Adnan Murat Paçacıoğlu 20 Ocak 2010 Paylaş 20 Ocak 2010 Ben hala aynı görüşteyim, her yeni çıkan model sorunludur demiyorum, dikkat ederseniz ilk çıkan modelde sorun ihtimali çok fazla diyorum okadar, en azından 1 sene beklemekte yarar var, makyajı beklemek zor geliyorsa enazından 1 sene yada 6-7 ay kadar beklemek en güzeli, yoksa ilk çıkanı alıp bide sorunlusuna denk gelirseniz canınız çok sıkılır, tıkırtılara gelince A sütunundan gelen tıkırtı kapaktan değil içerideki kablolardan gelir, eğer sağ taraftan ses geliyorsa yolda giderken torpidoyu açıp cam direğine yani A sütununa giden kabloları elinizle biraz çekin ses şak diye kesilir, diğer konsol çıtırdamalarına ise ek yerlerine şeffaf sıvı gres sıkarak ebediyyen elveda diyebilirsiniz, merak etmeyin leke veya toz tutmaz azıcık sıkın, yok aklınıza yatmazsa silikon spreyede iş görür fakat fazla dayanmaz. Motordan gelen sesi bilemiyorum çünki bende ses yok, şıkırtı sesi tüm dizellerde olan ısınınca geçen bir ses onu hariç tutuyorum, bunun dışında zıngırdama sesleri genelde gevşek bişeylerden geliyor motoru dikkatle incelemek lazım, yeni araçlar özellikle yeni modeller bir sürü testten geçtiği idaa edilsede yinede dizayn hatalı parça montaj hatası gibi şeylerden sorun yaratabiliyor, yani bu kontrollere güvenmeyin zaten her çıkan aracada detaylı bir şekilde yapılmıyor, genelde kabaca bakılıp yollanıyor, bu sadece fabrikada oluyor, Türkiyeye gelip bayilere dağıtıldığında nerdeyse hiç bakılmadan satılıyor sonra başınıza iş açıyor, ne yazıkki bizde bu tür şeylere önem verilmiyor, bizde her arabası olan arabasınında doktoru olmak zorunda bence, 0 arabada olsa heryerini iyice kontrol edin siz, özelliklede lastiklerini. 2010 benzinli LP li aldımen nefret ettiğim şey zırıltıdır. eskiden 2000 focus ghia hb vardı ondada kesemediğim zırıltı vardı. yeni alınca olmaz çok şükür dedim 50 km sonra müzik arası zırıltı duyunca seisi kestim bi dinledim sağ ön kelebek camından geliyor. elimle bastırınca gidiyor uzun sürede gelmiyor. genelde kaplama asfaltta kullanıyorum. lastikler ince yanaklı olunca haliyle oluyor. neyseki yerini biliyorum. birde bilmediklerimden olsa napardım onu bilmiyorum ve tek bir şey daha söyleyeyim. kim ne derse desin 2000 focus ghia hb mi fordun 2004 sonrası hiç bir aracına değişmem. Sağdan soldan gelen bence önemsiz böyle seslere takmayın derim.Aracın giderini etkilemiyor, çalışmasında bir sorun yaratmıyor. Yüzlerce parçadan oluşan bir teknolojik üründe hele ülekmin yollarında az biraz ses gelmesinde ne anormallik var. Açın müziğinizi aracınızın keyfini çıkarın! Not: Ben de zaman zaman yeni Fiesta'yı kullanıyorum eş durumundan hiç dikkatimi çeken bir ses olmadı. 2. Not Ali Cihangiroğlu'na: Görüşünüze saygı duyuyorum. Gerçekten de yeni seri üretime girmiş modellerde bazı erken dönem sorunları olabiliyor ve bu markadan oldukça bağımsız. Ancak bu sanıldığı veya anlatıldığı kadar sık değil, ayrıca servisler bu tür sorunları gidermek konusunda sorumlu ve çoğunlukla da yeterli. Bu süreyi de 2 yıl değil azami 6 ay gibi düşünmek lazım. Ayrıca bir sürü yeni Fiesta almış forum üyesine bunu söylemenin onların kafasını karıştırmaktan başka bir işe yaramadığı da kesin. 1999 da Denizli de ilk HB focusu almıştım.(ozaman aracın gelmesi için 1,5 ay beklemiştim). 2009 yılında focusumu sattım. Gelen araç sonradan gelen araçlara göre hep farklıydı gibi gelirdi bana. Bu olumsuz anlamda değil. Lasik ölçüleri 195/55/15 idi. Ben her servise gittiğimde özellikle bakardım, aynı ebatta başka görmedim. Daha sonra gelen araçları Türkiye şartlarına göre yeniden düzenlemeye gidiyorlar. Türkiyeye gelen ilk parti Focus olmasından memnumdum. o 99 model focustan hep memnun kaldım. Şimdi bende 2010 Focus TDCI eşimde 2010 Fiesta 1.4 Benzinli var. Fiestayı 2 defa kullandım herhangi bir ses dikkatimi çekmedi. Focus ona göre daha sesli (Dizel farkı). Şu anda Denizlinin tüm cadde ve sokakları doğalgaz, kanalizasyon işleri nedeniyle kazılmış durumda, 100 metrelik düzgün asvalt yok.(arabalara yazık oluyor). Cem beyin dediği gibi bu yollarda arabalardan ses gelirse şaşırmam,fazlada kafayı takmamak gerek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts