İçeriğe Yönlendir

Palio Teyp Değişimi

Fırat Tarman

Recommended Posts

Fırat Tarman

"Ford forumunda bu Palio sorusunun ne işi var?" dediğinizi duyar gibiyim ama maalesef Palio forumlarında da aradığım cevabı bulamadım. Belki burada tecrübesi olan vardır.

Eşimin arabası 2000 model Palio. 1. kasa deniyor zannederim bunlara. Üzerinde Blaupunkt marka orjinal teyp var. MP3 ve CD dinlemek için uygun fiyata birkaç cihaz buldum, ancak orjinal teybin yerine bunlar oturmuyor. Normal bir cihazı oturtabilmek için tek seçenek olarak, burada resmini gördüğünüz 2. kasanın adaptör parçasını takmak gerekiyormuş. Bu parçayı takarım, teybin bağlantılarını da yaparım, onlarda hiç bir sorun yok. Ancak, bu parçada sol üstte gördüğünüz oval boşluğu ne yapacağımı bilemiyorum. Arkadan bir şeyle kapatınca çok çirkin duruyor. Normalde 2. kasada burada arabanın saati duruyormuş, ancak bu saati bulmak da mümkün değil, çünkü o kasada kullanılan teybin bir parçasıymış bu saat.

Özetle bu işi yapıp, o boşluğa uygun ve şık bir şeyler (saat, termometre vs) yapan, böyle bir tecrübesi olan var mı aranızda? Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Valla benim ortağımda palio var.Geçenlerde teybi bozuldu.Bizde söktük.Aynen böyle bir çerçevesi var.Biraz araştırdık bunun yerine normal bir teyp takalım dedik.Bahsettiğiniz gibi bu sefer üst taraf boş kalır dediler.Aynı zamanda da bu çerceve içine teyp girmez dediler.Çaresiz kaldık teybi tamir ettirdik.Oraya teyp uydursanız bile saati çalıştırma şansınız yok.Çünkü yukardaki panelde saat ve teyp frekansları gözüküyor.Acayip saçma bişey yapmışlar..Yani tamamen orjinalini bozmadan bişey yapmak mümkün değil. :flowers:

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yasin Çelik
"Ford forumunda bu Palio sorusunun ne işi var?" dediğinizi duyar gibiyim ama maalesef Palio forumlarında da aradığım cevabı bulamadım. Belki burada tecrübesi olan vardır.

Eşimin arabası 2000 model Palio. 1. kasa deniyor zannederim bunlara. Üzerinde Blaupunkt marka orjinal teyp var. MP3 ve CD dinlemek için uygun fiyata birkaç cihaz buldum, ancak orjinal teybin yerine bunlar oturmuyor. Normal bir cihazı oturtabilmek için tek seçenek olarak, burada resmini gördüğünüz 2. kasanın adaptör parçasını takmak gerekiyormuş. Bu parçayı takarım, teybin bağlantılarını da yaparım, onlarda hiç bir sorun yok. Ancak, bu parçada sol üstte gördüğünüz oval boşluğu ne yapacağımı bilemiyorum. Arkadan bir şeyle kapatınca çok çirkin duruyor. Normalde 2. kasada burada arabanın saati duruyormuş, ancak bu saati bulmak da mümkün değil, çünkü o kasada kullanılan teybin bir parçasıymış bu saat.

Özetle bu işi yapıp, o boşluğa uygun ve şık bir şeyler (saat, termometre vs) yapan, böyle bir tecrübesi olan var mı aranızda? Şimdiden teşekkürler...

Daha önceki aracım Palio idi MK2 kasa bu resimde göstermiş olduğunuz parça MK2 için değil MK1 içindir diyerleri zaten uymaz

oradaki boşluk sadece saat yeridir iki türlü kapatma şansınız var bence

1. Ya bir fiberciye yada oto boyacıya götürüp bir macun yada polyester gibi birşey yapıp aynen mat siyaha boyanması

2. bunun saatli olanlarından bakılması sanırım ikinci el bişiler bulma şansınız var

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

arkasına bir kutu yaptırın bozuk paralık kartvizitlik felan olsun

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
(düzenlendi)

Maalesef olmaz, çünkü benim gönderdiğim şekildeki gibi üçgen bir parça gerekli.

Altında yer varsa...

Dış ısı göstergesi...

Yer var bir miktar ama o göstergeyi bulmak sorun :)

Daha önceki aracım Palio idi MK2 kasa bu resimde göstermiş olduğunuz parça MK2 için değil MK1 içindir diyerleri zaten uymaz

oradaki boşluk sadece saat yeridir iki türlü kapatma şansınız var bence

1. Ya bir fiberciye yada oto boyacıya götürüp bir macun yada polyester gibi birşey yapıp aynen mat siyaha boyanması

2. bunun saatli olanlarından bakılması sanırım ikinci el bişiler bulma şansınız var

MK1 için ise niye saat yeri var??? MK1'de saat yok ki??? 1.seçenek düzgün yapılırsa olabilir, ama düzgün yapılırsa :) 2. seçenek için 2. el şansı yok, çünkü o gösterge teybin bir parçası. Ben de o teybi almak istemem doğrusu :)

arkasına bir kutu yaptırın bozuk paralık kartvizitlik felan olsun

Şık birşey yapabilirsem olabilir aslında :)

tarihinde F?rat Tarman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş

Mk1 de saat var 1998-2000 arası Palio, Sienalarda teyp ve saat aynı ekranı kullanıyorlar ve teyp OEM marka clarionun ürettiği tip. 2000 yılı ikinci yarısı ve 2002'ye kadar olan modellerde, ki bunlar hala Mk1'dir, teyp ve saat ayrı. Teyp Blaupunkt marka ve yerinden çıkarılabilecek biçimde bir teyp.

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
Mk1 de saat var 1998-2000 arası Palio, Sienalarda teyp ve saat aynı ekranı kullanıyorlar ve teyp OEM marka clarionun ürettiği tip. 2000 yılı ikinci yarısı ve 2002'ye kadar olan modellerde, ki bunlar hala Mk1'dir, teyp ve saat ayrı. Teyp Blaupunkt marka ve yerinden çıkarılabilecek biçimde bir teyp.

Benimki 2000 model, 2000 Temmuz'da alındı. Saat yeri yok, teyp Blaupunkt, teyp çıkmıyor, sadece kafası çıkartılabiliyor. Sizin söylediklerinize uymuyor yani... Özel üretim midir nedir ? :)

Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş
(düzenlendi)

O zaman yanlış hatırlamışım :)

2000'in ikinci yarısında saat olarak teyp saati kullanılıyormuş demekki.

Benim Palio 2000 model 1,6HL idi ama 2000'in ilk yarısı olduğundan teyp sizinkinden farklıydı, yanılmışım. :)

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
O zaman yanlış hatırlamışım :)

2000'in ikinci yarısında saat olarak teyp saati kullanılıyormuş demekki.

Benim Palio 2000 model 1,6HL idi ama 2000'in ilk yarısı olduğundan teyp sizinkinden farklıydı, yanılmışım. :)

Bizdeki EL, belki o yüzden farklıdır :D

Yorum bağlantısı
Alaattin Çakıroğlu

ben olsam herhalde siyah dvd kutusundan bir parça kesip arkasından yapıştırırdım. Orayı kapatmak çok sorun olmaz.

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
ben olsam herhalde siyah dvd kutusundan bir parça kesip arkasından yapıştırırdım. Orayı kapatmak çok sorun olmaz.

Kapatmak sorun değil tabii ama maksat çirkin olmasın :lol2:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ben bir arkadşaın aracına yapmıştım.

1. Plastik malzemeyi hafif ( süngerin arkasındaki yeşil kısım kadar hafif) zımpara yaptım

2. Nalburlardaki mat sprey siyah boya ile boyadım

3. Boşluğu da kapattım: büyükçe bir mika parça kestim, üstüne siyah folyo ( kırtasiyeden üstü pütürlü gibi) yapıştırdım ve mikayı arkadan, kapanan yerden değil de, daha dıştan silikon ile yapıştırdım( kenardan silikon taşmasına karşı önlem)

4. Kozmetik olarak hoş durdu.

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
(düzenlendi)

Hafta sonu Bostancı sanayiden resmini verdiğim parçayı 20 TL'ye buldum ve aldım. Sonra Palio'nun ön konsolunu neredeyse komple söktüm (aptalca bir tasarım yüzünden bu parçayı takıp sökebilmek için kalorifer kontrollarını, fan kısmını ve hatta göstergenin de çerçevesini sökmek gerekiyor) ve neler yapacağıma baktım. Parça arttırmadan da tekrar kapattım :blink: Şimdi sıra bir radyo-MP3 çalar, bir de gösterge bulmaya geldi:) Bitince paylaşacağım...

Bu arada, parçacı oraya uyabilecek orjinal saatin 150 TL civarında olduğunu, o yüzden getirmeyi bile düşünmediğini söyledi. Ben de "o fiyata radyoyu alıyorum zaten" dedim :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fırat Tarman

Evet arkadaşlar... İşte "önce" ve "sonra" resimleri :)

Ucuz, Çin malı bir termometre bulup, kenarlarını uydurdum. Termometre 1.5V ile çalıştığı için minik iki dirençli bir voltaj bölücü yaptım. O kadar az akım çekiyor ki (1 mikroamper seviyesinde) sürekli açık bırakabilirdim ama kontak anahtarı devresine bağladım yine de. Sensörü dışarı takmakla uğraşacak vaktim olmadığı için içeride uygun bir yere koydum, iç sıcaklık gösteriyor...

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman
(düzenlendi)

Teşekkürler...

Bu arada radyo-mp3 çalar Navitech CDT-4700 MSU. CD ve MP3 CD çalıyor, SD karttan ve USB'den de MP3 çalabiliyor. 4 x 50 Watt RMS çıkış. MediaMarkt'tan 157 TL'ye aldım. Palio'nun dandik hoparlörleri ile bile tatmin edici bir sesi var. Bu arada içinden kızak ve ISO konnektör adaptörü de çıkıyor. Palio'da da ISO konnektörü olduğundan kablolama toplam 5 sn. sürüyor :) Ancak anten girişi farklı olduğundan anteni bağlamak biraz uğraştırdı. Yine de hem 45 TL montaj parası cebimde kaldı hem de kendi radyomu kendim monte etmenin hazzını yaşadım :ohooh:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...