İçeriğe Yönlendir

2009 Focus HB 1.6 Ti-VCT Cosworth Mavi

Övgü Gürşen

Recommended Posts

Adnan Çakır

Jantlarınızı güle güle kullanın süper olmuş (övgü ve tolga bey) birde krom cam çıtası yaptırırsanız (benim düşüncem) :) :lol2: süper olur.

Yorum bağlantısı
Tolga Sayıner
Jantlarınızı güle güle kullanın süper olmuş (övgü ve tolga bey) birde krom cam çıtası yaptırırsanız (benim düşüncem) :) :lol2: süper olur.

saol dostum teşekkürler, cam çıtası dediğin gibi güzel olur ama önce bagaj çıtası alayım diyorum daha sonra cam çıtası iyi olur.

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Jantlarınızı güle güle kullanın süper olmuş (övgü ve tolga bey) birde krom cam çıtası yaptırırsanız (benim düşüncem) :vreka::good1: süper olur.

çok teşekkürler, aklımda yoktu, çok iyi fikir :)

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Övgü aracın şimdi çok daha güzel olmuş yaylarda hayırlı olsun.. krom cam çıtaları bence soru işareti her araca yakışmıyor bende uygulanmış birinde görürsen daha iyi olur mesela benim aracımın rengi aytozgri ve hiç yakışmıyor bence griye ama mavi ve siyahta iyi olabilir..

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Övgü aracın şimdi çok daha güzel olmuş yaylarda hayırlı olsun.. krom cam çıtaları bence soru işareti her araca yakışmıyor bende uygulanmış birinde görürsen daha iyi olur mesela benim aracımın rengi aytozgri ve hiç yakışmıyor bence griye ama mavi ve siyahta iyi olabilir..

serhat sen de haklısın. görmeden karar vermemek lazım ki o ince çizgiyi geçmeyelim. şık ve rüküş kavramı çok ince ayrılır bu arabalarda bence. teşekkürler uyarı için, dikkate alacağım.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
serhat sen de haklısın. görmeden karar vermemek lazım ki o ince çizgiyi geçmeyelim. şık ve rüküş kavramı çok ince ayrılır bu arabalarda bence. teşekkürler uyarı için, dikkate alacağım.

Ne demek sonuçta hepimiz arabalarımızla zevkimiz için bişeyler yapıyoruz.. Bizim arabalarda o çıta arka kelebekte kalıyor ama mesela 3.20bmw da sonuna kadar gidiyor dimi o yarıda kalması beni biraz rahatsız ediyor.. tabi sonuçta zevkler ve renkler.. Peki mercekli far düşünüyor musun??

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Ne demek sonuçta hepimiz arabalarımızla zevkimiz için bişeyler yapıyoruz.. Bizim arabalarda o çıta arka kelebekte kalıyor ama mesela 3.20bmw da sonuna kadar gidiyor dimi o yarıda kalması beni biraz rahatsız ediyor.. tabi sonuçta zevkler ve renkler.. Peki mercekli far düşünüyor musun??

onda da emin değilim. bu rengin titaniumlarında siyah farlar ön kısmı ufaltıyor gibi geliyor bana. emin olamıyorum dolayısıyla.

ama denizin ve senin arabanda çok şık duruyor bence. hatta olmazsa olmaz derim.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
onda da emin değilim. bu rengin titaniumlarında siyah farlar ön kısmı ufaltıyor gibi geliyor bana. emin olamıyorum dolayısıyla.

ama denizin ve senin arabanda çok şık duruyor bence. hatta olmazsa olmaz derim.

Benim aracıma renkten dolayı yakıştığını gördüm ve çok beyendim bende xenonlu almayı düşünüyorum ama fiyatta yaklaşık 700lira civarı yani az değiller benim asıl istediğim titanium X paketinin stopları hani komple yanıyorlarya akşamları muhteşem görünüyor ama onlarda 400lira ne yazık ki ama bakalım nasıl olacak artı vogland 3.5cm yay istiyorum Sefa arkadaşımızın tecrübeleri sonucunda voglanda karar verdim ama ne yazık ki vaktim yok ama umarım bu 3 bölümü gerçekleştirebilirim filim olayına hiç girmicem çünkü beni her dakkika polis çeviriyor sonra uğraşmaktan sıkıldı artık..

