Gökhan Karakaya 20 Haziran 2009 Paylaş 20 Haziran 2009 Herkese merhaba.Aranıza yeni katıldım.Bir sorum olacak.Arabamı alalı 3 ay oldu.İlk aldığımda böyle bir ses yoktu ancak şimdi virajları dönerken bir takırtı geliyor.Ayrıca vites değiştirdikten sonra gaza basıp ayağımı gazdan çektiğimde de benzer bir ses geliyor.Ben şu anda arabayı bu şekilde kullanıyorum.Acaba zararı nedir.Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ediyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Karakaya 20 Haziran 2009 Yazar Paylaş 20 Haziran 2009 Abi o üç noktanın içine neler sığar kim bilir:)Ben o şekilde yola çıkıyorum pazartesi servise götüreceğim.Bir zararı olur mu acaba? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2009 Paylaş 20 Haziran 2009 Gökhan Karakaya yazdı: Abi o üç noktanın içine neler sığar kim bilir:)Ben o şekilde yola çıkıyorum pazartesi servise götüreceğim.Bir zararı olur mu acaba? Olmaz. olan olmuştur zaten.. Yorum bağlantısı
Gökhan Karakaya 20 Haziran 2009 Yazar Paylaş 20 Haziran 2009 Sağol abi şifreli cevapların için.Emeğine sağlık Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Haziran 2009 Paylaş 20 Haziran 2009 Ya daha sorunun nerden olduğunu bile bilmiyoruz ki.. akstır diye çıktık yola işte... Yorum bağlantısı
Guest Fevzi G 21 Haziran 2009 Paylaş 21 Haziran 2009 coonect ise sorun kesin şudur. kazalarda frenin ayaklara zarar vermemesini sağlayan bir parça vardır kesinlikle odur diyorum.connect kronik sorunudur. servis orasını yağlıyor ve belli bir süre gidiyor. ben öyle yaptım. bunu bir deneyin derim ben. Yorum bağlantısı
Gökhan Karakaya 21 Haziran 2009 Yazar Paylaş 21 Haziran 2009 Cevaplarınız için teşekkür ederim.Bende aks olduğunu tahmin ediyorum.Özellikle toprak veya kasisli yola girdiğimde o sesler daha da artıyor.Buna istinaden aks diye tahmin ediyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 aks olabilir bende aks diyen arkadaşlara katılıyorum anlattığınız sesi aks yapabilir. diğer mesela direksiyon sadece ötme yapar vıjjj vıj ona benzer ses çıkarır. pedal takımıda frene basıp ayağını çektiğinde tıkırtı yapar. duyduğun şey küçük demir misketlerin birbirine sürttüğünde çıkardığı şıkırtılı bi ses ise bence hiç bekleme kafadan aks tır. her an her yerde bırakabilir. kırmızıda bile kalabilirsin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 Gökhan Karakaya yazdı: Cevaplarınız için teşekkür ederim.Bende aks olduğunu tahmin ediyorum.Özellikle toprak veya kasisli yola girdiğimde o sesler daha da artıyor.Buna istinaden aks diye tahmin ediyorum. Aks yapmaz bunu...Bozuk yolda ses geliyorsa aks değildir.. Aks; viraj dönerken, kalkarken, zorlandığında, geri geri kalkarken, durduk yerde tam tur çevirip kalkarken gibi sesli belirtiler verir.. Anlattıkça açılıyoruz bak Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 (düzenlendi) Bana sorarsanız aks ile aynı belirtileri gösteren bir parçada viraj demir çubuğudur.Terazi koluda denir.Onun sürtmeside aynı sesi çıkartır.Frene basıp durmaya yakınken tekrar gazlanmalarda ses gelir.Tıkırtıyla birlikte gacırdamalarda gelir.. düzenleme : ilave 22 Haziran 2009 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna 22 Haziran 2009 Paylaş 22 Haziran 2009 Ayhan Onaran yazdı: Bana sorarsanız aks ile aynı belirtileri gösteren bir parçada viraj demir çubuğudur.Terazi koluda denir.Onun sürtmeside aynı sesi çıkartır.Frene basıp durmaya yakınken tekrar gazlanmalarda ses gelir.Tıkırtıyla birlikte gacırdamalarda gelir..düzenleme : ilave z-rot yada motor kulaklarıda bozulmuş olabilir. Yorum bağlantısı
