İçeriğe Yönlendir

Açık Hava Filtresi

Fatih Susuz

Recommended Posts

Fatih Susuz

Yani faydalıysa neye faydalı zararlıysa neye zararlı bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

İyi hava aldığı sürece bir zararı olmaz Fatih. Yalnız kaliteli bir filtre olması lazım.

Yorum bağlantısı
Fatih Susuz

Cihan abi ben biraz araştırma yaptım forumda ama benim demek istediğim aracım lpg li değil benzinli ve böyle gidecek herhalde.performansı nasıl olur artarmı yakıt nasıl değişir.?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Performansta pek bir artış olmaz ama çok gaza basmazsan havayı iyi süzdüğünden dolayı yakıtında düşüş bile yaşayabilirsin. Yüksek devirlerde çok güzel bir sesi var. Onun gazına gelmemek lazım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Açık hava filtrelri araçlarda yaptığım dyno testlerinin hiçbirinde güç artışı görememiştim.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

arkadaşım düzgün monte edilememiş açık hava filtresinden contasını yaktı.

tesadüf mü yoksa bundan dolayı mı bilemiyorum tabi...

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Açık hava filtrelri araçlarda yaptığım dyno testlerinin hiçbirinde güç artışı görememiştim.

Hepsi alman mıydı abi? :rolleyes: Japonların ürettiği hemen her arabada 6-20 hp arası alınabiliyor sağlam bi filtre kitiyle. Alaman farkı bu olsa gerek,tolare ediyor o farkı. :)

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım
arkadaşım düzgün monte edilememiş açık hava filtresinden contasını yaktı.

tesadüf mü yoksa bundan dolayı mı bilemiyorum tabi...

Yok yahu...Hava filtresinden Conta yakanı ayakta alkışlarım ben :rolleyes:

Açık hava filtresi performans bakımından alt devirleri öldürür , ama üst devirlerde çekişin arttığını hissedersiniz...

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

ses tabiki değişir ama Manueldeki gibi bi ses beklemeyin :D... Çünkü tam filtre ötmeey başlıcakkken araç vites değiştiiryor :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

otomatikte de gürler :p heleki birinci viteste :D ama sadece güler zaten koşan 3-5 beygiri var onlarda gürleyecem diye koşmuyor benden demesi :D

yada 2. vitese kitleyip dip pedal yapıncada iyi gürler ama focus II de kitleme olanağı yok :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Fusion'da da , Civic'te de belirgin farklar oldu kesinlikle tavsiye ederim.

Fusionda nasıl fark oldu ; Araç Tüplü, istediği kadar havayı rahatlıkla çekiyodu. Yakıt tasarrufu, Çok güzel bir ses ve azcıkta olsa performans sağladı.

Honda'da ise daha pek deneme fırsatım olmadır 20km kullanabildim, Ama Ses Mükemmel, Performansta özellikle üst devirlerde farkettiriyor.

Takın iyi bişeydir. :D K&N, Pipercross , Green, AEM Haricindekilere bulaşmayın...

Yorum bağlantısı
Fatih Susuz
(düzenlendi)

Yani abilerim anladığım kadarı ile şunu demek istiyosunuz.^^ Zararı yok ama Faydası çok değil^^:D

Cevaplayan herkese çok Teşekkür ederim.

tarihinde Fatih Susuz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Fatih 7 tane farklı filtre kullandım. Sana tavsiyem: Koy cebine 150 lirayı,git sağlam markalar satan bi oto aksesurcıya; Green,Pipercross ya da K&N orjinal açık filtresini istiyorum de. Mümkünse sünger pipercross al. Güzelce tak. Fazla gazlamadan bin ve yağmurlar başlayınca sök.

Yorum bağlantısı
Fatih Susuz

Sanırım saydıklarınız arasında en kalitelisi bu üçü teşekkür ederim cihan abi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...