İçeriğe Yönlendir

Ön Takımdan Gelen Gıcırtı Sesleri

Mustafa Erkan

Recommended Posts

Mustafa Erkan

Aracımı çalıştırıp hareket edeceğim zaman , direksiyonu çevirmem ile birlikte yay burulması sesine benzer burulma ve yağsız kalmış burç, amortisör başı gibi ilginç ilginç gıcırdama sesleri geliyor. Bu nedenle aracı ilçemdeki Ford yetkili servisine götürerek servis müdürü arkadaşa gösterdim. Aracı dinleyip kullandıktan sonra normaldir dedi. Dedi de, ne F 1 de nede daha önce kullandığım bir araçta direksiyonu çevirince böyle garip sesler duymamıştım. F 2 ve C max kullanan arkadaşlarda böyle bir ses varmı acaba ?

Yorum bağlantısı
Şükrü Güzelsu

bir kaç gün önce bendede başladı bu sorun servise gittim amartisör takozlarından geliyomuş ses suan otosanda bu takozlardan yokmuş bekliyoruz gelince takacaklar

Yorum bağlantısı
Levent Eksen
(düzenlendi)

Mustafa bey lastiklerden gelebilir mi bu ses? Kaymak asfaltta direksiyonu tam sağ veya tam sol yaptığınızda lastikler gıcır gıcır öterya hani.. Bilhassa sıcak havalarda, asfalt bu sese sebep olabilir mi acaba?

tarihinde Levent Eksen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Tarman

Ben hem F1 hem F2 kullandım. Şimdi de Fiesta yeni kasa kullanıyorum. Hepsinde aynı ses var. Bana mı denk geldi bilemiyorum :unsure2: Ama 150,000 km kullandığım F1 ve 15,000 km kullandığım F2'de en küçük bir sorun dahi yaşamadım. Fiesta da 4500'de, onda da birşey olmaz inşallah :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Levent bey kesinlikle asfalt ile ilgili değil. Evin yan tarafı toprak, aracımı oraya da park etsem, beton zeminede bu sesi hep işitiyorum. Şükrü beyin dediği gibi amortisör takozlarından veya z rotlardan diyeceğim ancak bozuk yolda yada esnemelerde ses gelmiyor. Aracı çalıştırıyorum, direksiyonu çevirir çevirmez yay burulma sesi gibi garip bir ses başlıyor. Hidrolik direksiyondan şüpheleniyorum.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

direksiyon Elektrohidrolikmi??

araç stop halinde iken çevirip deneyin (zor olur ama deneyin).. eğer ses yoksa direksiyon pompasına bir baktırın derim..

Yorum bağlantısı
B.Özgen Özkan
(düzenlendi)

Aynısı bnım focusda da var 2 aydır ustam dıreksıyon hıdrolık ponpası bozulmus dedı .sesden ote bı zarı yok dedı bınıyorum zaten bıktım artık sorundan yaaa umursamıyorum ..... cıkması 600 tl sıfırı 1 kusur degmez almaya

tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi
Allah'a ?
Yorum bağlantısı
Guest Osman Bahad?r

Muhtemelen amortisör takozu veya üst bilyalarından geliyordur ses. Her iki ihtimal için de amortisörün, helezonların sökülmesi gerekiyor.

Pompa veya direksiyon kutusu sorunu olduğunu sanmıyorum. Eğer böyle bir sorun olsaydı çok daha farklı sorunlarla ve belirtilerle de karşılaşırdınız.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

helezonlar ses yapıyordur. helezonların alt kısmına hortum geçirilerek metalin metale sürtmesi engellenir

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Mustafa Erkan

Ses dayanılmaza ulaşınca Muslubaşlar servise tekrar müracaat ettik. Servisteki arkadaşlardan birisi sorunu kabul ederek işin üzerine gidince her iki ön amortisör takozu ve bilyesinin değişimine karar verdiler. Parça siparişi verildi, heyecanla bekliyoruz.

Muhtemelen amortisör takozu veya üst bilyalarından geliyordur ses. Her iki ihtimal için de amortisörün, helezonların sökülmesi gerekiyor.

Pompa veya direksiyon kutusu sorunu olduğunu sanmıyorum. Eğer böyle bir sorun olsaydı çok daha farklı sorunlarla ve belirtilerle de karşılaşırdınız.

İsabetli yorumunuz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şükrü Güzelsu

ben 15 gün önce değiştirdim takozları sizin ses takozdan geliyor aynı sorun bendede vardı bende şimdi içeriden gelen gıcırtı sesi var onu çözecem insallah

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Mehmet Taner Kadak

Benimkinden son zamanlarda sag taraftan asiri ses gelmeye basladi.

Aracta akslar yeni, amortisorler yeni ve motocraft, Z-rotlar yeni yaylar yeni gozukuyor herhangi bi boya atmasi pas yok ama yenimi bilmiyorum. Aslinda ses akslari degistikten sonra geldi. Once sanki on tarafta bir kus varda arac giderken surekli cik cik cik otuyor, sanki yagsiz kalmis paslanmis gibi bir ses. Simdide durdugum yerde direksiyonu cevirirken yay burkulmasi gibi ve ayni zamanda takirti gibi bir ses geliyor. Birde sag tarafin amortisorunun en usteki somunu ( yani kaputu acinca yukaridan gorulen somun) sol tarafinkine gore gevsek duruyor, yani bi kac dis daha yukarida duruyor. Sorun nedir sizce? Yukarida yeni parcalari yazdim. Yeni olmayan bi tek alt salincak kaldi bide rotlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...