İçeriğe Yönlendir

Focus II motor durduktan sonra dızzzzzzz sesi

Şafak Kabakçı

Recommended Posts

Şafak Kabakçı
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar.Herkese hayırlı akşamlar.Forumumunuza yeni katıldım çünkü ilk arabamı aldım ve burayı keşfettim.Genel anlamıyla okudum ve çok güzel paylaşım alanı oluşturmuşsunuz.

Soruma gelince ise arabamı yeni aldım ve yol yaptıktan sonra motoru bir süre rolantide çalışıtırıyorum yolun uzunluğuna göre 1dk civarı oluyor rolantide çalıştırmam.Motoru stop ettikten kısa süre sonra dızzzzzzzz diye bir ses geliyor sanırım turbodan bu ses.Acaba normalmi_? değilse nasıl hallederim.Sanki pervanenin biyere değme sesi gibi kısa sürüyor.Şimdiden çok teşekkürler.

tarihinde ?afak Kabak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Merhaba, hoşgeldiniz;

Motoru durdurduktan yaklaşık 1 dk sonra havalandırma klapeleri minik elektrik motorları ile dışarıdan hava girişini kapatıyorlar.

Duyduğunuz ses bu olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Merhaba, hoşgeldiniz;

Motoru durdurduktan yaklaşık 1 dk sonra havalandırma klapeleri minik elektrik motorları ile dışarıdan hava girişini kapatıyorlar.

Duyduğunuz ses bu olabilir mi?

Serkan bey tam bu konuyu yazıyordumki gerek kalmamıs :D bencede ses bu olabilir yani normal...

Yorum bağlantısı
Şafak Kabakçı

Evet gelen ses tam anlamıyla dızz sesi ve çok uzun sürmüyor galiba dediğiniz gibi normaldir inşallah.

Yorum bağlantısı
Şafak Kabakçı
(düzenlendi)

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar.

tarihinde ?afak Kabak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ömer Demirezen
(düzenlendi)

Kontağı kapattıktan sonra benim arabada da geliyor. Demek tüm arabalarda var..

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Benim eski Cmax da da oluyordu bu ses,Herford da servisteki arkadaşlara sorduğumda bu sesin direksiyon pompasından geldiğini normal bir şey olduğunu söyledi.Focus II de aynı direksiyon sistemi var diye biliyorum ama şu anki aracımda yok bu ses.

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Benim arabada da aynı ses var.Kontak kapattıktan sonra yaklaşık 30 - 40 saniye kadar ince bir tiz sesi geliyor ve sonra kesiliyor ses.Bence normal.

Yorum bağlantısı
Fatih Akar
Benim arabada da aynı ses var.Kontak kapattıktan sonra yaklaşık 30 - 40 saniye kadar ince bir tiz sesi geliyor ve sonra kesiliyor ses.Bence normal.

benim arabada da var ancak klima kapaklarından gelen ses değil bence arkadaşın bahsettiği konu.Aynen klima kapakları benimkinde de çalışıyor stop ettikten sonra (2006 benzinli ghia) buna ilaveten motordan özellikle yakıt borusunun enjektör bölümüne giriş noktası civarından da ses geliyor.bu konuda bilgisi olan??

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Merhaba arkadaşlar.Herkese hayırlı akşamlar.Forumumunuza yeni katıldım çünkü ilk arabamı aldım ve burayı keşfettim.Genel anlamıyla okudum ve çok güzel paylaşım alanı oluşturmuşsunuz.

Soruma gelince ise arabamı yeni aldım ve yol yaptıktan sonra motoru bir süre rolantide çalışıtırıyorum yolun uzunluğuna göre 1dk civarı oluyor rolantide çalıştırmam.Motoru stop ettikten kısa süre sonra dızzzzzzzz diye bir ses geliyor sanırım turbodan bu ses.Acaba normalmi_? değilse nasıl hallederim.Sanki pervanenin biyere değme sesi gibi kısa sürüyor.Şimdiden çok teşekkürler.

Normal değil geometrili turbolarda oluyar gaz kesip verirken turbo fanının dönme hızı düşmesin diye vakum yapan bir parca var bu parca arızalandığı zaman turbodan o ses geliyor,banimde oldu bahsettiğim parça değişti ses kesildi,yaklaşık 2000 km sonra tekrar başladı,yine değiştim,tekrar kesildi bakalım nekadar sürecek.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mustafa Erkan

Bugün aracımı park ettikten sonra burada bahsedilen dızzzzzzzzt sesini bende duydum üstelik bu sesin ardından 10 sn kadar süren birde tıktıktıktıktıktık diye de garip bir ses daha geliyor. Aracımı defalarca çalıştırıp stop ettim, her seferinde bu ses mevcut. Burada okuduğum kadarı ile bu ses ile dizel araç sahipleri karşılaşmışlar ancak benim aracım benzinli.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mustafa Bey ses nerden geliyor.. ?

Kabin içinden duyuyrsanız havalandırmaların kapanma sesidir..

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Mehmet bey ses motordan geliyor. Dızzzzt şeklinde ses kaputu, açtığımızda motorun sağ kısmından, tıktık şeklindeki ses ise motorun sol kısmından geliyor. Yarın servise bir uğrayıp göstermeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal

Volkswagen'in ekteki doküman sayfasında diyor ki,

Dizellerin sıkıştırma oranı yüksek olduğundan motor stop ederken aşırı titreme oluşurmuş. Bunun önüne geçmek için dizellerde hava girişini kapatan bir mekanizma koyuluyormuş.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Aracımı Muslubaşlara götürdüm ve sesi dinlettim. Servis müdürü arkadaş sesin normal olduğunu, kontak kapanınca motorda bazı rölelerin devreye girip birşeyleri kapattığını söyledi :) Siz öyle diyorsanız doğrudur dedik :) tam olarak tatmin oldummu ? olmadım. Peki şimdi ne yacağım ? sormaya ve öğrenmeye devam edeceğiz :D

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Yaşar
(düzenlendi)

Arabayı stop ettiğimde benimde dikkatimi çekiyordu. İlk olarak bir dızzzzzzzzz sesi geliyor. Elektirkli direksiyon motorunun sesi, arkasından sanki birkaç düğmeyi açıp kapatır gibi tıkır tıkr sesler geliyordu. En sonunda da dort edip kesiliyordu. Ama bu sesleri genelde kapalı otoparka park ettiğim zaman duyabiliyordum. Açık yerde duyulmuyordu. Bu arada araç dizel. Bence birşey yapmanıza gerek yok.

tarihinde Ali Ya?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Bu sesler gayet normal. 2 yıldır ben de devamlı o sesleri duyuyorum. Bir sıkıntı yaşamadık daha...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...