İçeriğe Yönlendir

2009 Focus HB 1.6 Ti-VCT Cosworth Mavi

Övgü Gürşen

Recommended Posts

Alaattin Çakıroğlu

çok güzel süper dehşet bişi olmuş :D ama yaylanmak istiyor :)

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
:D Zaten arabanın rengi çok güzel jantlarla bu daha iyi bir hal almış.Birde arkadaşların dediği gibi alçaltılırsa çok daha iyi görünerek, yol tutuşundaki sorunlar azalmış olur.ST beyaz şerit çektirme düşüncesi aklınızda muhakkak bulunsun.
Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

araç acil yay istiyor.acil!..

renk mükemmel ege mavisi favori rengim her zaman.farlarıda boyamak lazım.

st şerit apache :D gibi olur yahu.gerek yok

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Bunların hiç biri normal değil , normal olması gereken bunların hepsinin tam tersi.Konfor hariç.

pek anlamadım nedendir ama haftasonuna servisteyim CUB. biraz alışma süresi verdim. çok ilginç geliyor şu anda.

Yanak profili düştüğü için yol tutuş artar.. Hangi performans aracında 65 yanak lastik var. Hepsi düşük profil. Virajlarda esneme azalır. Özellikle yay takıldıktan sonra yoldan gelecek darbeleri çok daha fazla hissedeceksiniz. Tek olumsuz yönü bu.

olması gereken bu evet ama tam olarak bu olmadı.

1. 18 le gelen lastikler sıfır mı?

2. Çıkardığınız eski 15 lik lastik modelinin test sonuçları oldukça iyi olduğunu göstermektedir, yeni model de iyidir ama eskisi kötü değildi demek istdim

3. 18 deki lastikler yeni bile olsa, yaşadığınız tecrübe oldukça doğrudur, büyük her zaman iyi demek değildir.

4. Bu konuya bir göz atın: http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?showtopic=170385

1. mertol'un lastikleri. 10bin km yapmamış ve mükemmel durumda.

2. hankook un o modeli kesinlikle testleri doğruladı. son derece sessiz ve iyi yol tutan bir lastik. ıslak zemin performansını deneme şansım pek olmadı ama kışın da onu kullanacağımdan yazarım. gerçekten çok iyi bir lastikmiş.

conti sp3 ise bmw m6 vb araçlarda kullanılan bir lastikmiş. bir arkadaşımın deyimi şanzıman kırardı onun için.

3. büyük her zaman iyi olmasın ama 195 ten sonra 225 iyi olsun. bari aynı olsun beklentim fazla açıkçası.

4. inceleyeceğim çağlar abi teşekkürler

18" ST jantlar için aracın motorunun da güçlü olması lazım. Bunun yanında, mutlaka spor yay kullanılması lazım. Yoksa düzgün yol tutuşu bozmuş olursunuz.

1.5 sene kadar önce, ST jantlarımı alırken, benzinli focuslara tavsiye edilmediğini, sadece dizel focuslara tavsiye edildiğini duymuştum biryerlerden (torktan dolayı sanırım). Benim araçta şu an için 310 tork var ve 18" ST ler araba için kuş gibi. Yol tutuş şahane.

Chiple güçlendirilmiş bir motor ve yay ile alçaltılmış bir şasinin zaten olmazsa olması ST jantlar. Bu sefer, normal ebatlarla yol tutuş kötüleşiyor. Ama güçlendirilmiş bir motor ve alçaltılmış yaylar olmadan, sırf görsellik için girilen jant işi hüsranla sonuçlanabiliyor sizinki gibi.

yol tutuş şu an bozuldu sanırım. yay gerekecek gibi. emin olmak için bir kaç gün bekleyeceğim ama sanırım gerekecek. büyük duruyor lastikler ve araç yükseldi.

valla performans olarak pek bir şikayetim yok çok şükür. hatta ilginç bir şekilde kalkışlarda patinaja kalabiliyorum şu kayganlık mevzuundan. ara hızlanmalarda biraz düşüş var ama. çok deneme şansım olmadı. tam etkilerden bahsedemiyorum.

hüsran olmadı kesinlikle. çok beğeniyorum çünkü. yaydan şüpheleniyorum problemlerden dolayı. ne kadar fazla yakacak bilemiyorum. sefa sen kaç basıyorsun bunlara havayı?

