Dimitri Hristofyas 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Merhabalar..Bu akşamüstü bir top cam filmi aldım.Yarın pazar ve evdeyim.Değişik bir uğraş olsun diyemi yoksa çok para isteyenlere bir tepkimi bilmiyorum ama bir anda kendim denesem yaparım düşüncesi ile 30.00 Tl'ye film aldım.Yapamazsam harcanır gider ama deneyeceğim.Şimdi sorum şu? Yaparken nelere dikkat etmeliyim ve nasıl yapmaya başlamalıyım?Zor iş farkındayım ama bir umut belki.. Not:Arama yaptım.Ya ben bulamadım yada bu konu yoktu.Gereksiz görülürse yönetim silebilir yada ilgili konu varsa taşıyabilir. Şimdiden teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Merhabalar..Bu akşamüstü bir top cam filmi aldım.Yarın pazar ve evdeyim.Değişik bir uğraş olsun diyemi yoksa çok para isteyenlere bir tepkimi bilmiyorum ama bir anda kendim denesem yaparım düşüncesi ile 30.00 Tl'ye film aldım.Yapamazsam harcanır gider ama deneyeceğim.Şimdi sorum şu? Yaparken nelere dikkat etmeliyim ve nasıl yapmaya başlamalıyım?Zor iş farkındayım ama bir umut belki..Not:Arama yaptım.Ya ben bulamadım yada bu konu yoktu.Gereksiz görülürse yönetim silebilir yada ilgili konu varsa taşıyabilir. Şimdiden teşekkürler.. Keşke bilsemde yardımcı olabilseydim.Sen yaparsan bende senden örnek alarak işe girişebilirim:) Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 grafiker arkadaşlarım var işleri folyo üzerine fakat araç cam filmi daha ince ve uygulaması zor dediklerini hatırlıyorum Yorum bağlantısı
Karani Gülistan 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Bu konuda cihanın bir fikri olduğuna inanıyorum:) Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 (düzenlendi) Ben doğana çektim. Arka cama bolca su sıktım ki yapışmadan önce tam yerini ayarlayayım. En sıkıntılı olan yer orasıydı çünkü el felan girmiyordu. Dıştan ısıtıp,şeklini almasını da sağlayabilirsiniz. Eski bi kredi kartını spatula olarak kullanın,kabarcık kalmamasına dikkat edin. Bir de yan camların fitilin altına gelen yerlerini kesin ki,cam açılıp kapandıkça oralardan soyulmaya başlamasın. 30 Mayıs 2009 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Arka cama çekerken yapıştırma esnasında resistansı açık tutarsanız kolaylık oluyo Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Ama su+rezistans pek iyi olmayabilir. Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas 30 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2009 (düzenlendi) Cihan ben bi tane camsil aldım.Spatulası zaten paketten çıktı.Kelebek camlarda deniyeceğim ilk olarak.Tek endişem yan camlar.Dediğiniz gibi kalkma yapmaması lazım.Çünkü kapı içlerini sökmek beni aşar.Birde bu film arka cam rezistansına zaman içinde zarar verirmi? 30 Mayıs 2009 tarihinde Dimitri Hristofyas tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Cihan ben bi tane camsil aldım.Spatulası zaten paketten çıktı.Kelebek camlarda deniyeceğim ilk olarak.Tek endişem yan camlar.Dediğiniz gibi kalkma yapmaması lazım.Çünkü kapı içlerini sökmek beni aşar.Birde bu film arka cam rezistansına zaman içinde zarar verirmi? Cam sökmeye gerek yok yahu. Film durduğu sürece rezistansa zarar vermez. Sökerken verebilir ama. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Cihan ben bi tane camsil aldım.Spatulası zaten paketten çıktı.Kelebek camlarda deniyeceğim ilk olarak.Tek endişem yan camlar.Dediğiniz gibi kalkma yapmaması lazım.Çünkü kapı içlerini sökmek beni aşar.Birde bu film arka cam rezistansına zaman içinde zarar verirmi? Sökerken verir, film oradayken birşey olmaz... Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas 30 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2009 Sökerken verir ama uzun süre kalırsa ve sonra sökülürse verir değilmi? Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Düzgün sökebilirseniz ve çok dandik bi film değilse zarar vermez diye biliyorum Ama su+rezistans pek iyi olmayabilir. Valla ben ilk seferinde öyle yaptım hiç bişey olmadı + çokta iyi oturdu cama Sonra kazada arka cam patlayınca tabi camcıya yaptırdım Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 Aksarayda 50 liraya yarım saatte çekiyorlar uğraşmaya değmez Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 (düzenlendi) Sökerken verir ama uzun süre kalırsa ve sonra sökülürse verir değilmi? Rezistansların olduğu yerlerde çok bastırarak yapıştırırsanız,1 gün sonra bile verebilir. Ama az bastırırsanız da bu sefer, rezistansın geçtiği yerlerde beyaz 2 şer şerit oluşur. Ya yardan ya serden yani. 30 Mayıs 2009 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas 30 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2009 Aksarayda 50 liraya yarım saatte çekiyorlar uğraşmaya değmez Edirnedeyim.Buradada yarım saatte yapıyolar ama o yarım saatin hakkı olmayan paralar istiyolar.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Mayıs 2009 Paylaş 30 Mayıs 2009 1. Rüzgarsız gölge ortam tercihen garaj 2. Fısfıslı camsil 3. Çok iyi marka keskin bir maket bıçağı 4. Film-cam arası suyu tahliye edip yapışması için çok kaliteli, tatlı sert-yumuşak plastik saptula Temin edildikten sonra; Yan camların 1 er cm fazlası gibi kesilir, filmin 2 yüzüne de camsil fıslanır, cama yapıştırılıp, çok bastırmadan spatula ile su atılır, maket bıçağı ile kesim yapılır. Her cam aşağı yukarı 20-30 dak. da biter. Arka cam en zoru, film camın dışına bolca yerleştirilir, fön makinası ile yakmadan ama ısıtılıp cam formunu tam alıncaya kadar ısıtılır, camın dışında maket bıçağı ile tam ölçü kesilir ve sonra içerden yapıştırılır. hiçbir rulo cam filmi, marka filmler kadar net olmaz bu unutulmamalı. Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir 31 Mayıs 2009 Paylaş 31 Mayıs 2009 yapabildikten sonra neden para verip de yaptıracaksınız ki. ilk denemede istediğiniz gibi olmayabilir ancak bir kaç denemeden sonra başarabilirsiniz. çünkü bunu yapıştıranlarda sizin gibi bir insan en nihayetinde. Allah yardımcınız olsıun. Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu 31 Mayıs 2009 Paylaş 31 Mayıs 2009 Aksarayda 50 liraya yarım saatte çekiyorlar uğraşmaya değmez sen elit adamsın aksaraya gitme sakın seni yerler ordakiler Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 31 Mayıs 2009 Paylaş 31 Mayıs 2009 Yeni açtığım ziebart a gelin, orada yaptırırım ben Yorum bağlantısı
Hüseyin Yılmaz 31 Mayıs 2009 Paylaş 31 Mayıs 2009 arkadslar aksarayda dedikleri gibi 50 tl ye yapıyorlar ve de col basıt gibi görünsede beceri isteyen bi iş önce sünü belirteyim öyle sanıldıgı gibi cam suyu ile deyil bebe şanpuanına su katarak sulandırıyorsunuz ve cok bol su sıkıyorsunuz önce dıstan su sıkıp her iki yerede cam ve filmme kücük maket bıcagı ile dar olanları var 1,5 cm kadar genişliginde sonra dıstan purovaters yapmayın yapıskan tarafı dısta kalacak sekilde ustu kasın altı 1cm kadar büyük kesin cam fitilin icine sokulacak simdi cıkarın ve filmin yapışkanını sokün ve cok bol şanpuanlı suyu her iki sine de sıkın öyle cok sıkınki kapının alt tında cıksın sonra alttan baslayarak yapıstırın pılastık ıspatula ile sag sola havasını alarak sürtün şimdi 1 ısıtıcıya ihtiyacınız var sac kurutücüda olur arka cam ise yine aynı işlemleri yapın yanlız purova yaparken bonbe olan yerleri ısıtıcı yardımı ile yedirin 1 bez yardımı ile ısıtılan yere bezı sürünki camın seklini alsın bide kesim işini dıtan yapmayı ve biraz beklemeyi unutmayın kolay gelsin Yorum bağlantısı
Dimitri Hristofyas 31 Mayıs 2009 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2009 Arkadaşlar hiç kolay bir iş değil.En azından ben yapamadım.sanırım benim beceriksizliğim.Ama dikkat ve sabır isteyen biriş olduğu kuvvetle muhtemel.Ben amacıma ulaşamadım.en azından beklediğim kadar iyi olmadı.Uzman ellere ihtiyaç var:) bu maceranın sonu.. Yorum bağlantısı
Tuna Aksu 30 Temmuz 2009 Paylaş 30 Temmuz 2009 önce camını güzelce sileceksin sonra bu filmler için bir çeşit sıvı var onu fıs fıs ile güzelce cama sıkacaksın sonra filmi üzerine yerleştireceksin(öncesinde ölç biç) dikkat et film altında hava kabarcığı kalmasın kolay gelsin yapanlara. ben daha önce bina camına denedim fakat beceremedim.hava kabarcığı kaldı.ama bir iki deneme daha yaparsam daha güzel işler çıkarabilirim diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Emre Özen 2 Ağustos 2009 Paylaş 2 Ağustos 2009 madem cam filmi kurallara göre yasak fenni muayeneden geçişi verilmiyor + aracın arka rezistansına zarar veriyor peki bu lazer ile cam boyama renklendirme karartma işi falan daha mantıklı değil mi? maliyetleri ne kadar oluyor ve bi sorun çıkartıyor mu Yorum bağlantısı
Misafir 2 Ağustos 2009 Paylaş 2 Ağustos 2009 madem cam filmi kurallara göre yasak fenni muayeneden geçişi verilmiyor + aracın arka rezistansına zarar veriyorpeki bu lazer ile cam boyama renklendirme karartma işi falan daha mantıklı değil mi? maliyetleri ne kadar oluyor ve bi sorun çıkartıyor mu Evet cam filmi trafik kurallarına göre yasak. Artık tüvtürk'ten hafif kusurlu olarak geçebiliyorsunuz. Zeiabart sonax lumar 3m gibi kaliteli filmler sağlam işçiliği olan yerlerde hiç bir şekilde rezistansa zarar vermeden film çekip istenildiğinde hasarsızca çıkartılabiliyor. Zarar veren çin işi sanayi tipi boyalı folyo tarzı maddeler güneşte %90 renkleri değişiyor zaten. Lazerle renklerndirmek mantıklı ama geri dönüşü yok. Benim sıfır aracım olsa camlarını söktürüp böyle bi işlem düşünmezdim. İşin yasal yolu komple siyah cam alınabilir. İçeriden tamamen şefaf dışarıdan tamamen siyah bu camlar ruhsata işlenebiliyor. En garanti yolu bu. Yorum bağlantısı
Emre Özen 2 Ağustos 2009 Paylaş 2 Ağustos 2009 anlıyorum en mantıklısı filmi çek muayenede yada çevirmede çıkar yerine siyah cam almak Yorum bağlantısı
Recommended Posts