Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 merhabalar. yaklaşık 2 ay önce 2008 model benzinli focus sahibi oldum. aracın performans ve kuru zeminde yol tutuşundan çok memnunum. yalnız yağışlı havalarda özellikle pürüzsüz, zifti çok olan asfaltta araba arkadan acayip kayıyor, direksiyonla zor toparlıyorum.70-80 i geçemiyorum 100 civarı kayma dahada artıyor. lastiklerim continental ve gayet iyi durumda.arabada 10.000 de. 2 hafta önce istanbulda antalyaya ilk uzun yolumu yaptım ve bu olay çok sorun oldu. antalya merkezde conti. bayiine gittim ve bu lastiklerin basıncını 34 hatta 36 da kalması gerektiğini söyledi ve 36 yaptı. benimkiler 30-32 ymiş. ama sorun yine devam ediyor. problem acaba lastiktemi yoksa başka birşeyden olabilirmi. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 32 idealdir bence.. Lastik havası arttıkça yol tutuş kötüleşir... Ama 70-80 km hızla virajda focus kaymaz.. İyi bir rot balansçıya git bence.. Yorum bağlantısı
Caner Kırmızı 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 normal sartlarda arkadan kayması ılgınc. ben cok ugrastım ama arkadan hıc kaymadı. kaymayı cok yuklenınce ön taraftan yapıyor.arkadan yapıyosa mutlaka baska bı sorun vardır Yorum bağlantısı
Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2009 tavsiye için teşekkür ederim. en kısa zamanda rot balanscıya gideceğim. ama işin kötü olan tarafı bahsettiğim arkadan kayma olayı virajda bile değil düz yolda oluyor. buda benim çok kafamı kurcalıyor. Yorum bağlantısı
Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2009 benim esas sıkıntımda o zaten mehmet bey. 70-80 süratle yağışlı havada pürüzsüz asfaltta düz yolda araba arkadan kayıyor . resmen S çiziyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 Rot balansçıya çekiciyle gidin bence Yorum bağlantısı
Hakan Ekinci 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 (düzenlendi) tavsiye için teşekkür ederim. en kısa zamanda rot balanscıya gideceğim. ama işin kötü olan tarafı bahsettiğim arkadan kayma olayı virajda bile değil düz yolda oluyor. buda benim çok kafamı kurcalıyor. Selamlar, Düz yolda şerit takip etme kararsızlığını oluşturabilecek sebepler şunlar olabilir; 1) Ön tekerleklerin toe-out olması: (rod balansçı da ayarlanabilir). Focus'da arka tekerleklerde toe ayarı yapılmıyor. 2) Ön tekerlek caster açılarının negatif olması: Bu ayar rod balansçı da ölçülebilir ve düzeltilebilir. Bu arada direksiyon çevirme kuvvetiniz nasıl muadillere göre? Bir mukayese yapabilir misiniz? Bu dediğiniz probleme göre direksiyonunuzun hafiflemiş olması gerekir. (Tabi ki lastiklerin durumu en önce kontrol edilmeli. Ayrıca, kar lastikleri de dediğiniz problemi ortaya çıkartabilmekte kuru zeminde) saygılar. 2 Mayıs 2009 tarihinde Hakan Ekinci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Akaloğlu 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 Selamlar,Düz yolda şerit takip etme kararsızlığını oluşturabilecek sebepler şunlar olabilir; 1) Ön tekerleklerin toe-out olması: (rod balansçı da ayarlanabilir). Focus'da arka tekerleklerde toe ayarı yapılmıyor. 2) Ön tekerlek caster açılarının negatif olması: Bu ayar rod balansçı da ölçülebilir ve düzeltilebilir. Bu arada direksiyon çevirme kuvvetiniz nasıl muadillere göre? Bir mukayese yapabilir misiniz? Bu dediğiniz probleme göre direksiyonunuz hafiflemiş olması gerekir. saygılar. cahilliğime verin toe - out nedir...açılımını veya tükçesini yazarsanız...veya piyasa diliyle kamber-kastel mi Yorum bağlantısı
Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2009 direksiyon hafif değil. hatta daha önce kullandığım araçlara göre sert bile sayılır polo, golf vb. Yorum bağlantısı
Hakan Ekinci 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 cahilliğime verin toe - out nedir...açılımını veya tükçesini yazarsanız...veya piyasa diliyle kamber-kastel mi Estağfirullah, Aşağıdaki linkte ayrıntılı açıklamaları bulabilirsiniz. http://www.obitet.gazi.edu.tr/obitet/suspa..._duzen_sisi.htm Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 Rot balansçıya çekiciyle gidin bence bir focus 80 km/h hızda bile güven vermiyorsa, acilen alt takıma bakılmalı, 36 hava ayarı yanlışlığı bile bu kadar etkili olamaz. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 direksiyon hafif değil. hatta daha önce kullandığım araçlara göre sert bile sayılır polo, golf vb. Demekki direksiyon sertliği normal... Yorum bağlantısı
Hakan Ekinci 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 direksiyon hafif değil. hatta daha önce kullandığım araçlara göre sert bile sayılır polo, golf vb. Yakup Bey, Focus II araçlara göre nasıl? Yorum bağlantısı
Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2009 bence focus, polo ve golfe göre daha iyi bir araç sağlamlık performans eşit donanıma göre fiyat açısından. birde şu problemi çözebilirsem tam süper olacak. saygılar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 anladığım kadarı ile ikinciel 2008 model bir araç almışsınız, araç geçmişi temizmiydi? Kontrol ettirdiniz mi? Yorum bağlantısı
Hakan Ekinci 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 anladığım kadarı ile ikinciel 2008 model bir araç almışsınız, araç geçmişi temizmiydi? Kontrol ettirdiniz mi? Çağlar Bey, Benim de tam olarak aklımdan geçen bu. Yakup Bey, Sanırım sorumu yanlış sordum kusura bakmayın. Sormak istediğim; 2008 diğer Focus'lara göre sizin aracınızın direksiyon simidini çevirme kuvveti nasıl? idi. Yorum bağlantısı
Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2009 istanbul ümraniyedeki ford nuray da yaklaşık 2 saat süren detaylı ekspertiz yapıldı(200 tl karşılığında) bende başındaydım ve hiçbir problem bulunmadı araçta. aracı 6000 km de almıştım zaten hakan bey kusura bakmayın bende tam anlayamamıştım soruyu, diğer focuslara göre direksiyon karşılaştırması yapamıyorum çünkü başka focusa binmedim ama. focusu olan bir arkadaşım direksiyonun hafifi sert olduğunu söylemişti Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 Tühh, bu tip işlemlere 200 TL vermeyin, arkadaşlarımız boldur, neyse olan olmuş, siz rot ayarına gidin bir baktırın ama Nuray a değil. Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 arkadaşların dediği gibi rot ayarlarını kontrol ettirmek lazım. Yorum bağlantısı
Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2009 teşekkürler çağlar bey. rot için nereyi önerirsiniz Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Mayıs 2009 Paylaş 2 Mayıs 2009 Arka lastikler dahil 4lü kontrol yapabilen bir yeri öneririm, yani makinası güzel olsun yeterli. Yorum bağlantısı
Yakup Şartepe 2 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 2 Mayıs 2009 ilgilenen herkese çok teşekkür ederim. özellikle çağlar bey ve hakan bey.. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 3 Mayıs 2009 Paylaş 3 Mayıs 2009 Ağır tonajlı araçlar yola zarar vererek tekerlerinin bastığı yüzeyler yolda engebeler yaratıyor. Böyle bir satıhtan geçti iseniz, şikayetleriniz normal olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts