İçeriğe Yönlendir

Kendin Yap

Hasan Aksüt

Recommended Posts

Hasan Aksüt

Banyo lavabosundan sıçrayan suların mobilyaya zarar vermesini engellemeye ihtiyacım vardı.

Banyo lavabosu altına, dolap üstüne cam kestirmek istedik. Ancak, lavabo nedeniyle içinin oyulabilmesi için çok kalın cam kullanılmasına rağmen riskli bir işlem olduğu ve riski nedeniyle çok pahalı olacağını öğrenmiştim. Rakamdan emin olamamakla birlikte üstüne biraz daha katınca dolap alırım diye eve yerleşirken yaptırmamıştım. Geçen hafta ikizlerin temizlik ihtiyaçları nedeniyle dolap ömrünün çabuk bitececeğini anadığımdan gittim ve AnadoluCam Kurtköy fabrikasından ölçülerime uygun camı hazırlattım. Kırıldığında tuz şeklinde dağılması için temper, puslu görünmesi için kumlama ve köşelerinin kesmemesi için rodaj uygulattım. 30 YTL.

Ayrıca TV sehpasında yer alan cihazlara çocukların erişmesini engellemem de gerekiyordu. Cam kapakları olmayana TV sehpasına cam kapaklar ekledim. Önce uygun menteşeyi Modokko'da (böyle yazılıyor olmalı) bir aksesuarcıdan aldım. Menteşelerle birlikte ihtiyaç duyduğum ölçüleri fabrika ile paylaştım. Temper ve rodaj ile 30 YTL ödedim. Kilit ve menteşelerde 10 YTL tutmuşsa 40 YTL ile güvenliği sağladım.

Ayrıca, gaza geldim. Koridor üzerinde deprem sonrası kullanmaya başladığım 2 farklı noktada prize takılı şarjlı flaşörleri de duvarlara taşıdım. Çocukların erişemediği bir yükseklikte şarj edilmesi unutulmayacak bir noktaya taşınmış oldular.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

lavabonun camı süper olmuş

kimin saçı dökülüyor :beee:

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Saç konusunda ben çok şanslıyımda. Evde nüfus o kadar yükseldi ki, takip edemiyorum.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Cam güzel olmuş, bioxcinin faydasını gören var mı bu arada :lol:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1. Resim; Kellik başa bela

2. Resim; Halı benimkinin aynısı

3. Resim; Bu tür cihazların aküsü çabuk bozuluyor. Arasıra kontrol edin, gerekliyse aküsü ucuz, değiştirin..

Yorum bağlantısı
Mustafa Sarı
Cam güzel olmuş, bioxcinin faydasını gören var mı bu arada :lol2:

ben görmedim. Kullandım. Ama saçlar dökülmeye devam. Bırak yerine yenisinin çıkması. Eğerki kellik benimki gibi atadan yadigarsa ektirmek yada yapıştırtmak tek çözüm :((((((

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
1. Resim; Kellik başa bela

2. Resim; Halı benimkinin aynısı

3. Resim; Bu tür cihazların aküsü çabuk bozuluyor. Arasıra kontrol edin, gerekliyse aküsü ucuz, değiştirin..

2. Halı rahmetli annemin hatırası. Çok eskidir aslında.

3. Üzerlerinde 1'er adet test butonu var. Arada sırada test ederim.

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Bu arada şimdi farkettim, musluk açık kalmış..

Yorum bağlantısı
Misafir

Bende kullandım hiç bi halta yaramıyor dökülmeye devam. Bu arada bi yakınım baharatçıdan 8,5 tl'ye yılan yağı diye bişey almış saçlarının artık dökülmediğini söylüyor. Bende bi ara deneyim bari.

Yorum bağlantısı
Musa Can Koca
ben görmedim. Kullandım. Ama saçlar dökülmeye devam. Bırak yerine yenisinin çıkması. Eğerki kellik benimki gibi atadan yadigarsa ektirmek yada yapıştırtmak tek çözüm :)(((((

Bende serumunun ve şampunuın bir faydasını görmedim,şu an yurtdışından Minoxidil getirtdim bakalım o işe yarayacak mı?

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt
(düzenlendi)

Prens ve prensesimiz suyu ısıttıktan sonra kullanıyorlarda.

