle ise; buna taxi modu denir, servislerde makinaya bağlatıp eski durumuna getirtebilirsiniz. evet aynen öyle yani trafikte dur kalk yaparken birisi gelip bagajı açmasın diye yapılmış bir sistem araç çalışırken yada kontak açıkken bagaj butonu devre dışı kalıyor Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Eylül 2009 Paylaş 8 Eylül 2009 Taxi modunu, servislerde makinaya bağlatp iptal ettirebilirisiniz. Yorum bağlantısı
Gökhan Yalçıntaş 8 Eylül 2009 Paylaş 8 Eylül 2009 Kontrolde stop ettirmek derken? Ya arka düğmeye basılarak açılır, ya da şoför koltuğu yanındaki koldan, acil durumda veya sıkışması durumunda depo kapağının bagaj içinden açma kolu vardır ondan bahsetmiştik. Bende 1998 model MONDEO GLX var bahsettiğin şekil tam olarak nasıl yapılıyor ve bizim arabalarda varmı ? Depo kapağını açma koluna mı bastıracaz ? Yorum bağlantısı
Burçin Kabasakal 8 Eylül 2009 Paylaş 8 Eylül 2009 Taxi modunu, servislerde makinaya bağlatp iptal ettirebilirisiniz. Bu konu aylar önce tartışılmıştı yalnış hatırlamıyorsam. Saygı ve sevgilerimle En net cevap yine büyüklerden geliyor. Emmi bir, Çağlar BAYUR iki... Yorum bağlantısı
Mete Yaban 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Taxi modunu, servislerde makinaya bağlatp iptal ettirebilirisiniz. benim mondimin daha düne kadar içerden açılıyordu bugün boşta gibi açmıyor.Çağlar bey nasıl yapacağız Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 İçerden açma kolu, mekanik teldir, bunun herhangi bir ayarı yoktur, sadece MkII kasalarda dıştan basma butonlularda servisteki cihazlar ile ayarı vardır. Yorum bağlantısı
Mete Yaban 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 İçerden açma kolu, mekanik teldir, bunun herhangi bir ayarı yoktur, sadece MkII kasalarda dıştan basma butonlularda servisteki cihazlar ile ayarı vardır. o zaman tel boşa çıkmış herhalde biz tamirini yapabilirmiyiz Çağlar bey. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Telin neresinde problem olduğuna ve el becerisine bağlı, sonuçra ustalar da insan , sadece işleri bu. Yorum bağlantısı
Mete Yaban 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 Telin neresinde problem olduğuna ve el becerisine bağlı, sonuçra ustalar da insan , sadece işleri bu. saolun Çağlar bey ben o zaman sanayi yolunu tutsam iyi olacak Yorum bağlantısı
Emrah Gökgöl 9 Eylül 2009 Paylaş 9 Eylül 2009 arkadaşlar iki saat ayrıntılarıyla yazımıştım ama ufak bir tuş hatası yüzünden bütün yazdıklarım silindi neyse kısaca yazacaz artık tekrardan bagaj otomatının motoruna 3 kablo girir biri siyah diğer ikisi turunca ve siyah çizgilidir tabi orjinalse biri yani siyah olan şase diğer turuncu siyahlardan birinde devamlı +12 ve diğer turuncu siyahtada kontak kapalıyken (taksi modu aktif olan geneldeki çogu mondide yada kontak açıkken dışardaki butonla bagajı açılmayan fakat kontak kapanınca buton sayesinde bagajı açılanlardan bahsediyorum) dıştaki açma butonuna basılınca +12 gelir yapmanız gereken buton sayesinde +12 volt gelen kabloya şoför mahalinden çekeceğiniz ve arasına acma butonunu koyacağınız bir +12 volt kablosu çekmek hepsi bu kadar keyifle kullanmak dileğiyle (ben bu gün yaptım çok afilli oldu) ve şunu eklemeyi unutmuşum bu içeriye koyduğunuz butonun kontakla bi alakası yok yani dıştaki buton önceden nasıl çalışıyosa aynen çalışmaya gene devam ediyor (yani kontak açıkken iptal kontak kapayken devrede) içerideki buton ise hangi durumda basarsanız basın bagajı açıyor kontağa bağımlı olmadan (tabi arkaya çekmek için aldığınız elektrik direk +12 ise yani kontağa bağlı değilse) saygılarımla..... Yorum bağlantısı
Malik Dağlı 10 Eylül 2009 Paylaş 10 Eylül 2009 Emrajh bey sanki ayarlanmış gibi dün gittim arabanın başına tüm kapılar kumanda ile açıldı, bagaj butonu çalışmıyor yedek anahtarı butonun kontağına takınca açılıyor ama eskiden butona basılınca açılırdı ne olmuş olabilir? Yorum bağlantısı
Malik Dağlı 11 Eylül 2009 Paylaş 11 Eylül 2009 bagaj butonu hatlı mı yoksa motorlu mu? motorluysa sigortası atmış olabilir mi? sigortası nerededir bagajda eşayalrım rehin kaldı Yorum bağlantısı
Recommended Posts