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Benim aracıma renkten dolayı yakıştığını gördüm ve çok beyendim bende xenonlu almayı düşünüyorum ama fiyatta yaklaşık 700lira civarı yani az değiller benim asıl istediğim titanium X paketinin stopları hani komple yanıyorlarya akşamları muhteşem görünüyor ama onlarda 400lira ne yazık ki ama bakalım nasıl olacak artı vogland 3.5cm yay istiyorum Sefa arkadaşımızın tecrübeleri sonucunda voglanda karar verdim ama ne yazık ki vaktim yok ama umarım bu 3 bölümü gerçekleştirebilirim filim olayına hiç girmicem çünkü beni her dakkika polis çeviriyor sonra uğraşmaktan sıkıldı artık..

farlar çok yakışır senin renge haklısın.

x stoplarını görmedim hiç yanarken. ben de merak ettim.

ben de vogtland aldım. sefa'ya katılıyorum çok memnunum çünkü görünüş değişikliğinin yanısıra yol tutuş ve frenaja da olumlu etkilerini hissediyorum. aracın karakteri değişiyor. yener arkadaşımız da yaklaşık 3 yıldır kullanıyor mesela ve o da o kadar memnun ki tereddütsüz tavsiye etmişti. zaten almaya da birlikte gittik.

film konusu tamamen zevk meselesi. ben keşke daha açık renk olsa diyorum hala. yalnız bir kez bile polis çevirmedi bu sebepten. polisin davranışları ilden ile farklılık gösteriyor.

arabaya şimdiye kadar "zorunlu olmadığı halde" yaptığım harcama 3500 liraya yaklaştı ve alalı yarın 1.5 ay olacak. çok ciddi anlamda bütçeyi sarsıyor keyfi şeyler ve farkında da olmuyorum bunu yaparken. hemen hepimiz için geçerlidir sanıyorum bu durum.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
farlar çok yakışır senin renge haklısın.

x stoplarını görmedim hiç yanarken. ben de merak ettim.

ben de vogtland aldım. sefa'ya katılıyorum çok memnunum çünkü görünüş değişikliğinin yanısıra yol tutuş ve frenaja da olumlu etkilerini hissediyorum. aracın karakteri değişiyor. yener arkadaşımız da yaklaşık 3 yıldır kullanıyor mesela ve o da o kadar memnun ki tereddütsüz tavsiye etmişti. zaten almaya da birlikte gittik.

film konusu tamamen zevk meselesi. ben keşke daha açık renk olsa diyorum hala. yalnız bir kez bile polis çevirmedi bu sebepten. polisin davranışları ilden ile farklılık gösteriyor.

arabaya şimdiye kadar "zorunlu olmadığı halde" yaptığım harcama 3500 liraya yaklaştı ve alalı yarın 1.5 ay olacak. çok ciddi anlamda bütçeyi sarsıyor keyfi şeyler ve farkında da olmuyorum bunu yaparken. hemen hepimiz için geçerlidir sanıyorum bu durum.

Haklısın Övgü yani hiç farketmeden ciddi rakkamlar harcıyoruz ama biz arabalarımız ile mutlu olabilenlerdeniz bundan dolayı çokta sorun etmiyorum ama yapılması gerekenler dışında da fazla harcama yapmak mantıklı gelmiyor sadece.. ama titanium x stoplarını görmeni isterim Levent Eksenin aracı titanium x paketi ordan bakabilirsin

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...70669&st=40

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
(düzenlendi)
Haklısın Övgü yani hiç farketmeden ciddi rakkamlar harcıyoruz ama biz arabalarımız ile mutlu olabilenlerdeniz bundan dolayı çokta sorun etmiyorum ama yapılması gerekenler dışında da fazla harcama yapmak mantıklı gelmiyor sadece.. ama titanium x stoplarını görmeni isterim Levent Eksenin aracı titanium x paketi ordan bakabilirsin

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?...70669&st=40

teşekkürler link için. dediğin gibi çok güzelmiş ama görünce hatırladım arabayı ve hiç dikkatimi çekmemişti stopları. halbuki ne güzel ışıl ışıl olmuş. valla bunları da alınacaklar listesine yazmalı :nazar:

yalnız bu renge siyah far şart ötesi.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
teşekkürler link için. dediğin gibi çok güzelmiş ama görünce hatırladım arabayı ve hiç dikkatimi çekmemişti stopları. halbuki ne güzel ışıl ışıl olmuş. valla bunları da alınacaklar listesine yazmalı :)

yalnız bu renge siyah far şart ötesi.

Kanıma giriyosun Övgü bu farlar için ama almayı düşünüyorum zaten :rolleyes: fakat bu stoplardan topluca CUB'tan alsak acaba indirim yaparlarmı biraz daha :lol2: çünkü 400lira çifti yani şöyle 320olsa ne güzel olur dimi :nazar: Can'da artık yuh dicek bana ama bakalım.. Birde senin de almış olduğun bu deri direksiyon var ya acaba banada bulabilirmiyiz ondan ama ben benim ojinali vermeyi istemiyorum ona göre bir fiyatta bulmak ne kadar mümkün bilmiyorum..

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Yuhh artık :nazar:

Bu konuda bir çalışma yapacam tamamdır :)

valla yap bir güzellik 2 ay içinde :lol2:

acaba montajı bizimkiyle aynı mıdır yoksa elektrik değişikliği gerektirebilir mi?

Can bu arada bizim göstergelerde reosta ayarı yok mu? ne halt edicez şehirlerarası yolsa geceleri?

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Neeee Övgü duydun mu bak CUB halledecek galiba :ohooh: ben çıkmacıdan bakıyım dedim sadece sağ var çift olsaydı alacaktım ama yoktu..

CUB kardeş, bana da bi ST ön tampon hala ayarlamadın. Fiyatı şöyle "yuh artık" diyeceğin şekilden :D

Sefa slm benim bi arkadaşım çıkmacıda görmüş galiba o şekilde almayı düşünürmüsün düşünürsen gidip bakıyım bizim bostancı sanayide bana yakın yanii.. birde voglandlar en uygun nerden alabilirim :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
Eğer tamponun eli yüzü düzgünse tabiki alabilirim. Benim için bakıp fotoğraflarsan sevinirim.

Vogtlantımı autoshopline.com dan 360 a 6 taksit aldım diye hatırlıyorum. Takma ücreti vermedim, bedavadan taktılar.

Özelden msj attım ama burdan da yazıyım yarın veya öbürgün gidicem umarım satılmamıştır..

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Eğer tamponun eli yüzü düzgünse tabiki alabilirim. Benim için bakıp fotoğraflarsan sevinirim.

Vogtlantımı autoshopline.com dan 360 a 6 taksit aldım diye hatırlıyorum. Takma ücreti vermedim, bedavadan taktılar.

sefa sen alalı ne kadar oldu bu fiyata? ben daha ucuza aldım ama montaja verdiğim parayla seninkinden pahalıya geldi.

Özelden msj attım ama burdan da yazıyım yarın veya öbürgün gidicem umarım satılmamıştır..

hadi serhat yaylayıp çek fotoğrafları. değişimi de yaz buraya.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
sefa sen alalı ne kadar oldu bu fiyata? ben daha ucuza aldım ama montaja verdiğim parayla seninkinden pahalıya geldi.

hadi serhat yaylayıp çek fotoğrafları. değişimi de yaz buraya.

Övgü güzel söylüyorsunda vakit çok büyük problem benim için ne yazık ki yani hafta içi çalışma saatim 08.00-23.00 arası genelde bu arada gidip gelmek çok zor benim için ancak cumartesini ayarlıcam ve gidicem ama bakalım önce yayları bulup herşeyi planlamak gerek ayrıca Övgü sen kaça montajını yaptırdın??

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Ayrıca jantları değiştikten sonra yakıtın ne kadar arttı benim hiç değişmedi yani 5.5ti yine 5.5 :good1:

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Övgü güzel söylüyorsunda vakit çok büyük problem benim için ne yazık ki yani hafta içi çalışma saatim 08.00-23.00 arası genelde bu arada gidip gelmek çok zor benim için ancak cumartesini ayarlıcam ve gidicem ama bakalım önce yayları bulup herşeyi planlamak gerek ayrıca Övgü sen kaça montajını yaptırdın??

Ayrıca jantları değiştikten sonra yakıtın ne kadar arttı benim hiç değişmedi yani 5.5ti yine 5.5 :p

haklısın zaman ortak problem biz çalışanlar için. öğrencilik yıllarımı özledim ya. haftada bir cila yapsam koymazdı. hem zaman vardı hem de güç.

yaylara dost işi 320 lira verdim. montaj 60 lira tuttu, ankara proshop. ama üç kez şaşmaza git gel yaptığımızdan heralde yakıt için de bir 30 tl koyabilirsin :)

valla benim ortalamam neredeyse senin iki katı şu anda. yay değil de lastik değiştikten sonra

- yay değil de lastik değiştikten sonra performans farkedilir derecede düştü. özellikle ara hızlanmalar.

- tüketim ortalamada 0.5 litre kadar yükseldi ki bu değer henüz sağlıklı değil. biraz daha zaman ve km geçmeli anlamam için.

- yaysız haline göre yol tutuş ve frenaj ciddi anlamda pozitif etkilendi.

- konfor yeni jantlarla biraz düşmüştü, yaylardan sonra daha da düştü ama çok kötü bir yol olmadıkça rahatsız etmiyor beni.

yani sağolsun olması gereken her şey oldu. bu arada konuyla ilgisiz ama yine de belirteyim hankook ventus prime o ebatta alınabilecek bence en iyi yaz lastiği.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Yani sonuç olarak bakıldığında yaylardan sonra güvenlik olarak (+) diyebilirken konfor açısından (-) diyoruz.. şimdi şöyle söyliyim bizim istanbulda yollar yenileniyor ve birçok yer artık düzgün asfalta kavuşuyor fakat o nerden açıldığını ne zaman kim tarafından açıldığını bilmediğimiz çukurlar var ne yazık ki.. Ben lastik konusunda kumho kullanmıştım ve memnun kalmıştım şimdide kumho aldım ama hankoku duymuştum ama hiç araştırmadım kullandığımı aldım ayrıca kumhoları 4mevsim olarak aldım ama ben yinede kışın kar lastiği takarım her halde.. yayları biraz uygun rakkama bulmaya çaılışıyorum şimdi aklında olsun eğer öyle biyerlerde kampanya olursa bana bi haber verirsen sevinirim..

Yorum bağlantısı
Akif Özkan

Performans ile yol tutuş arasındaki bağ nedir arkadaşlar?Bir türlü anlamadım bunu.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Performans ile yol tutuş arasındaki bağ nedir arkadaşlar?Bir türlü anlamadım bunu.

Kontrolsüz güç güç değildir derdi eskiler, herhalde oradan bir bağ var.... :nazar:

Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen
Yani sonuç olarak bakıldığında yaylardan sonra güvenlik olarak (+) diyebilirken konfor açısından (-) diyoruz.. şimdi şöyle söyliyim bizim istanbulda yollar yenileniyor ve birçok yer artık düzgün asfalta kavuşuyor fakat o nerden açıldığını ne zaman kim tarafından açıldığını bilmediğimiz çukurlar var ne yazık ki.. Ben lastik konusunda kumho kullanmıştım ve memnun kalmıştım şimdide kumho aldım ama hankoku duymuştum ama hiç araştırmadım kullandığımı aldım ayrıca kumhoları 4mevsim olarak aldım ama ben yinede kışın kar lastiği takarım her halde.. yayları biraz uygun rakkama bulmaya çaılışıyorum şimdi aklında olsun eğer öyle biyerlerde kampanya olursa bana bi haber verirsen sevinirim..

zaten illaki ventus prime modeli olacak. diğerlerini hiç bilemiyorum. daha doğrusu o model dışındakiler testlerde dökülmüş. o yüzden yaklaşmam. kumho tolgada var 17" ve o da çok gürültülü. iyi bir lastik olduğuna inanıyorum. yaylar için forumdan gelecek teklifler daha iyi oluyor ;)

Sırf görsellik için 18" tavsiye etmem. Chiple güçlendirilmiş bir motor için ise 18" şart gibi birşey.

sefa senin yazını okuyan da 300 ps RS yaptın sanır. yani benim 115/150'de performans düşerken senin 109/240'da uçup gitmez. map değişikliği ile de 130/290 bile olsa "yağ gibi kaymaz". bunlar sana bana züğürt tesellisi. bizim motorlara 18" teorik anlamda zaten olmaz; tavsiye edilemez. adam onu 2.5 225'e koyuyor sonuçta.

benim performans konusunda kastım aradaki fark. 18-17 ye göre, 17-16'ya göre ya da 16-15'e illaki performans kaybı yaşatır. bu bir oranlama sonuçta. bizim ofisin çevresi lüks otomobil dolu ama 18" ler bir çoğunda yok. bir S class ve a6 var mesela 18" jantlı. her ikisi de 3 litrenin üzerinde araçlar ve aslına bakarsan onların yanında bizim takabileceğimiz maks. 16" janttır.

sen de benim vb. herkes gibi "sırf" görsellik için kullanıyorsun o jantları. ben eğer beğeniyorlarsa ve eksilerine razılarsa, verdiği olağanüstü haz için focus sahiplerine bu jantı öneriyorum. ama açık açık yazıyorum: ister dizel ister benzinli, küçük lastik ve janta göre daha sert, düşük performanslı ve fazla yakıt tüketimi ile karşılasacaklar.

aynen serkan'ın dediği gibi bir durum

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Övgü Gürşen
(düzenlendi)

E kaç zamandır bir şey yapılmadı sanılmasın. Boş durmuyoruz tabi, farlarımız değişti. :mamba:

çevreci görünmek amacıyla böyle dal, yaprak, börtü böcek bir sahne yaptım. aslında hayır elimdeki tek foto bu da ondan :lol2:

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...