Alkın Yılmaz 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Merhabalar... Arkadaşlar arabam 2006 model Ford focus ghia benzinli... Aracımda son 1 aydır şu probem var; araç soğuk olduğu zaman genellikle ilk çalıştırmalarda marşa bastığım zaman çalıştıktan sonra hemen tahmini 1-2 sn tırtırtır diye sanki bir sürtme sesini andıran bi ses yapıyo sonra geçiyor. Motor ısındıktan sonraki çalıştırmalarımda olmuyor. Düz zeminde,bayırda farkt etmiyor yeterki soğuk olsun. Servisten ustayı aradım ve marş motorundan olabiledeğini söledi sizce neden olur yardımcı olursanız sevinirim... Saygılarımla... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 genellikle ilk çalıştırmalarda marşa bastığım zaman çalıştıktan sonra Marş motoru çalıştıktan sonra mı.. Araç motoru çalıştıktan sonra mı.. ? Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 (düzenlendi) Araç motoru çalışır çalışmaz. 24 Haziran 2009 tarihinde Alk?n Y?lmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 O zaman niye marş motoru bozuk olsun ki.. Boğuluyordur bence... Arıza tespit cihazına bağlatmanızı tavsiye ederim... Aracınızın yakıt tüketimi nasıl... ? Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Yakıt tüketimi normal gelen ses tırtırtır ile karışık şırıltı sesi gibi. Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 ASlında yakıt tüketimine bişi diyemiyeceğim çünkü arabayla fazla gezmiyorum çopu zaman yatıyor. Dediğim gibi araç motoru çalışır çalışmaz tırtırtır ile şıkırtı sesi gbi. Ama arıza lambası vs yanmıyor. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Marş motoru olsa araç çalışmadan önce ses gelir.Çalıştıktan sonra gelmez..Bence kayışlarla ilgili bir sorununuz olabilir. Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Marş motorundan niye olabilir, marş dişlisi motora ilk hareketi verdikten sonra geri yerine geç dönüyor olabilir. Ne deniyordu ona ya Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Servise gittiğim zaman yapmıyuacak biliyorum? Acaba ne olabilir? Büyük bir problemmi? Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Krank kasnağını kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Şimdi servisi arıcam getirin derlerse götüreyim. Nerelere baktırayım acaba? Yorum bağlantısı
Necat Ertan 24 Haziran 2009 Paylaş 24 Haziran 2009 Cavit Abi ile yaşadığımız soruna benziyor bu. Aracınız 115 beygir olan motora sahip değil mi? Araç çalıştırıldıktan sonra devir rolanti devrine doğru düşerken gelen avans vurma sesine benzer bir ses diye tahmin ediyorum. Sanırım bu bir yağlama problemi, motorum açılarak kontrol edilmesi gerekebilir. Eski aracım 30.000 kmdeki FII aracımda da aynı sorunu yaşamıştım. Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 24 Haziran 2009 Yazar Paylaş 24 Haziran 2009 Marş motorundan niye olabilir, marş dişlisi motora ilk hareketi verdikten sonra geri yerine geç dönüyor olabilir. Ne deniyordu ona ya daşşak mı Sorun buymuş yağlıyacaklar yarın bitecekmiş. Ama daha kötü bi sorun çıktı klima gazım bitmiş bi baktık radyatörüm delik. 790 lira + işçilik dediler şu an radyatör bagajımda duruyor. Hava bastık deliği bulamadık ama özel bi ışıkla baktılar köşesinden kaçırıyormuş. Yorum bağlantısı
Ali Dura 25 Haziran 2009 Paylaş 25 Haziran 2009 Şimdi servisi arıcam getirin derlerse götüreyim.Nerelere baktırayım acaba? benım opelım vardı astra aynı problem oldu ama benımkı hafıf ve motor tıtrıyordu sesde vardı az daha motordan oluyordum .problemın aynıda olmayabılır arabayı servıse bırakıcan aksam ustu servıste kalıcak sabah erkenden yanına gıdıp ustayla beraber kaputu acıp calıstırıcan ve sorunu bırebır gosterıcen benımkını oyle buldular. motor kapagının arasında conta var ordan motora su sızıyor ve motor sogukken o su pıstonların ustunde bırıkıyor ılk calıstırmada suyla benzın karısarak su ucuyor ve ses gıdıyor .bılmıyorum ama senın problemde aynı olabılır bence dedıgımı bır yaptır Yorum bağlantısı
Alkın Yılmaz 26 Haziran 2009 Yazar Paylaş 26 Haziran 2009 Bu arada radyatör perçinin ortasından kaçırıyormuş. Fabrika hatasıymış resimleri çekip otosana yolladılar bugün sonuç belli olcak araba şuan serviste. Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 aynı sorun bende de var. nereyi yağlıyolar pek anlamadım. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 17 Ekim 2012 Paylaş 17 Ekim 2012 aynı sorun bende de var. nereyi yağlıyolar pek anlamadım. marş dinamosunun dişli kısmını Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 19 Ekim 2012 Paylaş 19 Ekim 2012 benim dişli ve kömürler değişti ses hala devam ediyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Öz 31 Ekim 2012 Paylaş 31 Ekim 2012 arkadaşlar lütfen yardım. sesin kaynağını hala bulamadık.acaba siboblar dan yapar mı? ses ilk çalıştırmada motor çalışınca 1-2 saniyeliğine oluşuyor. stop edip tekrar çalıştırınca olmuyor.marş dişlisi ve kömürler değişti ses aynı.sanki dizel motordan gelen ses gibi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 31 Ekim 2012 Paylaş 31 Ekim 2012 Zaten marş motorundan olması saçmaydı, servis yine bildiğimiz servismiş, dişli geç dönmez, o şekilde bir kaç seferde zaten marş motoru yanar giderdi, başka bir sorun var, yağlamadan olabilir gibi. Yorum bağlantısı
Mustafa Kaptan 15 Haziran 2014 Paylaş 15 Haziran 2014 2 ay önce yağ ve flitreler değişti. iyi günler.eski bir konu ama sorunun cevabı hala yazılmamış.Bulabildiniz mi.Benim 2006 focusta yağ değişiminden bir kaç ay sonra o ses oluştu.Marş motoru temizlendi.Bence yağlama ile ilgili bir sorun var.Hatta hatalı yağ kullandıklarını bile düşünüyorum.Ustam avans topu değişecek dedi.Araştırmalarıma göre böylebir parçadan kimsenin haberi yok.2 yıl olmuş.Sorunu çözümlediyseniz bizimle paylaşabilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu 15 Haziran 2014 Paylaş 15 Haziran 2014 Evet bende cozumun ne oldugunu merak ettim dogrusu Yorum bağlantısı
Yunus Emre Kurul 20 Haziran 2014 Paylaş 20 Haziran 2014 Aynı olay bende de var. Ama hala konuya çözüm getirilemedi...Nerdesiniz arkadaşlar. Yorum bağlantısı
Recommended Posts