Övgü Gürşen 4 Haziran 2009 Paylaş 4 Haziran 2009 Selamlar, neredeyse 2.5 ayda geldi bizim nazlı araç. bir daha otokoçtan araba almak mı? tövbeler tövbesi... Plakaya dikkat! ne uğraştım onu alabilmek için. hanım izmirli, hem rengin gerçek adı hem de plakanın sonunu denk getirmek mikado oynamak gibi... İlk bilgiler: - dün teslim aldım ve ne boya koruma, ne park sensörü, ne indirim kuponu... hiç bir şey vermediler. bence 5 kuruş etmez bir yapısı var otokoç'un. - taksi gibi lastik paspas verildi ve arabanın dışı pisti - hankook vista prime geldi. şu son auto bild testindeki en iyi 3 lastikten biri. ona sevindim çünkü hem en sessiz hem de en iyi kuru zemin lastiği o görünüyordu. ön test: - manuel klima hiç şık durmuyor. - direksiyon adamın elini parçalıyor neredeyse. - el frenini çekmek güç istiyor. - motor sesi hayatımda duyduğum en kötülerden biri. - performans aman aman değil ama alt devirler görece canlı; ara hızlanmalar hiç fena değil. yol bilgisayarında anlık tüketimin izlenmesi çok çok hoşuma gitti. eskiden yoktu bildiğim kadarıyla. mevcut lastik ebatlarının ve yerden yüksekliğin verdiği güvensizlik hissini yenemedim henüz. havada gidiyormuş gibi geliyor. rengine tek kelimeyle vuruluyorum bu arabanın. kimsede görmedim henüz bu kasada. sedan gördüm bir kaç defa ama en azından gri ya da beyaz değil. sıradan araba istemiyorum. vites geçişleri çok güzel ancak uzun oranlara sinir oldum. tolga sayıner'in 100ps'liği bizimkilerden 2-3 cm kadar alçak orijinalden. büyük avantaj bence. henüz onunla değişip farklara bakamadık çünkü ikimiz de 100km bile yapamadık. tolgayla aynı ofisteyiz biz. yakıt canımı sıkacak gibi. henüz 70km yaptım ama ortalama 13.5L civarındayım. biraz gazlıyorum şu ara malum. kapı içleri de çok çirkin bunların. titanium almak şartmış. kızkardeşimin corsa'sında olan bir çok mühendislik düşüncesi ürünü özellik bunlarda yok. mesela anahtarı çıkarın hala camlar açılır ve kapanır. farların kumandası sürekli açık ve kontak kapanınca tümü söner. butonlara hiç dokunmuyoruz onda. gece-gündüz far kullandığımız için çok önemli bir özellik bence. corsanın içi bundan daha lüks ve sıcak görünüyor. mp3 bile çalmayan teybi kırasım geliyor yani o derece. genel itibarla bu kadar bekleyince beklentiler artıyor malum. zamanla ufak tefek bir şeyler ekleyince sakinleşirim diye düşünüyorum ama bu arabaya bu para verilmeyebilir gibi de geliyor. sanki yıllar içinde maliyeti düşürme amaçlı çalışmalar yapılmış ve focus iki buçuk yerine bir yetmiş beş olmuş. arkadaşımın 2005 focusu bundan daha kaliteli iç mekana sahipti bence. göstergeler bile oyuncak gibi resmen. golf ve astradan daha ucuz bir araç gibi duruyor sanki. yine de 5-6 ay önce almayı aklımdan geçiremeyeceğim bir araca sahip olduğum şükrediyorum. illaki zaman içinde ısınacağız biribirimize ama yazdıklarımın çoğu değişmeyecektir. doğrucu olduğumu herkes bilir. 5'e 15 demem mümkün değil. ford'u sevmem bağnaz bir fanatik olmamı da gerektirmiyor. neyse odur bu araç benim için. bir de ekleme yapayım. kumho ecsta aldı bizim tolga ve yol gürültüsü bir felaket. bunda ilk ona dikkat ettim; neredeyse hiç yuvarlanma sesi gelmiyor. lastik inanılmaz sessiz. bu kadarını beklemezdim. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 4 Haziran 2009 Paylaş 4 Haziran 2009 Bu durumda geçmiş olsun Güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 4 Haziran 2009 Paylaş 4 Haziran 2009 Hayırlı olsun. Motor sesi bi filtreye bakar. Yakıt tüketimi tutmak için çok erken. Ford'dan boş araba alınmaz. Otokoç'un araç teslimi dillere destan zaten. Hadi al git,kaybol der gibi. Yorum bağlantısı
