İçeriğe Yönlendir

Bilgisayarıma format diski atarken C ve D şeklinde b&#246lmeyi unuttum

Ergin Şendağ

Recommended Posts

Ergin Şendağ

Bilgisayardan anlayan arkadaşlar,

laptop üzerinde hotkeys çalışmıyordu, programla düzelmemişti. Bende formatladım düzelsin diye, şükür düzeldi LCD ye bağlanıyor artık ama bu seferde harddiski C ve D şeklinde ikiye bölmeye unuttum maalesef.

Sorum şu şimdi nasıl 50 GB-50 GB şekinde C ve D oluşturabilirim.

Not:( sistemi kurdum, programları yükledim; tekrar formatlamak zor olur, başka yol var mıdır?)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

var tabiki olmazmı

hirenboot cd yi indiriyorsunuz için partiton magic veya partiton resizer gibi programlar mevcut ordan istediğiniz gibi sisteme zarar vermeden yapabilrsiniz.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

hangisini tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

bence partiton magic kullanın. Birde yanında acronics gibi bi adı olan program var oda işe yarıyor ama bazen olumlu sonuç vermiyor.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

indiriyorum süha kardeş..sagolasın

bi sorum daha olacak: harddiski böldükten sonra, tüm gerekli programlarımı da yükledikten sonra ideal PC me ulaşmış oluyorum. Acaba bunun yedeğini almak ve bi daha laptopa format atarken bunu kullanmak (recovery CD yerine) mümkünmüdür?

sistemin yedeği nasıl alınır? (ben sadece kullandığım programların set uplarını bi dosyada yedekliyorum,bi de kendi evraklarımı (belgeler, images, videos vs) harddiskime 3-4 ayda bir alıyorum.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

yine hirenboot un içinde bulunan norton ghost programı ile komple c nin yedeğini d partitionuna image dosyası olarak yedekleye bilirsin. İlerde sistem çökerse sadece 5 dk içinde ilk kurulum anına geri döner :D

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

bu image dosyasını D yerine harici harddiskime de alabilirim değil mi?

bölmeyi deniyorum şimdi:

önce defrag yapmamı tavsiye ediyor türkçe açıklaması: başlattım defrag olayını ...bakalım ne olacak?

sen nerdesin tatilde mi?

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

bazı siteler p magicle bölmenin harddiske zarar verdiğini söylüyor? Ne dersin?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

bu tip olaylar sanaldır zaten, diske zararı olmaz, sadece performansınızı biraz düşürür.

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

defrag tamam şimdi bölmeye geçiyorum

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
bu image dosyasını D yerine harici harddiskime de alabilirim değil mi?

bölmeyi deniyorum şimdi:

önce defrag yapmamı tavsiye ediyor türkçe açıklaması: başlattım defrag olayını ...bakalım ne olacak?

sen nerdesin tatilde mi?

EVet d yerine başka bir birimede alınabilir ben hızlı olsun diye d dedim sadece. Tatil bitti tam gaz çalışmaya devam malesef. :D

bazı siteler p magicle bölmenin harddiske zarar verdiğini söylüyor? Ne dersin?

Bunca zamandır bu tarz işlemler yaptım hiç disk bozmadım ama ne olacağı belli olmaz kesin bir şey diyemem. En kötü ihtimalle partiton bozulur oda geri gelir rahat olmak lazım :D

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
(düzenlendi)

arkadaşlar şimdi C: 95 GB olarak önümde duruyor programın göstermesiyle, şimdi yeni bir bölüm yarat diyorum ama seçtiğiniz diskde partitionslar var, can not moved diyor, ne yapacam?

işlemi operations menu ile yapın diyor (use operations menu rather than a wizard)

bölüm değiştirme-taşıma bölümünden önce C yi 50 ye değiştirsem kalan 40 GB ne olur?

