Kemalettin Karatum 30 Haziran 2009 Paylaş 30 Haziran 2009 Arabayı her çalıştırdığımda yol bilgisayarı az miktarda benzinim kaldığını anlatmak için ötüp duruyor. Her seferinde düğmeye basıp durdurmak zorunda kalıyorum. Yine her seferinde bu benzinle maximum gidebileceğim km nin değiştiğini görüyorum. 20 km yazıyor. 50 km yazıyor. 10 km yazıyor. En son 80 km yazdı. Araç LPG li yani benzinle neredeyse hiç gitmiyorum. Analog Benzin göstergesi de neredeyse 1,5 aydır hep aynı yerinde duruyor. (çeyrek depo sınırında. Bir tık aşağı iniyor, yada bir tık yukarı çıkıyor) Benzin almadan bunu çözebilirmiyim. (çeyrek depo benzin var neden alayım ki?) Yorum bağlantısı
Kemalettin Karatum 30 Haziran 2009 Yazar Paylaş 30 Haziran 2009 Benzin almadan çözülmez. O ses sürekli çıkar. Menzilin değişmesi, depoda kalan son miktarın/ortalama tüketime bölünmesi ile hesaplanır. Bu nedenle bu verilerden birinde yapacağı değişiklik menzili değiştirir. Neden benzin almanız gerektiğine gelince. Yakıt pompanızı sevmeniz sebep olarak gösterilebilir. Bir süre daha az yakıtla giderseniz maliyeti 500 liraya yaklaşan bir yakıt pompası sorunu ile gelirsiniz. Özetle aracınıza 20-30 liralık benzin koyun. Zarar gelmez. Aslında mevzunun bu kadar kolay çözüleceğinin farkındayım. Ancak dediğim gibi zaten çeyrek depo benzin var görünüyor. Arabayı satın aldığımda (1,5 ay önce) 40 Liralık benzin koymuştum. Ee içinde de vardı biraz. Sanmıştım ki bu benzin bana bir sene yeter Bir önceki aracımda (94 Broadway) bu şekilde cereyan ediyordu olay. Ama ya sıralı sistem lpg olayından yada mondeonun yakıt oburluğundan sık sık Lpg nin yanında benzinde alacağım gibi görünüyor. (inşallah yanılıyorumdur) Yakıt pompası sorunu çıkma ihtimalinden sözetmişsiniz. Birkaç kez vurguladığım gibi araçta çeyrek depo benzin var. Bu durumda bile böyle bir arıza olabilir mi gerçekten. Yol bilgisayarı benzin alın diyor ama?? Şaşırdım. Yarım deponun altına inmiyeyim eğer durum böyle ise..... Yorum bağlantısı
Engin Özarı 30 Haziran 2009 Paylaş 30 Haziran 2009 Analog gösterge benzin görmeye alışkın. Ama Beyin illaki taze benzin istiyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Haziran 2009 Paylaş 30 Haziran 2009 Araç sürekli lpg ile mi çalışıyor... ? Evet ise yanlış... Hayır ise benzin niye bitmiyor... ? Bahsettiğiniz sorun en az 30-40 liralık benzin almadan düzelmez... Yorum bağlantısı
Kemalettin Karatum 30 Haziran 2009 Yazar Paylaş 30 Haziran 2009 Araç sürekli lpg ile mi çalışıyor... ? Evet ise yanlış... Hayır ise benzin niye bitmiyor... ? Bahsettiğiniz sorun en az 30-40 liralık benzin almadan düzelmez... Buradan hareketle başka bir soru sormak istiyorum. Daha önceki aracım karbüratörlü bir araç olan broadway idi. 94 Model. Onun üzerindeki lpg de direksiyonun yanında sol allta bir açma kapama şalteri vardı. Arabayı ister benzinle, ister gaz ile çalıştırıyordum. Kontrol tamamen bendeydi. Alanyada yaşadığım için hava sıcaklığı neredeyse hiçbirzaman 3-5 derecenin altına düşmez. Bu sebeple araba hep gaz ile çalışır ve giderdi. Anca gaz biterse benzin istasyonua kadar geçici olarak benzinde çalıştırırdım arabayı. Mondeomda ise sıralı sistem var. Bu arabayla öğrenmiş oldum ki sıralı sistemde araç ilk çalıştığında benzinle çalışır. Belli bir ısaya ulaşıncada gaza geçer. Bu benzinden gaza otomatik olarak geçtiği anı nasıl anlarım ben. lpg ye ait göstergeden çıkartamadım. Zira orada hep bir sürü yeşil ışık yanıyor. Arabayı ilk çalıştırdığımda da, üç- beş kilometre gittiğimde de. Hep aynı. Acaba araba sadece lpg ile gitmeye ayarlanmış olabilir mi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 30 Haziran 2009 Paylaş 30 Haziran 2009 (düzenlendi) sanmam göstergenin resmi olsa sorunuza cevep bulmak kolay olabilir yada lpg kitinin markası da yeterki olabilir bilen biri mutlaka vardır ama 1 yıl boyunca hiç benzin almamak benim için hayal. her depoda en az 5 liralık beniz yiyior tabiki bunun sebebi çok babam saolsun 30 Haziran 2009 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Haziran 2009 Paylaş 30 Haziran 2009 Araç benzin ile giderken o yeşil ışıklar yanmaz... Sadece bir tane kırmızı ışık yanar.. (Yani genelde böyledir) Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar 1 Temmuz 2009 Paylaş 1 Temmuz 2009 Aracınız sıralı sistemse her çalıştırmada benzinle çalışır. Yalnız, benzinden gaza geçme durumları farklılık gösterebilir.Şöyleki markasını bilmemekle beraber lpg sistemizin benzine geçmesi ,aracın devrine ,motor sıcaklığına ve her çalıştırmadan sonraki üstte sayılanların dışında birkaç saniyede direk lpg ye geçme şeklinde programlanmış olabilir. Sizin sorununuzun aynısı bende de var .Araç lpg ile gittiği halde benzinle gidiyormuş gibi algılayıp belli bir km den sonra ötmeye başlıyor.Sizinkinden farklı olarak benim manuel göstergemde düşüyor.Size tavsiyem 30-40 liralık benzininizi beklemeden alın. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 2 Temmuz 2009 Paylaş 2 Temmuz 2009 Bende de çeyrek depodan fazla benzin varken (en geç çeyrek dedi mi benzin alırım) bir sabah menzil uyarısı vermeye başladı. Yakıt tüketim ortalamam da değişmemişti. Menzil 30 km yazıyordu. Gün içinde birkaç kez daha çalıştırdım aracı, yine uyarı vermeye devam etti ve menzili 20 km ve 10 km olarak gösterdi. En son 5 km gösterince gizli menüden (tüketim ve menzil değerleri arasında gezmeye yarayan tuşa sürekli basarak girdim) 0 litre gösteriyordu. Gidip 30 tl'lik benzin aldım ve birkez daha gizli menüden bakınca 20 litre benzin var diyordu. Lpg'yi kıskandı herhalde diyerek pek sallamadım. Benim sorum mekanik göstergenin takılı kalması gibi bir durum olabilir mi? Yani yol bilgisayarı benzin ikazı verirse, elektronik olan yol bilgisayarına mı, mekanik göstergeye mi, yoksa yusufa mı inanalım (korkarak hemen benzin almak)? Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez 2 Temmuz 2009 Paylaş 2 Temmuz 2009 Benim sorum mekanik göstergenin takılı kalması gibi bir durum olabilir mi? Yani yol bilgisayarı benzin ikazı verirse, elektronik olan yol bilgisayarına mı, mekanik göstergeye mi, yoksa yusufa mı inanalım (korkarak hemen benzin almak)? Yusuf en güvenilir olanı sanırım. Mondeo yakıt ibresi bazen saçmalayabiliyor. (+ - %15) Yine de ortalamaya baktığınızda düzgün gösterdiğini söyleyebilirim. Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 son günlerde yol bilgisayarının menzil göstergesi saçmalamaya başladı. araç önce menzil uyarısı verince bu sesi her zaman duymayayım diye menzil 70 km civarı gösterirken 10 lt benzin aldım. gösterge yarıya yaklaştı ancak ses ve menzilin mütemadiyen düşmesi devam etti. bunun üzerine tekrar 10 lt daha benzin aldım. gösterge yarım deponun üstüne çıktı.menzil uyarısı 78 km gösterdi. araç her çalıştığında mütemadiyen menzil artmaya başladı.işte seksenden başladı şimdi doksan sekizdeydi ama ses devam ediyor. sebeb ne ola ki? Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 1 Şubat 2013 Paylaş 1 Şubat 2013 3-5 km sonra düzelir merak etmeyin. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Yarın sabaha muhtemelen düzelmiş olarak bulacaksınız.. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 son günlerde yol bilgisayarının menzil göstergesi saçmalamaya başladı. araç önce menzil uyarısı verince bu sesi her zaman duymayayım diye menzil 70 km civarı gösterirken 10 lt benzin aldım. gösterge yarıya yaklaştı ancak ses ve menzilin mütemadiyen düşmesi devam etti. bunun üzerine tekrar 10 lt daha benzin aldım. gösterge yarım deponun üstüne çıktı.menzil uyarısı 78 km gösterdi. araç her çalıştığında mütemadiyen menzil artmaya başladı.işte seksenden başladı şimdi doksan sekizdeydi ama ses devam ediyor. sebeb ne ola ki? LPG? varsa normal,araç lpg yakarken,benzin yaktım sanıp menzilden düşüyor.bir süre sonra normale dönüyor,siz lpg yaktıkça gene menzil düşüyor. ama lpg yoksa bir sorun var demektir. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Şubat 2013 Paylaş 2 Şubat 2013 Benim araçta da bazen 80 km kalınca menzil ötüyor..Sonra bir kaç kez farkında olmadan aracı kullandığımda bakıyorum tekrar 170 küsür km lere çıkmış oluyor.Kafasına göre düzeltiyor yani..Ancak çeyrek üzerinde benzin her zaman olmalı.Buna rağmen ötüyorsa bir süre sonra düzeltir aldırış etmeyin. Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 3 Şubat 2013 Paylaş 3 Şubat 2013 kusura bakmayın iki gün cevap veremedim. dün diyarbakıra gitmek için aracı çalıştırdığımda 100 km gösterdi ve uyarı vermedi.sorun kendi kendine düzeldi. demek ki araca kendini düzeltmek için şans vermek gerekiyormuş Yorum bağlantısı
Hakan Ulutaşlı 4 Şubat 2013 Paylaş 4 Şubat 2013 mesajı tekrar kontrol ettim. on litre yazmışım. ya da elli liralık yakıt. ya da toplamda yirmi litre civarı yüz liralık yakıt. Yorum bağlantısı
Recommended Posts