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

beyaz olan çok kibar duruyor. mavi ise yırtıcı çıkmış fotoğraflardan dolayı. beyaz şerit yapmam açıkçası çünkü çok da iddialı bir araca binemem ben. işe takım elbiseyle gidip geliyorum arkadaşlar. o kadar dikkat etmeliyim ki görüntüye, kimseyi rahatsız etmemeli, şık durmalı ama abartısız. jant bile biraz fazla oldu mesela...

filmleri de söktürmeyi düşünüyorum aslında. resimlerde daha koyu çıkıyor, gerçeği daha açık ama ben çok hafif bir renk istiyorum. olmadı o renk bir film alıp filmciye kendim verip çektiricem. hem açık renk olunca ön cam ile daha uyumlu olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

O zaman iş değişir.Ufak stil dokunuşlar.İnce kırmızı çizgiye ne dersiniz? 1 cm. kalınlığında, ön panjur başlangıç hizasından.Ben de illaki şerit çektircem ;)

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

;)

işte siz böylesiniz, kırmak mümkün olmadığından, adamı zorla masrafa sokarsınız. hanım beni eve almayacak bu gidişle. bu arada hanımın haberi bile yok. akşam görünce beni sokmayacak eve ;)

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Övgü beyin yaşadığı olay sadece ve sadece lastikten kaynaklı olabilir , ister 1.6 motora o jantı takın ister 2.0 dizele yol tutuş mutlaka ve mutlaka artar. Lastik ömrü bitmiştir başka bir açıklama olamaz bu jantlara.

16 focus jantı ve 18 st jantı arasındaki kilo farkını bilen var mı , hangisi fazla ?

Bekliyorum testini yaparız ;)

yapalım kardeşim valla ama söylüyorum bak ersan ustam çok beğendi lastikleri. yoksa ben de hiç çıkma lastik yanlısı değildim. büyük konuşmayayım ama arkasında mertol kip olmasa asla almazdım.

belki de diyorum lastiklerin yönleri şaşmıştır. 1000 km filan sonra düzelir. istanbula arabayla gelip oradan izmire oradan da ankaraya gideceğim bu ay. kafadan 2000km yaparım, bakarım duruma.

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Gerçekten çok yakışıklı olmuş, güle güle binin, ama yay lazım :p

;) ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
benim msj larım niye/kim siliniyor anlamadım ?

Yazdığından eminmisin... Son bir aydır hiç mesajın silinmemiş..

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

alla alla sabah bu araba için ralley şeridi konuşmuştuk.

Yorum bağlantısı
Korhan Orkun
(düzenlendi)

işte buuu ;) elinize sağlık siyah zeminli farlardan sonra hiiç dokunmayın bence tekrar güle güle kullanın inşallah.

tarihinde Korhan Okdersem tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat Ertan

Araç 10 numara olmuş, bende de aynı araç var ST jant düşünmeye başladım ciddi ciddi ama 17" taktıracağım.

İddialı araç kullanmak da ayrı bir keyif bence :)

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu

Övgü filmleri hemen çıkarma biraz güneş görsünler çok az daha açılır rengi güzel olur.

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş
alla alla sabah bu araba için ralley şeridi konuşmuştuk.

Övgü bey hem "arabam" başlığında, hem de "modifiye" başlığında yazmış. Mustafa bey sizde "modifiye" kısmına yazmışsınız o şerit meselesini, yoksa silinmemiş mesajlarınız :)

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Hayırlı olsun, bence gayet güzel bi araç yol tutuş konusunda bence hiç bir sorun yaşamazsınız emin olun.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Mertol abiye sonuna kadar güvenebilirsin :lol2:

Ersan ustada beğendiyse sorun yok zaten. Kendine getircem ben o lastikleri cumartesi günü :tirs:

sağolsun zaten çok güzel alışveriş oldu benim için. içim çok rahattı başından sonuna. diyorum ya problem başka bir şey. uyduruyorum, fazla hava bile basmış olabilirim. evet geleyim de şunu bir kendine getirelim CUB.

Araç 10 numara olmuş, bende de aynı araç var ST jant düşünmeye başladım ciddi ciddi ama 17" taktıracağım.

İddialı araç kullanmak da ayrı bir keyif bence :lol2:

serhat gerçekten rengi de aynı mı?

Pek çok kişi "olurmu yav" diyecek ama, ben dördünede 34 nitro bastırdım. Memnunum. 6-7 ay sonra kontrol ettirdiğimde yine dördü de 34 tü.

:)

Güle güle kullan, kazasız belasız.

tekrar teşekkürler sefa. kesinlikle nitro bastırıcam ben de. zararı yok yararı tartışılır sonuçta. 34 uygun diyorsan ben de öyle yapayım. araçlar arasında kilo farkı var yalnız. benimki hem benzinli hem de HB. 33'er mi yapsam?

Övgü filmleri hemen çıkarma biraz güneş görsünler çok az daha açılır rengi güzel olur.

şu an bile güneşte sırf bu yüzden :lol: çok sabırsızım yav benim sorunum bu.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

valla bir yanlışlık oldu ama nasıl düzeltilir bilemiyorum. arabam altında mı modifiye altında mı devam etmek gerek acaba?

arabam kısmı sade kalıyor gibi ama modifiye de daha ciddi çalışmalar için gibi.

bu arada arkadaşlar, hepinize çok teşekkür ediyorum. yapılan değişikliklerin, çabaların takdiri çok önemli. bir şey yaparsınız ama sadece size hoş gelir ya, o bana göre değil. mümkün olduğunca abartısız ve sade güzellik önemli. aynı zamanda kişiye özgü de olmalı. çok ince bir denge; stresli bir çalışma. malum çok da para gidiyor ve hiç kolay kazanılmıyor.

tüm fikirler için tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Övgü bey jantlarınız hayırlı olsun ve çok hoş olmuş ben genelde ege mavisini çok sevmem ama işin içine jant girince bambaşka bir hale almış aracınız, maşallah diyelim. Bende CUB sayesinde 17 orjinal jantlardan aldım ve aracıma bakışım değişti bakıp dönüp birdaha bakıyorum.. sizikide dönüp bakılacak bir araç olmuş.. :)

Yorum bağlantısı
Serhat Ertan
serhat gerçekten rengi de aynı mı?

Herşeyi ile :lol2: Fotosunu astım bak...

Ben Tango Kırmızıyı çok aradım ama bulamadım. Aytozu grisi de istemedim Ege Mavi denk geldi. Ben de araca Jant bakıyodum... Sizin ST leri görünce işte budur dedim... Ben de ST taktırıcam bu gidişle...

Ama Ege Mavisine ısınmaya başladım artık ;)

dsc00434f.jpg

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
(düzenlendi)
Övgü bey jantlarınız hayırlı olsun ve çok hoş olmuş ben genelde ege mavisini çok sevmem ama işin içine jant girince bambaşka bir hale almış aracınız, maşallah diyelim. Bende CUB sayesinde 17 orjinal jantlardan aldım ve aracıma bakışım değişti bakıp dönüp birdaha bakıyorum.. sizikide dönüp bakılacak bir araç olmuş.. :D

serhat hocam çok teşekkürler. sizinki de hayırlı olsun. denizin jantlarından oldu bildiğim kadarıyla. CUB bahsetmişti. güle güle kullanalım hepimiz. çok farketti artık araçlar. tabir-i caizse yeni yeni zevk almaya başladım araçtan :)

Dediğin gibi, araçlar arasında kilo farkı var. Ayrıca benimkinde içten full izolasyon var. O da 30-50 kg kadar bi ağırlık ekstra kattı zaten. Sen ya 32 ya da 33 ü tercih et. Kapı direğinde de uygun basınç değerleri yazıyor olması lazım.

33 deneyeyim bakalım. uzun yola denk gelecek zaten.

Herşeyi ile :) Fotosunu astım bak...

Ben Tango Kırmızıyı çok aradım ama bulamadım. Aytozu grisi de istemedim Ege Mavi denk geldi. Ben de araca Jant bakıyodum... Sizin ST leri görünce işte budur dedim... Ben de ST taktırıcam bu gidişle...

Ama Ege Mavisine ısınmaya başladım artık :)

serhat benimkinden sonra gördüğüm üçüncü HB ege mavi bu. ankarada da senin gibi titanium gördüm. ben çok beğeniyorum rengi. zevk işi bu renk olayı. ben de tango kırmızıyı pek tercih etmem ama çeşit olmasını çok destekliyorum. az olan renkler tercihtir benim için. keşke hepimizin aracı başka renk olsaydı yani o derece. 18" olmasına alışamadım henüz onu da belirteyim.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
O zaman iş değişir.Ufak stil dokunuşlar.İnce kırmızı çizgiye ne dersiniz? 1 cm. kalınlığında, ön panjur başlangıç hizasından.Ben de illaki şerit çektircem :)

şerit şart ise asfaltta var zaten, onunla idare etsek :D

fren kaliperlerinin boyanmasına ne dersin? OK ise ne renk olmalı?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...