Emrah Musalli 4 Haziran 2009 Paylaş 4 Haziran 2009 bundan sonrasında arabanızla mutlu olursunuz inşallah. hayırlı olsun... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Haziran 2009 Paylaş 4 Haziran 2009 Hayırlı olsun, gözünüzle gördüğünüz yükseklik, yol tutuşta sorun olacak demek değildir (teknik olarak), yalnız lastik havalarınıza baktırın, ötv indirimi yüzünden ekmek dağıtır gibi araç sattıklarından ötürü, %99 basınçlar fazla çıkacaktır (kontrolü yapılmamıştır). Yorum bağlantısı
Fatih Uzun 4 Haziran 2009 Paylaş 4 Haziran 2009 Hayırlı olsun.Kazasız belasız binmek nasip olur inşallah.Aracın rengi gerçektende çok güzel. Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 4 Haziran 2009 Paylaş 4 Haziran 2009 güle güle kullanın. zamanla daha çok seversiniz umarım. yine de belirtmeden geçemeyeceğim: renk konusunda koyu mavi ve lacivert tonları arabalarda sevmiyorum ben. yine sizin zevkiniz sonuçta, saygı duyarız kazasız belasız sürüşler... Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 4 Haziran 2009 Yazar Paylaş 4 Haziran 2009 Hayırlı olsun. Motor sesi bi filtreye bakar. Yakıt tüketimi tutmak için çok erken. Ford'dan boş araba alınmaz. Otokoç'un araç teslimi dillere destan zaten. Hadi al git,kaybol der gibi. daha iyisi senin olsun. kutu içi düşünüyorum inşallah bu ay ama açık tip k&n'im var eski aracımdan. problem olmazsa onu da kullanırım. sihan son cümleni slogan yaparım otokoç için, o derece doğru. +1000000Zaten Focus'ta her büyüyen rakam Focus1 Focus 2 gibi kalitesizliğin de artması demek. Focus 3'te nelerden kesecekler bakalım? emin olduğum iki kesinti sonucu: çipçirkin jant kapakları ve çirkin kapı içleri. Hayırlı olsun, gözünüzle gördüğünüz yükseklik, yol tutuşta sorun olacak demek değildir (teknik olarak), yalnız lastik havalarınıza baktırın, ötv indirimi yüzünden ekmek dağıtır gibi araç sattıklarından ötürü, %99 basınçlar fazla çıkacaktır (kontrolü yapılmamıştır). daha iyisine bin çağlar abi. atladım o basınç olayını evet. yalnız güvensizlik hissim yerden görünüt yükseklik aslında. tam açıklayamam da araba eski kasa city gibi geliyor nedense. leylek gibi sanki. 99 ghia vardı. ambiente ile alakası yokmuş gibi gelirdi kullanırken. onun gibi bir şey. Renk konusu hariç yazdıklarınızın tümüne katılıyorum... Beyaz ve gri çok hoş duruyor... Oldukça iyi anlatmışsınız banada tercüman olmuşsunuz... renk meselesi zevktir ama benim kastım bu renklerin durumu. beyazı çok basit bulurum o ayrı ama aynı zamanda tipik bir filo rengi. gri ise kusturacak derecede çok. diğer taraftan bence hb f2'yi en güzel gösteren renkte gri. beyaz hb ise kırmızı stopları sayesinde pek bir değişik görünüyor. yani yollardaki durumdan rahatsızım ben. yol rahatsızı iyi dilekler için tekrar teşekkürler. Allah gönlünüze göresini versin her zaman. aslında mutsuz değilim; bakmayın çok mutluyum ama kendimi kandıracak kadar da aptal değilim. kapı içi kaplamasından kazanacaksa batsın bu marka. ya corsa diyorum. atla deve bir araç değil. yemin ediyorum bundan daha lüks duruyor. gelin bindireyim yanyana. yeni fiestanın da plastik kalitesi çok kötü yine. corsadan kötü. bu benim 5. fordum. bilmeyen, sevmeyen bir adam değilim. koltuk kumaşı bile çok çirkin. direksiyon deseniz incecik. symbolden kötü yav. direksiyondan kumanda etmek teyp üstündekinden daha zor. koy şunu direksiyona. yok koymaz. mp3 çalsan ne çalmasan ne? sanki mp3 istiyorum diye titanium mu alıcam? marketing departmanını yiyim. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Sonata 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 hayırlı olsun güle güle kullanınız... Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Allah pişman etmesin diyeceğim ama focus aldığınıza pişman olmuş gibisiniz.Kazasız günlerde güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Okyay Pay 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 valla 34500 e city satılan bir ülkede bence doğru seçim yapmışsınız , kazasız belasız kullanın hayırlısı olsun . Yorum bağlantısı
Deniz Tayanç 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 hayırlı olsun abi iyi günlerde kullanın Yorum bağlantısı
Vedat Orhan 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Öncelikle hayırlı olsun. Fordun bu tip mantıksız işleri var malesef 86.000 tl ye Kuga satılıyor ama panaoramik tavan perdesi manuel vb bir sürü şey var ama bardağın alt yarısı dolu merak etmeyin... Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Hayırlı olsun rengi çok güzel aracın tam modifiye edilecek bir renk. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Hayırlı olsun kazasız beleasız sürüşlerde kullanın. Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 5 Haziran 2009 Yazar Paylaş 5 Haziran 2009 iyi dileklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim. Allah pişman etmesin diyeceğim ama focus aldığınıza pişman olmuş gibisiniz.Kazasız günlerde güle güle kullanın. sağolun, trend bu kadar boş olduğu için üzgünüm diyelim ama pişman değilim. o paraya en iyisi hala bu bence. valla 34500 e city satılan bir ülkede bence doğru seçim yapmışsınız , kazasız belasız kullanın hayırlısı olsun . sağol okyay hocam. YUH artık zaten 34500 de altın kaplaması olsa binmem city ye hayırlı olsun abi iyi günlerde kullanın denizcim teşekkür ederim. ellerinden öper artık abisi. dikkat ettiysen şikayetlerin büyük kısmını senin uzmanlığınla çözeceğiz. hahahahha süper bende yiyim valla:D Öncelikle hayırlı olsun.Fordun bu tip mantıksız işleri var malesef 86.000 tl ye Kuga satılıyor ama panaoramik tavan perdesi manuel vb bir sürü şey var ama bardağın alt yarısı dolu merak etmeyin... vedat hocam ne güzel dediniz panoramik cam... o kadar harika bir özellik ki otomotivde son yılların en büyük buluşu gibi geliyor bana. maşallah güle güle kullanın siz de. Hayırlı olsun rengi çok güzel aracın tam modifiye edilecek bir renk. sağolun. var zaten sürpriz bir düşüncem. bir arkadaş bu konuyla ilgili önemli bir gelişme sağlatacak gibi. umarım hoş bir sürpriz olur. Yorum bağlantısı
Cavit Doğan 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Hayırlı olsun, Güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Bahadır Akdemir 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Hayırlı olsun.allah kaza bela vermesin. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Zamanla alışırsınız herşeyine. Allah kazasız belasız sürmeyi nasip etsin. Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 5 Haziran 2009 Yazar Paylaş 5 Haziran 2009 herkese tekrar çok teşekkürler. dün gece ve bugün biraz daha gazlama şansım oldu. motor beklediğimden çok daha performanslı gelmeye başladı. lastik havalarını sağolsun çağlar abinin hatırlatmasıyla indirdim ve oldukça farketti. lastikler 42-45psi arası idi düşünün. performans çok tatlı geliyor. ara hızlanmalar çok güzel geldi nedense. özellikle 60-100 ve 80-120 hatta 140 çok hoş. bir an tdci gibi geldi hatta. bununla ilgili fabrika verisi aradım ancak bulamadım. tolganın 100 pslik makinesiyle karşılaştırmak istiyorum iyice. Hayırlı uğurlu olsun.Sağlıkla binin inşallah.Renk hoş acilen jantlara ve farlara el atmanız gerekiyor gerisi ayrıntı.St jantı ve tit-X farları bu aracı harika yapar. sağolun. tayfun ocam dediğiniz gibi aklım fikrim jantlarda. çok çirkin geliyor gözüme. yalnız değişiklik ST değil. çok başka ve bomba bir düşüncemiz var. sürpriz yapmayı planlıyorum ama mesele yurtdışı... farlar henüz rahatsız etmedi. daha ziyade kol dayama ve direksiyon canımı sıkıyor. sis olmayışı da ayrıca eksiklik. direksiyon, konsol, sisler, kromajlı ön-arka, farlar... küçük eksikler bile çok ama yapacak arabamız var en azından. yavaştan yaparız artık Yorum bağlantısı
Fatih_Keskin 5 Haziran 2009 Paylaş 5 Haziran 2009 Hayırlı olsun iyi günlerde kullanın lastik testinde ilk 3 hangi lastiklermiş? Yorum bağlantısı
Recommended Posts