Gökhan Karakaya 22 Haziran 2009 Yazar Paylaş 22 Haziran 2009 Olayı en geniş haliyle anlatayım.Arabayı ilk çalıştırdığımda sorun yok.2. vitesten sonra ayağımı gaz pedalına basıp çektiğimde tıkır tıkır sesler geliyor.Mesela bozuk bir yola girip çıktıktan sonra aynı şekilde gaza basıp ayağımı çektiğimde o seslerin daha da arttığını görüyorum.Ya da bir çukura düştükten sonrada sesler artıyor.Virajları dönerken geliyor,uzun süre yol yaptığımda sesler artıyor.Şimdilik benim gözlemlerim bunlar.Bugün arabayı bıraktım tamire.Yarına çıkacak.Ustada muhtemelen akstır dedi.Bakacak sorunu bulup çözecek.Hepinize çok teşekkür ederim emekleriniz için. Yorum bağlantısı
Guest Fevzi G 23 Haziran 2009 Paylaş 23 Haziran 2009 Fevzi Göktaş yazdı: coonect ise sorun kesin şudur. kazalarda frenin ayaklara zarar vermemesini sağlayan bir parça vardır kesinlikle odur diyorum.connect kronik sorunudur. servis orasını yağlıyor ve belli bir süre gidiyor. ben öyle yaptım. bunu bir deneyin derim ben. kendi cevabıma yazıyorum.arızanız kesinlikle bu olmalı. buna da baktırın diyorum Yorum bağlantısı
Sefa Bostan 7 Temmuz 2009 Paylaş 7 Temmuz 2009 bence aks ile alakası yok gazdan ayagınızı cekince yada dönerken falan ses geliyosa jant bilyaları dagılmış olabilir Yorum bağlantısı
Gökhan Karakaya 15 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2009 Sorun aks'mış.Aks körüğü değişti birde zannedersem bilyalar dağılmış onlar değişti artık sorun kalmadı.Herkese paylaşımlar için teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Sefa Bostan 20 Temmuz 2009 Paylaş 20 Temmuz 2009 gökhan bey size bir sorum olacak sabah aracı calıstırıp hareket etmeye başlayın ca bu ses geliyomuydu ? Yorum bağlantısı
Gökhan Karakaya 24 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2009 Sefa Bostan yazdı: gökhan bey size bir sorum olacak sabah aracı calıstırıp hareket etmeye başlayın ca bu ses geliyomuydu ? Evet geliyordu ama artık kalmadı Yorum bağlantısı
Misafir 28 Ağustos 2009 Paylaş 28 Ağustos 2009 Şükrü Baştürk yazdı: aks olabilir bende aks diyen arkadaşlara katılıyorum anlattığınız sesi aks yapabilir. diğer mesela direksiyon sadece ötme yapar vıjjj vıj ona benzer ses çıkarır. pedal takımıda frene basıp ayağını çektiğinde tıkırtı yapar. duyduğun şey küçük demir misketlerin birbirine sürttüğünde çıkardığı şıkırtılı bi ses ise bence hiç bekleme kafadan aks tır. her an her yerde bırakabilir. kırmızıda bile kalabilirsin. Mehmet Özyürek yazdı: Aks yapmaz bunu...Bozuk yolda ses geliyorsa aks değildir.. Aks; viraj dönerken, kalkarken, zorlandığında, geri geri kalkarken, durduk yerde tam tur çevirip kalkarken gibi sesli belirtiler verir.. Anlattıkça açılıyoruz bak :lol2: Gökhan Karakaya yazdı: Sorun aks'mış.Aks körüğü değişti birde zannedersem bilyalar dağılmış onlar değişti artık sorun kalmadı.Herkese paylaşımlar için teşekkür ederim geçmiş olsun aks problemi yaşayan arkadaşım gözün aydın... dinle bu kardeşini sen... Yorum bağlantısı
Gökhan Karakaya 12 Eylül 2009 Yazar Paylaş 12 Eylül 2009 Dinleyeceğim abi bundan sonraaa Teşekkür ederim Yorum bağlantısı
Recommended Posts