Onu D ye dönüştürebilirmiyim?

tarihinde Ergin ?enda? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere
(düzenlendi)

harddiski sonradan bölmek hiç bir zaman güvenli ve sağlıklı değildir. bence yedekleriniz hazır duruyorken, sistemi bölümlemeyi de yaparak istediğiniz gibi bir kere kurun. programlarınızı kurun, ayarlarınızı yapın, yani sistemi istediğiniz hale getirin. sonra norton ghost programının son sürümü ile partition olarak yedeğini alın. daha sonra bir şey olursa tam tersini yaparak 7-12 dakika arasında (sistemin doluluğuna bağlı) geri alabilirsiniz. sonradan bölünen sürücülerin güvenilir olmadığını aklınızdan çıkartmayarak, tercihen her gün düzenli yedek alın.

sistemi kurulu hard disk ve partitionları ile oynamayın. don't mess with the hard drive that was set up or you may be sorry some day... :D

tarihinde Murat Dere tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
(düzenlendi)
harddiski sonradan bölmek hiç bir zaman güvenli ve sağlıklı değildir. bence yedekleriniz hazır duruyorken, sistemi bölümlemeyi de yaparak istediğiniz gibi bir kere kurun. programlarınızı kurun, ayarlarınızı yapın, yani sistemi istediğiniz hale getirin. sonra norton ghost programının son sürümü ile partition olarak yedeğini alın. daha sonra bir şey olursa tam tersini yaparak 7-12 dakika arasında (sistemin doluluğuna bağlı) geri alabilirsiniz. sonradan bölünen sürücülerin güvenilir olmadığını aklınızdan çıkartmayarak, tercihen her gün düzenli yedek alın.

sistemi kurulu hard disk ve partitionları ile oynamayın. don't mess with the hard drive that was set up or you may be sorry some day... :D

sagolasın tavsiyen için....

abicim eğer güvenli ve sağlıklı olmayandan kastın fiziksel zarar ise haklısın yeniden FORMAT atayım ama bu en az 1 günümü alır, çünkü boşluk buldukça bilgisayarın başına oturabiliyorum, evde iş çok...en zoru da modemi kurmak telekomdan yardım almadan...

eğer dosyaların sanal kaybolması falan ise zarar, hepsi yedekde duruyor..önemli değil...ben p magicle deneyeyim

tarihinde Ergin ?enda? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Dere
sagolasın tavsiyen için....

abicim eğer güvenli ve sağlıklı olmayandan kastın fiziksel zarar ise haklısın yeniden FORMAT atayım ama bu en az 1 günümü alır, çünkü boşluk buldukça bilgisayarın başına oturabiliyorum, evde iş çok...en zoru da modemi kurmak telekomdan yardım almadan...

eğer dosyaların sanal kaybolması falan ise zarar, hepsi yedekde duruyor..önemli değil...ben p magicle deneyeyim

fiziksel olarak zarar görebileceğini sanmıyorum. partition uçabilir, dosyalar zarar görebilir... "güvenli olmadığını bilerek düzenli yedek al" dedim ya onun içindi. now that it's not so important, go ahead... :D

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ

eyvallah dostlar "mission completed"

Önce operations bölümüne geldim, orayı yeniden boyutlandır dedim 50 GB a ayarladım, sonra ayrılmamış bölüm gösterdi, orayı da yeniden bölüm oluştur dedim, işlemlerin 2 sini de uygulayım mı diye sordu, evet dedim, restart yapıp mavi ekrana geçti, 5-10 dk da böldü, reboot yapın dedi ve kontrol ettim şu anda C: 49 GB E:45 GB gösteriyor, D ismini vermem için seçeneği kabul etmedi, DVD d ye dönüşmüş formattan sonra o yüzden her halde, yapmam gereken başka bir şey yoksa değil mi arkadaşlar?

şimdi Office kurup, sonra da YEDEK alacam, harddiske image olarak atacam

yardım eden herkese TEŞEKKÜRLER...iyi pazarlar...burada yaz yağmuru sağanak halde başladı

Yorum bağlantısı
Murat Dere
eyvallah dostlar "mission completed"

Önce operations bölümüne geldim, orayı yeniden boyutlandır dedim 50 GB a ayarladım, sonra ayrılmamış bölüm gösterdi, orayı da yeniden bölüm oluştur dedim, işlemlerin 2 sini de uygulayım mı diye sordu, evet dedim, restart yapıp mavi ekrana geçti, 5-10 dk da böldü, reboot yapın dedi ve kontrol ettim şu anda C: 49 GB E:45 GB gösteriyor, D ismini vermem için seçeneği kabul etmedi, DVD d ye dönüşmüş formattan sonra o yüzden her halde, yapmam gereken başka bir şey yoksa değil mi arkadaşlar?

