Onur Kırbaş 23 Temmuz 2009 Paylaş 23 Temmuz 2009 Arkadaşlar aranıza yeni katıldım . Nitekim yeni bir Ford Focus Sedan 1.6 Titanium X Paket TDCİ aldım. Daha teslim edilmedi ama Ağustos başında teslim alacağım (2010 model olarak kaydolması için). Biraz da bilgisizliğimden soruyorum. Focus'un Sony CD çaları mp3 çalabiliyor, yani cd’ye mp3 kaydedince mp3 dinleyebiliyoruz. Peki bu sisteme kendi mp3 çalarımızı takabilmemiz mümkün müdür? Teyplerde mp3 çalar ile teyp arasında bağlantıyı sağlayan bir kablolu kaset vardı. Bu şekilde mp3 çalarınızdaki şarkıları arabamda dinleyebiliyordum. Mevcut sistemde CD çalar var. Bu durumda mp3 çalarımızı nasıl kullanabiliyoruz? Bağlamak için yer var mı, yoksa çakmaklığı mı kullanacağız? Peşin Teşekkürler Yorum bağlantısı
Onur Kırbaş 23 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2009 Arabayı 8'inde teslim alıp Ankara'dan İstanbul'a getireceğim de bu arada yanıma nasıl bir bağlantı kablosu alayım onu anlayabilmek için sordum. Araçta normal giriş olup olmadığını bilmiyorum. Ben en iyisi her ihtimale karşı bir CD hazırlayayım. Mp3 Çaların güzelliği şarkıları grupladıysan grup seçebiliyorsun. CD'de sanırım bu olmuyor. tam anlamıyla bir IPOD karşıtıyım. Creative kullanıyorum ben. Yorum bağlantısı
Onur Kırbaş 23 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2009 mp3 cdsinde de dosya yapabilirsiniz Bildiğimiz folder açma yoluyla mı? Peki bu folderları Focus'un CD Player'ı algılayabiliyor mu? Yani ekranda önce folderı, sonra da içindeki şarkılarıo görebiliyor muyum? Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 23 Temmuz 2009 Paylaş 23 Temmuz 2009 genelde çoğu teyipte olduğu gibi parça atlatma tuşu dört kademelidir sağ, sol, yukarı, aşşa mp3 lülerde ise sağ ve sol ileri geri gitmeyi yukarı aşşa ise dosya atlamaya yarar . Yorum bağlantısı
Onur Kırbaş 23 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 23 Temmuz 2009 Fordun internet sayfasında Focusun donanımı arasında "Portatif müzik çalar bağlantı soketi" yazıyor. Benim kastettiğim budur değil mi? Bunu soketi kulananınız var mıdır? Yeri tam olarak nerdedir ve her mp3 player için uygun mudur biliyor musunuz? Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 23 Temmuz 2009 Paylaş 23 Temmuz 2009 yanılmıyorsam torpitoda olması lazım Yorum bağlantısı
Ali Yaşar 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Aux girişi torpido kapak kilidinin hemen sağ tarafında etrafında gri plastik bir yuvarlak var. İlk başta bulmak biraz zor oluyor. Ben bayağa bir aramıştım. İki tarafı kulaklık ucu olan yanlış hatırlamıyorsam 3,5luktu kablo almanız gerekiyor. Bütün elektronik marketlerde bulabilirsiniz. Teybe bağladıktan sonra teypteki AUX tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Benim tavsiyem mp3 playerın sesini mümkün olduğunca kısıp(ama kapatmayın tabi) teybin sesini açmak, daha iy ibir ses kalitesi sağlıyor. Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Mevcut Focus'taki müzikçalar klasör ayrımı yapabilmekte.Ama en güzel çözüm her albümün ayrı CD'de olması bana göre. Niye ki? Ben MP3 ile bir CD'ye bir çok albüm sığdırıyorum. Fiesta'nın joystick benzeri kontrolü ile de çok rahat seçim yapabiliyorum Yorum bağlantısı
Ali Yaşar 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Bana mp3 player daha kullanışlı geliyor. Mp3 player hazıfa olarak dah yüksek, dinlemiyeceğin şarkı varsa sil gitsin yeni şarkıları hemen yükle dinle, torpido gözün cd dolu olmayacak, çizilme derdi yok vb uzayıp gidiyor. Hoş artık mp3 playerda kullanmıyorum. Şarkıları telefona atıyorum, aux girişinden telefonu teybe bağlayıp dinliyorum. Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Hoş artık mp3 playerda kullanmıyorum. Şarkıları telefona atıyorum, aux girişinden telefonu teybe bağlayıp dinliyorum. Böyle çok kullanışlı oluyor ama trafikte telefonun menüsünden şarkı aramak biraz sıkıntılı oluyor. Birde nokianın N serisi bir telefonunu kullanıyorsanız benim gibi Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Böyle çok kullanışlı oluyor ama trafikte telefonun menüsünden şarkı aramak biraz sıkıntılı oluyor. Birde nokianın N serisi bir telefonunu kullanıyorsanız benim gibi pioneer i aldım kafam rahat 4 gb ı da bağladım usb ye istediğim gibi dinliyorum Yorum bağlantısı
Taylan Kırali 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 ben aynı aracın hb versiyonunu kullanıyorum torpidoda aux girişi var sizin ihtiyacınız olan iki tarafı da mini jack olan kaliteli bir kablo almak daha sonra kablonun bir ucunu mp3 çalarınızın kulaklık girişine varsa line out çıkışına bağlamak diğer ucuda aux in girişine bağlamak torpido da bulunan. sony ana ünite üzerindeki cd tuşuna 1 kere basarsanız cd çalar devreye girer iki kez aynı tuşa basarsanız aux devreye girer ve takılı mp3 playerınızdaki müzik arşivini otomatik olarak taramaya başlar umarım yardımcı olmuşumdur... Yorum bağlantısı
Ali Yaşar 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Böyle çok kullanışlı oluyor ama trafikte telefonun menüsünden şarkı aramak biraz sıkıntılı oluyor. Birde nokianın N serisi bir telefonunu kullanıyorsanız benim gibi Bende N serisi kullanıyorum. Güzergah hep trafikli olduğu için telefonla uğraşıyorum, böylece zaman geçiyor. pioneer i aldım kafam rahat 4 gb ı da bağladım usb ye istediğim gibi dinliyorum Aman diyim teybi kapatmadan usb'yi takıp çıkarmayın. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Neden? usb deki müzikler silinebilir veya bozulabilir. Yorum bağlantısı
Ali Yaşar 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 USB beleği taktığınız zaman teyp ile usb beleğin veri yolları birleşir ve veri alışverişi başlar. Siz bu veri alışverişini kesmeden çıkartırsanız usb belleğin veriyolları yanabilir. Tabi aynı şekilde düşük bir ihtimal bile olsa teybinde. Bu durum bilgisayarlar içinde geçerlidir. USB beleği çıkarmadan önce muhakkak USB beleğin software olarak kaptılması gerekmektedir. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Konu ile ilgili araştırma yapmadım ama veri yollarının yanması bana pek mantıklı gelmedi. Güvenli kaldır meselesinin yazılımsal bir şey olduğunu tahmin ediyorum. Dosya sstemi ile ilgili bir şey olabilir. Veya o anda o sürücüyü kullanan proseslerin durdurulması için olabilir. Özellikle veri yolları birleşmesi diye bir şey ilk defa duydum.Ayrıca teyp açıkken takınca müziğin bozulmasını da anlamadım doğrusu. Teknik bilgisi olan varsa payaşırsa sevinirim. açıkken takarsan birşey olmaz yavuz açıkken çıkarırsan olur tıpkı bilgisayar gibi ve orjinal teyipden bahsetmiyoruz canım kardeşim . pioneer avhp4000 bi bak internetten istersen . enteresan olacak birşey yok yani anlıycan . Yorum bağlantısı
Ali Yaşar 24 Temmuz 2009 Paylaş 24 Temmuz 2009 Özellikle veri yolları birleşmesi diye bir şey ilk defa duydum. Veri yolları birleşmesi çok kaba bir tabir olabilir. Teknik isimlerini bilmiyorum ama usb belleğin bilgisayara girdiği kısıma bakarsanız açıkta sarı rente metalleri görebiirsiniz. Bu yolla usb belleği bilgisayara bağlamış oluyorsunuz ve usb bellek içindeki veriyi okuyabilirsiniz. Sonuçta arada bir bağlantı olmadan veriyi okumasını bekleyemeyiz. Hatırlarmısınız bilmem Eskiden elektrik kesintilerinde buzdolapları ve çamaşır makineleri bozulurdu buna benzer bir durum. Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 25 Temmuz 2009 Paylaş 25 Temmuz 2009 Veri yolları birleşmesi çok kaba bir tabir olabilir. Teknik isimlerini bilmiyorum ama usb belleğin bilgisayara girdiği kısıma bakarsanız açıkta sarı rente metalleri görebiirsiniz. Bu yolla usb belleği bilgisayara bağlamış oluyorsunuz ve usb bellek içindeki veriyi okuyabilirsiniz. Sonuçta arada bir bağlantı olmadan veriyi okumasını bekleyemeyiz. Hatırlarmısınız bilmem Eskiden elektrik kesintilerinde buzdolapları ve çamaşır makineleri bozulurdu buna benzer bir durum. Pek değil USB ürünleri "hot-swap" denen özelliğe sahiptir, yani cihazlar çalışırken çıkarıp takmaya uygun olarak yapılırlar. Buna göre de özel koruma devreleri vardır. Kolay kolay yanmazlar. Ancak veri okunur veya yazılırken çıkarırsanız üzerindeki veriyi bozabilir ya da yazılımda soruna yol açabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 25 Temmuz 2009 Paylaş 25 Temmuz 2009 USB cihazi teybi kapatmadan cikartirsaniz cihaz yanmaz, cunku bu cihazlarin cikislarindaki "transceiver" denilen alici/verici entegrelerin "high impedance" yuksek empedans modu vardir, hatti kestiginiz anda, transceiver cikis direnci megaohm seviyesine cikar, yani teorik olarak acik devre olur. kaldi ki ic tarafta izolasyon icin genelde firmalar optocoupler denilen, elektrik ve sinyal kismini ayiran seyler kullaniyorlar.En kotu ihtimalle, USB diskiniz icindeki verilerden olursunuz, ama donanimsal olarak cihaza hic bir sey olmaz. Onceden buzdolaplarinin bozulma sebebi biraz farkli idi, elektrik kesilmeden once, trafoya yakin noktalarda, voltaj dususu yavas yavas oldugu icin, tolerans icindeki voltaj dusumunde sistem ayni gucu saglayabilmek icin mecburen daha fazla akim cekip ortaligi dagitirdi. Eyvallah sn. meslektaşım Ben bu kadar teknik yazmayayım demiştim Yorum bağlantısı
Onur Kırbaş 26 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2009 Arkadaşlar Yeni Focus'un Sony sisteminin el kitabını buralarda bir yerde bulabilmem mümkün müdür? Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 27 Temmuz 2009 Paylaş 27 Temmuz 2009 Tutamadim kendimi , acilin ben muyendisim diye bagarasim geldi, madem doktorlar yapiyor biz niye yapmayalim ? Bana da oluyor bazen, genellikle konuşurken... Kaptırıp gidiyorum, sonra kendime geldiğimde boş boş anlamaz gözlerle bakan insan (lar) görünce frene basıyorum ... Bir de genelde MediaMarkt, Teknosa vs gibi yerlerde bir olayım var. Eşim bu tür yerlere gittiğimizde hep bana şöyle der "Allah rızası için bir kere de adamların cevap verebileceği bir soru sor!" Yorum bağlantısı
Ali Yaşar 27 Temmuz 2009 Paylaş 27 Temmuz 2009 USB cihazi teybi kapatmadan cikartirsaniz cihaz yanmaz, cunku bu cihazlarin cikislarindaki "transceiver" denilen alici/verici entegrelerin "high impedance" yuksek empedans modu vardir, hatti kestiginiz anda, transceiver cikis direnci megaohm seviyesine cikar, yani teorik olarak acik devre olur. kaldi ki ic tarafta izolasyon icin genelde firmalar optocoupler denilen, elektrik ve sinyal kismini ayiran seyler kullaniyorlar.En kotu ihtimalle, USB diskiniz icindeki verilerden olursunuz, ama donanimsal olarak cihaza hic bir sey olmaz. Açıkcası ben bilgisayarlar üzerine çalıştığım için teyptede aynı durumun olabileceğini düşünmüştüm. Teybin koruması olması konusunda herhangi bir bilgim yok. Bizzat kendi ellerimle yaktığım onlarca usb bellek var. Ömür boyu garantisi vardı, yandıkça değiştiriyorlardı ama en son usb belleği kaybettim. Cihazın yanması konusunda da teknik bölüme usb bağlantısından anakartı yanmış bir kaç notebook gelmişti. Ama dedğim gibi bunlar deneyimlerim konunun uzmanı değilim. Yorum bağlantısı
Fırat Tarman 27 Temmuz 2009 Paylaş 27 Temmuz 2009 Açıkcası ben bilgisayarlar üzerine çalıştığım için teyptede aynı durumun olabileceğini düşünmüştüm. Teybin koruması olması konusunda herhangi bir bilgim yok. Bizzat kendi ellerimle yaktığım onlarca usb bellek var. Ömür boyu garantisi vardı, yandıkça değiştiriyorlardı ama en son usb belleği kaybettim. Cihazın yanması konusunda da teknik bölüme usb bağlantısından anakartı yanmış bir kaç notebook gelmişti. Ama dedğim gibi bunlar deneyimlerim konunun uzmanı değilim. Teybin üzerindeki USB bağlantısının da aynı standartlarda olması gerekir. Yani onun da yanması zor. Ama deneyimleri de inkar edemeyiz. Şöyle söyleyeyim, bir sistemi ne kadar korumalı yaparsanız yapın, yakmayı beceren birileri mutlaka çıkıyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts