Serhat Kayhan 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 arkadaşlar xenon ampul taktırmayı düşünüyorum yardımcı olurmusunuz. hangi markayı öneriyorsunuz ve maaliyeti ne kadar olur sizce. Ankaradayım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Mercek var mı farlarda... ? Mercek yoksa xenon önermiyoruz... Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Ben hiç bir şekilde önermiyorum.Yolda çok sıkıntı yaratıyorlar. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Mercek var mı farlarda... ?Mercek yoksa xenon önermiyoruz... Mehmet Abi, eğer farlarda mercek varsa hem aydınlatma hem de karşı tarafın gözünü almaması konusunda xenon takılması bir sıkıntı yaratmıyor mu? Eğer yaratmıyorsa mercekli far için xenon da marka model önemli mi ?? Enerji gücü olarak hangisi kullanılmalı? Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Xenon görünümlü ampulmu yoksa xenonmu ,xenon ampul yazmışsınız.Merceksiz takmayın başkalarının hayatını tehlikeye atmayın. Yorum bağlantısı
Levent Eksen 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Mehmet abi yok ama, nacizane olarak yanıtlayayım.. Bütün markalar standart olarak sadece mercekli farlarında xenon kullanır, amacı parlak ışığı sadece yolda aydınlanması gereken noktalara odaklamaktır.. Normal reflektörlü farlarda bu odaklama mümkün olmadığından, ışık dağılır, diğer sürücüleri çok rahatsız eder.. Hemen hemen bütün OEM xenonlu araçlarda kelvin değeri 4600'dür, piyasada sıkça kullanılan 6000K lar bu işlem için ideal, ama 8000k 10000k gibi rakamlar hem gereksiz, hemde ışığın rengi değiştiğinden başarısız rakamlar.. Sonuç olarak merceksiz farlara xenon uygulaması, diğer sürücülere rahatsızlık veren bir uygulama, bu herkesin hemfikir olduğu bir durum sanıyorum.. Yorum bağlantısı
Abdullah Ercan 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Ben hiç bir şekilde önermiyorum.Yolda çok sıkıntı yaratıyorlar. Acaba ne gibi sıkıntılarla karşılaşılmakta ben hiç xenon kullanmadım da. Lütfen biraz daha açarmısınız? Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Acaba ne gibi sıkıntılarla karşılaşılmakta ben hiç xenon kullanmadım da. Lütfen biraz daha açarmısınız? Işığı çok dağıtıyor merceksiz olunca ve başka araçların özellikle çok karanlık yollarda aşırı göz alıyor ve nekadar ayarlansada yinede göz alıyor xenon efektli ampul öneririm. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Virajlı yollarda karşıdan xenonlu biri gelirse, yolda da aydınlatma yoksa, yoluda bilmiyorumsa neredeyse duruyorum. Çünkü hic birşey göremiyorum. Yoldan dışarı çıkıp takla atma tehlikesi var. Zaten bu xenonlar en çok bizim Türkiye'de var. Dışarda böyle xenon modası yok. Burda milletin gece yatınca hayalini kurduğu arabalarda bile normal sarı kaliteli ampüller var, bizim Türkiye'de sercede doğanda bile xenon var. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Virajlı yollarda karşıdan xenonlu biri gelirse, yolda da aydınlatma yoksa, yoluda bilmiyorumsa neredeyse duruyorum. Çünkü hic birşey göremiyorum. Yoldan dışarı çıkıp takla atma tehlikesi var.Zaten bu xenonlar en çok bizim Türkiye'de var. Dışarda böyle xenon modası yok. Burda milletin gece yatınca hayalini kurduğu arabalarda bile normal sarı kaliteli ampüller var, bizim Türkiye'de sercede doğanda bile xenon var. Bencede.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 Mehmet Abi, eğer farlarda mercek varsa hem aydınlatma hem de karşı tarafın gözünü almaması konusunda xenon takılması bir sıkıntı yaratmıyor mu? Eğer yaratmıyorsa mercekli far için xenon da marka model önemli mi ?? Enerji gücü olarak hangisi kullanılmalı? Mehmet abi yok ama, nacizane olarak yanıtlayayım.. Bütün markalar standart olarak sadece mercekli farlarında xenon kullanır, amacı parlak ışığı sadece yolda aydınlanması gereken noktalara odaklamaktır.. Normal reflektörlü farlarda bu odaklama mümkün olmadığından, ışık dağılır, diğer sürücüleri çok rahatsız eder.. Hemen hemen bütün OEM xenonlu araçlarda kelvin değeri 4600'dür, piyasada sıkça kullanılan 6000K lar bu işlem için ideal, ama 8000k 10000k gibi rakamlar hem gereksiz, hemde ışığın rengi değiştiğinden başarısız rakamlar.. Sonuç olarak merceksiz farlara xenon uygulaması, diğer sürücülere rahatsızlık veren bir uygulama, bu herkesin hemfikir olduğu bir durum sanıyorum.. 4600 değilde 4300 olmak şartırla.. Cevap budur... Acaba ne gibi sıkıntılarla karşılaşılmakta ben hiç xenon kullanmadım da. Lütfen biraz daha açarmısınız? Kullanana bir sıkıntı yok... Sıkıntı karşıdan gelenlere veya önümüzde gidenlere... Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 13 Haziran 2009 Paylaş 13 Haziran 2009 (düzenlendi) Mehmet abi yok ama, nacizane olarak yanıtlayayım.. Bütün markalar standart olarak sadece mercekli farlarında xenon kullanır, amacı parlak ışığı sadece yolda aydınlanması gereken noktalara odaklamaktır.. Normal reflektörlü farlarda bu odaklama mümkün olmadığından, ışık dağılır, diğer sürücüleri çok rahatsız eder.. Hemen hemen bütün OEM xenonlu araçlarda kelvin değeri 4600'dür, piyasada sıkça kullanılan 6000K lar bu işlem için ideal, ama 8000k 10000k gibi rakamlar hem gereksiz, hemde ışığın rengi değiştiğinden başarısız rakamlar.. Sonuç olarak merceksiz farlara xenon uygulaması, diğer sürücülere rahatsızlık veren bir uygulama, bu herkesin hemfikir olduğu bir durum sanıyorum.. Levent Bey Teşekkür ederim cevabınız için, çok açıklayıcı oldu.Bir arkadaşımın aracına taktırmayı düşünüyoruz, o hiç anlamıyor, bende pek anlamıyorum bu far olaylarından ve dandik yada sırf görüntü olsun diye saçma birşey olsun istemiyorum, aksesuarcıya gittiğimiz zaman ordaki vatandaş "abi hiç bişi olmaz hemen takalım" ayakları yapıyor ve bu da güven vermiyor.Sonuç olarak takılacak araçtaki farlar mercekli, kelvin değeri olarak da standartı neyse o olur,marka olarak da autovision önerdi birkaç kişi, yani bu durumda taktırmamızda karşı taraftaki sürücülerin güvenliği açısından bir sakınca yok gibi.. 13 Haziran 2009 tarihinde Recep Bahad?r tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serhat Kayhan 14 Haziran 2009 Yazar Paylaş 14 Haziran 2009 150-200 tl kadar bütçe ayırmayı düşünüorum teşekkür ederim. gerçekden aydınlattınız beni Yorum bağlantısı
Mert Ilgaz 21 Haziran 2009 Paylaş 21 Haziran 2009 bence farla bereber al derim ben hem fiyattan kırarsın hemde bişeye benzer fk ve ya junyan mercekli angel.... Yorum bağlantısı
Recommended Posts