İçeriğe Yönlendir

Connect ve Fiorino

Tamer Topaç

Recommended Posts

Tamer Topaç

Merhaba arkadaşlar,

Bir yakınım kendisine bu iki araçtan birini almak istiyor, fakat kararsız.

Her iki aracında artı ve eksi yönlerini belirtirseniz çok sevinirim.Buradan çıkacak sonuç alınacak olan araca büyük ölçüde fikir verecektir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Elma ila Armuta benzemiş, tek ortak yanları, iksinin de meyva olması.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Connect tabiki, yok daha ufak olsun 4 sene sonra dökülmeye başlasın virajlardada savrulsun derseniz Fiorino.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

fiorino nun yeşili var bi tek.

Bunun yanında yol tutuşu kötü, kullanımında insanı yoran bir yanı var, birde duyduğuma göre uzun yolda rahatsız edici imiş.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
  Çağlar Bayur yazdı:
Elma ila Armuta benzemiş, tek ortak yanları, iksinin de meyva olması.

:D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

garanti bitmeden satıalcaksa fiorino derim yok uzun süre kalacaksa connect fiorino dah düşük maliyetli 2 senede connecten daha avantajlı ama sorunlar başlayınca connect daha dayanıklıdır diye düşünüyorum ayrıca 1.3 mjet 1.8 tdci dan daha ekonomik

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Teşekkür ederim cevaplar için...Ancak biraz daha detaya inilebilir mi?Haftasonu büyük ihtimal alınacak ve karar verilemedi hala.

Yorum bağlantısı
A. Harun Özdikiş
  Ali Cihangir yazdı:
Connect tabiki, yok daha ufak olsun 4 sene sonra dökülmeye başlasın virajlardada savrulsun derseniz Fiorino.

Fiorino yeni sayılır. 4 sene içerisinde dökülmeye başlayacağını hangi gerekçe ile söylüyorsunuz. Doblo öyle miydi?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bunun zaman makinasıyla ilgisi yada filmiyle falan benzerliği yok, zaman gösterir görürsünüz, şirkette 4 adet doblo var ve takır tukurlar heryerden ses vs. connect ler 2 kat sağlam bence, motor iyi sayılır fakat okadar, hızlı gitmeyin ve kangoo lar kadar olmasada uçusa geçiyor bunlarda, connecte dobloda kangooda uzun yol deneyimim fiorinoyu az kullandım ama fiat olduğu belli, en berbatı kangoo en sağlamı güvenlisi Ford, ikinci eli düşük falan bence önemli değil burası Türkiye hala doğanı şahini arabadan sayıyorlar diycek bişey yok. Yinede Fiorino eh işte zorlamayın nazik davranın idare eder.

tarihinde Ali Cihangir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit
(düzenlendi)

bencede fiorino.ford satan birisi olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim :)

öncelikle motoru 1800 tdcı dan daha verimli daha az masraflı daha az yakıt gideri var.

tipi çok güzel.turuncu ve yeşili bence küçük sevimli suv lara benziyor.güvenlik anlamında emotionda 4 hava yastığı vs var.tofaş olduğu için parça fiyatları çok uygun.hemen döküleceğine inanmıyorum.2.el değerine gelince connect yerlerde sürünüyor.fiorino için daha pazar net değil.ama hangi araç olursa olsun 2.elde artık para eden bişey yok.sonuçta çin malı araba mı bu yahu.bursamızda bizim işçimiz,kendi yan sanayimiz destekli üretiliyor.20 yılda geçse yollarda görürüz..bence fiorino

tarihinde Mustafa Yi?it tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Fevzi G

benim düşüncem şudur. ikisi ile de test sürüşüne çıkın ama 5 km kısa mesafeli bir şey olmasın. şehir içi falan dolaşın. varsa arkadaşlarınızda binin. arka koltuklarda yolculuk yapın. sadece şoför olarak düşünmeyin.

sonuçta kendiniz karar verin derim ben...

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Araç hem aile, hem de iş için kullanılacak öyle çoz fazla yük konulmaz ve genel olarak şehiriçi.

Bu durumlarla, Fiorino biraz daha öne çıkıyor artı yakıt ve vergi olarak.Ama diğer tarafta Connect'in kalitesi ortada motor ve koroseri Forumda Mehmet Bey yayınlamış bu konuyu ve Connet'in başırısını göstermekte http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...&hl=Connect

Tabii bunu derken Fiorino'yu kenara atmıyorum Multijet motor başarılı ancak kasası yürürü hakkında bilgim yok.Arkadaşımda 2006 Doblo var ve kullanımı çok yorucu ve yolda fordlara nazaran güven vermiyor.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yani bende düşene vurun demiyorum canım, idare eder ama connect daha sağlam bir araba öyle değilmi, piyasasına gelince acaip bir milletiz biz, dandik arabalara değer veririz mondeo gibi arabalarada çok yakar falan deyip (öyle değil halbuki) aman deriz, şehir içi ağırlıklı uzun yol az yaparsanız ve zorlamayacaksanız Fiorino (yada motor farklı olsun derseniz pejo yada citroen alabilirsiniz) küçük araba park kolay vs. bence ikisiylede test sürüşü yapın ford daha ferah gelicek.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Arkadaşlar, tüm cevap ve ayrılan vakitler için çok teşekkür ederim.

Yakınıma, kendince yarayan avantajları nedeniyle Fiorino'da karar kılındı.

Yorum bağlantısı
Tolga Atasagun

Ne kadar aydınlatıcı olur bilemem ama bizim şirketin Doblo kaza yaptı.. Sonuç sağ 'dan bariyere vuran araçta sağda oturan iki kişinin bacakları koptu , şöför ün bacakları kırıldı.. araba resmen sağdan yarıldı kayar kapı falan farklı yerdeydi..

Fiat bana pek sağlam gelmiyor..

Yorum bağlantısı
Guest Fevzi G
  Tolga Atasagun yazdı:
Ne kadar aydınlatıcı olur bilemem ama bizim şirketin Doblo kaza yaptı.. Sonuç sağ 'dan bariyere vuran araçta sağda oturan iki kişinin bacakları koptu , şöför ün bacakları kırıldı.. araba resmen sağdan yarıldı kayar kapı falan farklı yerdeydi..

Fiat bana pek sağlam gelmiyor..

resim mümkünmüdür acaba?birde hız ve yük durumu gibi şeyleri söyleyebilir misiniz? kaza neden kaynaklanmış belli mi?

teşekkür ederim..

Yorum bağlantısı
Fatih Dokcan

Bizimde iste kullandigimiz 2007 dobloya arkadan kamyon vurmustu. sebebide kamyon söförunun uyumasi.kamyonun darbesiyle frene basildigi halde 5metre kadar ileri atmis.sonuc olarak yarali yok dobloda arka kapak ve stop lambalari degisti o kadar. Olaya gelen poliste söyle bisey demis "buna bu kamyon mu carpti"sebep kamyonda bisey olmamasi :)

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sedat Gündoğdu

ford olsun bizim olsun aracın ne amcaçla kullanılacagına baglı bırazda tcarı kullanılacaksa ford ama sehır ıcı kullanılacaksa fıorıno

az yakıt tuketımı ıcın

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Hakan Gürsu

İkisinide gidip kullanın öncelikle yalnız bir fiorino kullanıcısı olarak aracın kilosu 1200 dür ve 195 lastik vardır üstünde.Cargolar hariç.

Şu virajda savuruyor efsanesini nedendirki ben yaşayamadım, belki ralli pilotu olmadığımdandır.Ayrıcada arkada makas olan araçlardan nası daha fazal zıplatıyor onuda anlamış değilim.

Bu benim ilk bu tarz aracım, bundan önce 2 sene palio 3 senede fiesta kullandım.Geçisdede çok yadırgamadım.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Ayrıcada sunu belirteyim Cargo versiyonunun süspansiyonu Combi ve Combimixten çok daha serttir.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Volkan Aydogdu

Fazla yük taşımaktan öte kalabalık bir aile iseler bence connect bu konuda tercih edilir çünkü sınıfının en geniş aracı olduğu gibi arka 3 lü koltuğa ben 70-80 kilo civarında 4 kişiyi bindirip hiç şikayet etmeden götürebiliyorum fiorina nın arkasında seyahat etmiştim bir tanıdığımındı fakat 3 kişi çok sıkışık olmasa da connecte nazaran baya dar..Gerçi benim boy da uzun (185..)

Yakıt olarak fiorina öne çıkar zaten multijet motorun bu kadar yaygınlaşmasının sebebide bu herşeyden çok ekonomik...Connectde devirli sürerseniz uzun yol ve ş.içinde aşırı yakmaz kimisi çok yakar diyor..Ş.dışı 90-100 ş.içi de 60-70 le gittiğiniz sürece ortalama 100 km de 6 lt civarı yakıt harcarsınız...bence bu da çok makuldür 1505 kilo araç 1.8 motor...

Motorunu bence gidip taksicilere danışın derim albea kullanan taksicilere sorarsanız motor ömrü hakkında daha net bi bilgi alırsınız...Sadece yolcu taşınacaksa diesel motor olmasının da etkisiyle fiorina gayet yeterli çekişi bence motor hacmine oranla gayet iyi..Connectin zaten böyle bi problemi yok 90-110 luklarda problem yaşayan yok...Fakat 1.3 multijetlerin motor ömürlerinin çok olmadığını bizzat bi albea kullanan abiden dinlemiştim..500 bin de motor ömrü bitiyor..

Ford çok daha sağlam olacağını düşünüyorum kaportasını incelesinler almadan mümkünse baksınlar ikisine de ayrı ayrı...Fakat ikiside güvenlikli araçlar...Connectin yüksek olması virajlarda problem olsa da çarpışmalarda jip gibi..

Connectin vergisi algılısı daha fazla tutar...Parça olarak fiat daha ucuzdur...

Ekonomik olarak bakılırsa fiorina....Sağlamlık,güç,geniş iç hacim,performans olarak bakılırsa conni...Fakat yakıt açısından çok büyük de farklar olmaz...Biraz daha ekonomiktir buna değer derseniz fiorina alınabilir...

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Bi motor için 500 bin km sizce az ise, kaç km gitmesi gerekir.Merak ettim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...