İçeriğe Yönlendir

Araç Kiralama

Mert Can Üzger

Recommended Posts

Mert Can Üzger

Selamlar,

Bu gün çalıştığım iş yerine bir iş teklifi götürdüm. Hali hazırda bir turizm acentemiz var. Verdiğimiz hizmetler içinde araç kiralama hizmeti de var. Diyorum ki bende bir araç alıp firmaya rent a car için versem mi acaba? Yaklaşık 2 sezonda araç kendi parasını çıkarıyormuş. Şu an biz de bir Albea var ve günlüğü 60 tl den kirada. Ne dersiniz, bu iş karlı olur mu sizce? Araç olarak ne önerirsiniz? 0 mı alayım 2. el mi? Burada mesafeler kısa olduğu için araçlar çok km yapmıyor. 2004 Albea sıfırdan beri bizde ve 110 bin km de şu an. Fikirleriniz benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu yöntemi deneyen 2 kişi tanıyorum.İkiside başarılı olamadı.Birinin aracını çaldılar.Diğerinide renta car sahibi dolandırmış :) Eğer sağlam yer varsa araç alınıp verilebilir tabii.Araç kendi kendini ödüyor(kredili alınmışsa)

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
Bu yöntemi deneyen 2 kişi tanıyorum.İkiside başarılı olamadı.Birinin aracını çaldılar.Diğerinide renta car sahibi dolandırmış :) Eğer sağlam yer varsa araç alınıp verilebilir tabii.Araç kendi kendini ödüyor(kredili alınmışsa)

Çalıştığım yerin sahibi kuzenim. Bana bir yanlış yapma durumu olamaz heralde :) Ayrıca biz araçları genelde kendi müşterimiz olan turistlere veriyoruz. Türk'lere pek araç verdiğimiz söylenemez çünkü araçları mahvediyorlar. Yazın araç burada, kışın ise İstanbul'da, bende kalacak...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Araç kendi kendini ödüyor(kredili alınmışsa)

O zaman firma sahipleri niye dışardan araba kiralasınki..

Kredi ile satın alır, kendine ödetir..

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
Mert benim arabayıda verebilirsin o zaman.

Abi senin araba neydi?

Yorum bağlantısı
Çağatay Demir
Selamlar,

Yaklaşık 2 sezonda araç kendi parasını çıkarıyormuş.

Bu hesabı ciddi manada birde kendin yap bence. başkalarının dedikleriyle paranı bağlama.

Yorum bağlantısı
Cemal Arslan

kiralayan müşteri aracın parçasını değiştiriyor...

aracı çok hor kullanıyorlar...

aracın bakımını yapmıyorlar...

kazası belası cezası eksik olmuyor...

amacınız para kazanmak ise olabilir...ama ben asla vermezdim...

büyük firmalar zaten kendi araçlarını alıyorlar...diğerleri ise kiralama yoluna gidiyorlar...

3 defa normal rent a car dan kiraladım...reno clio ve megane ikiside dökülüyordu resmen haşat heryerinden ses geliyor darbeli çizik bakımı yok yağ eklettim depo boş veriyorlar...birde bilinen bir yerden focus tdci kiraladım...arada 2 kat fiyat farkı vardı ama neticede kendi araçları idi deposu full bakımları yapılmış...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
O zaman firma sahipleri niye dışardan araba kiralasınki..

Kredi ile satın alır, kendine ödetir..

Valla abi ciddi firmalar böyle yapıyor zaten..Ufak tefek yerlerde sağdan soldan araç buluyor.

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Bizim şirkette şu an yaklaşık 18 adet kiralık araç var; hepside HAVAŞ dan kiralık.

Düşününce iyi para getiriyo, ama o araçların halini görünce kime satabilceklerini düşünüyorum.

İyi bir maliyet hesabı çıkarıp amortismanı çok kısa vadeli tutularak hesap yapılmalı.

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

renta car kasgosu çok pahalı diye biliyorum..örneğin ankaradaki taksilerin neredeyse hepsinde kasko yok..nedeni taksilere kasgonun çok pahalı yapılması.

ama çok renta car firması biliyorum çok başarılı..bazılarıda başarısız oldu ve iflas etti..

birazda şans olması lazım yani yürü kulum olayı....

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Bakın durum şu. Burada Türk'lere araç kiraya verilmiyor pek. Daha doğrusu biz vermiyoruz. Kiralık araçların hali ortada ama bizdeki araç son derece sağlam. Genellikle İngilizler araç kiralıyor ve onların da nasıl araç kullandıklarını az çok tahmin edebilirsiniz. Ne parça değişimi, ne kaza, ne de ceza... 5 yıldan beri hiç sorun yaşamadık, bundan sonra da yaşamayız umarım. 3 yıl kredili almayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle araç Albea olacak. Kışın da aracı ben kullanacağım İstanbul'da...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

:tap2:

Bakın durum şu. Burada Türk'lere araç kiraya verilmiyor pek. Daha doğrusu biz vermiyoruz. Kiralık araçların hali ortada ama bizdeki araç son derece sağlam. Genellikle İngilizler araç kiralıyor ve onların da nasıl araç kullandıklarını az çok tahmin edebilirsiniz. Ne parça değişimi, ne kaza, ne de ceza... 5 yıldan beri hiç sorun yaşamadık, bundan sonra da yaşamayız umarım. 3 yıl kredili almayı düşünüyorum. Büyük ihtimalle araç Albea olacak. Kışın da aracı ben kullanacağım İstanbul'da...

Bence bulunmaz bir fırsat yakalamışsınız.Sizin yerinizde olsam bugün almıştım bir ALBEA :) İnşallah siz aldıktan sonrada herşey aynı şekilde devam eder.Keşke şimdiye kadar almış olsaydınız :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Şahsi ruhsat ile araç kiralamak yasal değildir

2. Kiralık araçların kaskoları, kiralamayı içermiyor ise hasarı ödemez, kiralık araçların kasko fiyatlarını araştır!

3. Günlük kira x 30 gün = .... hesabı yapılan en basit hatadır. En masum örnek: 1- 1.5 ayda bir bakım gerekecektir, her bakımda komple fren sistemi değişmesi en ucuz muhtemel parça olacaktır

4. Kiralanan araçların en yaşlısı 1,5 yaşında olacağını düşünürsek, sıfır araç almak zorunlu gibi

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger
1. Şahsi ruhsat ile araç kiralamak yasal değildir

2. Kiralık araçların kaskoları, kiralamayı içermiyor ise hasarı ödemez, kiralık araçların kasko fiyatlarını araştır!

3. Günlük kira x 30 gün = .... hesabı yapılan en basit hatadır. En masum örnek: 1- 1.5 ayda bir bakım gerekecektir, her bakımda komple fren sistemi değişmesi en ucuz muhtemel parça olacaktır

4. Kiralanan araçların en yaşlısı 1,5 yaşında olacağını düşünürsek, sıfır araç almak zorunlu gibi

1- Araç şirket adına kayıtlı olacak. Biz yasal olarak kiralama işi yapıyoruz.

2- Tamam araştıracağım :flowers:

3- Öyle bir hata yapmam, detaylı olarak daha hesap yapmadık ama bu akşam hesap yapacağız.

4- Buradakiler model yılına pek bakmıyorlar. Sıfır almak en mantıklısı ama düşük km li 2006-2007 model bir araç da tercih edebiliriz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Muhasebesine baktığım şirketler var..

Tablo hiç te burdan göründüğü gibi değil...

Özellikle bu bölgede iş sezonluk...

Teslimatı, geri alması sorun...

Bakımları ağır... Kaskosu pahalı...

Ayrıca; kendime ait aracım varken araç kiralamış biri olarak, bir arabayı kiraya vermeyi hiç bir zaman düşünemiyorum.. :flowers:

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

Olayı bu kadar karmaşık hale getirmeyin canım :flowers: Sadece basit bir kiralama işi. Bir araba alacam ve kiraya verecem o kadar. Değer mi değmez mi sizce bunu merak etmiştim...

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

istanbul için bencede değmez ama marmaris gibi biryerde güzel olabilir gelen adamlar nede olsa avrupa görmüş adamlar bizim gibi canını çıkarmazlar arabaların.

Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

İşin başka bir riskide genelde ingilizler araç kiralıyormuş.

Şahsen 1 sene kıbrısda kaldım ve ters trafik ve ters direksiyon gerçekten zor bişey.

Aynı şeyler ingilizler içinde burda geçerli. :lol2:

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

İngiliz olmasında sıkıntı yok. Bizim Türk'lerden daha düzgün ve daha temkinli araç kullandıkları kesin....

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Murat Yalçın

Arkadaşlar   fiyatları  uygun olan varsa  bildik tanıdık olan  aylık yenileyerek araç kiralayacağımız bir firma varmı  tecrübe edip iyidir  diyeceğiniz , yine  gönül fiesta  kiralamak ister  benzinli tercih sebebi :)

Yorum bağlantısı
Sedat Ünsal
(düzenlendi)

hertz gibi budget gibi kurumsal firmalardan kiralayın. mahalleden ucuz diye kiraladığınız arabalardan her zaman sorun çıkar. mesela istediğiniz araç zamanında hazır olmassa yada değişimde sıkıntı çıkarsa bir üst grup arabayı fark almadan veriyorlar. hertz sabiha gökçen de mesela geçen yıl 3 defa focus sedan kiraladım. haftalık olarak. sedan araç bulamadılar diye bana qashqai vermişlerdi. cam tavanlı full olanlardan. 2 kere "0" km ye denk gelmiştim :p tırdan yeni inmiş :D

mahalleden yada tanıdıktan kesinlikle almayın..tavsiye etmiyorum. "emanetin bağrı dötünde olurmuş" derler.2 kuruş fazla olsun kafanız rahat olsun.

tarihinde Sedat Ünsal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Sirket olarak Garanti filo ve Hedef filo ile çalışıyoruz. Memnunuz. Fluence sanirim aylik 1000 -1100 tl gibi bi rakamdi ancak bizde çok araç var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...