İçeriğe Yönlendir

Jantım eğildi nasıl düzeltilir?

İlker Kadılar

Recommended Posts

İlker Kadılar

dün gece farkedemediğim bir kasis yüzünden ön sol jantın yanak kısmı yarım santim kadar egildi.. sanırım lastik dublex bu sabah hava kacırmışmı diye baktığımda neyseki hava kaçırmamış.araç focus 1 ghia jantı nasıl düzeltilir ve eski haline getirilir ve o şekilde araç kullanmanın tehlikesi varmı.. aracımı bu yüzden bu gün çıkarmadım güvenlik açısından... tecrube sahiplerinden bilgi bekliyorum....

Yorum bağlantısı
Yasin Çelik

öncelikle geçmiş olsun

bu şekilde kullanman bana göre çok tehlikeli olacaktır

sonuçta balans bozulmuş ve vibrasyon yapacaktır buda ardından bijonların gevşemesine diğeri ise mevcut tekere ait olan rulmanların bozulmasına ve daha tahmin edemiyeceğim bir çok soruna neden olur

ama bijonların kesin gevşer daha önce başka bi araçta başıma gelmişti kontrol etmesem lastik çıkacatı

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İlker bir lastikçiye gidiyosun 5 dakikada düzeltiyolar.Makinesi var.O kadar eğilmeden sorun olmaz.Aracını kullanabilirsin.Hava kaçıracak kadar eğilmemiş.Ama uzun süre kullanmamak daha doğru tabiikide..

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

ayhan sağol kardeş... başka parçalara zararı olmuşmudur acaba amörtisör gibi mesala..?

birde jantın boyasına zarar gelirmi düzeltilirken daha çizik yoktu jantta..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Dediğin gibi yarım santim falansa lastikçi belkide hiç dokunmaz bile. ;) Belkide o kadar eğrilik çoğu araçta vardır gözden kaçıyordur.Endişelenmene gerek yok.Bu aşamadan sonra yürüyen aksamada zararı olmaz.Ancak kasise sert girdiğin için o anda etkilenen bazı parçalar olmuş olabilir.Ben senin yerinde olsam iyi bir Rot-balanscı bulurum kontrol ettiririm.Eğer ki gerekli görürlerse jantıda düzeltirler..

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

pazartesi günü rotbalanscıya bir konrol ettiriyim gerekirse rot ayarı yapılsın..

iyi rotcu biliyormusun ayhan kazım karabekiremi gitsem acaba..

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

merhaba ilker bey bende ankaradan aracı aldıgımda aldıgım kişi yeni lastik almıştı ve balan ayarı yaptırmamı soyledı bende akderede bi lastikçiye gittm jantın da egri olduğunu soylediler hakıkaten egrıydı bı makıneyle ısıtıp sonra krıko benzerı bı makıneyle duzeltıyorlar malıyetı 15 tl.geçmiş olsun.bu arada ilker bey 2004 aracıma kılıf ıcın bı ara yanınıza gelıp çayınızı ıcmek ıstıyorum bugun yanı pazar gunu acıkmısınız bırde tam olarak adresınızı yazarmısınız suan ankaradayımda tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

ilker abi emeğini esirgemeden yaptığın o muhteşem kılıf için teşekkurler tekrardan eline koluna saglık.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar
ilker abi emeğini esirgemeden yaptığın o muhteşem kılıf için teşekkurler tekrardan eline koluna saglık.

rica ederim cemal..

yardımcı olabildiysek. :)

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

olmaz olun mu tekrardan cok tesekkurler uyun fiyat güzel işçilik

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Hasan Korkmaz
dün gece farkedemediğim bir kasis yüzünden ön sol jantın yanak kısmı yarım santim kadar egildi.. sanırım lastik dublex bu sabah hava kacırmışmı diye baktığımda neyseki hava kaçırmamış.araç focus 1 ghia jantı nasıl düzeltilir ve eski haline getirilir ve o şekilde araç kullanmanın tehlikesi varmı.. aracımı bu yüzden bu gün çıkarmadım güvenlik açısından... tecrube sahiplerinden bilgi bekliyorum....

benim aracın 4 tekerindede aynı sorun vardı, sanayi sitesinde hem balans hemde 4 janta düzeltme işlemi yaptırdım.. öğrendim ki; jantlar eğri ise hem balans tutmuyormuş, hem yol tutuşu zayıflıyor ve lastiklerin ömrü kısalıyormuş.. tanesi 15 tl den düzelttiler, 4 janta 60 tl verdim.. bilginize...

benim aracın 4 tekerindede aynı sorun vardı, sanayi sitesinde hem balans hemde 4 janta düzeltme işlemi yaptırdım.. öğrendim ki; jantlar eğri ise hem balans tutmuyormuş, hem yol tutuşu zayıflıyor ve lastiklerin ömrü kısalıyormuş.. tanesi 15 tl den düzelttiler, 4 janta 60 tl verdim.. bilginize...

ilkerciğim mesajın sana ait olduğunu yeni farettim ve geçte kalmışım aslında, acemiliğime ver artık:-)

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

ilkerciğim mesajın sana ait olduğunu yeni farettim ve geçte kalmışım aslında, acemiliğime ver artık:-)

hasan abi hoş geldin foruma..

biraderin tanidığı bir yer varmış jantı orada hallettiler sağolsunlar.....düzeltme ve rot ayarı dahil 30 liraya yaptırmış benim birader

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...