Nuri Başer 12 Mayıs 2009 Paylaş 12 Mayıs 2009 Geçen gün bir arkadaşımla mide rahatsızlıkları üzerine konuşurken mutfaktan, içinde süngere benzer beyaz tanecikler bulunan bir kavanoz dolusu süt getiriverdi.. Al bunu kullan deyince şaşırdım tabi.. velhasıl uzatmayayım.. adı kefir imiş.. özel bir maya türü (o süngerler) sütü mayalandırıp fermante ediyor ve ortaya ekşi, kendine has bir tadı bulunan, ayranla benzerlikler gösteren bir içecek çıkıyormuş.. neyse bana da biraz maya verdi bir hafta kadardır kullanıyorum ve midemdeki gece yanmalarında eser kalmadı.. yapılışı çok basit: yaklaşık 1-1,5 bardak süt içine özel mayayı atıyorsunuz.. 12 saat oda sıcaklığında ve karanlıkta bekletiyorsunuz.. süzüp afiyetle içiyorsunuz.. maya yok olmuyor aksine çoğalıyor ve tekrar süte atıp mayalıyorsunuz.. mayayı sütsüz bırakmamak gerekiyormuş.. hepsi bu İşte faydaları.. Hepinize sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.. İyi akşamlar.. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 1 yıl boyunca içtim.Mide ve hazım problemlerine iyi geldiğini söyleyebilirim. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 Aynı mayadan eşimde getirdi gerçekten çok garip bir şey kendi kendine büyüyor çoğalıyor. Sonrasında mayalanmış olan kefirin tadına diyecek yok miss gibi Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 Ben tadını beğenmedim.Yada ben öyle sanıyorum. Yorum bağlantısı
Akif Tanık 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 İçilmezmi abicim kefir yaa...Hastasıyım diyebilirim...Her derde deva (Gerçi bi numarasını göremedik daha ama neyse)... Yorum bağlantısı
Özgür Karaca 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 faydalı olduğu söyleniyor gerçekten öiğde için felan ama bende tadından dolayı içemiyorum mevelisini bile denedim ama nafile Yorum bağlantısı
Nuri Başer 13 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2009 Tadına zamanla alışılıyor.. ekşi ayrana benzer bir tadı var.. Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 evet eşim ve ben 6-7 ay gibi süre kullandık, sonuçta olumlu bir şey farketmesekde (farkına varmaksızın bi şeyden korumuş sada biz bilmiyoruz) herhangi bir yan etkiside olmadı. yanii sonuç. biz bi şey anlamadık. zaten sonundada kefirimiz öldü. Başınız sağolsun. Faydası olmasa da en azından evde evcil hayvan beslemek gibi bir faaliyet olmuş sanırım. Süt veriyorsun, büyüyüp çoğalıyor... Yorum bağlantısı
Nuri Başer 13 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 13 Mayıs 2009 Başınız sağolsun.Faydası olmasa da en azından evde evcil hayvan beslemek gibi bir faaliyet olmuş sanırım. Süt veriyorsun, büyüyüp çoğalıyor... evcil bakteriler.. Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 bu kefir de bor power gibi, şöyle güzel, bööle süper deniyor, icraat yok Yorum bağlantısı
Misafir 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 bu kefir de bor power gibi, şöyle güzel, bööle süper deniyor, icraat yok Hatta bazı zamanlarda sütü heba ettiğide oluyor. Zamanında mayalandığını anlayıp içerisinden kefir böcüğünü çıkarmak icap ediyo, aksi taktirde bozuluyor süt. Yorum bağlantısı
Alper Dereli 13 Mayıs 2009 Paylaş 13 Mayıs 2009 sütün sıcaklığına göre tadı ekşi ya da tatlı oluyor Yorum bağlantısı
Mert Kırca 16 Mayıs 2009 Paylaş 16 Mayıs 2009 süt sevmediğim için kefir de hiç cazip gelmiyor açıkcası. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 16 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 16 Mayıs 2009 süt sevmediğim için kefir de hiç cazip gelmiyor açıkcası. süt ile pek bi tad benzerliği yok.. ayran seviyorsanız hiç sorun yok Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Kefirin kolesterolu düşürdüğü söyleniyor. Kandaki yağ oranını da düşürüyormuş diyorlar. Ancak kefirin içinde olduğu süt tam tağlı değil mi ? Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 kefiri bilmem ama mide ağrısı söz konusu ise kudret narı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Yemesi zordur ama bir çok kişi kudret narı sayesinde ameliyattan kurtulmuştur. Yorum bağlantısı
Korhan Orkun 11 Şubat 2010 Paylaş 11 Şubat 2010 şimdi marketlerde içime hazır olarak satılıyor, aktarlardada küçük bir parça kefire 10.TL istiyorlardı. Marketlerde bende gördüm orjinal kefir'mi acaba? Denemek lazım ekşi ayranı da satıyor olabilirler Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 11 Şubat 2010 Paylaş 11 Şubat 2010 Bu mide sıkıntısından dolayı ben de içmiştim bi dönem. İçim'in kefirin tadı da fena değil. Yorum bağlantısı
Hakan Baha 11 Şubat 2010 Paylaş 11 Şubat 2010 Çocukluğumda çok içerdim. Tadı güzel bir şey ama sürekli sütün içinde tut çıkar falan biraz uğraşmak lazım. Hazır kefirler ise gerçekten ne kadar kefir emin değilim. Arada alıp içmek lazım çok sağlıklı bir şey. Kansere bire bir. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Şubat 2010 Paylaş 11 Şubat 2010 Kefirin yapışışında mayalanma söz konusu sanırım, 1 kez denemek için içmiştim tadı pek hoş gelmedi, acaba dini açıdan sakıncası var mı içmenin bileniniz var mı? Yorum bağlantısı
Servet Korgan 11 Şubat 2010 Paylaş 11 Şubat 2010 http://www.kefirtanesi.com/2007/05/kefir-i...nen-caiz-midir/ Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 12 Şubat 2010 Paylaş 12 Şubat 2010 Herşeye iyi geldiği yönündeki reklamlardan etkilenip, sonunda almaya karar verdim. Bir alışveriş merkezinde kefirleri inceleyip, bir markanınkinden sepetime 3-4 tane koymaya başladım. O sırada yakınımdan gezmekte olan iki bayan aralarında "bu kefiri içkin mi, tadı iğrenç" gibisinden konuşmaya başladılar.Zten tereddütlüydüm. onlardan etkilenip, sepetten rafa geri koydum. Onlar da durumu fark edip, bana baktılar. Karşılıklı kahkahalarla güldük Yorum bağlantısı
Hakan Baha 12 Şubat 2010 Paylaş 12 Şubat 2010 Kefirin yapışışında mayalanma söz konusu sanırım, 1 kez denemek için içmiştim tadı pek hoş gelmedi, acaba dini açıdan sakıncası var mı içmenin bileniniz var mı? Hocam sen 5 tane portakalı kabuklarıyla birlikte ye sonra da bir alkol muayenesine gir bakalım. Polis ehliyetine el bile koyabalir. Bazı gıdaların içinde doğal olarak alkol vardır. Ama içkiyle aynı şey değil bu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts