İçeriğe Yönlendir

Bartın- Kurucaşile

Çağatay Demir

Recommended Posts

Çağatay Demir
(düzenlendi)

1 haziranda Jeolojik Arazi çalışması için Bartın-Kurucaşileye gidecez. İnternetten araştırdım şirin bir sahil kasabasına benziyor.

Havası suyu ortamı nasıldır? :D Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Aklımdaki sorular..:

-denize girilir mi?

-cafe-restoran durumu nedir?

- 1 haziran itibariyle öldürücü yaz sıcağı olur mu yoksa hala bir nebze serin midir?

- Kene durumu nedir?

- İnsanları nasıldır?

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Yanında bol bol peksimet götür sen :blush:

:punish:

Ben daha çok konserve barbunya, yaprak sarma vs götürmeyi düşünüyorum :D

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Ben Kurucaşilenin yan komşusu Cideliyim.Kurucaşile şirin bir sahil kasabasıdır.Aslında köyüdür desem daha doğru çünkü çok küçüktür.denize girilir ama temmuzdan önce zor.hava temmuzda bile serin olabilir.temmuzdan itibaren hava ısınmaya başlar ama deniz bazen buz gibi olabilir.

kene falan yoktur ufak tefek cafe rest. vs vardır.

hele gideros koyu diye bir yer vardır ki hayatında görebileceğin en güzel yerlerden biridir.

sıkılınca yarım saat mesafedeki Amasraya kaçarsın. Amasra turizm açısından Egeyi aratmaz...

öldürücü yaz sıcağı genelde olmaz hele akşamları yorgansız yatamazsın...

insanları da oldukça sıcakkanlıdır...

Süper bilgiler çok teşekkür ederim Ersin Bey..

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)
Estağfurullah aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorablirsiniz...

bu arada tek dez avantaj yoludur...

özellikle Bartından sonra hayatınızda görmediğiniz darlıkta ve virajlı dağ yollarından gideceksiniz.

ama inanılmaz yeşillikler içinde olacak ve müthiş manzaralar göreceksiniz...

Evet bahsettiler o yoldan Bartın'a 60 km olmasına rağmen ulaşım 1 saatten uzun sürüyormuş.

Ama yeşillikler içindeyse sorun değil bakına bakına gideriz :D

Yorum bağlantısı
Kıvanç Palamutlu

merhaba bende itü jeolojidenim. O yüzden karşılaşmış olma ihtimalimiz çok. Ben 2006 da Kurucaşile ye gitmiştim. Okulun en eğlenceli dönemini geçireceğin garanti, Serdar hoca da fakültenin en iyi en mantıklı adamı çok güzel geçer :D Kurucaşile de benim zamanımda ev yemekleri yapan iki küçük yer vardı sadece bir tanede net cafe. akşam yemekleri oralarda yeniyor, kahvaltıları misafirhanede hergün 3 arkadaş hazırlıyor. deniz meselesine gelince giren arkadaşlar vardı ama çok soğuk oluyor, hasta olarak iki gün yattılar :D hava yeterince sıcak oluyor bulutlu diye çıkıyorsun güneş kavuruyor sonra birden yağmur yağıyor ıslanıyorsun hazırlıklı olmak lazım ama sıcakların rahatsız ettiği zamanlar oldu. keneye karşıda dikkatli olmakta fayda var fındıklıkların civarında hocaya yapışmıştı sanırım. İnsanlar çok sıcakkanlı ki öğrencilerede alışıklar. kahvede çayınızı için fotolarımız hala duruyormu bir kontrol edin. Akşamları çok içmeyin ertesi günü zorluyor :D merak ettiğin birşeyler olursa cevaplarım. unutuyordum misafirhanenin önünde futbol sahası var. takım kurup kurucaşilenin amatör futbolcularıyla maç yapmayı unutmayın serdar hoca iyi topçudur hafife almayın :D özendim şimdi sana valla

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)
merhaba bende itü jeolojidenim. O yüzden karşılaşmış olma ihtimalimiz çok. Ben 2006 da Kurucaşile ye gitmiştim. Okulun en eğlenceli dönemini geçireceğin garanti, Serdar hoca da fakültenin en iyi en mantıklı adamı çok güzel geçer :D Kurucaşile de benim zamanımda ev yemekleri yapan iki küçük yer vardı sadece bir tanede net cafe. akşam yemekleri oralarda yeniyor, kahvaltıları misafirhanede hergün 3 arkadaş hazırlıyor. deniz meselesine gelince giren arkadaşlar vardı ama çok soğuk oluyor, hasta olarak iki gün yattılar :D hava yeterince sıcak oluyor bulutlu diye çıkıyorsun güneş kavuruyor sonra birden yağmur yağıyor ıslanıyorsun hazırlıklı olmak lazım ama sıcakların rahatsız ettiği zamanlar oldu. keneye karşıda dikkatli olmakta fayda var fındıklıkların civarında hocaya yapışmıştı sanırım. İnsanlar çok sıcakkanlı ki öğrencilerede alışıklar. kahvede çayınızı için fotolarımız hala duruyormu bir kontrol edin. Akşamları çok içmeyin ertesi günü zorluyor :D merak ettiğin birşeyler olursa cevaplarım. unutuyordum misafirhanenin önünde futbol sahası var. takım kurup kurucaşilenin amatör futbolcularıyla maç yapmayı unutmayın serdar hoca iyi topçudur hafife almayın :D özendim şimdi sana valla

:D

Bu forumda daha önce gitmiş birini buldum ya helal olsun valla :D

Çok sağol değerli fikirlerin için.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Sorması ayıp sebeb-i ziyaretiniz nedir?

