İçeriğe Yönlendir

Keyless Go

Kaan Aydın

Recommended Posts

Kaan Aydın

Keyless Go : Anahtarı kontağa takmadan cebimizde iken araç bunu algılıyor , sürücü sadece Start butonu ile aracı çalıştırıyor.

Bu hadise focus 1 e uygulanır mı, uygulanırsa maliyeti ne olur , fikri olan ya da yaptıran var mıdır?

Yeni Mondea ve yeni model harici markalarda uygulanmaya başlandı.

Yorum bağlantısı
Murathan Yüksel

hocam boşverin yahu,anahtarı kontağa takıp marşa basmayı özlüyor insan bir süre sonra (şahsen ben şu anda özlüyorum :D ) keyless go'dan ziyade "key" cepte iken kapıya eli atınca kapıların açılması çok hoş ve yararlı bir özellik.

Yorum bağlantısı
Murat Dere

bunu ben yapacam. ama kumandının pili ne kadar dayanır diye düşünüyorum. sürekli sinyal gönderecek çünkü.

Yorum bağlantısı
Murathan Yüksel
bunu ben yapacam. ama kumandının pili ne kadar dayanır diye düşünüyorum. sürekli sinyal gönderecek çünkü.

hocam düşüncenize yardımcı olur mu bilmiyorum ama,kart cebimdeyken daha doğrusu vücudumla temas halindeyken elim ya da vücudumun herahangi bir uzvu :D kapılardaki sensörlere değince kilit açılıyor. yani kartın bir sinyal yayması ve o sinyalin arabanın etki alanına girmesiyle kapıların açılması gibi bir durum değil. yani açık bir devrenin elim vasıtası ile kapalı konuma gelmesi ve kapıların açılması gibi birşey söz konusu.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
hocam düşüncenize yardımcı olur mu bilmiyorum ama,kart cebimdeyken daha doğrusu vücudumla temas halindeyken elim ya da vücudumun herahangi bir uzvu :D kapılardaki sensörlere değince kilit açılıyor. yani kartın bir sinyal yayması ve o sinyalin arabanın etki alanına girmesiyle kapıların açılması gibi bir durum değil. yani açık bir devrenin elim vasıtası ile kapalı konuma gelmesi ve kapıların açılması gibi birşey söz konusu.

anlamadım ben bunu. Kart cebinde iken yani vücudunla teması yok iken arabaya yaklaştığında kapılar açılmıyor. Ancak kapıya elinle dokununca mı açılıyor ?

Yorum bağlantısı
Murat Dere

araba doğru anahtarın geldiğini nasıl anlıyor o zaman? mutlaka sürekli bir sinyal söz konusu. senden arabaya geçirdiğini bile düşünsen, geçirilecek bir sinyal lazım değil mi? ben bunu bir araştırayım... :)

Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Y?ld?r?m

Ben güvenemem bunlara. Ben kitledikten sonra kapıları kontrol etmeden içim rahat etmiyor.

Hatta bazen kapıları elle kontrol ettikten sonra yine kumandadan kilitleme tuşuna basıyorum. :D

Yorum bağlantısı
V.Ceyhun Emir

Yok canım, böyle değil.

İmmobilizer gibi araç içindeki devre ile irtibatta olan bir çip var anahtarda, menzilde iken butona basılınca da açılıyor kapı. Yani yanyana olsak, benim cebimdeki anahtar sayesinde sen de kapıyı açabilirsin.

Yapılabilirliği zor diye düşünüyorum ama olsa çok iyi olurdu, çok güzel bir özellik bence.

Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
araba doğru anahtarın geldiğini nasıl anlıyor o zaman? mutlaka sürekli bir sinyal söz konusu. senden arabaya geçirdiğini bile düşünsen, geçirilecek bir sinyal lazım değil mi? ben bunu bir araştırayım... :)

Araç anahtarlarında kullanılan teknolojiyi bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki bu teknolojik olarak mümkün. Yani hocam anahtarın sürekli sinyal göndermesine gerek yok. RFID denen minicik çipler var. Bunların pasif yapıdaki tipleri herhangi bir besleme kaynağına ihtiyaç duymadan, okuyucudan gelen sinyalden elde ettiği enerjiyi kullanarak kimlik bilgisini okuyucuya gönderebiliyor. Muhtemelen araçlarda kullanılanlar da bu tipten devrelerdir. Bu çipler günümüzde hayli popüler olmakla birlikte müthiş yaygınlaşma potansiyellerini de bünyesinde barındırıyorlar.

Örnek verecek olursak; bir markette tüm ürünlerin üstünde barkod gibi bu çiplerden bulunacak ve siz market arabasıyla kasaya yaklaştığınız an toplamda ne kadar alışveriş yaptığınız kasada görünecek ve hatta hangi ürünlerin önünde ne kadar beklemişsiniz nelerden hoşlanıyorsunuz bunların kaydı da tutulabilecek bu sayede. :nazar: Hatta daha da ileri gidilip paraya, ota b.ka herşeye yerleştirilmesi bile düşünülüyor bu teknolojinin :lol2:

Asıl big brother'ı göreceğimiz günler yakın yani :blink:

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

tabi canım sürekli sinyal veren bir sisteme gerek yok bölede olmaz zaten. Örneğin kartlı kapı açma sistemleri buna çok güzel örnektir. alıcı cihaza yaklaşında kapı yukarda fazlı beyin dediği şekilde açılır ve kapanır. Çok canımız sıkılırsa bu kapı açma sistemini arabaya uygularız

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Araç anahtarlarında kullanılan teknolojiyi bilmiyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki bu teknolojik olarak mümkün. Yani hocam anahtarın sürekli sinyal göndermesine gerek yok. RFID denen minicik çipler var. Bunların pasif yapıdaki tipleri herhangi bir besleme kaynağına ihtiyaç duymadan, okuyucudan gelen sinyalden elde ettiği enerjiyi kullanarak kimlik bilgisini okuyucuya gönderebiliyor. Muhtemelen araçlarda kullanılanlar da bu tipten devrelerdir. Bu çipler günümüzde hayli popüler olmakla birlikte müthiş yaygınlaşma potansiyellerini de bünyesinde barındırıyorlar.

