İçeriğe Yönlendir

Yeni Fiesta sahipleri

Engin Oynak

Recommended Posts

Engin Oynak

Merhabalar;

22.05.2009 tarihinde beğenerek,isteyerek,severek aldığım yeni fiesta aracıma sahip oldum fakat ne hikmettir araç hareket halinde iken aracın sağ ön tarafından bi tıkırtı sesi geliyor tam olarak misket sesine benzemesede buna benzer bir ses geliyor fakat bu ses tiz bir ses...Servise de götürdüm test sürüşüne de çıktılar hatta araç serviste de kaldı cihazada bağlandı fakat herhangi bir arızaya rastlamadıklarını söylediler bende bunun üzerine aracı aldım ve çıktım servisten başka bir servise de götürme ihtiyacı duymadım açıkcası...Ses nasıl geliyor derseniz 1 viteste aracı hareket ettirdikten sonra yürümeye başladığı zaman gaza basıyorum ayağımı alıyorum bu sesi duyuyorum bunu da söyledim servise gaz pedalı ile de bazı testler yapıldı fakat herhangi bir soruna rastlanmadı...Şimdi özellikle yeni fiesta sahiplerinden bu sesi duyan arkadaş varmı veya bu tür şikayeti olupta servise giden ya da bu sesin nerden geldiğini neden geldiği hakkında bilgisi olan varsa bilgilendirirse çok memnun olurum iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Hasan Karaduman

Benim sorununumla ayni ise tarif edeyim.

1. Araç boşta iken çok yavaş gaz veriyorsunuz 950 devir civarında bir ses

geliyor.Sebebi Bosch enjektörler ses yapmıyor.Ama diğer bir marka ismini hatırlayamadım

ses yapıyor sorun değil.

2.Ayni marka enjektör 1 veya 2. viteste giderken ayağınızı gazdan çekince devriniz yine 950 devir civarına düştüğünde

bir ses geliyor normaldir.

Yanlız bu yazdıklarım FIESTA 1,4 TDCI için

Yorum bağlantısı
Serkan Öz

Hiç bir ürünün ilk piyasaya çıkan partisinden almak istemiyorum. Çünkü o zaman firma sizi kobay olarak kullanıyor gibi geliyor bana.. 2. partide sorunlar azalıyor, 3. de iyice azalıyor..

"Eski teknolojinin son ürünü, yeni teknolojinin ilk ürününden iyidir"

Serkan Öz :nazar:

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
Hiç bir ürünün ilk piyasaya çıkan partisinden almak istemiyorum. Çünkü o zaman firma sizi kobay olarak kullanıyor gibi geliyor bana.. 2. partide sorunlar azalıyor, 3. de iyice azalıyor..

Serkan Öz :D

Arkadaşım sende öyle birşey söyledin ki şimdi resmen insanın içini karartıyorsun...O zaman sanki yeni fiesta sadece bende varmış gibi geliyor bana :nazar:

geliyor.Sebebi Bosch enjektörler ses yapmıyor.Ama diğer bir marka ismini hatırlayamadım

ses yapıyor sorun değil.

2.Ayni marka enjektör 1 veya 2. viteste giderken ayağınızı gazdan çekince devriniz yine 950 devir civarına düştüğünde

Merhaba;

Öncelikle şöyle açıklıyayım araç boşta iken gelmiyor bu ses 1 viteste hareket ettiğiniz zaman acayip bi tık sesi geliyor ve bu gaz verdiğiniz zaman rahatlıkla duyuluyor ama gaz verme şiddeti çoğalırsa o zaman duymakta zorlaşıyor...Acaba rolelerden geliyor olabilir mi bu ses?

Arkadaşlar yeni fiesta kimse de yokmu? Ya da bu şekilde ses duyan yakın arkadaşı,akrabası v.s olan yokmu bu tür bir şikayetten servise giden bir sonuç alan yokmu?

Eğer ki yeni fiesta sahiplerinden bu sesi duymayan varsa dinlemesini tavsiye ederim belki de fabrika hatasıdır araçları toplatırlar.Torpido'nun alt tarafını dinlemelerini tavsiye ederim yeni fiesta sahiplerine...

Yorum bağlantısı
Fırat Tarman

Serkan Öz :D

Yeni teknoloji bir şey yok ki :) Eskisinin makyajlısı sonuçta...

O zaman sanki yeni fiesta sadece bende varmış gibi geliyor bana :)

Eğer ki yeni fiesta sahiplerinden bu sesi duymayan varsa dinlemesini tavsiye ederim belki de fabrika hatasıdır araçları toplatırlar.Torpido'nun alt tarafını dinlemelerini tavsiye ederim yeni fiesta sahiplerine...

Var, var merak etmeyin yeni Fiesta kullanıcısı :)

Ancak bu sorun dizelde belki de, ben hiç benzer bir ses duymadım 7 aydır...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Yine aynı aynı şeyleri söyleceğim ama olsun, tüm markalarda olduğu gibi özelliklede Ford araçlarda ilk modelleri almamanız çok daha iyi, çünki birsürü sorun çıkıyor ve bunlar zamanla görülerek düzeltiliyor, şimdi alanlara hayırlı olsun inşallah sorunsuz binerler ama bir daha sıfır araba alırken özelliklede Ford ise biraz beklemenizde fayda var, şimdi yeni fiesta 2 sene kadar böyle gider ve nerdeyse sorunsuz hale gelir sonra bir makyaj yer daha iyi olur, işte ozaman tam alma zamanıdır, birde artık üretim sonuna gelindiğinde alınmaz ellerinde kalan tüm aksesuarları arabay takarlar il alanlar enayi yerine konur, örneğin fiesta collection arabalar, ama bunlarda aksesuar fazla kalite düşük oluyor ayrıca sac kalıpları iyice laçkalaştığından montajda hatalar oluşuyor, en güzeli yeni bir model çıktığında 2 sene sonra arada makyaj yiyince almak bence.

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
Yine aynı aynı şeyleri söyleceğim ama olsun, tüm markalarda olduğu gibi özelliklede Ford araçlarda ilk modelleri almamanız çok daha iyi, çünki birsürü sorun çıkıyor ve bunlar zamanla görülerek düzeltiliyor, şimdi alanlara hayırlı olsun inşallah sorunsuz binerler ama bir daha sıfır araba alırken özelliklede Ford ise biraz beklemenizde fayda var, şimdi yeni fiesta 2 sene kadar böyle gider ve nerdeyse sorunsuz hale gelir sonra bir makyaj yer daha iyi olur, işte ozaman tam alma zamanıdır, birde artık üretim sonuna gelindiğinde alınmaz ellerinde kalan tüm aksesuarları arabay takarlar il alanlar enayi yerine konur, örneğin fiesta collection arabalar, ama bunlarda aksesuar fazla kalite düşük oluyor ayrıca sac kalıpları iyice laçkalaştığından montajda hatalar oluşuyor, en güzeli yeni bir model çıktığında 2 sene sonra arada makyaj yiyince almak bence.

Bu sorun birtek bende varsa tamam ama herkeste var o zaman üretim hatası var demektir ki ben bi yerde size katılmıyorum tamam ilk çıkan model de sorunlar çıkıyor olabilir ama bu araç daha piyasaya sürülmeden binbir tane test'ten geçiriliyor 2 sene sonra bu araç sorunsuz olduktan sonra bence sıfır araç almanında mantığı yok o zaman zaten aracın modası geçmiş oluyor...

Yorum bağlantısı
Hakan Doruk

Engin Bey ben de 2009 1.4 TDCI Fiesta sahibiyim. Fakat bahsettiğiniz gibi bir sesle karşılaşmadım.

Bende bu sesten ziyade sağ taraftan 'zirildama' şeklinde bir ses geliyor. Özellikle sabahları araç soğukken (kasayı kastediyorum motoru değil) ve tork yüksek ise, ya da bozuk bir yolda isem çok net duyuluyor. Serviste bir gün kaldı araç bu sebepten. Sonunda sağ kapı kilidinden çıktı sorun. Sağ kapı kilidinin oradaki metalden geliyor ses. Sizinki bambaşka bir şey fakat. Başka bir servise daha götürmenizi öneririm.

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
Engin Bey ben de 2009 1.4 TDCI Fiesta sahibiyim. Fakat bahsettiğiniz gibi bir sesle karşılaşmadım.

Bende bu sesten ziyade sağ taraftan 'zirildama' şeklinde bir ses geliyor. Özellikle sabahları araç soğukken (kasayı kastediyorum motoru değil) ve tork yüksek ise, ya da bozuk bir yolda isem çok net duyuluyor. Serviste bir gün kaldı araç bu sebepten. Sonunda sağ kapı kilidinden çıktı sorun. Sağ kapı kilidinin oradaki metalden geliyor ses. Sizinki bambaşka bir şey fakat. Başka bir servise daha götürmenizi öneririm.

O zaman sizden ricam aracınızı kullanırken müziği v.s kapatın aracın içi sessiz olsun ve o tıkırtı sesine bi kulak verin bakalım duyacakmısınız sesin geldiği bölge torpido'nun alt tarafı... O zırıldama sesini sordum onun sigorta kutusundan yada rolelerden olabileceğini söylediler,gerçi onlarda tam bimiyor ya nerden nasıl bi ses geldiğini çünkü servisteki adamlar sadece yağ ve filtre değiştirmeyi biliyor açıkcası ve bu durum çok içler acısı bence adama arabayı götürüyorsun cihaza bağlıyor cihaz sorun göstermedi gidebilirsiniz :bravo:)) gülüyorum bu durumlara ya ne malum belki cihaz yanıldı ki bunu da sordum yanılma ihtimali varmış ve sizinki iyi 1 gün kalmış serviste benim aracım 3 gün kaldı yinede o kadar teste çıktılar sesi duyamamışlar heralde adamların kulakları da tıkalı :jedi:

Yorum bağlantısı
Tayfun Tezcan

8 aydır ben de yeni fiesta kullanıyorum ama herhangi bir ses gelmedi kulagıma.

Yorum bağlantısı
Engin Oynak
8 aydır ben de yeni fiesta kullanıyorum ama herhangi bir ses gelmedi kulagıma.

Bence biraz daha iyi etüt edin ben bu sesi hergün duyuyorum belki klima yada rolelerden gelen bi ses ama olmayan bişeyi de var diye yazmam buraya ne forumu kirletirim ne de kimseyirahatsız edicek açıklamalar yaparım...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Halit Bozkurt

2010 model fiesta 1.4 tdci aracımız var. aynı (zırıltı şeklinde) ses bizim araçta da var. ses sağ taraftaki çatıdan ön konsola inen çıtanın iç kaplamasından geliyor. ses gelirken birisine tutturun o çıtayı ses kesiliyor. bizimkinde öyle yani. Ford servisine gidince o çıtanın iç kaplamasını iyice sabitlemelerini isteyeceğim. Üretimden kaynaklanan eksik bir vidalama var sanırsam.

Yorum bağlantısı
Ulaş Kankaya

Aynı şekilde bende 7 aydır yeni fiesta kullanıyorum he aracımı her yola cıktığımda 5 - 10 dakkika

dinlerim ama dediğiniz gibi bir sese rastlamadım bendede söyle bir durum oluyor lastikler yeni olduğu için aralarına taş

giriyor ve yolda hızlandıkça taşın affalt ile temas etmesi sonucunda çıkan çıt çıt diye birses ama dediğiniz gibi bir ses duymadım

tabiki arac yeni olduğu için sıkıntı yaratan durumlar oluyor. Mesela benim aracın ön cam çıtası yapıştırılmadan gönderilmiş ve iç tarafta öncamın kaputa uzaman kısmından içeriden kullanılmış olan izolasyon malzemelerinin ucu çıkmış fitil gibi birşey yani buna benzer çeşitli hatalar malesef olabiliyor. Umarım sorununuzu bir şekilde çözersiniz

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

2006 makyajlı kasa 1.4 fizel aracımda ilk kalkışlar da 1. viteste gaz verirken bir zırıltı yapıyor ama motor ısınınca bu ses gelmiyor bide özellikle shell den gtl alınca da bu ses gelmiyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Ben hala aynı görüşteyim, her yeni çıkan model sorunludur demiyorum, dikkat ederseniz ilk çıkan modelde sorun ihtimali çok fazla diyorum okadar, en azından 1 sene beklemekte yarar var, makyajı beklemek zor geliyorsa enazından 1 sene yada 6-7 ay kadar beklemek en güzeli, yoksa ilk çıkanı alıp bide sorunlusuna denk gelirseniz canınız çok sıkılır, tıkırtılara gelince A sütunundan gelen tıkırtı kapaktan değil içerideki kablolardan gelir, eğer sağ taraftan ses geliyorsa yolda giderken torpidoyu açıp cam direğine yani A sütununa giden kabloları elinizle biraz çekin ses şak diye kesilir, diğer konsol çıtırdamalarına ise ek yerlerine şeffaf sıvı gres sıkarak ebediyyen elveda diyebilirsiniz, merak etmeyin leke veya toz tutmaz azıcık sıkın, yok aklınıza yatmazsa silikon spreyede iş görür fakat fazla dayanmaz. Motordan gelen sesi bilemiyorum çünki bende ses yok, şıkırtı sesi tüm dizellerde olan ısınınca geçen bir ses onu hariç tutuyorum, bunun dışında zıngırdama sesleri genelde gevşek bişeylerden geliyor motoru dikkatle incelemek lazım, yeni araçlar özellikle yeni modeller bir sürü testten geçtiği idaa edilsede yinede dizayn hatalı parça montaj hatası gibi şeylerden sorun yaratabiliyor, yani bu kontrollere güvenmeyin zaten her çıkan aracada detaylı bir şekilde yapılmıyor, genelde kabaca bakılıp yollanıyor, bu sadece fabrikada oluyor, Türkiyeye gelip bayilere dağıtıldığında nerdeyse hiç bakılmadan satılıyor sonra başınıza iş açıyor, ne yazıkki bizde bu tür şeylere önem verilmiyor, bizde her arabası olan arabasınında doktoru olmak zorunda bence, 0 arabada olsa heryerini iyice kontrol edin siz, özelliklede lastiklerini.

Yorum bağlantısı
Olcay Şahin

2010 benzinli LP li aldım

en nefret ettiğim şey zırıltıdır. eskiden 2000 focus ghia hb vardı ondada kesemediğim zırıltı vardı. yeni alınca olmaz çok şükür dedim 50 km sonra müzik arası zırıltı duyunca seisi kestim bi dinledim sağ ön kelebek camından geliyor. elimle bastırınca gidiyor uzun sürede gelmiyor. genelde kaplama asfaltta kullanıyorum. lastikler ince yanaklı olunca haliyle oluyor. neyseki yerini biliyorum. birde bilmediklerimden olsa napardım onu bilmiyorum :unsure2:

ve tek bir şey daha söyleyeyim. kim ne derse desin 2000 focus ghia hb mi fordun 2004 sonrası hiç bir aracına değişmem.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Halit Bozkurt

naptınız Engin Bey, ses sorununu çözebildiniz mi? ben de 1 ay önce şehirdışında bir ara bu şekilde bir ses duydum, aracı eşim kullanığı için tekrar test etme şansım olmadı. sizde durum nedir?

Yorum bağlantısı
Cem Boneval
(düzenlendi)

Sağdan soldan gelen bence önemsiz böyle seslere takmayın derim.

Aracın giderini etkilemiyor, çalışmasında bir sorun yaratmıyor.

Yüzlerce parçadan oluşan bir teknolojik üründe hele ülekmin yollarında az biraz ses gelmesinde ne anormallik var.

Açın müziğinizi aracınızın keyfini çıkarın!

Not: Ben de zaman zaman yeni Fiesta'yı kullanıyorum eş durumundan hiç dikkatimi çeken bir ses olmadı.

2. Not Ali Cihangiroğlu'na: Görüşünüze saygı duyuyorum. Gerçekten de yeni seri üretime girmiş modellerde bazı erken dönem sorunları olabiliyor ve bu markadan oldukça bağımsız. Ancak bu sanıldığı veya anlatıldığı kadar sık değil, ayrıca servisler bu tür sorunları gidermek konusunda sorumlu ve çoğunlukla da yeterli. Bu süreyi de 2 yıl değil azami 6 ay gibi düşünmek lazım. Ayrıca bir sürü yeni Fiesta almış forum üyesine bunu söylemenin onların kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramadığı da kesin.

