İçeriğe Yönlendir

2009 Focus HB 1.6 Ti-VCT Cosworth Mavi

Övgü Gürşen

Recommended Posts

Övgü Gürşen
(düzenlendi)
Bence boyatma. Zamanında çok düşünmüştüm ve boyatmamaya karar vermiştim.

Şahinler falan boyatmaya başladıktan sonra amele işi gibi oldu artık.

tolga nın gazına gelmiştim. sen de öyle dedin ya esinlikle aynı fikirdeyim ve boyatmıyorum. brembo bile alsam gümüş üzeri siyah yazılı olanlarını alırım yani o derece hoşlanmıyorum. tolga da iki saat alay etti çünkü.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
işte buuu :) elinize sağlık siyah zeminli farlardan sonra hiiç dokunmayın bence tekrar güle güle kullanın inşallah.

teşekkürler :ohooh:

bir de diyorum ST spoyler mi yapsak uzun vadede? sonbahara mesela? ama asla dokunmayacağım yerler tamponlardır mesela. orijinal kalsın.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Ben focusa focus demem, ST spoileri olmayınca! :)

hakikaten bizimkiler de ibiş gibi duruyor. titan lar güzel ama o hava yarıkları oldu mu iş biter :ohooh:

Yorum bağlantısı
Alpaslan Ayık

jantlarınız hayırlı olsun, ama bence continantel iyi bir lastik değil, çok sert yapılı buda aracın konforunu eksiltiyor,

yaylarıda 3,5 cm den fazla olmasın, ama ben olsam 17 inch cmaxlardaki jantdan veya 15 kolluk 18 inch diğer tip jant alırdım, araba x 5 gibi duruyor.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Focus 17" ve 3.5 eibach yay ile bu yollarda hem konforunu çok kaybetmez, hem yanak çok incelmediğinden rahat sürüşür hemde arac görüntüsü iyi olur. Yani bu yollarda tam spor araba tadında olur.

Yorum bağlantısı
Tolga Sayıner

abi jantlar tek kelime ile süper olmuş, haftasonu birde şu yay olayını hallettikmi olay bitmiştir, 3.5 cm kral olur.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

16"+yay bile yolda sallıyo :blink: arabayı uzaktan bakanlar hopluyosun baba diyolar :) ama seviyorum arabamı.uzaktan bakınca 10 numara.ama jant yapınca yaysız tadı olmuyor.birde kaliper boyama yerine kapak takma olayı var.oda kapaklar biraz büyük geliyor kesmek lazım.4 lü kaliper kapağı(stickerlı brembo) 65 tl falan.ben sarı renk alıcam ,yaylarla uyumlu olsun diye(yaylar arkadan sarı sarı gözüküyor)

Yorum bağlantısı
Tolga Sayıner
16"+yay bile yolda sallıyo :blink: arabayı uzaktan bakanlar hopluyosun baba diyolar :) ama seviyorum arabamı.uzaktan bakınca 10 numara.ama jant yapınca yaysız tadı olmuyor.birde kaliper boyama yerine kapak takma olayı var.oda kapaklar biraz büyük geliyor kesmek lazım.4 lü kaliper kapağı(stickerlı brembo) 65 tl falan.ben sarı renk alıcam ,yaylarla uyumlu olsun diye(yaylar arkadan sarı sarı gözüküyor)

sarı renk süper olur dediğin gibi yaylarda sarı bence kesin al.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

toplu cevap vereyim. hepiniz yay dediği için şart oldu almak. nasıl olacak bilemiyorum ama bu hafta sonu tolgayla o işe bakacağız. eibach 3.5 alacağım ben de onun gibi. ben de zaman geçtikçe baktığımda havada görüyorum arabayı gerçekten.

continental'in bu lastiği için net üzerindeki testler gayet güzel sonuçlar yazmış. kullanıcı yorumları ise farklı farklı. bundan başkasını almam diyen de var, bu paraya çok daha iyisi olur diyen de. ancak yay takılmadan iyi ya da kötü diyemiyorum. ama şu haliyle memnun değilim o ayrı.

jantlardan ise çok memnunum. abartılı gelecek ama başka bir araba almış gibiyim. sahibini %100 mutlu eden bir model. daha doğrusu benim zevkimi birebir karşıladı. bu olmasaydı da alacağım jant OZ ve Borbette bulunan 18 kollu ama beyaz janttı. çok açık konuşayım o da %90 memnun edecekti beni tahmin ediyorum. çok kollu jantın bence en büyük iki artısı içini göstermeyişi ve daha abiye duruşu.

kaliper rengi değişiminden vazgeçtim. mustafa nasıl hopluyor araba 16" ve yay ile? hangi markaydı seninki? o kadar sertleşmemesi lazım çünkü tolgada hemen hiç farketmedi mesela.

Yorum bağlantısı
Serhat Ertan
(düzenlendi)

Ayhan, sen benim arabaya Borbette LS takmıştın photoshopla, benim pek hoşuma gitmemişti ancak şu yukarıdaki yeşilde süper durmuş. Onun markası nedir? Bir de 17" jant için yayları da değiştirmem gerekir mi? 17" için hangi ölçülerde lastik önerirsiniz (yollarda çok hoplatmayan cinsten), muhtemelen Michelin alacağım...

tarihinde Serhat Ertan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

övgü benim yaylar Mad marka.ama 16" jant+yay zıplıyo ilginç.

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu
(düzenlendi)

bu sabah canlı canlı gördüm aracı. Cidden çok güzel olmuş Övgü, memnun kalmadım falan filan deme. Bence yay kolay iş bu halide çok güzel güle güle kullan. Bendede birkaç fotoğrafı var senin arabanın :) ama çok uykum var gece çalıştım şimdi eklemeye üşeniyorum :unknw:

tarihinde Alaattin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
övgü benim yaylar Mad marka.ama 16" jant+yay zıplıyo ilginç.

çok sert mi peki? zıplaması çok ilginç geldi. birinde daha vardı mad yay diye hatırlıyorum forumda.

bu sabah canlı canlı gördüm aracı. Cidden çok güzel olmuş Övgü, memnun kalmadım falan filan deme. Bence yay kolay iş bu halide çok güzel güle güle kullan. Bendede birkaç fotoğrafı var senin arabanın :) ama çok uykum var gece çalıştım şimdi eklemeye üşeniyorum :unknw:

alaattin çok sağol, ben jantlardan çok memnunum. memnun olmadığım yol tutuş konusu. onda da aklıma geldi lastik basınçlarını kontrol edicem bu öğlen. bakalım onunla bir ilgisi varmıymış. yay konusu şart belki ama şu an emin değilim maddi açıdan. haftasonuna bakıcam olursa ne ala.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yiğit

esaasında spor helezona göre normal bir yaylanma.ama bana sert geldi biraz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Ayhan, sen benim arabaya Borbette LS takmıştın photoshopla, benim pek hoşuma gitmemişti ancak şu yukarıdaki yeşilde süper durmuş. Onun markası nedir? Bir de 17" jant için yayları da değiştirmem gerekir mi? 17" için hangi ölçülerde lastik önerirsiniz (yollarda çok hoplatmayan cinsten), muhtemelen Michelin alacağım...

Yeşil olan Yeni Ford Focus RS

Üzeindeki jantar orjinal jantları ve RS logolu.

Borbet LS model olarak ona yakın bir jant. Araca agresif güçlü bir hava katıyor.

Focus'un kapısında veya depo kapağında 17" için uygun lastik ebatı yazması gerekir. 17" jant takıldıktan sonra yay değişecek diye bir kural yok, 35mm değerinde yay aracınızı 35mm alcaltır, ağırlık merkeze yere yaklaşan aracın yol tutuşu artar, manevralarda yana yatma eğilimi azalır, daha sportif olur. Aynı zamanda jantlarınızın araba ile daha uyumlu şık görünmesini sağlar.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

lastik basınçları 36-38 çıktı. sanıyorum ondandı bu kayma eğilimi. sefadan 32-34 öğrenince aklıma geldi. gittim benzinciye böyle çıktı.

32 yaptım ilk iş. deneme şansım olmadı ama konfor biraz artarken direksiyon daha ağırlaştı gibi geldi. yani yol tutuş konusunda henüz bir değişiklik var mı bilemiyorum. bakalım yarın CUB düzeltebilecek mi :D

haftasonu 33psi nitrojen basmayı planlıyorum.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

jantaki çizikleri yaptırdınızmı ve maliyeti ne oldu öğrenebilirmiyiz acaba

dün hiç yapmadığım bişey yaptım ve jantı çizdim şimdi baktıkca gözüme batıyor ve işin ehli bir yere ve daha önce aynı işlemi yaptırıp ta memnun kalmış bir yer arıyorum...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bence lastik hava basınçlarını kitapçık değerliyle bire bir yapmalısınız. Geçenlerde yol tutuşta kayıplar hissediyordum, hava basınçşarını ihmal etmiştim bir süre. İlk iş benzinliğe gidip baktım değerler olması gerekenden aşağı çıktı. Normal haline getirdim ve hemen fark etti aracın yol tutuşu.

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Erdo?an
Bu güne kadar kullandıklarım arasında en beğendiğim lastik markası Continental diye bilirim ve o kadarda zorlarım lastikleri :lol2:

Ben de aynı fikirdeyim... İlk kez Continental'i aracımın üzerinde gelen Sport Contact 2 ile kullanmıştım... Eniştemin 2005 F1'inde aracını az kullandığı için hala ilk aldığında üzerinde gelen Conti'ler var (ne olduğunu hatırlamıyorum ama Sport Contact değil) ve yol tutuş konusunda o da çok iyi... Hatta geçenlerde o da ilk kez Continental kullandım ama artık vazgeçmem diye yorum yapınca hoşuma gitti.

Sert hamurlu bir lastik olması ses konusunda biraz sıkıntılı bence ama bunun dışında övgüyü hakeden lastikler... Hele hele babamın yeni aldığı Michelin'ler ile birkaç kere yayla yoluna (keskin taşlı ve stabilize bir yol 22 km) gidip geldikten sonra yeniden lastik almak zorunda kaldığını görünce Michelin'e kesinlikle yanaşmam...

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
jantaki çizikleri yaptırdınızmı ve maliyeti ne oldu öğrenebilirmiyiz acaba

dün hiç yapmadığım bişey yaptım ve jantı çizdim şimdi baktıkca gözüme batıyor ve işin ehli bir yere ve daha önce aynı işlemi yaptırıp ta memnun kalmış bir yer arıyorum...

henüz yaptırmadım. umarım bu ay içinde yaptırma fırsatı bulabilirim. o konuda da CUB yardımcı olacak diye tahmin ediyorum.

Bence lastik hava basınçlarını kitapçık değerliyle bire bir yapmalısınız. Geçenlerde yol tutuşta kayıplar hissediyordum, hava basınçşarını ihmal etmiştim bir süre. İlk iş benzinliğe gidip baktım değerler olması gerekenden aşağı çıktı. Normal haline getirdim ve hemen fark etti aracın yol tutuşu.

öyle yaptım zaten cihan. şu an 32 fabrika verisi zaten. ful yüklü ve 5 yolcuyla 41'e kadar da yolu varmış o kılavuza göre ama mevcut durumumda 32-33 uygun geliyor bana.

oldukça farketti gerçekten.

Ben de aynı fikirdeyim... İlk kez Continental'i aracımın üzerinde gelen Sport Contact 2 ile kullanmıştım... Eniştemin 2005 F1'inde aracını az kullandığı için hala ilk aldığında üzerinde gelen Conti'ler var (ne olduğunu hatırlamıyorum ama Sport Contact değil) ve yol tutuş konusunda o da çok iyi... Hatta geçenlerde o da ilk kez Continental kullandım ama artık vazgeçmem diye yorum yapınca hoşuma gitti.

Sert hamurlu bir lastik olması ses konusunda biraz sıkıntılı bence ama bunun dışında övgüyü hakeden lastikler... Hele hele babamın yeni aldığı Michelin'ler ile birkaç kere yayla yoluna (keskin taşlı ve stabilize bir yol 22 km) gidip geldikten sonra yeniden lastik almak zorunda kaldığını görünce Michelin'e kesinlikle yanaşmam...

arabam konu başlığında da devam edeceğim ama yay takınca lastikler kendine geldi. yine de hafif kayma mevcut. lastikler mükemmel durumda değil yani ama yayla çok farketti. çok başka oldu araç. sport contact 2 ler daha ucuz arabalarda mevcut. mesela titanium focusta geliyor. 3 modeli ise audi rs4 ve mercedes slk'ların orijinal lastiği. test sonuçları 3 modelinin 2'den sadece bir nebze daha iyi olduğu belirtiliyor. 2 ler bizim arabalara daha iyi yani. diğeri lüks kaçıyor.

ben hankook sessizliğini ve performansını görünce bir dahakine sanırım hankook alırım. ne yazık ki bu markanın da geneli çok kötü. sadece ventus prime modeli çok iyi görünüyor ki o da son modellerinden biri. umarım 18" hankook modelleri iyidir. gerçi alana kadar ventus prime vari bir model çıkartırlar. yani gelecek yaza filan.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen

En sonunda "yay"landık. Eibach diye çıktık yola. tolgada var çünkü ancak yokmuş. vogtland vardı ama sert dendiğinden hiç aklıma getirmedim önce.

yener arkadaşımız vardı yanımızda. onda da tek kapı bir f2 var ve yaklaşık 3 senedir vogtland kullanıyormuş 18" jantla, sefa gibi. kesinlikle olması gerektiği kadar sert dedi. bir de bu markanın alman malı olduğunu ve AMG ler üzerinde kullanıldığını öğrenince tornistan edip aldık.

almakta taktırmakta maceralı oldu ama nasıl memnun kaldım anlatamam. beklediğimden bile iyi çıktı. öncelikle lastik performansı çok yükseldi. konfor çok az etkilendi ki bu beni şaşırttı. zaman geçtikçe biraz daha sertleşir deniyor. rengi bile pek güzelmiş morumsu fuşyamsı çok tatlı bir şey. valla bu kadar sürpriz bir ürünü bu kadar beğeneceğimi tahmin edemezdim çünkü pimpirik bir adamım ben yav. gerçi çok başları ama yol tutuş ve frenaj çok farketti ve araç harika alçaldı.

fotoğraflarımız var ancak telefondan geçiremiyorum bu makineye sanırım. yine denerim.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
serhat hocam çok teşekkürler. sizinki de hayırlı olsun. denizin jantlarından oldu bildiğim kadarıyla. CUB bahsetmişti. güle güle kullanalım hepimiz. çok farketti artık araçlar. tabir-i caizse yeni yeni zevk almaya başladım araçtan :)

33 deneyeyim bakalım. uzun yola denk gelecek zaten.

serhat benimkinden sonra gördüğüm üçüncü HB ege mavi bu. ankarada da senin gibi titanium gördüm. ben çok beğeniyorum rengi. zevk işi bu renk olayı. ben de tango kırmızıyı pek tercih etmem ama çeşit olmasını çok destekliyorum. az olan renkler tercihtir benim için. keşke hepimizin aracı başka renk olsaydı yani o derece. 18" olmasına alışamadım henüz onu da belirteyim.

Aynen katılıyorum Övgü söylediklerine fakat yay konusunda bende 3.5cm lik takıcam ama bir türlü zaman bulamıyorum şu sıralar jant göbeklerim bile daha yok ona bile vakit ayarlıyamadım işlerimden ama en kısa zamanda alıcam olmadu cub bana onuda online olarak yollar :) sağolsun herşeyimle ilgileniyor ya...

Serhat ne yaptın jant göbeklerini tamam mı ?

Can abi o kadar yoğunlaştık ki işlerim kafamı kaşıcak vaktim olmadı seni bile arıyamadım abi şunu ahlledelim bi şekilde demek için ama ben nerden bulurum bilmiyorum sen bana bulsan ben senden yine alsam olur mu?? hem park sensörünüde alırım aynı anda gelir ikiside nasıl olur??

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Hayırlı olsun. Jantlar çok güzel, yayaları da merakla bekliyorum. Bakalım araç nasıl olmuş...

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
(düzenlendi)

mertçim teşekkürler. resimlerimiz aşağıda.

ortam pek temiz değildi kusura bakmayın lütfen.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

ooouuwwwww dehşetül wahşeett :lol2: Güle güle kullanın süper olmuşşş :p

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...