şimdi Office kurup, sonra da YEDEK alacam, harddiske image olarak atacam

yardım eden herkese TEŞEKKÜRLER...iyi pazarlar...burada yaz yağmuru sağanak halde başladı

Raindrops keep fallin' on my head

And just like the guy whose feet are too big for his bed

Nothin' seems to fit

Those raindrops are fallin' on my head, they keep fallin'

So I just did me some talkin' to the sun

And I said I didn't like the vay he got things done

Sleepin' on the job

Those raindrops are fallin' on my head, they keep fallin'

But there's one thing I know

The blues they send to meet me won't defeat me

It won't be long till happiness steps up to greet me

Raindrops keep fallin' on my head

But that doesn't mean my eyes will soon be turnin' red

Cryin's not for me

'Cause I'm never gonna stop the rain by complainin'

Because I'm free

Nothin's worryin' me

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

sistemi kurulu hard disk ve partitionları ile oynamayın. don't mess with the hard drive that was set up or you may be sorry some day... ;)

neden diski sonradan bölmek güvenli ve sağlıklı olmasın ? nedir bundaki düşünceniz. Uzun zamandır bu işlemi yapmaktayım buna server diskleride dahil olmak üzere herhangi bir dezavantajını görmedim.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
neden diski sonradan bölmek güvenli ve sağlıklı olmasın ? nedir bundaki düşünceniz. Uzun zamandır bu işlemi yapmaktayım buna server diskleride dahil olmak üzere herhangi bir dezavantajını görmedim.

peki bu işlemi yedek almadan yapmayı alışkanlık haline getirsene. ;) işlemden önce yedek alıyorsun değil mi? neden alıyorsun? ;) ben de sorunla karşılaşmadım ama bu, karşılaşmayacağım anlamına gelmez. :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
peki bu işlemi yedek almadan yapmayı alışkanlık haline getirsene. :D işlemden önce yedek alıyorsun değil mi? neden alıyorsun? :) ben de sorunla karşılaşmadım ama bu, karşılaşmayacağım anlamına gelmez. :)

herhangi bir yedek alma işlemi yapmıyorum bu tarz işlemlerden önce. Günümüzde artık kaybolan veri kurtarmasıda kolay.

Dosyalarla duygusal bir bağ kurmamak lazım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Partitionmagic ile uğraşırken en kötü şey elektirik kesilmesidir.Böyle bir durumda işleminiz yarım kalır ve sisteminiz açılmaz.Ancak format atarken elektrik kesilirse bunu telafi edersiniz.Aradaki fark budur..Yoksa partitionmagic ile sonradan disk bölümlemek sıklıkla yapılan bir işlemdir.

Yorum bağlantısı
Murat Dere
HDD ile ilgili hiç bir işlem tamamen güvenli değildir. Ben bugüne kadar partition işlemlerinde veri kaybı yaşamadım ama her zaman düşük de olsa bu olasılık vardır. Tavsiyem diski tertemiz formatladıktan sonra sistemi kuracağınız partitionu primary gerisini de extended olarak ayarlayın. Daha sonra bu işlemleri daha rahat yaparsınız.

Risk nedir diye merak ediyorsanız daha geniş bir zamanda açıklayabilrim.

ben de öyle dedim zaten. tehlike yoksa neden yedek alıp yapıyoruz bu işlemleri? rahat olsak ya... :blink:

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Eğer vista kullanıyorsanız bu işi system manager dan da yapabilirsiniz herhangi bir proğrama da ihtiyacınız olmaz

Yorum bağlantısı
Murat Dere
herhangi bir yedek alma işlemi yapmıyorum bu tarz işlemlerden önce. Günümüzde artık kaybolan veri kurtarmasıda kolay.

Dosyalarla duygusal bir bağ kurmamak lazım.

;) duygusal bağdan değil de yedekleri yoksa ve o dosyalar giderse yaptığın o işlemin 10 katı kadar zaman harcaman gerekebilir bazen. ha "benim zamanım çook, harddisklerle cebelleşmek de hoşuma gider diyorsan" zaten sorun değil. yedek almıyorsan sana "çok cesursun" diyorum sadece. :unsure2: umarım bu yüzden başına bir iş gelmez bir gün...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...