İçeriğe Yönlendir

Çakmaklığa takılan mp3

Gökhan Kavas

Recommended Posts

Gökhan Kavas

Arkadaşlar 2009 model Focus II Trend Stil Paketli aracımda Mp3 çalar olmadığı için çakmaklık bölümüne takabilceğim mp3 olduğunu duydum.. Önerileriniz nedir ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Çakmaklığa zarar verip, en kalitesiz şekilde müzik sesi almak istiyorsanız alın.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Okay Çetinkaya

slm bende transmitter almayı düşünüyorum sorun olur mu acaba?

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya

tşk serkan o zaman bugün yarın alayım bir ayağımızda ankarada ama,uzun yolda nasıl ?problem olur mu?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Hafızalı olanlardan alın, ayarladığın freaknsın üzerine radyo denk gelmediği sürece sorun yok.Ben uzun yol dediğimiz şehirlerarası yolda kullanıyorum ve memnunum. Cd kadar değil ama bana yetiyor. Yetmediğ yerde kendim söylüyorum. :) Önümüzdeki ay Tokat'a geleceğim. Geçen geldiğimde kullanmıştım, gayet iyiydi... :lol2:

Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya

sağol serkan tavsiyelerin için benim de işimi görür heralde,cd ve i podla uğraşmaktansa :)

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

Ben forex aldım ama 4 ay sonra bozuldu :)

Yapacak yerde yok!

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Ben forex aldım ama 4 ay sonra bozuldu :)

Yapacak yerde yok!

Çakmağa giren ucun içindeki sigortaya bakmışsınızdır değilmi?

Yorum bağlantısı
Şaban Kılıçoğlu
slm bende transmitter almayı düşünüyorum sorun olur mu acaba?

Kesinlikle tavsiye etmem.

Çünkü, Mp3 Parçalarının yürütücüde işlenme hızı min. 128 kbps'dir.

FM radyolarının işleme hızı 64kbps'dir (normal radyo yayınından dinlenen müzik)

Sizin sözünü ettiğiniz alet ise 40 kbps hızda dosyayı işler.

bunun anlamı şu, normal radyo yayınından daha kötü bir ses duyarsınız,

Ayrıca motor sesinizde tiz bir ses olarak arka plandan duyarsınız.

tercih sizin yinede...

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

tercih sizin yinede...

Zaten bizde cd kalitesinde demedik ki, bana yeterli geliyor. ucuz bir çözüm, ayrıca bahsettiğiniz tiz motor sesini de duymuyorum. Belki araba dizel olduğu içindir. :)

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arkadaşlar bu aletlerin çoğu zaten birbirinin aynısı.Üzerlerine farklı markalar basılıyor..Onun için hangisi daha iyi diye bir arayışa girmeyin. 2gb veya 4 gb lik hafızalı olanlar makbuldur.Birde bunları almadan önce şehrinizdeki radyo frekenslarında boşluk varmı bir bakın.Yoksa iyi bir performans alamazsınız.Ayrıca bozulursada ne yapacağım diye düşünmeyin atın gitsin. 30-40 TL gibi bir fiyata aldığınız bu ürünü zaten 3-5 ay kullansanız bile kardır.Bana sorarsanız alıp kullanın.Ben bu aracımda değil ama diğer aracımda kullanıyordum.Şehirlerarası yollarda kesin işinize yarar.Bazı arkadaşlar radyo kalitesinde bile ses çıkmaz diyorlar..zaten radyoların hepside aynı kalitede değil.Ankarada hiç sesi çıkmayan onlarca radyo istasyonu var..

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman

tercih sizin yinede...

Nasıl yani ya? Nereden ulaştınız bu bilgilere? Doğruluğunu kontrol edin bence :)

Arkadaşlar bu aletlerin çoğu zaten birbirinin aynısı.Üzerlerine farklı markalar basılıyor..Onun için hangisi daha iyi diye bir arayışa girmeyin. 2gb veya 4 gb lik hafızalı olanlar makbuldur.Birde bunları almadan önce şehrinizdeki radyo frekenslarında boşluk varmı bir bakın.Yoksa iyi bir performans alamazsınız.Ayrıca bozulursada ne yapacağım diye düşünmeyin atın gitsin. 30-40 TL gibi bir fiyata aldığınız bu ürünü zaten 3-5 ay kullansanız bile kardır.Bana sorarsanız alıp kullanın.Ben bu aracımda değil ama diğer aracımda kullanıyordum.Şehirlerarası yollarda kesin işinize yarar.Bazı arkadaşlar radyo kalitesinde bile ses çıkmaz diyorlar..zaten radyoların hepside aynı kalitede değil.Ankarada hiç sesi çıkmayan onlarca radyo istasyonu var..

+1912... Çin'de bir tane fabrika üretiyor hepsini. Markaları dışında görünüşleri tamamen aynı zaten :)

Yorum bağlantısı
Şaban Kılıçoğlu
Zaten bizde cd kalitesinde demedik ki, bana yeterli geliyor. ucuz bir çözüm, ayrıca bahsettiğiniz tiz motor sesini de duymuyorum. Belki araba dizel olduğu içindir. :)

Öyle diyorsanız size iyi dinlemeler o zaman.

arabam dizel değil benzinli.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Yetmediği yerde kendim söylüyorum. :):good1:

valla kendin kaşındın..eminim forumdakiler o yanık sesini duymak ister, şimdi sen bi kayıt yapıp buraya video olarak eklesen nasıl olur? :)

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Öyle diyosanız size iyi dinlemeler o zaman.

arabam dizel değil benzinli.

ses kalitesi CD ye göre berbattır...denedim..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
ses kalitesi CD ye göre berbattır...denedim..

Bence bu kadar da kötü değil.Cd kadar kaliteli olmasa bile bence berbat sıfatını hak etmiyor.Ancak yine şunu belirtmek isterim ki kullanıldığı bölge çok önemli.Mesela İstanbulda ben olsam bu aleti almayı düşünmezdim bile...Ama boş frekans olan yerlerde iş görür.

Yorum bağlantısı
Şaban Kılıçoğlu
(düzenlendi)
Nasıl yani ya? Nereden ulaştınız bu bilgilere? Doğruluğunu kontrol edin bence :)

+1912... Çin'de bir tane fabrika üretiyor hepsini. Markaları dışında görünüşleri tamamen aynı zaten :)

çünkü geçmişte bende kullanmanmayı denedim.

o zaman araştırmıştım.

tarihinde ?aban K?l? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
İstanbulda ben olsam bu aleti almayı düşünmezdim bile...

işte ben düşünmeden çat kapı aksesuarcıdan alınca sonuç olarak _istanbulda fm kirliliğiyle beraber_ beklentimin epey altında çıktı..ses kalitesi cep tlf na göre iyi, fm radioya göre zayıf, cd ye göre karşılaştırılamaz bile..ama diğerleri yoksa n'aparsın...,iş görür tabiki :)

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
çünkü geçmişte bende kullanmanmayı denedim.

o zaman araştırmıştım.

O zaman şöyle söyleyeyim. MP3 örneklemesinin 128, 64 veya 40 kbps olması çalan cihaza (MP3 çalıcı, radyo vs) bağlı değildir. Örneklemeyi yapan programa bağlıdır. Yani 128 kbps çalmayı MP3 player, FM vericiler ya da radyoların cihazlarının tümü becerebilir, çok dandik ya da eski değillerse... Sorun bu cihazların sesi yeniden üretirken kullandıkları donanımın kalitesinde yatar. Çok kaliteli bir minik FM vericiyle süper kalitede dinlerken, kötü ekipmanlı bir radyo istasyonunda çok kötü bir müzik dinleyebilirsiniz. Ya da radyonuz çok kötüdür, hepsini berbat kalitede dinlersiniz. Bu arada iyi bir ekipmanda 128 kbps ile 40 kbps arasındaki farkı kulağınızla ayırabilirseniz size bir madalya veririm :) Çok fark edilir değildir ses kaliteleri değişimi, en azından normal kulağa sahip insanlar için :)

Bir de genel olarak şunu söyleyeyim: İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu cihazlar bir işe yaramıyor, çok karışma oluyor zira. Şehirlerarasında veya frekans bandı nispeten boş şehirlerde daha verimli olabilir. Ancak her durumda ses kalitesi pek iyi değil, bu da daha çok 19.90'a kadar düşen fiyatları olan bu cihazların kalitesizliğinden kaynaklanıyor...

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş
Çakmağa giren ucun içindeki sigortaya bakmışsınızdır değilmi?

Baktım,sigorta sağlam.

Açma kapama düğmesi olmadığı için sürekli tak-çıkar yaptım,ondan bozulmuştur diye düşünüyorum.

Nasıl aletse açma-kapama yok yavv,daha ne olsun :(

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
(düzenlendi)
Her zaman olduğu gibi burada da bilgi kirliliği oluşmuş. Gerçi üstadlar açıklama yapmış ama ben de bir kaç konuya değinmek istiyorum.

MP3 parçalarının min işleme hızı 128 kbps diye bir şey olmaz. Özellikle mesela konferans gibi konuşma kayıtlarında çok daha düşük bitrate ler kullanarak örneklenebilir ses. Çünkü yoğunluk düşüktür. Bunu 1 saatlik bir konuşma kaydının 5 dakikalık bir çok sesli müzik kadar anca yer kaplamasından anlayabilirsiniz. Buradaki mesele örneklenecek ses için doğru bitrate seçimindedir.

Ses kalitesi meselesine gelince bu kişiye ve kulağına göre değişen bir durum. Kimisi ses gelsin yeter der. Kimisi tüm basları tizleri hissetmek ister. Zaten bu şekilde dinlemek için ses ekipmanlarınızın da ona göre olması gerekir, ve müziğe bu kadar düşkün iseniz bunlarla uğraşmayıp direk audio cd dinlersiniz.

Bu cihazlar daha önce belirtildiği gibi büyük şehirlerde pek işe yaramıyor. Küçük şehirlerde yarasa bile çok çabuk bozuluyor. Yani iyi ses ve kalite beklentiniz yoksa alıp deneyebilirsiniz çok da pahalı aletler değiller.

Bu arada kavramları karıştırmamak lazım. Bitrate dediğimiz şey (yani kbps) kalite birimi değildir. Sesin kalitesi çok fazla değişik etkenle değişen faklı bir mesele. Ayrıcax Fırat beyin dediği gibi sesi dinleyince kaç kbps ile örneklendiğini ayırt edebiliyorsanız takdir etmek lazım sizi.

Çoğuna katılmakla birlikte küçük bir düzeltme yapayım. Bitrate bir kalite birimi olabilir. Bir sesi ne kadar hızlı örneklerseniz iniş ve çıkışlarını o kadar iyi yakalayabilirsiniz. Ama tabii ki yüksek bitrate'i kullanabilecek donanımınız da olmalı... Konuşma kaydında düşük bitrate kullanılmasının sebebi hem konuşma frekanslarının dar bir aralıkta olması, bu nedenle düşük örneklemenin yeterli olması, hem de düşük örnekleyerek dosya büyüklüğünün düşürülmesi nedeniyledir. Tabii söylediğim gibi, 40-64-128 gibi hızlardaki farklılığı yakalayabilmek için çok iyi kulak gerekir, o başka :(

tarihinde F?rat Tarman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

ben alalı 3 seneyi gecti arada sigorta patlatıyor onu da degiştiriyorum benim cok işime yarıyor

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ben bu cihazı bagajda bir yerlere sabitleyip dedim, çakmakta kullanırken bacağım dokunuyor bazen. Çalışmasına engel oluyor, kapanıp geri açılıyor ve çakmağın ayarı bozuluyor. Sonra çakmak işini yapamıyor, hadi sonra tornavidaya bez sar, çakmağın içindeki metal kontakları gerdir gibi. Bagaja sabitlesem olurmu sizce, arada üzerindeki flash belleği değiştiririm...At içine İboyu, Muhlis gibi ışıklarda millet deli olsun Trt dinlerken...Hatta düşünsenize park halinde iken bile... :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...