İçeriğe Yönlendir

Klima Soğutmuyor.

Erkan Selvitopu

Recommended Posts

Ömer Gürgen

sorun bulundu klima radyatörüne taş saplanmış arkadaşlar. usta kaynak yaparız dedi.

toplam 150 ytl kaynak ve gaz dahil masraf çıktı. kaynak yaptırmadan yenisini alayım dedim radyatörü sordum servis 768 ytl dedi. inş.kaynak işimizi görür.

bu arada motocraft buji yerine bosch platinium buji taktırmayı düşünüyorum problem olabilirmi? fiyat yarı yarıya.

Yorum bağlantısı
Levent Temel
(düzenlendi)

Klima çalıştıktan kısa süre sonra fanın devreye girmesi normal mi?Bu fan hareretten dolayı mı devreye giriyor.?Bir de fordlarda fan iki kademeli mi devreye giriyor.yani klima çalıştığında ilk kademe- hararet gibi durumlarda daha yüksek kademe mi çalışıyor

tarihinde Levent Temel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Klima devreye girince, fanın devreye girmesi için motor su sıcaklığına bakılmaz, fan direkt devreye girer.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Erdem Özer
  Ceyhun Yazar yazdı:
Gecenlerde ben de aracımın klimasını acayım dedim.Güzel çalıştı soguttu. Sonraki gün actım sogutuyodu bi baktım soguk gelmiyor.Klima dügmem basılı ısıgı ynaıyor derken eve gelince rölantide denemeler yaptım ama o çıt sesi gelmiyordu.Aracın devri ac kapa yapınca motorun sesinden de anlasılacagı üzere degisiyor ve normal duruyordu. Sonra kpautu actım ve gaz tapasını acıp bir tornavida gibi bi seyle bastırdım delige ve hava gibi ses cıktı.Sonra biraz daha bastım gaz benzeri bisey daha cıktı bıraktım.Sonra actım klimayı ve soguttu, seri bi sekilde ac kapa yaptıgımda da (10-15 sn de bir) klima calıstı ve soguttu.Ben de en kısa zamanda kontrol ettireceğim.

Herkese merhabalar.

Bu günen son saat 15:00 da alışverişden dönerken klimam gayet güzel soğutuyordu..

16:00 da çocukları parka götürmek için tekrar araca bindiğimde maalesef çalışmadı... sıcakta kavrulduk resmen :blink:

Geçen yıl aracımı aldığımda satan arkadaş klimanın bazen çalışmadığını söylemesine rağmen yaz kış 9 aydır tam faal çalışmıştı..

2 hafta sonrada tatile çıkacağım eyvah dedim aldık başımıza belayı

:bravo:

Arabayı garaja çektim yattım altına kompresörün soketini söktüm hafif tozlanma ve oksit vardı. temizledim taktım denedim olmadı komresör devreye girmiyordu..

Sigortaları kontrol ettim atık yoktu,, belki gevşemiş olabilir tekrar deniyim dedim maalesef gene kompresör devreye girmedi

Bu durumlarda elektirik tesısatıyla ilgili çıkmaz ise sorun kompresör revizyonu veya değişimi yapılması gerektiğini bildiğim için benin eyvah eyvah oldu :shok::shok::shok:

Çıktım eve açtım formu ...

Yazdım arama motoruna kılima çalışmıyo...

Çıktı karşıma 3 sayfa...

Okudum sürdü beş dakka

Ceyhun beyin yazısı yattı aklıma

İndim tekrar garaja

Çözüldü sorun 5 dakkada

:)

Ceyhun beye ........bu forumun kurulmasında emeği geçen herkese....... tüm forum yöneticilerine ve üyelerine

Çok teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Klima gazını kaç liraya basıyorlar. Genel bir fiyat olarak?

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
  Ayhan Şentürk yazdı:
Klima gazını kaç liraya basıyorlar. Genel bir fiyat olarak?

70-80 civarında.

Tanıdık olursa 50'ye kadar iniyor

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
  Mahmut Şimşek yazdı:
70-80 civarında.

Tanıdık olursa 50'ye kadar iniyor

Teşekkürler. Baya yüksekmiş.

Bir arkadaşımın 206'nın klima hortumları ufak bir darbe sonucu çatlamış patlamış. Gazda basılacak .

Yorum bağlantısı
Erdem Özer
  Ceyhun Yazar yazdı:
Erdem Bey,

Sizde tapadan biraz hava mı bosalttınız?

Bendeki sorun bir nebze devam ediyor. Umarım sadece gazı eksiktir.Nasıl mı oluyor?

Dün uzun yola gittim ve 1.5 saatlik yolculuk boyunca klimam acık idi ama tam varacagımız yere yakın ,sanırım 5 dk zaman zarfına farkettimki klima devreden cıkmış.Dönüş yolunda gece idi ve klima acmadım. Ama bu sorun eskisi kadar olmasa da var sanırım.

Gecenlerde asil otoya gittigimde klimanın sogutmasını kontrol ettik. En soguk ayarda 7.5 dreceye soguttu ve klima sorunsuz idi. 5 e kadar sogutur dediler ben de gaz basmayalım gerekirse sonra basarım diyerek üzerinde durmadım

Orda da gaz eksikse girip cıkma yapıyo focuslar fordlar dediler...

50 liraya baska yerde gaz basıldıgının fiyatını almıstım.Bilginize

Umarım sadece gazdır.

evet aynen öyle yaptım Ceyhun bey...

sorunun devam etmesinin nedeni gazdan sizinde söylediğiniz gibi.. ben a/c komresöründe bi problem var diye üzülmüştüm dün..

bu gün işin ehli arkadaşla konuştum gazın eksik veya fazla olmasından dolayı kompresörün çalışmadığını ve klimanın bu yüzden soğutmadığını gazı boşaltıp kilima tertibatında vakum yapıp gazı yenilersek bi sıkıntı çıkmayacağını söyledi..

ve bendede olduğu gibi bu sıkıntının hava sıcaklığının arttığı dönemlerde nüksettiğinide belirtti,,

dünde rahat 35 derece vardı hava sıcaklığı

Yorum bağlantısı
Tayyar Karahan
(düzenlendi)

klima gazı bastırırken genelde yaparlarda sizde sorsanız bakım dahilmi diye iyi olur makina ile ölçümler yapıyorlar eksiğini tespit ediyorlar,

daha sonra makina ile içindeki gazı alıp klimayı da temizledikten sonra tamamlayarak gazı tekrar dolduruyorlar...

toplam 50 tl istanbul yenibosna da, yani bakımda içinde olmuş oluyor.

direk bakımsız üstüne gaz bastırmak sakıncalı imiş...

tarihinde Tayyar Karahan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Banada bir usta söylemişti.Biz sadece klima gazı basmıyoruz yağ ile karıştırıp basıyoruz.Aynı zamanda yağlamada yapılıyor falan demişti.Ne demekse?

Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy

gazı tamamen kaçmış ve uzun süre böyle kalmış kompresörlerde contalarda daralma oluyor,gaz bastırmadan önce bir miktar klima kompresör yağı koydurmanız kompresörünüzün daha uzun ömürlü olmasına contalardan daha az gaz kaçırmasına neden oluyor.

benim aracımın geçen yıl bitmişti klima gazı,klimacı kompresör yağı koyarak gaz bastıktan sonra fabrikadan çıktıktan sonraki halinden daha iyi soğutuyordu.

Yorum bağlantısı
Erdem Özer
  Ceyhun Yazar yazdı:
Ben de gaz bastırayım o zaman..50 liraya hallediyolar ama benim derdim 50 lira da olsa sorun baska bisey ise parayı oraya harcamak....Ama kaçarı yok önce bunu deniycez....

ben bu c.tesi a/c gazını değiştireceğim... ama sorunun çözümünü anlamak için biraz zaman gerekecek galiba... benim tesbitime göre aracın kıliması çok sıcak havalarda araç güneşin altında kalınca oluyor.. neticeyi yazarım

Yorum bağlantısı
Guest Ak?n Atakan

Benim araba da soğutmuyordu..Usta gazı bitmiş dedi..Kışın hiç kullanmamıştım belki ondandır..Servise sordum 120 tl dedi...Sanayiye gittim 60 tl ye içerdeki gaz alındı kaçak kontrolu yapıldı 740 gr (sanırım) gaz basıldı..Araba şu an soğutuyor ama bir zayıflık var..Soğutma zaman alıyor ve arkada oturan yolcular klimayı pek hissetmiyor..Bir de klimayı kapatır kapatmaz araba aynen fırına dönüyor..

Geçen sene gaz varken de aşağı yukarı böyleydi..Belki focusların orijinali böyledir..Yahut 10 aylık polen filtresini yenilemem gerekiyor ki geçen sene sıfır filtre takmıştım ama yine soğutmamıştı...Bir de benim klimaya yağ eklenmedi...

arkadaşın golf 4 unde klima açılır açılmaz içeri buz gibi oluyor astra g kasaların da kliması gayet iyi benim bildiğim...

Focus 1 lerin klimasından memnun olan var mı ki?

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Klima gazi ile birlikte mutlaka yağ da basılması gerekir. Ancak şuna dikkat edilmesi gerekir. Doldurulan gaz gerçekten klima gazımı? Ben geçen sene başer otoda doldurttum orda bana fordlarda kullanılan gazın 8yanlış hatırlıyor olabilirm) freon 12 olduğunu ama kimi klimacıların çinden getirdikleri çakmak gazını yüklediklerini ve bununda sistemi bozduğunu söyledi.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
  Ayhan Şentürk yazdı:
Teşekkürler. Baya yüksekmiş.

Bir arkadaşımın 206'nın klima hortumları ufak bir darbe sonucu çatlamış patlamış. Gazda basılacak .

206 ya yetkili serviste bastır 50 tl.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
  Salim İmamoğlu yazdı:
206 ya yetkili serviste bastır 50 tl.

Dışarıda bastırmış, 50 YTL.

Ben kendi arabamda da klima açmaya başladım, eski performansı yok, sanırım benğimde gaz bastırmam gerekiyor. 3 yıldır hic eklenmedi.

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak
  Akın Atakan yazdı:
Benim araba da soğutmuyordu..Usta gazı bitmiş dedi..Kışın hiç kullanmamıştım belki ondandır..Servise sordum 120 tl dedi...Sanayiye gittim 60 tl ye içerdeki gaz alındı kaçak kontrolu yapıldı 740 gr (sanırım) gaz basıldı..Araba şu an soğutuyor ama bir zayıflık var..Soğutma zaman alıyor ve arkada oturan yolcular klimayı pek hissetmiyor..Bir de klimayı kapatır kapatmaz araba aynen fırına dönüyor..

Geçen sene gaz varken de aşağı yukarı böyleydi..Belki focusların orijinali böyledir..Yahut 10 aylık polen filtresini yenilemem gerekiyor ki geçen sene sıfır filtre takmıştım ama yine soğutmamıştı...Bir de benim klimaya yağ eklenmedi...

arkadaşın golf 4 unde klima açılır açılmaz içeri buz gibi oluyor astra g kasaların da kliması gayet iyi benim bildiğim...

Focus 1 lerin klimasından memnun olan var mı ki?

Kışın klimayı hiç kullanmadım, poleni de en son geçen yıl değiştirmiştim, malum yaz geldi ve 4.seviyede bile klimanın üflemesi ve soğutması zayıftı,bugün poleni değiştirdim, mübarek 1.seviyede bile buz yapıyor ve önceden 4. seviyedeki üflemeyi şimdi 1de yapıyor.Bence polen filtresini yenileyin.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
  Yunus Gökhan Ay yazdı:
Klima ya gaz eklenmezki o kapalı sistemdir soğutmuyosa kaçak vardır.Siz bastıkca o yine kaçıcaktır.

Soğutuyor ama sanki 2 yıl önceki gibi keskin soğuğu yok.

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Ford Otokoç servisleri yeni kampanya başlatmışlar.. 50 Tl'ye klima gaz kontrolü (Eskik varsa tamamlama), kaçak kontrolü ve bakım. Polet filitresi değişimi vs.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
  Engin Özarı yazdı:
Ford Otokoç servisleri yeni kampanya başlatmışlar.. 50 Tl'ye klima gaz kontrolü (Eskik varsa tamamlama), kaçak kontrolü ve bakım. Polet filitresi değişimi vs.

Komplemi?

Yani polen filitresi + gaz tamamlama + kacak kontrolü ve bakım = 50 TL.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Oğuzhan Han

İyi günler;

Benim 2001 focus araçta bu yaz en fazla toplam 10 km klima kullanmışımdır. Bu gün klimayı çalıştırayım dedim 1 dk bekledim yok fanın ısısı,5 dk bekledim yok yine aynı. Klimayı açtım kapattım yine soğuma yok. Sizce ne yapmalıyım. Bulunduğum ilçede iyi bir usta yok... Tavsiyelerinizi bekliyorum üstadlarım....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...