Herkes arabasını modlar, siz evinizi modlamışsınız

Araba içinde bazı çalışmalarım olmuştu. Şimdi tek eksiğim CC kontrol ama komutanı boş yakalamak lazım.

tarihinde Hasan Aks tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

mehmet bey, bu aletlerin aküleri ne tiptir, nerede bulunur?

bizde iki tane atıl duruyor, üçüncü yolda :f1:

Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

restoreks kullandım saç dökülmesi durdu ama asla saç çıkartmadı :f1: hala kelim

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

post-57-1235917577.jpg

Güzel olmuş elinize sağlık..Lakin benim tv sehpasıda aynı sizin şimdi yaptığınız gibi camlı idi, ufaklık biraz sert haşırneşir oluyor diye korkmuş ve sökmüştüm zamanında.. :)

Yorum bağlantısı
Hasan Aksüt

Ben de özellikle temper yaptırdım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Orda test işlemi devam ediyor Serkan..

mehmet bey, bu aletlerin aküleri ne tiptir, nerede bulunur?

bizde iki tane atıl duruyor, üçüncü yolda :)

Güç kaynağı aküsü olması lazım..

Ben iki tane parçaladım, güç kağnağı aküsüydü...

Yorum bağlantısı
Serkan Öz
(düzenlendi)
Ancak söylediğine göre şu anda genetik saç gökülmesini engelleyen literatürde tek bir ilaç varmış ve o da yeni çıkmış bir prostat ilacıymış. Tesler sırasında ilacın yan etki olarak saç çıkardığı görülmüş ve gerçekten kafası tamamen kel adamlarda bile az da olsa saç çıkarıyormuş ancak bu yan etkinin görülmesi için ilacın kesintisiz en az 2 yıl kullanılması ve ondan sonra da ömür boyu kullanıma devam edilmesi gerekiyormuş. Bana ilacı al kullan istersen başka bir yan etkisi de olmaz dedi ama 2 yıl boyunca saç çıksın diye prostat ilacı kullanmayı gözüm yemedi :)

Proscar :)

Kanadalı bir arkadaşım piyasadaki saç dökülmesine karşı olan ilaçlardan çok daha ucuz olduğu için kullanıyordu bunu, ayrıca ileride prostat olma ihtimalini de büyük oranda azaltıyormuş :)

Alıntı;

Fda?nın saç dökülmesi tedavisinde önerdiği iki ilaçtan biri olan finasteridin ?diğeri minoksidil- yeni bir faydası daha ortaya çıktı.

Yapılan yeni araştırmaya göre; finasterid(proscar, propecia, prosterit, dilaprost, finarid) hastalık risk seviyesi ne olursa olsun tüm erkeklerde prostat kanseri riskini düşürüyor.

Prostat Kanserini Önleme Çalışması (PCPT) kapsamında gerçekleşen araştırmada finasterid tedavisinin prostat kanseri riskini yaklaşık %25 oranında azalttığı saptandı.

Teksas Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Dr. Ian M. Thompson, finasteridin kanser oluşumunu mu önlediğini yoksa erken evrede etkili bir biçimde hastalığı mı tedavi ettiğini çözemediklerini ifade etmişti.

Tıp dünyasında saygın bir yeri olan Üroloji Dergisi'nde yayınlanan yeni bulgulara göre bu ilaç her iki etkiye de sahip.

tarihinde Serkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Orda test işlemi devam ediyor Serkan..

Güç kaynağı aküsü olması lazım..

Ben iki tane parçaladım, güç kağnağı aküsüydü...

12v, 7a ?

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Sefa abi kaça bu minoksidilin saça sürülen cinsi?

Ya da proscar hap mı kullansak..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
12v, 7a ?

Yokya... Bu aküyü biliyorum.. Karıştırdımmı acaba... :)

Edit;

Hatırladım Usta..

6 V 4 Ah

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

karar verin, illa parçalatmayın bana bu ışıldakları :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
karar verin, illa parçalatmayın bana bu ışıldakları :D

Usta sen parçalama, ben parçaladım... 6V 4Ah çıktı içinden.. :rolleyes:

Ama çin bu, ne yapacağı ne koyacağı belli olmaz.. Bende 12V 7 Ah diye hatırlamıştım önce.. 12V 7Ah de kullanmış olduğu vardır belki..

En iyisi açıp bakmak...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

yani diyorsunuzki, haftasonu eğlencesi çıktı bana :D

bu akülerden geçen bi ilanda gördüm 25 liraydı, bu fiyatlarda mı aküler gerçekten?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...