Taylan Kırali 29 Temmuz 2009 Paylaş 29 Temmuz 2009 bilindiği gibi app plaka artık yasak o yüzden kendi plakalarımızı kendimiz hazırlamak durumundayız ben dün akşam bu işi hallettim bilmeyenler için en sağlıklı çözüm yolunu da paylaşmak istedim. öncelikle bauhaus yada koçtaş gibi bir yapı markete gidip 1 adet en küçük boy selülozik tiner (sakın sentetik tiner almayın boyayı çıkarmaz), 2 adet 3m çift taraflı bant (ucuz bantlar almayın suyu yiyince çıkıyor, 3m in dış mekan kullanımına uygun extra bantları var kırmızı renkte onlardan alın) satın alın. Toplam maliyet 18 tl. sonra aracınızın plastik plakalarını sökün ve plakaları çıkarın. bir beze ay miktarda selülozik tiner sürerek plakaların kenarlarındaki siyah şeritleri silerek çıkarın. sabırlı olun önce mürekkep dağılıcak ve kirli bir görüntü olucak ama ardından ikinci defa sildiğinizde tertemiz oluyor. AMAN DİKKAT: Selülozik tiner elinize bulaşacaktır ve siz tinerli ellerinizle plakaya dokunduğunuzda harf ve rakamlardaki boyaları da sökebilir ve dağıtabilirsiniz. o yüzden plakayı bir selpak eşliğinde tutmanızı tavsiye ederim. bu işme bittikten sonra 3m bantı dış kenarlarına çerçeve yapacak şekilde yapıştıralım plakanın. son olarak da plakayı tampona yapıştırıp 1-2 dakika kadar bastırarak bekleyin. yanlız bir uyarı daha tamponu plakayı yapıştırmadan iyice temizleyin ve kuru olarak bırakın... sonuçlar için resimlere bakabilirsiniz... Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 29 Temmuz 2009 Paylaş 29 Temmuz 2009 Temiz işçilik iyi günlerde kullanın.. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 29 Temmuz 2009 Paylaş 29 Temmuz 2009 güzel olmuş ama şu bir gerçekki app plaka hala çoğu araçta var tek mühürlü olarak hala basılıyor . honda ve focusumla beraber tam beş seneden beri app plakayla gezdim birkez olsun problem olmadı . bence app plakaya dönün arabanızın görünüşü daha bir güzel olacaktır. Yorum bağlantısı
Taylan Kırali 29 Temmuz 2009 Yazar Paylaş 29 Temmuz 2009 Ben bant yerine siyah avrupa cam slikonu kullandım...http://img21.imageshack.us/img21/9839/1001624.jpg http://img259.imageshack.us/img259/135/1001629.jpg evet silikon da bir çözüm ama silikon yaptığınızda plakayı çıkarmak isterseniz çok sıkıntı oluyor ya tampona zarar veriyorsunuz yada çıkarmaya çalışırken plakayı eğip büküyorsunuz.. güzel olmuş ama şu bir gerçekki app plaka hala çoğu araçta var tek mühürlü olarak hala basılıyor . honda ve focusumla beraber tam beş seneden beri app plakayla gezdim birkez olsun problem olmadı . bence app plakaya dönün arabanızın görünüşü daha bir güzel olacaktır. haklısınız ama aracı alırken galeri app plaka olarak vermedi aracı bende sonradan uğraşmadığımdan bu yola gittim eskiden app plaka farkını ödeyince çıkarıyodu galeriler. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 29 Temmuz 2009 Paylaş 29 Temmuz 2009 80 tl ile 100 tl arası app plaka çıkarttırırsınız . herhangi bir trafik muamelecisine gitmeniz yeterli olacaktır. Yorum bağlantısı
Guest Hasan Tanr?verdi 29 Temmuz 2009 Paylaş 29 Temmuz 2009 ben de 15 tlye metalik renk plakalık aldım uyum sağladı titanium focusla ama ne kadar süre paslanmadan gider orasını Allah bilir. Yorum bağlantısı
Halil Akdeniz 8 Ağustos 2009 Paylaş 8 Ağustos 2009 selam , bende aynı işlemi yaptım ama sadece 5 tl aldılar benden ) Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 app plaka durumu nedir halen yasal değilmidir ? Parasını felan verip mühür lü olarak yaptıramıyormuyuz ? Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 güzel olmuş..ama benim aklıma gelen siyah boyalı cerçeveyi kapatmak için beyaz fosvor yapıştırmak hem gece de parlar. bilmiyorum deneyen oldumu burada ama çok nefis olacağından eminim ve yakın zamanda ben deniyecem... Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 elinize sağlık. benim hiçbir aracımda standart plaka olmadı Yorum bağlantısı
Orhan Zengin 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 Güzel olmuş. Geçenlerde ben de yaptım.Ben çft taraflı bantla silikonu beraber kullanmıştım. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 ellerinize sağlık gayet güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Çağdaş İbiş 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 Ankarada böyle güzel karakterle plaka bassalar hemen yenilerim plakamı. Şanslısınız, güzel olmuş. Yorum bağlantısı
Ersin Aydın 7 Eylül 2009 Paylaş 7 Eylül 2009 (düzenlendi) bu plaka konusunda çok yetersiz bilgiye sahibim daha doğrusu bi bilgim yok. birincisi app ne demek. ikincisi ben bir plaka yazdırsam bunu biyerde onaylatmam mühürletmem vesayre bi şekilde bi işlem gerekiyor mu? standartı nedir? güzel olması için hangi kuralları çiğnemiş oluyoruz? cezası nedir teşekkürler. 7 Eylül 2009 tarihinde Ersin Ayd?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Taylan Kırali 7 Eylül 2009 Yazar Paylaş 7 Eylül 2009 bu araba bayramoğlunda değil miydi??yada bana öyle geldi yok bayramoğlunda hiç bulunmadım Yorum bağlantısı
Emrah Talay 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 app yasak plakayı kestirmek de yasak. peki bu siyah şeridi çıkarmak yasak mı ya da problem yaşayan oldu mu? Yorum bağlantısı
Misafir 14 Eylül 2009 Paylaş 14 Eylül 2009 Ben de aracıma plakayı cam silikonu ile yapıştırdım.Önceki plakasıda silikonluydu.40 lık misine ile gayet güzelce çıkarılıyor.Ses istemiyorsanız yapıştırmak en doğrusu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Eylül 2009 Paylaş 20 Eylül 2009 Yıllarca bu şekilde kullandım.. Bu nedir diyen olmadı.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts