Fatih Mehmet Uslu 18 Nisan 2009 Paylaş 18 Nisan 2009 Arkadaşlar.bikaç gün oldu aranıza katılalı.belki biliyosunuz arabamı alalı 1 aydan biraz fazla oldu.bi konuda sizi uyarmak daha doğrusu bilgilendirmek isterim.ikinci el araç ararken malumunuz birçok internet sitesi var ilan verilebilen.benim başıma geldi.birgün yine 2.el focuslara bakıyorum.fiyatları model ve donanımlara göre o kadar çok araştırdım ki daha özelliklerini duysam fiyatını tahmin edebilir duruma gelmiştim:) bazı ilanlara rastladım.örnek veriyorum 2006 1.6 focus 30.000 km de fiyatı ise sadece 16.500 tl. aradım hasarsız tamamen orjinal dedi sahibi olacak insan.fakat sesi tuhaf geliyodu sanki biraz isteksiz yada onu rahatsız etmişim gibi.yalnız araba kastamonunun tosya ilçesinde imiş.ilanda da öyle yazıyo.arabayla ilgilendiğimi dediği gibiyse alacağımı söyledim.kendisi arabayı bağla sana vereyim dedi.nasıl olacak dedim.sana hesap numaramı vereyim buraya kapora yatır sonra arabayı gel al dedi.güvenemedim tabi ki arabanın plakası ilanda kapatılmış ayrıca o arabanın kastamonu da olduğuna dair kesin bi bilgi de yok tabiki.tanıdık bulup arabaya bakıtacaz deyince birden araba satıldı dedi.adamın dolandırıcı olduğundan düşündüm.bi iki gün sonra yine aynı ucuzlukta başka bi ilan başka bi üye adı ve başka bi telefon numarası.aradım sesi unutamam aynı ses.bu sefer adama aynı şeyi arabayla ilgilendiğimi söyledim hemen kapora istedi yine.bende adamdan arabanın plakasını istedim kontrol ettirecem dedim bana küfür edip kapattı.alıyosan al almıyosan bilmem ne ..... dedi.lafı çok uzattım ama bilginiz olsun istedim.bunun gibi üç kağıtçılar var piyasa da.araba alıp satarken siz siz olun bu tip adamlara dikkat edin.saygılar.. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 18 Nisan 2009 Paylaş 18 Nisan 2009 telefonda kontor isteme muhabbetine dönmüş....halada devam ediyomuş bu muhabbet biliyomuydunuz Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 18 Nisan 2009 Yazar Paylaş 18 Nisan 2009 inanıp para verenler var ki halen yapıyolar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2009 Paylaş 18 Nisan 2009 6 aydır bu tip haberleri sık duymaya başladık, sanırım aynı adam Ne demişler, cezası yoksa, suç değildir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2009 Paylaş 18 Nisan 2009 6 aydır mı... Geçen yıl komşum 250 bacanağım 300 kaptırdı bunlara.. Komşuma etme eyleme dedim.. Dinlemedi.. Bacanağım, becerimi kıskanırlar diye kimseye dememiş Paranın gittiğini anlayınca geldi yanıma.. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 benim başıma az kalsın gelecekti. adamdan şasi ne plaka no istedim tersledi çünkü arabanın plakaları resimde gizlenmişti... ben de arabadan da adamdan da aynı saniye soğudum.. araba çanakkale'deydi.. Yorum bağlantısı
Murat Dere 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 o numarayı polise versek, polis arasa, adamla anlaşsa, sonra gidip adamı bir güzel yakalasa. olur mu ki? yapar mı benim polisim böyle şeyler? uğraşır mı bizim için? çünkü bir kaç tane böyle yakalansa belki biraz işe yarar, belki bir iki alıcı kurtulur diyorum ben. hatta dedim. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 ceza konusunda boşluk var bazı sahtekarlarda değerlendiriyor işte bu boşluğu.... Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 o numarayı polise versek, polis arasa, adamla anlaşsa, sonra gidip adamı bir güzel yakalasa. olur mu ki? yapar mı benim polisim böyle şeyler? uğraşır mı bizim için? çünkü bir kaç tane böyle yakalansa belki biraz işe yarar, belki bir iki alıcı kurtulur diyorum ben. hatta dedim. Biz yapsak da polise ambalajlı şekilde versek adamı? Yorum bağlantısı
Murat Dere 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Biz yapsak da polise ambalajlı şekilde versek adamı? Cihan'cım o zaman bir kaç kemiğini kırmak lazım. o da olur tabii, "düştü" deriz. kikkkikiki Kendisi de gitti taklalı mondeoyu sağlam diye aldı. Akrabası 250 kaptırmış nolcek aha! koşun koşun kavga var. Hakan'la Mehmet girecekler birbirlerine. Hakan ne uğraşıyon adamla ya. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Biz yapsak da polise ambalajlı şekilde versek adamı? Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 bilmediğim görmediğim arabayı geçin kaleme bile para vermem .istisna olarak çok güvenilir referansları olması lazım kişinin . Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Bacanağım, becerimi kıskanırlar diye kimseye dememiş Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 geçmiş olsun. arkadaşlar en mantıklısı savcılığa ayrıntılı bir dilekçe yazıp şikayetçi olmak,yoksa bunlar git gide fazlalaşarak devam eder,kolay para kazanma yollarından biri. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Ben internetten beğendiğim araç hakkında hiç bir şey sormam.Ararım adres alırım gider araca bakarım.Adres vermiyorsa kendisi bilir ciddi satıcı değil demekki der kapatırım.Araç görmeden kapora isteyen insana önce ben küfür ederim Yorum bağlantısı
Halil Gümüş 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Ben internetten beğendiğim araç hakkında hiç bir şey sormam.Ararım adres alırım gider araca bakarım.Adres vermiyorsa kendisi bilir ciddi satıcı değil demekki der kapatırım.Araç görmeden kapora isteyen insana önce ben küfür ederim +1 Yorum bağlantısı
Serkan Öz 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 (düzenlendi) Niyeki; Benim sattığım mondeo GhiaX'lerden birinin kaparosu alıcı arabayı görmeden geldi. Hemde rakam 4 haneli Alıcı arabanın tüm detayını benden ve servisten telefonla sordu, vaktim yok bu arabayı kaçırmak istemiyorum dedi, parayı gönderdi.. Daha önce de 4-5 araba satmıştım böyle.. Hatta bir defasında adam gelip benimle görüştü, para elinde idi.. Parayı almadım, adamı bankaya yolladım.. Sonra gidip bankaya parayı yatırdı, para 42.500-TL..(2 adet Corolla için) Öğle tatilinden sonra adamla notere gidip satışları verdim, sonra adam Antalya'ya gidip arabaları aldı.. Arabalar Antalya'daydı ve bende görmemiştim, sadece fotoğrafları vardı. Kötü niyetli biri olsa adamdan parayı alır giderdi, polis yakalasa bile adam hiçbirşey ıspatlayamazdı. +Adam parayı verip noterden satışları aldıktan sonra arabaları Antalya'da bulamasaydı ne yapardı bilmiyorum 19 Nisan 2009 tarihinde Serkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Onur Demir 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Hesap numarasından Kişi ile ilgili bütün bilgilere ulaşılabilinir. Sonrada paketleriz Yorum bağlantısı
Nuri Başer 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 havale ile adamı görmeden, arabaya dokunmadan kapora gönderen adama da müstahak biraz.. hem de bu devirde.. ne akla hizmet bankadan kapora gönderir insan.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 o numarayı polise versek, polis arasa, adamla anlaşsa, sonra gidip adamı bir güzel yakalasa. olur mu ki? yapar mı benim polisim böyle şeyler? uğraşır mı bizim için? çünkü bir kaç tane böyle yakalansa belki biraz işe yarar, belki bir iki alıcı kurtulur diyorum ben. hatta dedim. Komşumun olayda adam Konya'da olduğunu söylüyordu.. Konyanın bir ilçesinde emekli imamdı.. Emekli imamım deyince ve 1999 torosu 7000 liraya bırakınca komşum anında 3000 lira kar edeceğini tahmin edip, adamın hesabına 250 lirayı çıkardı.. Ertesi gün arabayı almaya gittiler.. Öğleye kadar adam telefonlara cevap vermiş, geldim geliyorum, bankadayım, camideyim derken, bizim komşum güzelce bi sövmüş, çıkıp geldiler.. Banka hesabını araştırdım, Ankara'da bir banka ve şubesi, para da aynı gün Ankara'da bir matikten çekilmiş.. İsimde muhtemelen sahtedir.. Şimdi anlat bakalım sayın Uyanık Metin Dere.. Bu adamı polis nerde bulacak.. valla sizi sadece forumdan tanıyorum ama, burdan bile sizin hk. bi intibaa oluştu bende. olaya şaşırmadım desem yalan olur. hani sizin gibi bir adamın komşusu ve akrabası da aldanıyorsa halen bu tip hilebazlara eh millet yandı demektir Abi napiim.. Dedim, salak olmayın bile dedim.. 99 torosu 7000 liraya vermez bu hacı dedim.. Dinlemedi.. Ava giderken avlandı.. Bacanağım bir dükkana girmiş.. Dükkanda internet ilanlarını inceleyip notlar alıyorlarmış.. Bi bakmış kelepir bir toros daha.. Çaktırmadan telefonu almış ordan, klimse aramadan arayım diye de acele etmiş.. Adam kapora istemiş, Bu arabayı görmek istemiş, Bu ben gidemem demiş adam ben getirrim arabayı masrafları çekersen demiş.. Anlaşmışlar, 300 lira yol masrafını adama yollamış.. Ertes igün beklemeye başlamış, gelen giden yok... Bi baktım kayın biraderimle geliyorlar ellerinde bir hesap numarası... karşısında 300 yazıyor.. Abi, internet... dedi... Sus dedim.. Para yolladın değil mi dedim.. He abi dedi.. İyi dedim.. Yollamadan önce sormalıydın.. Şimdi bişey sorma dedim.. Gitti.. Kendisi de gitti taklalı mondeoyu sağlam diye aldı. Akrabası 250 kaptırmış nolcek Benim araba, bu alemin en orjinal en bakımlı, en sağlam arabası... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Belki bu tiplerden hoşlanıyorum... Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 ya arkadaşlar zaten o tip ilanlarda o ilanı veren adam muhtemelen o arabayı bile görmemiş olabilir.çünkü ben bi kaç kez rastladı.hiçbir ilan ankara istanbul yada izmir gibi illerde değil.biri kastamonu biri çanakkale biride çankırıdaydı.bu kelepir arabayı bu kadar sapa bi yerde bulup kaçırmamak için insanların para verebileceğini biliyolar.bu işi yapan adam ankara istanbul gibi bi yerden internete bi foto ekliyo yazıyo ilanı bi de şehir atıyo.sonra telefonla arayanlara banka hesabını verip birilerinin düşmesini bekliyolar. Yorum bağlantısı
Murat Dere 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Komşumun olayda adam Konya'da olduğunu söylüyordu.. Konyanın bir ilçesinde emekli imamdı.. Emekli imamım deyince ve 1999 torosu 7000 liraya bırakınca komşum anında 3000 lira kar edeceğini tahmin edip, adamın hesabına 250 lirayı çıkardı.. Ertesi gün arabayı almaya gittiler.. Öğleye kadar adam telefonlara cevap vermiş, geldim geliyorum, bankadayım, camideyim derken, bizim komşum güzelce bi sövmüş, çıkıp geldiler.. Banka hesabını araştırdım, Ankara'da bir banka ve şubesi, para da aynı gün Ankara'da bir matikten çekilmiş.. İsimde muhtemelen sahtedir.. Şimdi anlat bakalım sayın Uyanık Metin Dere.. Bu adamı polis nerde bulacak.. o benim piroplemim deel. polisin piroplemi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts