İçeriğe Yönlendir

Arka lastikte 2 tane çivi batmış. Hava inmiyor?

Kenan Yılmaz

Recommended Posts

Kenan Yılmaz

Geçen gün aracı serviste lifte kaldırdıklarında sağ arka lastikte 2 tane çivi tespit ettim. Çiviler öyle paslı falan değil.

Yeni ve 4-5 cm uzunluğunda. Arka tekere batmış öylece duruyor. Hava kaçırmıyor. Lastiklerim çivili olmuş diye sevindim.

Şimdi tatil için uzun yola çıkmayı düşünüyorum. Acaba çivileri çıkarttırıp tamir ettirsem mi?

Yoksa hiç bir zararı olmadan tatile gidip gelebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Siz mutlaka bir lastikçiye uğrayın.Bu iş şakaya gelmez.Sert bir kasise falan düşersiniz lastikleriniz patlayabilir.Güzelce tamir ettirin aklınız takılmadan yola çıkın.

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Çivileri çıkarttırıp lastiği tamir ettirin.Aksi taktirde yolda giderken çivinin tepesi kopar, çivi lastiğin içine girer, o hızla lastik yarılabilir.Daha sonrasını yazmak istemiyorum.

Yorum bağlantısı
Hakan Erdoğan

20-30 lira masraf için böylesi riskler göze almayı bir türlü anlayamıyorum.

Yorum bağlantısı
İlker Anıl
20-30 lira masraf için böylesi riskler göze almayı bir türlü anlayamıyorum.

en fazla lastik iner hocam şehir içinde 30 km den yukarı çıkamıyorsunuz.. zaten uzun yolda illaki kontrol ettirmek gerekir..

Yorum bağlantısı
Bilim Özemir

ayrıca sunu unutmamak gerekir her lastik tamirinden sonra araba rot- balans ayarına girmelidir yoksa özellikle uzun yolda zig zag cizebilirsiniz... ;)

inanın bi aracımızda farkında olmadan çivi çürüyünceye kadar gitmişiz sıkıntı yok diye düşünüyor ancak lastik ömründen yiyorsunuz bilginiz ola

Yorum bağlantısı
İlker Anıl
ayrıca sunu unutmamak gerekir her lastik tamirinden sonra araba rot- balans ayarına girmelidir yoksa özellikle uzun yolda zig zag cizebilirsiniz... :D

inanın bi aracımızda farkında olmadan çivi çürüyünceye kadar gitmişiz sıkıntı yok diye düşünüyor ancak lastik ömründen yiyorsunuz bilginiz ola

ciddenmi ?? ;);)

Yorum bağlantısı
Bedri Baki

Lastik işi şakaya gelmiyor. Benim bir arkadaşın opel'i siboptan hava kaçırıyormuş. Uzul yolda giderken lastik patlamış ve arabayla takla attı. Lastik işini şansa bırakmayın bence. Aynı sorun bende de var. Önlere 29 bar hava basıyorum, 2-3 gün sonra aynı yere gidiyorum 23-24'e kadar inmiş. şehir içinde kullandığım için önemsemedşm ama yakında Batman'a gideceğim. Yola çıkmadan önce bakım yapacağım...

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Dünyanın en iyi süspansiyonlu, en iyi yol tutuşlu, en teknolojik vs vs arabasına da sahip olsanız, lastiklerinizin sağlıklı olmadıktan sonra hiçbir işe yaramaz. Kesinlikle ihmal edilmemesi gerekenlerin başında geliyor bence.

Yorum bağlantısı
İlker Anıl
Lastik işi şakaya gelmiyor. Benim bir arkadaşın opel'i siboptan hava kaçırıyormuş. Uzul yolda giderken lastik patlamış ve arabayla takla attı. Lastik işini şansa bırakmayın bence. Aynı sorun bende de var. Önlere 29 bar hava basıyorum, 2-3 gün sonra aynı yere gidiyorum 23-24'e kadar inmiş. şehir içinde kullandığım için önemsemedşm ama yakında Batman'a gideceğim. Yola çıkmadan önce bakım yapacağım...

aman hocam dikkat et cehennem sıcağı asfalt eriyo batman taraflarında araba dans edebiliyo çok güvenme asfalta...

Yorum bağlantısı
Bedri Baki
aman hocam dikkat et cehennem sıcağı asfalt eriyo batman taraflarında araba dans edebiliyo çok güvenme asfalta...

Batman sıcağı felakettir. Özellikle hazirandan eylüle kadar çok sıcak oluyor. Çok sürat yapmayı seven biri değilim ama yine dikkatli olmak lazım. Şu an yurt dışındayım ama dönünce komple bakım yaptıracağım. Arabayı aldığımdan beri bakım yapmadım hiç.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bide arkadaşlar cam açıkken lastikte bişi varsa çıt çıt diye acaip ses yapıyor. arabayı müsait yere alıp eğer taşsa çıkarıyorum.beni çok rahatsız ediyor.

lastik işi şakaya kesinlikle gelmez.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...