İçeriğe Yönlendir

Klima Soğutmuyor.

Erkan Selvitopu

Recommended Posts

Erkan Selvitopu

benzin pompasından sonra birde klima problemiyle karşı karşıyayım.arkadaşlar klima hiç soğutmuyor.ben aracı alalı 2,5 yıl oldu klima gazı hiç doldurmadım.geçen sene soğutması güzel di.dün klimayı açtım soğuk olarak hiç bir şey esmiyor.klma gazından olabilirmi?birde ankarada uygun bu işeri kimler yapar yardımcı olursanız sevinirim

iyi günler

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Klima tesisatı kaçak kontrolü+klima gazı yenilenmesi+polen filtresi değişimiyle sonuca ulaşabilirsiniz. Ancak klima motorunun çalıştığından da emin olmak lazım.

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu
Klima tesisatı kaçak kontrolü+klima gazı yenilenmesi+polen filtresi değişimiyle sonuca ulaşabilirsiniz. Ancak klima motorunun çalıştığından da emin olmak lazım.

motorda sıkıntı olacağını sanmıyorum ama tabi yinede belli olmaz.polen filtresini son bakımda değiştirmiştim.gazdan olmaz mı böyle bir durum?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Olur tabiki. Tesisatta kaçak varsa gaz da kalmamıştır zaten. Onun kontrolünü otomatik makina ile klima gazı dolduran yerler yapıyor.

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu
Olur tabiki. Tesisatta kaçak varsa gaz da kalmamıştır zaten. Onun kontrolünü otomatik makina ile klima gazı dolduran yerler yapıyor.

kardeş Ankarada tavsiye edebileceğin bir yer var mı? ortalama fiyat olarak ne tutar acaba?

Yorum bağlantısı
Kıvanç Palamutlu

ilk önce polen filtresini yenilemenizde fayda var. filtre eski olmamasına rağmen bendede aynı sorun oluşmuştu. daha büyük bir sorun beklerken 10 liraya çözüme kavuşmuştum. polen çözüm olmazsa diğerlerini kontrol edin bence

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu

soğuk namına hiç bir esinti yok şuan.senin sorununda aynı mıydı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Klima arıza mevisimine hoşgeldik:

1. Klimayı kışın da her hafta 5-10 dak. kullanmazssanız, gazı kaçabilir. Sebebi: Kompresör çalşımayınca, klima gazı içindeki yağın contaları yağlayamamasıdır.

2. Polen filtresi ile bağlantısı yoktur,klima çalışsa, , filtre dolu bile olsa, iç çevrime alınca soğuk üflerdi.

Yorum bağlantısı
Kıvanç Palamutlu
soğuk namına hiç bir esinti yok şuan.senin sorununda aynı mıydı?

nasıl üflediğinden tam emin olamadım ama eski mesajımı buldum 2 sene önce şöyle yazmışım( benim klimamda soğutmuyordu hatta sıcak üflüyordu baktırmayada zaman olmamıştı 20 gündür kavruluyorum bugün gittim polen filtresini değiştirince düzeldi nasıl sevindim anlatamam kutlama.gif 10 liraya 2 dk lık işmiş akşam arabada yatıcam biggrin.gif)

Yorum bağlantısı
Erkan Selvitopu
Klima devreye giriyormu, çekiş farkediyormu?

klima devreye giriyor.klimayı açtıktan 30-40 sn ye sonra araba çakişten düşmeye başlıyor.

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Benim contalardan biri tağlanmış,gazı boşalmış.Conta değişimi ve yeni gaz dolumu sonucu kutuplar gibi oldu arabanın içi.Ancak bir conta ne hikmetse 150 liraymış,ama ben para vermedim.

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Gazdandır. CUB'a bir uğrayın, iyi gaz var onda :lol2:

Yorum bağlantısı
Yılmaz Kaçar
(düzenlendi)

geçen yaz benim başıma geldi, klima seviyesini 4 e getirdiğim halde zoraki bir soğutma vardı, polen filitresini 20 liraya değiştirdiler, 1 ve 2 konumda kullanıyorum, 3 bile yapamıyorsunuz, hem üfleme hem de soğutma çok fazlalaşıyor. bir de gaz ölçümü yapılmalı. sizin sorun büyük ölçüde budur.

polen filitresi değişeli yaklaşık 10 ay oldu, şimdi yine üflemenin ve buna bağlı soğutmanın biraz eksildiğini gördüm önceki gün, ilk fırsatta polen filitresini yenileyeceğim...

bir de arkadaşlar, gaz eksildiyse gazın tamamını boşaltıp yeniden dolduruyoruz demişlerdi, bu doğru mudur...

tarihinde Y?lmaz Ka tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sait Ertürk

aynı sorun benim arabada da var.. geçen sene gazı doldurmuştum. şu polen filtresini bi değiştireyim bakalım..10liraya halledilecekse boşu boşun 80-100 tl vermeyelim

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
bir de arkadaşlar, gaz eksildiyse gazın tamamını boşaltıp yeniden dolduruyoruz demişlerdi, bu doğru mudur...

Şöyle bir açıklaması var o işlemin, makine sistemdeki gazı boşaltıyor, tartıyor eksik kısmını ekleyip geri basıyor sisteme.Kg.Hesabı para alıyorlarmış.Ben pek inanmadım.Yani diyorki kısaca abi arabandan 250 gr. gaz çıktı, olması gereken 650 gr. sen 55 lira ver, bereket versin.... :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her klima gazı makinesi önce vakumlar, sonra gaz basar, Ücretlendirmede gaz miktarı esas alınmaz, böyle bir uygulamayı hiç duymadım, bu arada bu işlemin içindeki gaz maliyeti çok azdır ama bu da ayrı konu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Klima dugmesine basinca, isiginin yanmasi ama ac komutunu vermemesi gibi bir durum varmidir? Yoksa isik yaniyorsa dugme ustune duseni yapmismidir deriz?

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal
Her klima gazı makinesi önce vakumlar, sonra gaz basar, Ücretlendirmede gaz miktarı esas alınmaz, böyle bir uygulamayı hiç duymadım, bu arada bu işlemin içindeki gaz maliyeti çok azdır ama bu da ayrı konu.

Çağlar bey ben gaz bastırdım serviste arabaya açılan karta 600 gr gaz basıldı yazdılar ona göre ücret aldılar.

Yorum bağlantısı
Erkan Özel
kardeş Ankarada tavsiye edebileceğin bir yer var mı? ortalama fiyat olarak ne tutar acaba?

şaşmazda far oto var

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

1 Ay önce periyodik bakım için servise gittiğimde. klima gazı boşaltıldı. 740 gr gaz çıkmış. Sisteme yeniden gaz basınca 740 gr gaz almış. Bundan kaçak olmadığı sonucu çıktı. kompresör performansı kontrol edildi.Problem olmadığı söylendi. 2 Kademe fan çalışma kontrolü yapıldı. Normal çıktı. sadece bana denilen kışın klimayı en az ayda 15-20 dk çalıştırın tavsiyesinde bulunuldu. klimanın araç içindeki üfleme kanalından 4. kademede 7 C hava üflediği testi yapıldı ve normal dendi. Bunun için 40 Tl kontrol ücreti alındı.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
1 Ay önce periyodik bakım için servise gittiğimde. klima gazı boşaltıldı. 740 gr gaz çıkmış. Sisteme yeniden gaz basınca 740 gr gaz almış. Bundan kaçak olmadığı sonucu çıktı. kompresör performansı kontrol edildi.Problem olmadığı söylendi. 2 Kademe fan çalışma kontrolü yapıldı. Normal çıktı. sadece bana denilen kışın klimayı en az ayda 15-20 dk çalıştırın tavsiyesinde bulunuldu. klimanın araç içindeki üfleme kanalından 4. kademede 7 C hava üflediği testi yapıldı ve normal dendi. Bunun için 40 Tl kontrol ücreti alındı.

bende ölçtürmüştüm, bende de 6.5derece çıkmıştı. 1.5 sene oluyor gaz dolduralı, hala 10dk 1. kademede çalıştırıp kapamak durumunda kalıyorum aksi halde üşüyorum :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...