İlker Kadılar 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Çoktan beri biliyordum ama nedenini hep merak etmiştim.. Ford'un çivi tarz dediğimiz ve bildiğimiz anahtarı yani F1 Focus, Fiesta, Fusion, Mondeo, Transit, Connect ve C-Max kapı anahtarlarından bahsediyorum. Bu anahtarlar aynı anahtarlara sahip bütün Ford kapılarını kilitliyor ve çok kez de denedim (kumandayla değil). Anahtarı anahtar deliğine sokup çevirerek. Acaba bu özellik neden böyle ve ne işe yarıyor. Bilen var mı? Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Dediğiniz gibi birşey varsa çok ilginç Belki o yabancı anahtar sokulunca araç kendi kendini kilitleme özelliği gibi birşeydir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Hayır tüm ford anahtarları birbirlerinin kapısını manuel olarak kitler..Bende merak etmişimdir neden kitliyor diye.Sanırım kardeş araç kapısı açık kalmış bir olay olmasın diye kitliyor Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Evet var öyle bir şey ve enteresan.. Sebebini ben de bilmiyorum ama maliyet olabilir mi diye de düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 19 Mart 2009 Yazar Paylaş 19 Mart 2009 Dediğiniz gibi birşey varsa çok ilginç Belki o yabancı anahtar sokulunca araç kendi kendini kilitleme özelliği gibi birşeydir. .yabancı anahtarlara karşı kapının güvenlik olarak kitleme özelliğide yoktur kesinlikle... aynı tarz anahtara sahip ve biri focus ne biri tıransit olsun yada başka bir ford aracı olsun ...deneyin bana hak vereceksiniz Yorum bağlantısı
İsmail Doğan 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 bende denedim mondeo anahtarıyla connekti onunkiylede transiti bi karma yaptım mekanığini ona göre yapmıslar kilitliyo ama açmıyo güzel bişey bu hatta fordu kutlamak lazım Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 (düzenlendi) O zaman kilitlediğine göre açması da çok zor olamasa gerek? Anahtarcılar yapar birşeyler 19 Mart 2009 tarihinde Burak Karadeniz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 19 Mart 2009 Yazar Paylaş 19 Mart 2009 kitler ama kesinlikle açmaz ve açamaz...... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 (düzenlendi) çok tan beri biliyordum ama nedenini hep merak etmiştim.. fordun çivi tarz dediğimiz ve bildiğimiz anahtarı yani F1 focus, fiesta,fision,mondeo,tıransit ve connect, c_max....kapı anahtarlarından bahsediyorum.....bu anahtarlar aynı anahtarlara sahip bütün ford kapılarını kitliyor ve çok denedim...(kumandayla değil) anahtarı anahtar deliğine sokup çevirerek..acaba bu özellik neden ve ne işe yarıyor..bilen varmı? Kendim bizzat test ettim ve doğru. Eniştemin 2003 fiestasının anahtarı benim arabamın kapılarını kilitliyor ama açmıyor, ama bu anahtar benim bagaj kapağını hem kilitliyor hem açıyor... Arabanınzda kesinlikle değerli eşya bırakmayınız. Arabanızı kilitli olarak saymayın. Bir başkası açabiliyor. kitler ama kesinlikle açmaz ve açamaz...... Gerçekten açıyor... Çok rahat ve defalarca kanıtlanabilir. Kapıları açmıyor ama bagajı açıyor. 19 Mart 2009 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Kendim bizzat test ettim ve doğru.ama bu anahtar benim bagaj kapağını hem kilitliyor hem açıyor... Bagaj nasıl kilitleniyor anlamadım ben.. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 19 Mart 2009 Yazar Paylaş 19 Mart 2009 hiç iyi bişey değil bir başka arabanın anahtarı bagajınızı açması... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Eniştem geldiğinde arabalarda birşey unuttuğumda anahtarları ortak kullanabiliyorduk ama şuan tam nasıl açtığımı hatırlayamadım. Bgaj konusunda yanılıyor olabilirim ama kesinlikle arabaya giriliyordu. Kapıları manuel olarak açıyordu sanırım. Fiestası olup birbirine yakın olanlar denesinler. Makyajsız fiesta ve makyajlı fiesta olarka denesinler. Makyajsız fiestaların bagaj kapağı anahtarlala manuel olarak açılabiliyor ve makyajlı kasanın anahtarı makyajsız kasanın bagajını anahtar ile manuel olarak acabiliyordu. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Hatta güvenlik önlemi olarak bu konu silinebilir. Araclarımızda bir sürpsizle karşılaşmayalım. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Açabilirlerse ve çalıştırabilirlerse alsınlar gitsinler, ben Mehmet abiden paramı alırım..... Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Bence konuyu silmek yerine alabileceğimiz önlemleri bulsak daha iyi olur. Yapacak adam zaten bu işin olduğunu başka yerden de öğrenir. Açabilirlerse ve çalıştırabilirlerse alsınlar gitsinler, ben Mehmet abiden paramı alırım..... Araba değilde içindekiler önemli serkan abi, İş çantamız olabilir (içinde faturalar irsaliyeler, değerli eşyalarımız olablir (güneş gözlüğü vs...) arabanın parasını illaki alırız yoksa Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Kullanma kılavuzunda yazıyor olması lazım.. Ciddiyim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Açabilirlerse ve çalıştırabilirlerse alsınlar gitsinler, ben Mehmet abiden paramı alırım..... Sen bana iki anahtarı getir.. Arabanın nasıl gittiği beni ilgilendirmez... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Sen bana iki anahtarı getir.. Arabanın nasıl gittiği beni ilgilendirmez... İşte bu kadar, gerçek sigortacı abim benim.... Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 19 Mart 2009 Yazar Paylaş 19 Mart 2009 ama açmaması lazım bence bunda bir yanlışlık olmalı..parmak izinin benzerliği gibi.. binlerce anahtardan biri denk gelmiştir açması için belkide Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Çift kilitleme olursa focus 1 de örnek bagajdan girilse bile kapılar içerden açılmıyor sanırım... + immo olduğundan motorda çalışmıyor ama bagajda tesisatınız varsa Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Bagaj kilidi bozuktur.. Onun için açılmıştır.. Normalde açmaz... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Kitlerken şifreye bakmaz, yeni satıcıların ilk günlerdeki macerası idi, showroomda araçları kitlemek, kendi anahtarları içeride iken Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 19 Mart 2009 Paylaş 19 Mart 2009 Sen bana iki anahtarı getir.. Arabanın nasıl gittiği beni ilgilendirmez... abi anahtarlarla birlikte ruhsatı da getirmek gerekiyor mu? ruhsat arabada giderse noluyor? ben çok bırakırım arabada ruhsatı da.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts