Özdemir Erten 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 arabayı aldığımdan beri sanki ön takımdan bir ses geliyor.binen herkese soruyordum ama benden başkası duymuyordu.ve yanılmamışım gelen ses artık iyice hissettirdi kendini.dün rot-balanscıya gittim ve sağ ön aks bilyalarının dağıldığını söyledi.bu bilyalar iç-dış olmak üzere 2 adetmiş.sizlerden öğrenmek istediğim bu bilyaların fiyatı hakkında bilgisi olan varmı ve denildiği gibi 2 adetmidir.hafta sonu şehir dışına çıkacağım ve bu şekilde gitmenin bir sakıncası olurmu.arbam 9 yaşında ve 74000 kmde.bilyaların sarması gibi birşey bu kriterler için söz konusumudur.cevaplarınız için teşekkür ederim.birde hazır lastik sökülmüşken sizin değiştirilmesi ve kontrol edilmesi gerek dediğiniz başka yürüyen aksam parçları varmıdır tecrübelerinize dayanarak. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Aks bilyası iç-dış iki adettir ama ses aynı anda iki yerden gelmez , çok şanssız sanız bilemem , lifte alınır sesin geldiği bilya bulunur. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 Aks bilyası iç-dış iki adettir ama ses aynı anda iki yerden gelmez , çok şanssız sanız bilemem , lifte alınır sesin geldiği bilya bulunur. peki çağlar abi bu şekilde yol almam sakıncalımıdır.malum ay başını bekliyorumda : .bilyaların sarma yapma durumu varmıdır. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Aks bilyaları rotcunun dediği gibi dağılmaşsa tehlikeli ancak sesi sizden başkası duyacak kadar ses gelmiyorsa bişey olmaz.Arac ilk kalkarken tam sağ ve tam sol yaparak kalkın ses geliyorsa dış bilyalardan olma olasılığı yüksektir.Veya gözle kontrol edebilirseniz mutlaka körüklerde yırtılma veya kelepçelerde sızıntı dikkatinizi çekecektir.Aks kafaları su aldığı için sorun yaratır ve ses yapar..Alt takımda z-rotlar,rot milleri ve tablalar diğer ses yapacak parçalardır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Duyulacak ses başlamış ise, beklemek riskli, masraf artabilir, yolda bırakabilir. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Aks bilyası iç-dış iki adettir ama ses aynı anda iki yerden gelmez , çok şanssız sanız bilemem , lifte alınır sesin geldiği bilya bulunur. bilya iki adet ama tek parça birini degiştiriyim digeri dursun diye bir seçenek yok. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Eğer ses çok fazla değilse tornada dolgu yapılabiliyor.Ama iş işten geçmiş olma olasılığı da olabiliyor.. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 19 Nisan 2009 Yazar Paylaş 19 Nisan 2009 Eğer ses çok fazla değilse tornada dolgu yapılabiliyor.Ama iş işten geçmiş olma olasılığı da olabiliyor.. ses fazla değil ama dağılma arifesine gelmiş bilyadan gelen sesi ii bildiğim için dikkatimi çekti.peki bu bilyaların fiyatı ne kadardır.birde orjinal taktıracağım internette biraz araştırma yaparken skf ve ors gibi markalar denk geldi.acaba arabanın üzerinde fabrika çıkışında da bu tarz markalar mı kullanılıyor.marka önerisinde bulunabilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 19 Nisan 2009 Paylaş 19 Nisan 2009 Porya rulmanından bahsediyorsanız onlardan her teker için bir tane var. Serviste taktıkları SKF. Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 20 Nisan 2009 Paylaş 20 Nisan 2009 aks bilyası dediğiniz, şaft askı rulmanıysa 70 lira teki yeni taktırdım... Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 20 Nisan 2009 Yazar Paylaş 20 Nisan 2009 aks bilyası dediğiniz, şaft askı rulmanıysa 70 lira teki yeni taktırdım... evet galiba o Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 21 Nisan 2009 Paylaş 21 Nisan 2009 Benim 01 focus ta da başlamıştı, yağmurlu havalarda ıslanınca geçiyordu salıncak komple değişti ses kalmadı, kısa sürede de değişiyor... Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 21 Nisan 2009 Yazar Paylaş 21 Nisan 2009 Benim 01 focus ta da başlamıştı, yağmurlu havalarda ıslanınca geçiyordu salıncak komple değişti ses kalmadı, kısa sürede de değişiyor... cemil bey salıncak komple derken komplenin içinde hangi elemanlar değişiyor.(cahilliğimi bahışlayın ) birde masraf olarak ne kadar bir maaliyete halledilebilir.bilgi verirseniz sevinirim. Yorum bağlantısı
Yalçın Aslan 28 Ocak 2011 Paylaş 28 Ocak 2011 97 Mondeo 2.0 Ghia Sağ aks iç kısım tek olarak bulunabiliyor mu Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 29 Ocak 2011 Paylaş 29 Ocak 2011 (düzenlendi) cemil bey salıncak komple derken komplenin içinde hangi elemanlar değişiyor.(cahilliğimi bahışlayın ) birde masraf olarak ne kadar bir maaliyete halledilebilir.bilgi verirseniz sevinirim. Salıncak dediğimiz üçgen tabla da diyorlar rotillerin üzerinde olduğu bir parça, komple dememin sebebi rotillerin de dahil olması, cahillik ne demek hepimiz birşeyler öğreniyoruz. Pahalı bir parça değildir Yeni gördüm kusuruma bakmayın 29 Ocak 2011 tarihinde Cemil tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts