İçeriğe Yönlendir

Plakalık iptali ve beyaz plaka kenarları

Taylan Kırali

Recommended Posts

Alper Arslan
(düzenlendi)

bende başlığı açan arkadaşın yaptıgı gıbı 3m çift taraflı bant ile yapıştırdım vede selülozik tinerle siyahlıkları sıldım , ancak bu çift taraflı bant pek sağlam olmadı gıbı geldı .. Yolda düşerse uzun iş onla uğraşmak , Bu konuda başka çözümü olan varmı ? Veya bu çift taraflı bantların bu plakayı tutabılıcegıne ben nasıl ıkna olucam :good1:

tarihinde Alper Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nuri Başer
bende başlığı açan arkadaşın yaptıgı gıbı 3m çift taraflı bant ile yapıştırdım vede selülozik tinerle siyahlıkları sıldım , ancak bu çift taraflı bant pek sağlam olmadı gıbı geldı .. Yolda düşerse uzun iş onla uğraşmak , Bu konuda başka çözümü olan varmı ? Veya bu çift taraflı bantların bu plakayı tutabılıcegıne ben nasıl ıkna olucam :good1:

soğuk silikon.. kesin çözüm.. :)

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

yaklaşık 6 7 aydır çift taraflı bant ile duruyo benim plakalar hiç bi sorun olmadı..

Yorum bağlantısı
Kaan Korkmaz

Geçen hafta boğaz köprüsüne çamlıca çıkışından bağlanırken polis çevirip app plakama yazdı cezayı bununlada kalmadı resmi plakalar yanımda olmadığından (burada benim eşekliğim var) aracı bağlamaya çalıştı... Neyse hallettik bir şekilde...

Konuya dönecek olursam plaka kenarlarındaki siyah şeritlerin de silinmesi yasak bildiğim kadarıyla... Hatta dün istinye otokoçtaki ustalarda söyledi kenarlık silmek cezaya tabi diye... Yani tescilden çıktığı şekilde kullanmanız gerekiyor plakayı, tescildende siyah kenarlıklı çıktığını düşünürseniz kenarlık silme eylemi suç diye düşünüyorum... Bu konuda bir tecrübem yok sadece fikir yürütüyorum... Başına bir iş gelen oldu mu bu kenarlık silme olayından ?

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
İlker Öztürk

plakalık iptalinde arka plaka altında süngerimsi birsey var onu cıkaracakmıyız ?birde yanılmıyorsam vida için cıkıntı delikler vardı,uygulayan arkadaslar arka plakayı nasıl yaptınız? sedan için

Yorum bağlantısı
Okan Balcı
plakalık iptalinde arka plaka altında süngerimsi birsey var onu cıkaracakmıyız ?birde yanılmıyorsam vida için cıkıntı delikler vardı,uygulayan arkadaslar arka plakayı nasıl yaptınız? sedan için

ben süngeri çıkardım vida çıkıntıları içinde silikonu biraz bol kullandım.

konuya gelirsek ben 2008 de ikinci el galeriden aldım.şansıma plakaları çift mühürlü app di .kenarlarını tinerle sildim cam silikonu ve çift taraflı bantla yapıştırdım garanti olsun diye.genç oldugumuz için her çevrilmede mutlaka çevriliyorum.sadece bi defa bostancıda bunlar app degilmi dedi.evet dedim tam ceza yazıcaktı dedim çift mühürlü memur bey kuralına uygun.tamam geç dedi ;) başkada bir sorun yaşamadım.çift mühürlü yaptırılabiliyorsa kesinlikle tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
İlker Öztürk

bugun plakalığı iptal cıkardım,pattex dıs cephe badıyla yapıstırdım,fakat 1 tane bant bulabildim,birazda şeffaf lavabo silikonu ekledim,inşallah dusmez,

biraz silikon ve bant nasıl tutacak bilmiyorum düşmez insallah.

Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç

çok temiz iş olmuş arkadaşım eline sağlık...

Yorum bağlantısı
Emrehan Kılıç

çok güzel olmuş =) zaten İstanbul plakası yazı fontu Ankara'nın plaka fontundan güzel, gözüme daha hoş göründü.

Yorum bağlantısı
Hakan Satılmış
bilindiği gibi app plaka artık yasak o yüzden kendi plakalarımızı kendimiz hazırlamak durumundayız ben dün akşam bu işi hallettim bilmeyenler için en sağlıklı çözüm yolunu da paylaşmak istedim.

öncelikle bauhaus yada koçtaş gibi bir yapı markete gidip 1 adet en küçük boy selülozik tiner (sakın sentetik tiner almayın boyayı çıkarmaz), 2 adet 3m çift taraflı bant (ucuz bantlar almayın suyu yiyince çıkıyor, 3m in dış mekan kullanımına uygun extra bantları var kırmızı renkte onlardan alın) satın alın. Toplam maliyet 18 tl.

sonra aracınızın plastik plakalarını sökün ve plakaları çıkarın. bir beze ay miktarda selülozik tiner sürerek plakaların kenarlarındaki siyah şeritleri silerek çıkarın. sabırlı olun önce mürekkep dağılıcak ve kirli bir görüntü olucak ama ardından ikinci defa sildiğinizde tertemiz oluyor.

AMAN DİKKAT: Selülozik tiner elinize bulaşacaktır ve siz tinerli ellerinizle plakaya dokunduğunuzda harf ve rakamlardaki boyaları da sökebilir ve dağıtabilirsiniz. o yüzden plakayı bir selpak eşliğinde tutmanızı tavsiye ederim.

bu işme bittikten sonra 3m bantı dış kenarlarına çerçeve yapacak şekilde yapıştıralım plakanın. son olarak da plakayı tampona yapıştırıp 1-2 dakika kadar bastırarak bekleyin.

yanlız bir uyarı daha tamponu plakayı yapıştırmadan iyice temizleyin ve kuru olarak bırakın...

sonuçlar için resimlere bakabilirsiniz...

Süper anlatım teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Plakaya bu işlemi uygulamanın yasal bir sıkıntısı var mı?Ben de yaptırsam sorun olur mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Plakaya bu işlemi uygulamanın yasal bir sıkıntısı var mı?Ben de yaptırsam sorun olur mu?

Ne muayenede ne çevirmede bir sıkıntı yaşamadım ben...

bu plakadaki yazılar eskiyince siyah yağlı boya ile boyasak boya tutar mı? tutmazsa neyle boyamak gerekir?

Tutmaz... Dış etkenler çabukça deforma edecek ve çirkin bir hal alacaktır..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Özcan

Bende arabama bunu denedim ön plakam güzel olduama raka palak için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Altında boşluk kaldı.Yazın fırsatım olduğunda söküp yeniden yapmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • 5 ay sonra...
Mustafa Özcan

Güzel olmuş güle kullanın.Bende plakalarımı böle yapıştırdım.Ancak ben biraz ucuz bant kullandım.Bu yüzden tam sağlam olmadı.Keşke yapıştırmadan önce sillikonlu çift taraflı bantla yapıştırsaymışsım.Daha sağlıklı olurmuş.Artık geçti napalım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Emre Uzun
Plakayı çerçeveleyen siyah çizgiyi sildim, puntoyu da kalınlaştırdım. 2 sene oldu, daha birşey diyen olmadı.

plaka.jpg

plaka2.jpg

çok güzel olmuş eline sağlık , bende yapmayı düşünüyorum ama harflari nasıl kalınlaştırabilirim, kim yapar veya nasıl yapılır bilemiyorum

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)
çok güzel olmuş eline sağlık , bende yapmayı düşünüyorum ama harflari nasıl kalınlaştırabilirim, kim yapar veya nasıl yapılır bilemiyorum

emre bey sayın moderatörlerimizde uyaracaktır ama tanışma kısmında tanışalım kaynaşalım.şehir vs.detaylarınıda eklerseniz ve güncel birde şahsınıza ait avatar yüklerseniz iyi olucaktır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...