tarihinde Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Eser Çekiç

aynı sorunu bende yasadım 2000 km geldıgınde basladı. servıse goturdum kaporta bolumunden bı teknısyenle test surusune cıktık bozuk yola gırdıgımde ( pütürlü yola ) on camın sag tarafında kı cıta dan ses geldıgını anladık. yalıtım maddesı konuldu sorun gectı dedık takı tekrar yola cıkana kadar :) bu sefer baska bı tıkırtı ıle karsılastım. bu seferkı sorun da yagmur sensorunun altındakı plastıgın on cama carpması sonucunda olusuyormus. bu ses arabanın ıcınde ogle bır yayılıyorkı sankı sagdan soldan ses gelıyormus gıbı hıssedıyorsunuz. oraya da yalıtım yapıldı su anda sorun yok. ama sunu soylemeden gecemıyecegım ıc ses yalıtımında sorunlu bı araba almısız.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

ses yapıyor sorun değil.

Bende böyle bir ses yok kontrol ettim, enjektörler siemens, bosch değil, eğer a sütunundan zırıltı geliyorsa en kolay yöntem kısa kısa kestiğiniz sünger parçalarını trimin altına sokuşturmanız, trimi çıkarmayada gerek yok, yandan kapı fitilini çıkarın arada 2cm kadar boşluk var ordan sokun işlem tamamdır, birdaha tık demez, ille sağlam olsun derseniz trime üstten asılın tak tak diye tırnaklar atarak çıkacaktır, korkmayın bayağı sağlamdır.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Engin Oynak
aynı sorunu bende yasadım 2000 km geldıgınde basladı. servıse goturdum kaporta bolumunden bı teknısyenle test surusune cıktık bozuk yola gırdıgımde ( pütürlü yola ) on camın sag tarafında kı cıta dan ses geldıgını anladık. yalıtım maddesı konuldu sorun gectı dedık takı tekrar yola cıkana kadar :) bu sefer baska bı tıkırtı ıle karsılastım. bu seferkı sorun da yagmur sensorunun altındakı plastıgın on cama carpması sonucunda olusuyormus. bu ses arabanın ıcınde ogle bır yayılıyorkı sankı sagdan soldan ses gelıyormus gıbı hıssedıyorsunuz. oraya da yalıtım yapıldı su anda sorun yok. ama sunu soylemeden gecemıyecegım ıc ses yalıtımında sorunlu bı araba almısız.

Eser bey bu mesajınızla ilgili bana ulaşabilirmisiniz?

Engin8205@hotmail.com

bu yağmur sensörü ile ilgili benimde sıkıntılarım var...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arkadaşlar elebette sorunlar olabilir, biraz fazla yüklendim galiba doğru, a sütunundan gelen sesler kolay, trimi sökün ve içine sığacak şekilde sünger doldurun takın kablo bağlantıları tıkırdıyor, böylece ebediyyen ses kesilir, diğer seslerin çoğuda bu tür sesler zaten, yollar dandik araba naapsın demek lazım aslında, otobanda tık yok ama pütür asfaltta durum farklı, Cem beyde haklı ben biraz abarttım gibi, yinede 6 ay 1 sene beklemek en güzeli, araba demode oluyor diyede düşünmeyin, zaten zırt pırt model yeniliyorlar, 2 sene sonra fiestada makyaj yer nasılsa, mondeoda yakında bir makyaj yiyecekmiş galiba, en güzeli biraz bekleyip full donanım almak, diğer markalardada durum benzer zaten, hiç değilse Ford elektronikte sorun çıkarmıyor, opel wv bu konularda daha dertli, fransızları saymıyorum onlar komple dert zaten, aklınıza takmayın, ses gelen yeri sökün doldurun kapatın, ben arabamda birçok yere sünger ve silikon takviyesi yaptım şimdi tık yok, sizde yaparsınız merak etmeyin.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

ön camın sağ tarafından ses geliyor(tıkırtı sesi) diğer sesler zaten var da:D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
ön camın sağ tarafından ses geliyor(tıkırtı sesi) diğer sesler zaten var da:D

Büyük ihtimal A sütunundan geliyor, sütun tarafında kapı fitilini çekip arala, trimin boşluğu görünecek, ses gelen kısma sünger doldur geçer ses.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

teşekkürler Ali bey haftasonu iyice kurcalarım :angry:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...