İçeriğe Yönlendir

Çiziklerin giderilmesi

Yasin Yaparoğlu

Recommended Posts

Yasin Yaparoğlu

Öncelikle herkese iyi günler..

cumartesi akşamı aracımın ön kaputuna artık kim nasıl yapmışsa çizmiş çiziklerin giderilmesi için pasta cila yaptırdık ancak geçmedi çünkü çizikler derin biraz , internette biraz araştırdım çizik giderici ilaçlar var onlarla giderildiği yazılıyor , daha önceden böyle bir uygulama yaptınızmı yararı olurmu acaba. ? Fotoğraflar pasta ciladan sonra çekildi öncesinden çekmeyi unuttum , şimdi ön kaput boyanacak diyorlar geçmesi için zaten aracı satıyorduk şimdi kaput boyansa yarın birgün alıcı soracak neden boyandı diyecek nasıl anlatacam çizildi diye gerçekten çok canımı sıktı bu olay...

grnt3068.jpg

uzaktan pek belli olmuyor fotoda ancak çıplak gözle gözüküyor daha yakından fotosu ;

grnt3067.jpg

bir başka sorum bagaj içine bizden önceki sahibi ne koyduysa artık çizmiş içerideki plastik aksamı o çiziklerin giderilmesi için bir yöntem varmı ?

grnt3070.jpg

birde aracın sağ arka stopu değişmiş bu stop yeni diğeri eski arasında çok bariz fark var görüntüyü bozuyor , acaba soldaki stop lambası sökülüp temizlense rengi açılırmı yoksa çıkmacıları araştırıp ikisinden birine uygun bir stop lambasımı bakayım?

grnt3072w.jpg

yardımcı olursanız sevinirim ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kaputtaki çizikleri pasta görünmez yapar..

Bagaj trimlerini boyatmanız gerekir..

Sol stop açılıp temizlenmeli.. Açması zordur biraz.. gerekirse söküp yıkayıp kurutup takabilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu

Mehmet bey , cevabınız için teşekkürler ancak pasta cila yaptırdık ve yaptırdıktan sonraki hali bu. :bambam:

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu

geçmezse bende boyotacağım acaba o netteki şeyler işe yararmı diye düşünüyorum :bambam:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Pasta sonrası bu halde olan çiziği kapatacak bişey olduğunu sanmıyorum ben..

Yorum bağlantısı

aracı boyatmayı düşünüyorsanız çizikli halinin fotoğraflarını çekin ondan sonra boyatın.en azından aracı alacak kişiye bu nedenle boyandı diyebilirsiniz.bizim eski arabanın kaputuna binadan biri kupa bardak fırlatmıstı.boyanmadan önce fotograflarını cekmiştim.satarkende cok işe yaramıştı.hatta fotoğraflarıda verdim adama

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu

stop lambasının camını bulaşık makinesine atsam yıkansa bi sakatlık çıkarmı erime , kırılma , boyası çıkma :) herhangibirşey olurmu ?

Yorum bağlantısı
Ahmet Bulum

İsmini bilmiyorum fakat plastik çizikleri için sprey turu degişik birsey var.Ufak bi yer vardi geçen yaz boyaci düzeltmişti.Sanirim boyacilar sorunu çözer.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Boya çizikleri için würth-ziebart-mequaire gibi firmalarda çok güzel ince zımpara tarzı ürünler var, onları araştırın derim, 350-400 TL ye komple yapıyorlar. Stop temizlenir ilk günki gibi olur, iç döşeme plastikleri için özel boyalar vardır, tampon tamiri yapanlara, Auto-king gibi yerlere başvurun, ilk günki gibi olur. Pasta çözüm değildir, ayrıca artık yeni kimyasallar var.

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu
Boya çizikleri için würth-ziebart-mequaire gibi firmalarda çok güzel ince zımoara tarzı ürünler var, onları araştırın derim, 350-400 TL ye komple yapıyorlar. Stop temizlenir ilk günki gibi olur, iç döşeme plastikleri için özel boyalar vardır, tampon tamiri yapanlara, Auto-king gibi yerlere başvurun, ilk günki gibi olur. Pasta çözüm değildir, ayrıca aartık yeni kimyasallar var.

Teşekkürler Çağlar bey auto king le görüştüm kaskoyu deldirmeden çizik onarımı ve ufak göçükleri yapıyorlarmış yarın sabahtan gidip halledicem...

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Benim araçta aynı tonik mavisi renginde. Geçen sene ön kaputa taş fırlamıştı. İçime sinmedi. Servise KDV dahil 150 Liraya boyattım. Aynı orjinali gibi oldu.

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
stop lambasının camını bulaşık ma :rolleyes: kinesine atsam yıkansa bi sakatlık çıkarmı erime , kırılma , boyası çıkma :) herhangibirşey olurmu ?

olur :(

makinadaki deterjan içindeki kromajı söker,en iyisi duru su ile yıkayıp ,önce saç kurutma makinası ile hafif ısıtın kurumayı çabuklaştırın daha sonra toz bırakmayan bezle ampul yuvalarından içeri sokup kurulamak,su tanecikleri bırakmamaya çalışın .daha sonra silikon spreyi kromaj kısmına sıkmadan parlatabilirsiniz.

yeni gibi olacaktır

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu
olur :)

makinadaki deterjan içindeki kromajı söker,en iyisi duru su ile yıkayıp ,önce saç kurutma makinası ile hafif ısıtın kurumayı çabuklaştırın daha sonra toz bırakmayan bezle ampul yuvalarından içeri sokup kurulamak,su tanecikleri bırakmamaya çalışın .daha sonra silikon spreyi kromaj kısmına sıkmadan parlatabilirsiniz.

yeni gibi olacaktır

ben sadece dıştaki camı ayırıp ondan sonra plastik şeffaf olan bölümü düşünmüştüm yani komple arka kapağıyla beraber değil bakalım bi normal temizleriz eğer olmazsa artık daha değişik yöntemlere başvuracaz :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu

auto king e gittim ancak mini onarım teminatı yokmuş kaskomda o yüzden kasko delinerek yapılacaktı ancak önce ben parasını veriyorum sonra kasko bana veriyor istediği fiyat ise 700 lira :) çizik geçmezmiş komple boyanacakmış neyse tabiki vazgeçtim orda yaptırmaktan şimdi bunu kaskodan yaptırcam birde park halinde tampona sürttürmüşler sağ ön kapıda da ufak bi göçük var ancak fazla belli olmuyor bunu nasıl rapor tutturarak kaskodan yaptırız karakoldanmı rapor tutturucaz auto king her parça için ayrı hasar beyannamesi yapıyormuş 3. de kasko iptali filan olur dedi benim bildiğim bizim tırları da boyayan bi yer var işini iyi yapıyorlar artık oraya yaptırmaya düşünüyorum ancak nasıl rapor tutturacam bu konu hakkında bilgisi olanlardan yardım istiyorum..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rapora gerek yok. Beyan yazıp kaskonuz ile anlaşmalı bir servise gidin, tüm işlemleriniz gerçekleşsin, Kaskonuz Axa mı?

Yorum bağlantısı
Erhan Bulut
(düzenlendi)

Satacaksanız alıcıyla anlaşın, çizikleri gösterin. İster böyle al, istersen boyatıp vereyim deyin. Niye boyandığını anlatmaktan daha kolay olur.

tarihinde Erhan Bulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu

auto king tede beyan ile yapıyorlardı ancak her parça için ayrı beyan tutmamız gerekir dedi bütün ufak tefek şeyleri tek bryan halinde tutulmazmı her bir beyan ayrı hasara girecekmiş ve 3.den sonra kasko iptali ve daha sonra kasko yapmayabilirler dedi auto king teki yetkili kasko ankara sigorta..

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Ziebart a da gidin isterseniz bu tür şeyler için boyatmadan (yani tamamen boyatmadan) bir çözümleri vardı başlamış sanırım.

Maalesef bizim arkadaşın 20 günlük aracını da çizmişler Auto King 700 istedi bizdende ama boyayacak, yaptırmadık.

Ziebart'ı aradım gelin bir görün halledebiliyoruz dedi yarın gidip bakacağız..

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu
(düzenlendi)

sol stopu söktüm ancak camını ayıramadım neyse ilk önce yıkadım suyla çıkmadı tam içine bez soktum filan ampul deliklerinden biraz daha iyi oldu sonra klorak koyalım dedik koyduk klorağı ilk güzel oldu sonra bezi soktuk içine bi çıkarık içindeki kromaj komple atmış simsiyah içi daha berbat oldu :good1: neyse ondan sonra alüminyum yaldız boya ile küçük resim fırçasıyla stopun camına deydirmeden ufacık stop lambası deliklerinden boyadım ama boyayana kadar canım çıktı neyse yinede eskisinden iyi oldu :D

önce ;

grnt3072w.jpg

sonra;

grnt3128.jpg

dikkat ederseniz sadece en kenarları siyah kaldı oraya da fırça girmedi mecburen öyle oldu eğer ki cam ayrılabiliyorsa içini açabilirsem komple güzelce boyarım daha güzel olur bu stobun camını ayırmanın bir yolu varmıdır ?

tarihinde Yasin Yaparo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Özel

yoğun ve derin çizikler için quıxx kullana bilirsiniz fiyat 25 tl internetten videolarını seyertmenizi öneririm

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu
yoğun ve derin çizikler için quıxx kullana bilirsiniz fiyat 25 tl internetten videolarını seyertmenizi öneririm

videosunu izledim artık denicez başka çaremiz kalmadı..

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar
(düzenlendi)

tazzikli su tutmayı deneseydiniz birde stoplara...

tarihinde ?lker Kad?lar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu
(düzenlendi)
tazzikli su tutmayı deneseydiniz birde stoplara...

aklımıza gelmedi aslında yıkama makinesi de vardı ama klorak herşeyi mahvetti :D ama benim şu anda acil olarak stop lambası camını nasıl ayrılacağını öğrenmem gerek , bilenler lütfen yardımcı olsun :bravo:

tarihinde Yasin Yaparo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy
aklımıza gelmedi aslında yıkama makinesi de vardı ama klorak herşeyi mahvetti :p ama benim şu anda acil olarak stop lambası camını nasıl ayrılacağını öğrenmem gerek , bilenler lütfen yardımcı olsun :nazar:

yasin kardeş ,bu halide fena olmamış ,ama ben size yazmıştım,içine deterjan koymayın :(

deterjan gerektiğinde en saf zararsız arap sabunudur,onuda çok az kullanacaksınız,eski araçların nikelajı yeni nesillerde malesef yok.

yinede eline sağlık.

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu
yasin kardeş ,bu halide fena olmamış ,ama ben size yazmıştım,içine deterjan koymayın :p

deterjan gerektiğinde en saf zararsız arap sabunudur,onuda çok az kullanacaksınız,eski araçların nikelajı yeni nesillerde malesef yok.

yinede eline sağlık.

ben sizin söylediklerinizi aynen babama söyledim iç kromaj atar dedim ama kendisi birşey olmaz dedi. :D bu hali aslında fotoda gözükenden daha iyi oldu çok yakından bakmadıktan sonra anlaşılmıyor şimdilik problem yok içine sürdüğüm boya kuruyunca renk daha da açıldı..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...