Görünürde bölgenin jeolojisinin tespiti , jeolojik kesit-harita hazırlanması ama genelde gırgır şamata geçiyor :good1:

Dolaştığımız bölgedeki insanlar , depremci, altıncı , mezarcı,dağcı gibi isimlerle nitelendiriyorlar bizi ..

Bunun sebebide sırt çantalarımız ve elimizde taşıdığımız jeolog çekici .

-947915976.jpg

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
yani bir nevi staj gibi bir şey mi bu?

Yok bir dersimizin ( Saha Jeolojisi ) sene sonu arazisi. Derste 14 hafta teori gördük 6 hafta sonu araziye çıktık. Şimdi sene sonu arazisi ile olayı tamamlandıracaz işallah. Final sınavı arazide olacak.

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Hmm sanırım anladım.

Bilgilendirmeler için teşekkürü borç bilirim.

Estafurullah kardeşim.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Çağatay Demir

Gittik geldik sağ salim.

Çok güzel yerler yeşil-mavi bir arada

Yakın olanlar için bir haftasonu Amasra-Kurucaşile-Cide turu tavsiye ederim. Yol biraz ( bayağı ) virajlı ve yokuşlu bilginize..

Yorum bağlantısı
Okan Yücel

Amasra memlekitimiz olur. Geçen yaz gittim en son... Bu yaz da gidecektim vazgeçtim... Temmuz'un sonlarına doğru daha da bir canlanır oralar...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Memleketim Mengen'e yakın yerler ama fazla gidemedim..İyi oldu hatırlattığın bu aralar birkaç günlüğüne gidelim de görelim tekrar oraları...

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
(düzenlendi)
Memleketim Mengen'e yakın yerler ama fazla gidemedim..İyi oldu hatırlattığın bu aralar birkaç günlüğüne gidelim de görelim tekrar oraları...

Bizim peder bey de Mengen li, Mengenin havası bambaşka zaten :D . İstanbuldan giderken Mengen Devrek Bartın üzerinden doğru gittik . Bartından sonra yol baya bozuk. Ama güzel yerler mutlaka gidip görmek lazım.

Yorum bağlantısı
Okan Yücel

Bartın'dan sonra yeni yol yapılanma çalışmaları var çok yakında viraj ve yokuşlardan kurtulacağız...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Bizim peder bey de Mengen li, Mengenin havası bambaşka zaten :D .

Sizin peder bey Mengen'li olunca sen olmuyormusun Çağataycığım, hemşehrim....?

Mengen güzel de, yemek yemeğe güzel biryer bulamıyorsun o ayrı...Aşçıları meşhur ama Mengen'de güzel biryer yok maalesef, biraz daha para kazanayım o bölgeye güzel bir tesis kazandıracağım inşallah, gelip geçerken uğrarsınız, fordclub indirimi yaparım size, +15 oranında.... :unknw:

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Sizin peder bey Mengen'li olunca sen olmuyormusun Çağataycığım, hemşehrim....?

Mengen güzel de, yemek yemeğe güzel biryer bulamıyorsun o ayrı...Aşçıları meşhur ama Mengen'de güzel biryer yok maalesef, biraz daha para kazanayım o bölgeye güzel bir tesis kazandıracağım inşallah, gelip geçerken uğrarsınız, fordclub indirimi yaparım size, +15 oranında.... :unknw:

bende oluyorum dimi abi :D

Aşcılık okulunun uygulama oteli var mengende. Acayip ucuz ve çok güzel yemekleri.

Ama yeri tam nerde dersen hatırlamıyorum. Otel de gecelik 20 lira gibi bir para :D

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan

amasra çakraz bartın cide heryere gittim

en çok da gideros ....müthiş güzel

ama yol demişken alanya-silifke arasındaki yolu aratmıyor...

ancak hayatımda gördüğüm en rezil yol oltu-yusufeli...arasında ki yol....normalde 2 araç yan yana gitmesi lazım ya...bu yolda 1 araç ancak sığıyor üstelik yol gidiş geliş...yolun başında levha var ...azami hız 20km....ileride 30km oluyor ...50km yolu 2saatde alıyorsunuz...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
bende oluyorum dimi abi :unknw:

Aşcılık okulunun uygulama oteli var mengende. Acayip ucuz ve çok güzel yemekleri.

Ama yeri tam nerde dersen hatırlamıyorum. Otel de gecelik 20 lira gibi bir para :D

Amasra yönüne giderken solda... :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...