İçeriğe Yönlendir

Amat&#246r fotoğraf çekimi

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Adnan Çakır
(düzenlendi)
Benden bir foto daha.

Konica Minolta X60 çekimi.

pict0296k.jpg

Ayhan eline sağlık gerçekten tebrik ederim gerçeği olsa bu kadar olur :)

Bu ne dir bu??

tarihinde Adnan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
Ayhan eline sağlık gerçekten tebrik ederim gerçeği olsa bu kadar olur :)

Bu ne dir bu??

Bu ağustos böceği. Gürültücü bir böcek. Çam ağaçlarından sesleri gelir ama pek göremeyiz.

Larvalar 17 yıl toprak altında bekledikten gece çıkarlar ve ağaçlara tırmanırlar. Çiftleştikten birkaç gün sonra ölürler ve yeni ağustos böceği için 17 yıl geçer...

Karşılaşması çok zordur. Gördüğüm için şanslıyım.

Ağustos böceğinin hikayesi. Güzel bir belgesel. (konumuzun dışında affola)

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
e o zaman la fontaine yalan söylemiş.Bu böcek kışın nasıl karıncanın kapısına dayanıyor ?

Hadi bakalım :p

Öyle birşey yok, karıncayada ihtiyacı yok. Zaten ondan saz çalıyordu :)

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Öyle birşey yok, karıncayada ihtiyacı yok. Zaten ondan saz çalıyordu :unsure2:

çok güzel olmuş vesile ile kendi çektiklerimi de ileride ekliyeceğim fakat birkaç tane babamın çektiği ödül almış fotoğrafı ekliyorum ...

birde hep yapılan bir hatayı düzeltmek istiyorum ... RESİM değil çekilen FOTO

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

bu arada başlık ben dahil olmak üzere sonradan farkettim teknik konulardan baya bir uzaklaşmış emmi ye benim teeeee ne zamandan kalma bir gece farları nasıl çekerim öğretcem sözüm vardı :rolleyes::unknw: hala talep ediliyorsa yardımcı olabilirim :unsure2:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
bu arada başlık ben dahil olmak üzere sonradan farkettim teknik konulardan baya bir uzaklaşmış emmi ye benim teeeee ne zamandan kalma bir gece farları nasıl çekerim öğretcem sözüm vardı :bambam::crazy: hala talep ediliyorsa yardımcı olabilirim :D

Her bilgiye her zaman açığım... Hala bekliyorum :p

Babanı, haddim olmayarak tebrik ediyorum.. Bence o aşmış artık.. O bir sanatçı olmuş..

Şunu çok beğendim..

Wings_2_by_uk_antalya.jpg

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)
Her bilgiye her zaman açığım... Hala bekliyorum :)

Babanı, haddim olmayarak tebrik ediyorum.. Bence o aşmış artık.. O bir sanatçı olmuş..

Şunu çok beğendim..

Wings_2_by_uk_antalya.jpg

çok teşekkür ederim babamda yılların birikimi var körüklü makinadan tutun fotoğraf makinalarının tarihi var evde zamanında karanlık odamızda varmış keşke o zamanlar şimdiki yaşımda olsaymışım diyorum hep ... babam hep yanında taşır koca çantasını ve tripod unu. Her yerde üşenmez durur iner arabadan çeker geri biner devam eder ben ona göre çok üşengeçim en azından çekiyorumda internete yuklemiyorum çoğu zaman ...tekrar teşekkür ederim bu gece anlatacağım karanlıkta çekimi ...

Hakikatten bu çok güzel. Çok beğendim.

babamın adına teşekkür ederim

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Adnan Çakır
çok teşekkür ederim babamda yılların birikimi var körüklü makinadan tutun fotoğraf makinalarının tarihi var evde zamanında karanlık odamızda varmış keşke o zamanlar şimdiki yaşımda olsaymışım diyorum hep ... babam hep yanında taşır koca çantasını ve tripod unu. Her yerde üşenmez durur iner arabadan çeker geri biner devam eder ben ona göre çok üşengeçim en azından çekiyorumda internete yuklemiyorum çoğu zaman ...tekrar teşekkür ederim bu gece anlatacağım karanlıkta çekimi ...

Hala bekliyoruz. :rolleyes::D:D

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
(düzenlendi)
Evet...

bu konuyla ilgili cidden bir sıkıntım var çözemedim unuttum resmen yine şaka gibi :p ,

gelelim anlatıma madem geciktim detaylı bir şekilde anlatayım.

öncelikle daha iyi sonuç almak için ilk başta deneme yanılma yoluyla 3-5 fotograf çekmek şart... burada denemekten kastım gece farların duvardaki fotografını çekerken kesinlikle fotograf makinası otomatik modda olmamalı bunu compact makinelerde nasıl ayarlarız nasıl yaparız emin değilim ve bilgiyi genellemem zor olacak gibi her makinenin farklı özellikte olduğunu düşünürsek.

çekime başlamadan mümkünse tripos çok faydalı olur yoksa etraftaki herşey tripod niyetine kullanılabilir ben genelde yere koyarım altınada elimi koyarım arabanın tavanıda oldukça uygun bu iş için.. ama önemli bir nokta var çekim yaparken düğmeye basıp çekim yapmıyacağız. zamanlayıcıyı minumum kaç saniye oluyorsa yada ne kadar isterseniz ona ayarlayın ve o şekilde yapın çekimi. bu sayede deklanşöre bastıktan sonra elinizi düğmeden çekerken oluşacak titretişimi engellemiş olacaksınız.

makine eldeyse eğer birkaç denemeyle tam çekmeden önce nefesinizi çekip tutmak yada kişiye göre verip tutmak titreşimi azaltmak adına faydalı olacaktır ...

karanlıkta çekim yaparken işin kolayına kaçıp iso ( asa ) değerini yükseltmek fotografta kirlilik oluşturacaktır ve pek kullanmanızı tavsiye etmem ama asıl amacımızın farların desenini çekmek olduğunu düşünürsek iso yu 100-400 arası kullanmak uygun olacaktır ve bu makinenin kalitesiyle orantılı olarak sonuçta farklılıklar yaratacıktır.

adam akıllı sabitledikten sonra sıra manuel olarak yapılması gereken en önemli kısıma geliyor dediğim gibi kesinlikle otomatik modda olmamalı makina . en doğrusu otomatik modda bir adet çekim yapıp makinanın ayarladığı diyafram ve enstantene hızlarını akılda tutmaktır. ardından manuel moda geçip bu ayarları orada elle ayarlayıp 3 aşağı 5 yukarı istenen hale getirip sabitlemektir ama manuel le ugrasmak cidden bir noktadan sonra tecrube gerektirdiği için benim tavsiyem canon makinalarda bulunan nikon karşılığını tam bilmediğim TV moduna geçmektir burada makinaya enstantene hızını manuel olarak biz veriyoruz ve geri kalanını buna paralel makine otomatik ayarlıyor. Far deseni çekmek için demelere 1/4den başlayıp (ekranda genelde sadece 4 yazar ama 4" le karıştırmayın biri saniyenin 1/4 ü kadar diğeri de 4 saniyedir. ) 1/50 ye kadar olan değerleri denemek lazım. Denemek lazım diyorum çünkü havanın durumu etraftaki ışık yogunlugu dolunay apartman aydınlatması bunların hepsi bunu etkiliycek faktorler olduğu için mecburen deneme yanılma yöntemine başvurulmalıdır.

kıyaslama yapılcaksada ilk fotograf çekilirken kullanılan iso ve enstantene hızı not alınırsa ikinci fotoyla kıyaslama adına tam doğru sonuçlar elde edilir.

Kabaca biraz anlatmaya çalıştım ama eminim anlatmaya çalışıp eksik bıraktığım kısımlar vardır bundan sonrasına soru cevap devam edersek daha yararlı olur.

not1 : slr yada Dslr kullananlar için çekim yaparken kullanılacak objektif için F değeri en küçük olan objektifi kullanmak sonuçlara olumlu şekilde yansıyacaktır. örnek 50mm f1,4 | f1,8 | f1,2 gibi

not2 : sanırım arada yanlışlıkla yazarken göndere basmışım ve bir önceki mesaj yarım yamalak kalmış onu silebiliriz.

tarihinde Anil Berke Kavraal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal
Anıl baban öğretmen miydi?Ben öyle hatırlıyorum.

evet eskiden öğretmendi en son Isparta milli piyango anadolu lisesinde öğretmenlik yaptıktan sonra görevinden ayrıldı ve Longman'a Pearson Education a geçti hala da orada çalışıyor arada geliyor sizin üniversiteye de :p

Yorum bağlantısı
Beyhan Yılmaz
Teşekkürler Anıl.. bize de denemeler yapmak kalmış..

Anlamışsın emmi :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Anlamışsın emmi :good1:

Biliyordum zaten :)

Şaka bir yana... Güzel bilgiler.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Yukarda ki uzun yazıyı okumadım ama.

Gece flaşsız çekimler için mutlaka tripod şart.

Sabit nesnelerin çekiminde alan derinliği netlik ve ışığın sahneyi bozmamasını istiyorsanız pozlama süresini (sahneye göre) olabildiğince yüksek diyaframında 8-11-13 gibi değerlere kısılması gerekir.

Diyaframı kısık pozlaması uzun bir fotoğraf.

http://www.mypicx.com/uploadimg/118050590_05152010_4.jpg F22 Pozlama 10Sn. Asa100

http://www.mypicx.com/uploadimg/1665671919_05152010_1.jpg F11 Pozlama 8Sn. Asa100

Tripodsuz ve sabit bir noktası bu sürelere sağlıklı şekilde ulaşmak mümkün değil. 2.Sahnede aracın sol yanından bir ışık hüzmesi geçtiğini görürsünüz o ise o uzun pozlamada yandan geçen araçtı. Diyaframdan dolayı sadece ışıklarının varlığı etki etti sahneye.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Yukarda ki uzun yazıyı okumadım ama.

Gece flaşsız çekimler için mutlaka tripod şart.

Sabit nesnelerin çekiminde alan derinliği netlik ve ışığın sahneyi bozmamasını istiyorsanız pozlama süresini (sahneye göre) olabildiğince yüksek diyaframında 8-11-13 gibi değerlere kısılması gerekir.

Diyaframı kısık pozlaması uzun bir fotoğraf.

http://www.mypicx.com/uploadimg/118050590_05152010_4.jpg F22 Pozlama 10Sn. Asa100

http://www.mypicx.com/uploadimg/1665671919_05152010_1.jpg F11 Pozlama 8Sn. Asa100

Tripodsuz ve sabit bir noktası bu sürelere sağlıklı şekilde ulaşmak mümkün değil. 2.Sahnede aracın sol yanından bir ışık hüzmesi geçtiğini görürsünüz o ise o uzun pozlamada yandan geçen araçtı. Diyaframdan dolayı sadece ışıklarının varlığı etki etti sahneye.

2. Fotoğrafta sanki arabanın sahibi köprüden atlamış gibi olmuş :vreka:

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
2. Fotoğrafta sanki arabanın sahibi köprüden atlamış gibi olmuş :vreka:

Çekim yapıyor olabilir mi :yuuh:

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Gece çekimi çok zevkli oluyor, kendi göremediğin detayları fotoğrafta görüyorsun...

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Evi yakıyorduk az daha :rolleyes:

Absolut Raspberry&Vanilia K10D+50mm F2.0 ASA 100 Poz 1 Sn

igp1418.jpg

Odak noktası şişelerin arkadan akan ateş yolu..

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...