İçeriğe Yönlendir

Neden Ford anahtarı birbirlerinin kapısını kitler?

İlker Kadılar

Recommended Posts

İlker Kadılar

Çoktan beri biliyordum ama nedenini hep merak etmiştim.. Ford'un çivi tarz dediğimiz ve bildiğimiz anahtarı yani F1 Focus, Fiesta, Fusion, Mondeo, Transit, Connect ve C-Max kapı anahtarlarından bahsediyorum. Bu anahtarlar aynı anahtarlara sahip bütün Ford kapılarını kilitliyor ve çok kez de denedim (kumandayla değil). Anahtarı anahtar deliğine sokup çevirerek. Acaba bu özellik neden böyle ve ne işe yarıyor. Bilen var mı?

Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

Dediğiniz gibi birşey varsa çok ilginç :D Belki o yabancı anahtar sokulunca araç kendi kendini kilitleme özelliği gibi birşeydir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Hayır tüm ford anahtarları birbirlerinin kapısını manuel olarak kitler..Bende merak etmişimdir neden kitliyor diye.Sanırım kardeş araç kapısı açık kalmış bir olay olmasın diye kitliyor :D

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Evet var öyle bir şey ve enteresan.. Sebebini ben de bilmiyorum ama maliyet olabilir mi diye de düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar
Dediğiniz gibi birşey varsa çok ilginç :D Belki o yabancı anahtar sokulunca araç kendi kendini kilitleme özelliği gibi birşeydir.

.yabancı anahtarlara karşı kapının güvenlik olarak kitleme özelliğide yoktur kesinlikle...

aynı tarz anahtara sahip ve biri focus ne biri tıransit olsun yada başka bir ford aracı olsun ...deneyin bana hak vereceksiniz

Yorum bağlantısı
İsmail Doğan

bende denedim mondeo anahtarıyla connekti onunkiylede transiti

bi karma yaptım mekanığini ona göre yapmıslar kilitliyo ama açmıyo

güzel bişey bu hatta fordu kutlamak lazım

Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz
(düzenlendi)

O zaman kilitlediğine göre açması da çok zor olamasa gerek? Anahtarcılar yapar birşeyler :D

tarihinde Burak Karadeniz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
çok tan beri biliyordum ama nedenini hep merak etmiştim.. fordun çivi tarz dediğimiz ve bildiğimiz anahtarı yani F1 focus, fiesta,fision,mondeo,tıransit ve connect, c_max....kapı anahtarlarından bahsediyorum.....bu anahtarlar aynı anahtarlara sahip bütün ford kapılarını kitliyor ve çok denedim...(kumandayla değil) anahtarı anahtar deliğine sokup çevirerek..acaba bu özellik neden ve ne işe yarıyor..bilen varmı?

Kendim bizzat test ettim ve doğru.

Eniştemin 2003 fiestasının anahtarı benim arabamın kapılarını kilitliyor ama açmıyor, ama bu anahtar benim bagaj kapağını hem kilitliyor hem açıyor...

Arabanınzda kesinlikle değerli eşya bırakmayınız. Arabanızı kilitli olarak saymayın. Bir başkası açabiliyor.

kitler ama kesinlikle açmaz ve açamaz......

Gerçekten açıyor... Çok rahat ve defalarca kanıtlanabilir.

Kapıları açmıyor ama bagajı açıyor.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Kendim bizzat test ettim ve doğru.

ama bu anahtar benim bagaj kapağını hem kilitliyor hem açıyor...

Bagaj nasıl kilitleniyor anlamadım ben.. :)

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

hiç iyi bişey değil bir başka arabanın anahtarı bagajınızı açması... :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Eniştem geldiğinde arabalarda birşey unuttuğumda anahtarları ortak kullanabiliyorduk ama şuan tam nasıl açtığımı hatırlayamadım. Bgaj konusunda yanılıyor olabilirim ama kesinlikle arabaya giriliyordu.

Kapıları manuel olarak açıyordu sanırım. Fiestası olup birbirine yakın olanlar denesinler.

Makyajsız fiesta ve makyajlı fiesta olarka denesinler.

Makyajsız fiestaların bagaj kapağı anahtarlala manuel olarak açılabiliyor ve makyajlı kasanın anahtarı makyajsız kasanın bagajını anahtar ile manuel olarak acabiliyordu.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Hatta güvenlik önlemi olarak bu konu silinebilir. Araclarımızda bir sürpsizle karşılaşmayalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Açabilirlerse ve çalıştırabilirlerse alsınlar gitsinler, ben Mehmet abiden paramı alırım..... :p:)

Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz

Bence konuyu silmek yerine alabileceğimiz önlemleri bulsak daha iyi olur. Yapacak adam zaten bu işin olduğunu başka yerden de öğrenir.

Açabilirlerse ve çalıştırabilirlerse alsınlar gitsinler, ben Mehmet abiden paramı alırım..... :good1::)

Araba değilde içindekiler önemli serkan abi, İş çantamız olabilir (içinde faturalar irsaliyeler, değerli eşyalarımız olablir (güneş gözlüğü vs...) :unknw: arabanın parasını illaki alırız yoksa :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Açabilirlerse ve çalıştırabilirlerse alsınlar gitsinler, ben Mehmet abiden paramı alırım..... :unknw::)

Sen bana iki anahtarı getir..

Arabanın nasıl gittiği beni ilgilendirmez... :p

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arabanın nasıl gittiği beni ilgilendirmez... :p

İşte bu kadar, gerçek sigortacı abim benim.... :)

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

ama açmaması lazım bence bunda bir yanlışlık olmalı..parmak izinin benzerliği gibi.. binlerce anahtardan biri denk gelmiştir açması için belkide

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

Çift kilitleme olursa focus 1 de örnek bagajdan girilse bile kapılar içerden açılmıyor sanırım... + immo olduğundan motorda çalışmıyor ama bagajda tesisatınız varsa :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bagaj kilidi bozuktur..

Onun için açılmıştır..

Normalde açmaz...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kitlerken şifreye bakmaz, yeni satıcıların ilk günlerdeki macerası idi, showroomda araçları kitlemek, kendi anahtarları içeride iken :)

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Arabanın nasıl gittiği beni ilgilendirmez... :(

abi anahtarlarla birlikte ruhsatı da getirmek gerekiyor mu? ruhsat arabada giderse noluyor? ben çok bırakırım arabada ruhsatı da..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...