Örnek verecek olursak; bir markette tüm ürünlerin üstünde barkod gibi bu çiplerden bulunacak ve siz market arabasıyla kasaya yaklaştığınız an toplamda ne kadar alışveriş yaptığınız kasada görünecek ve hatta hangi ürünlerin önünde ne kadar beklemişsiniz nelerden hoşlanıyorsunuz bunların kaydı da tutulabilecek bu sayede. :) Hatta daha da ileri gidilip paraya, ota b.ka herşeye yerleştirilmesi bile düşünülüyor bu teknolojinin :lol2:

Asıl big brother'ı göreceğimiz günler yakın yani :blink:

tabi canım sürekli sinyal veren bir sisteme gerek yok bölede olmaz zaten. Örneğin kartlı kapı açma sistemleri buna çok güzel örnektir. alıcı cihaza yaklaşında kapı yukarda fazlı beyin dediği şekilde açılır ve kapanır. Çok canımız sıkılırsa bu kapı açma sistemini arabaya uygularız

o zaman anahtar değil de hedef sürekli sinyal gönderip tarıyor etrafı. birisinin göndermesi gerek şu lanet sinyali ya. :crazy: birbirlerinden nasıl haberdar olacaklar yoksa? ;)

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay
Ben güvenemem bunlara. Ben kitledikten sonra kapıları kontrol etmeden içim rahat etmiyor.

Hatta bazen kapıları elle kontrol ettikten sonra yine kumandadan kilitleme tuşuna basıyorum. :)

+ben

buna benzer bir sistemi kuzenim lada samaraya yapmıştı.

Yorum bağlantısı
Utku Çay
(düzenlendi)

benim corolla için böyle birşey düşünmüştüm

anahtarın içinden immibolizer chipini çıkardım ve chip arabanın içinde iken arabayı anahtarı ile çalıştırmayı denedim ve maalesef çalışmadı.

eğer çalışsa idi kilit mekanizmasını söküp yerine start düğmesi düşünüyordum....

tarihinde Utku tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kıvanç Palamutlu

bana pratik gelmedi anahtar taşıyıp kontak çevirdikten sonra anahtar kontaktada olsa ceptede olsa aynı. birde cepte anahtar rahatsız ettiğinden dolayı arabadan inerken arabanın içinde anahtarı unutma, arama gibi olaylarda cabası :) pratiklik derken iki kere iş

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
benim corolla için böyle birşey düşünmüştüm

anahtarın içinden immibolizer chipini çıkardım ve chip arabanın içinde iken arabayı anahtarı ile çalıştırmayı denedim ve maalesef çalışmadı.

eğer çalışsa idi kilit mekanizmasını söküp yerine start düğmesi düşünüyordum....

çipi kontak kilidine bantla o zaman çalışır

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

stiloda vardı bu sistem araca yaklaşınca kapıları açıyordu anahtar üzerinizde iken uzaklaşıncada kapıları kitliyo sunroofu camları örtiyordu sanırım 2 defa starta basıncada motor çalışıyordu çok kalmadı araç hatırlayamadım ama anahtarla çalıştırmak ve kapıları kumandadan açmak daha sağlıklı sincap necmi zaten kilit dinlemiyor bari immobilezer la vakit kaybetsin yoksa basit immoyu kontağa göm start tuşu bağlat birde bir birini hissedince devreyi tamalayan sensör :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Her türlü aracı sonradan çakma keyless go yapabilmek mümkündür ama o zaman sadece immoya güvenmeniz lazım, kontak anahtarı mekanik şifreye elveda denecektir. Basit bir sistemde maliyeti sadece işçilik olacaktır ama değer mi düşünmek lazım?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

focus rs lerde var start tuşu ama anahtarı yine kontağa takıyorsunuz çok sağlam bişi olsa for anahtarsızını yapardı ki ben stilo dışında arabanın sağına soluna bir şey sokmadan start yapanı görmedim

Yorum bağlantısı
Kaan Aydın

Yeni mondeaolarda var, leon, audi ve bmw lerde uygulanıyo diye biliyorum

Ford un sitesinden alıntıdır;

Ford Power çalıştırma düğmesi

Mondeo'ya bindiğiniz andan itibaren yeniliklerin keyfine varacaksınız. İçeriye adım attığınızda akıllı sensörler anahtarınızın araçta olduğunu algılayacak. Anahtarınızı cebinizden veya çantanızdan çıkarmanıza gerek kalmadan Ford Power çalıştırma düğmesine basarak aracı çalıştırabileceksiniz.

Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Y?ld?r?m

Anahtarı taşıdıktan sonra bence bir anlamı yok. çıkarıp kontağa takması işin kolay kısmı zaten.

Bence parmak iziyle filan olsa da anahtar taşımak mecburiyeti olmasa. Hem parmak izimizi kaybetme yada unutma riskide yok.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Her türlü aracı sonradan çakma keyless go yapabilmek mümkündür ama o zaman sadece immoya güvenmeniz lazım, kontak anahtarı mekanik şifreye elveda denecektir. Basit bir sistemde maliyeti sadece işçilik olacaktır ama değer mi düşünmek lazım?

dooru... vazgeçtim zaten. değmeyecek. ;)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...