Onur Durmaz 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 tcs motoru ile gaz teline , 2 adet gaz teli var, sıkışııklık var mı bakılmalı. Konuyu hortlatmış gibi oldum ama bu teller nerededir acaba? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 MEkaniktir hortlamaz, daha 3 gün önce bir tanesini daha tamir ettik , motorda sağda, tcs nin aktüvatörü vardır, oradan çıkar gaz kelebeğine gider, oradan çıkar, gaz pedalına gider, zaten motorun üstünde 2 adet gaz teli vardır rahatça görülür, meydandadır Yorum bağlantısı
Onur Durmaz 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 Çağlar abi, gaz kelebeğinden iki adet tel çıkıyor, bir tanesi sağ ön farın hemen arkasında bulunan üstünde zemberekli bir sistem olan zavazingoya giriyor diğeride akünün arkasında fren merkezinin sol tarafında yani iç kısımdan bakıldığı zaman direksiyonun ön tarafına düşen bir zavazingoya giriyor.Bunlardan hangisi TCS için? Birde TCS bilgileri ABS sensörlerinden alıyorsa ve ABS'nin çalışmasında herhangi bir sıkıntı yoksa bu sorun TCS beyinden midir? Eğer sağ ön farın arka kısmında bulunan zemberekli şey bu TCS içinse buna giren gaz telinde herhangi bir sıkışma yok rahat çalışıyor, sorun telden değil gibi.Kafaya koydum bu ışığı söndürcem. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2012 Paylaş 18 Ekim 2012 O zemberekli şey de arıa varsa tcs çalışmaz ve lambasını yakar. Yorum bağlantısı
Onur Durmaz 19 Ekim 2012 Paylaş 19 Ekim 2012 Bunu sökerken özellikle dikkat etmemiz gerken birşey var mı? Daha doğrusu tamir edilebilir bir parça mı bu? Yorum bağlantısı
Onur Durmaz 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 Arkdaşlar, TCS düğmesinin çalışıp çalışmadığının kontrolünü nasıl yapabilirim? Yorum bağlantısı
Mert Nazmi Serin 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 Arkdaşlar, TCS düğmesinin çalışıp çalışmadığının kontrolünü nasıl yapabilirim? TCS nin normalde, kadranda da , buton üzerinde de ışığı yanmaz. Düğmesine basıp devre dışı bıraktığında yanar. Yani düğme ile ilgili bir sorun olduğunu düşünüyorsan çok zayıf bir ihtimal. Zira ben 1 ay boyunca orta konsol sökük TCS düğmesi takılı olmadan gezdim. TCS butonun düğmesinin yanlış takılma ihtimalide çok zor. Hepsinin fişi farklı yani TCS butonuna sadece TCS soketi girebiliyor. TCS ışığı sürekli yanıyorsa , buton da devre dışı kalmış gibi hiç tepki vermiyor. Ama benim karşılaştığım TCS ışığı yakma sorunu , aracın su fiskiye hortumu kopmuştu, o kısmı sanayide tamir ettirdiğim de ortaya çıktı. Baya bir uğraştık soketleri falan tek tek söktük temizledik 2 saat uğraştık falan bi anda sönü verdi. Tavsiyem kaliteli bir kontak temizliyici ile o tcs motoru denilen (sağ farın arkasındaki zımbırtı) neyi var neyi yok tüm etrafındaki soketleri sök. Ve bir güzel temizle. Hatta her ihtimale karşın akü kutup başını da sök, ne olur ne olmaz bir defa alev aldı ben o şekilde temizlik yaparken . Her ihtimale karşın yanına bir de avo metre bulundur. Soketlere bağlı olan kabloların plastik kaplamaları zaten zayıf durumda. Avo metrenin probu sivri ise incecik bir delik açıp bir ucunu kabloya diğer ucunu soketteki pinlere bağlayıp tam temas varmı yok mu diye kontrol edebilirsin. Umarım biraz yardımım dokunmuştur Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 Bunu sökerken özellikle dikkat etmemiz gerken birşey var mı? Daha doğrusu tamir edilebilir bir parça mı bu? tcs motorunu tamir edebileni görmedim, bozuldu mu fena bozulur, dağıtırken de resemen dağılır, içinde zemberek gibi bir nane var Yorum bağlantısı
Recommended Posts