Tayfun Tezcan 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 (düzenlendi) araç 1.4 TDCİ Titanyum Lansman paketli. arkadaşlar lastiğim 195/45/16 84v tekerim patlaması sonucu stepne taktım. konya dan kocaeliye kadar 4 serviste lastiğimi bulamadım lastik continantel conti2. ford direk hattını aradım ve magduriyetimi bildirdim. kocaelide servise yönlendirdiler bu serviste de aynı lastık yoktu. ve ben bir daha bu duruma düşmemek için jantlarımın değişmesini istedim. garanti kapsamın da fakat böyle bişeyin olmayacagını söylediler servisten. ben tekrar ford direk hattını aradım ve şikayetimi yeniledim daha haber gelmedi. 5 Ağustos 2009 tarihinde Tayfun Tezcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Ağustos 2009 Paylaş 5 Ağustos 2009 Bence Ford müşteriyi mağdur etmemek için iki adet yeni lastik vermeli. Aynı tarafta farklı lastik olamayacağından en az iki lastik vermeli. Ama biraz zor gibi. Yorum bağlantısı
Tayfun Tezcan 6 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2009 Bence Ford müşteriyi mağdur etmemek için iki adet yeni lastik vermeli. Aynı tarafta farklı lastik olamayacağından en az iki lastik vermeli. Ama biraz zor gibi. :lol2: hocam bence de zor. Yorum bağlantısı
Tayfun Tezcan 6 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2009 ama lastikten ziyade benim sorunuma çözüm bulması daha makbul lastik istemem yani Yorum bağlantısı
Ulaş Kankaya 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 bende 2 ayda bir lastik değiştiriyorum malesef aracın üzerindeki lastiğin yankları 45 pek Türkiye şartlarına uyum sağlamıyor. aracımı alalı 6 ay oldu 6 ayda 2 lastik değiştirdim benim aracımın üzerindeki lastik prellı ve türkiyede yok denildi ilk lastiğimi 1 ay bekledim 2 lastiğim 1 haftada geldi siz problemi çözmek istiyorsanız 4 adet 50 yada 60 yanak lastik alacaksınız yoksa bu Ford un sizin yada bizlerin problemini cözeceğini sanmıyorum Yorum bağlantısı
Tayfun Tezcan 6 Ağustos 2009 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2009 bende 2 ayda bir lastik değiştiriyorum malesef aracın üzerindeki lastiğin yankları 45 pek Türkiye şartlarına uyum sağlamıyor.aracımı alalı 6 ay oldu 6 ayda 2 lastik değiştirdim benim aracımın üzerindeki lastik prellı ve türkiyede yok denildi ilk lastiğimi 1 ay bekledim 2 lastiğim 1 haftada geldi siz problemi çözmek istiyorsanız 4 adet 50 yada 60 yanak lastik alacaksınız yoksa bu Ford un sizin yada bizlerin problemini cözeceğini sanmıyorum oo bir ben değilmişim Ulaş Bey sizide çok uğraştırmış demek.Biraz uğraşacağım olmadı En son çare dediğinizi yapacağım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ulaş Bey eski lastiklere devammı ediyosunuz yoksa 50- 60 yanak aldınızmı. aldıysanız kullanımda bir sıkıntı varmı Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 60 yanak aldınız mı jip gibi olur o. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 en az 15" janta geçmediğiniz sürece kurtulamazsınız, yollar rezalet çünki, ben jant alırken çok zorlandım, en sonunda hiç büyütmeden 14" jantta kaldım ve çok rahatım ses az konfor çok herşey görüntü değil zaten 16 jantla araba gitmiyor gibi. Yorum bağlantısı
Ulaş Kankaya 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 oo bir ben değilmişim Ulaş Bey sizide çok uğraştırmış demek.Biraz uğraşacağım olmadı En son çare dediğinizi yapacağım. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.Ulaş Bey eski lastiklere devammı ediyosunuz yoksa 50- 60 yanak aldınızmı. aldıysanız kullanımda bir sıkıntı varmı Şuan lastik değiştirmedim ama kışa girmeden 50 yanak 4 lastik alacağım yoksa ön takımıda kısa sürede dağıtıcam gibi gözüküyor. çok çektim lastikten resmen soğudum aractan satmayı bile düşünüyorum Yorum bağlantısı
Engin Oynak 6 Ağustos 2009 Paylaş 6 Ağustos 2009 araç 1.4 TDCİ Titanyum Lansman paketli. arkadaşlar lastiğim 195/45/16 84v tekerim patlaması sonucu stepne taktım. konya dan kocaeliye kadar 4 serviste lastiğimi bulamadım lastik continantel conti2. ford direk hattını aradım ve magduriyetimi bildirdim. kocaelide servise yönlendirdiler bu serviste de aynı lastık yoktu. ve ben bir daha bu duruma düşmemek için jantlarımın değişmesini istedim. garanti kapsamın da fakat böyle bişeyin olmayacagını söylediler servisten. ben tekrar ford direk hattını aradım ve şikayetimi yeniledim daha haber gelmedi. Benim aracımda da hankook marka lastik var 195/45/16 R 84v Yorum bağlantısı
Bekir Toksoy 10 Ağustos 2009 Paylaş 10 Ağustos 2009 arkadaşlar bugün servise gittim. ford hankook mu ne marka ise ondan getirmeye başlamış türkiyeye ama tanesine 295 tl diyorlar. ama gerçekten lastik büyük problem benim lastiklerde bişey yok ama jantlar eğilmiş. bence jantlarınıza da bi baktırın. balans ayarına sokunca belli ediyor görünüşte bir şey yok ama ayra girince lastik 8 çiziyor Yorum bağlantısı
Guest Hasan Tanr?verdi 10 Ağustos 2009 Paylaş 10 Ağustos 2009 arkadaşlar bugün servise gittim. ford hankook mu ne marka ise ondan getirmeye başlamış türkiyeye ama tanesine 295 tl diyorlar. ama gerçekten lastik büyük problem benim lastiklerde bişey yok ama jantlar eğilmiş. bence jantlarınıza da bi baktırın. balans ayarına sokunca belli ediyor görünüşte bir şey yok ama ayra girince lastik 8 çiziyor hyundai i30da da bu lastiği veriyorlar. arkadaşta görmüştüm. michelin ve contiden şaşmamak lazım. Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz 11 Ağustos 2009 Paylaş 11 Ağustos 2009 Bende de 195 45 16 lastiklerden var. arabayı alalı 1 yıl geçti 2 lastik değiştirdim. İlk lastik yarma olayını arabayı aldıktan 4 ay sonra oldu ve 2 ay boyunca yarık lastikle ha patladı patlayacak şekilde dolaştım!!! Saolsun Ford piyasada olmayan, bırak piyasayı stoklarda bile olmayan lastiği takmış arabaya. nese sona yurtdışından geldi de değiştirtmiştim. Her ne kadar araç şık gözükse de ve performanslı olsa da konfordan ve masraftan ödün vermek zorunda kalıyorsunuz. Sonuç olarak yapcak bişey yok. ben de çok konuştum. ne lastik değişiyor ne de jant böle aldık böle kullancaz. Saygılar.. Yorum bağlantısı
Umut_Doğan 26 Ekim 2009 Paylaş 26 Ekim 2009 (düzenlendi) vallahı arkadaslar hepınızın adına cok uzuldum ben 2010 fiesta aldım 50 yanak michelin 15" jantlarla geldi araç + elektrikli katlanır aynalar bence her zaman ikinci seriyi almak lazım ilk seri sorunlu oluyo bide sormak ıstedıgım bısey var merceklı kısa farlara beyaz ampul taksan xenon gıbı dururmu sorun yaratırmı 26 Ekim 2009 tarihinde Umut_Do?an tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Keskin 5 Şubat 2010 Paylaş 5 Şubat 2010 Şimdi ben 16" jantl adaha geniş yanaklı bir lastik kullanamam mı? Bende de aynı sorun var Pirelli Pzero Nero geldi bende de 195/45 R 16 ve geçen hafta çukura girdim jant yamuldu. Düzelttirdik hadi onu ama lastik de yaralanmış içten ve acilen yeni lastik bulmam lazım. Lastikçimde hespini değiştirelim diyor n etavsiye dedersiniz? Yorum bağlantısı
Oskay Furtuna 5 Şubat 2010 Paylaş 5 Şubat 2010 Ben yeni fiesta ile yaklaşık 40.000 km yaptım 1.6 tdci ile toprak yarış etapları dahil girip çıkmadığım yer kalamdı ama lastikleri yarmadım sadece sık sık balansını bozdum .. size tavsiyem eğer yeni lastik alacaksanız yanak korumalı olanlardan alın ve tümsek yada çukura düşmeden önce mutlaka freni bırakın... Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 5 Şubat 2010 Paylaş 5 Şubat 2010 bende de aynı ebatta lastik var ama markası kumho tanesi yaklaşık olarak 150 lira birşey yazın performansı iyi kaydırmıyor filan. ama kışın çok kötü her viraj da bi savurma tehlikesi hissediyorum. ben 2 ayda bir balans yaptırarak şimdilik devam ediyorum on lastik in birinde de hafif bir balon var. bakalım gittiği yere kadar ayrıca benm stepne 14 cant taktığımı düşünemiyorum bile birde çukura düşmeden önce freni bırakmak tam olarak nasıl bir avantaj sağlıyor bize ? ben genelde zikzak yapıp geçiyorum ama düşeceksem de mecbur bir acı fren yapıştırıyorum Yorum bağlantısı
Hüseyin Keskin 5 Şubat 2010 Paylaş 5 Şubat 2010 (düzenlendi) bende 2 ayda bir lastik değiştiriyorum malesef aracın üzerindeki lastiğin yankları 45 pek Türkiye şartlarına uyum sağlamıyor.aracımı alalı 6 ay oldu 6 ayda 2 lastik değiştirdim benim aracımın üzerindeki lastik prellı ve türkiyede yok denildi ilk lastiğimi 1 ay bekledim 2 lastiğim 1 haftada geldi siz problemi çözmek istiyorsanız 4 adet 50 yada 60 yanak lastik alacaksınız yoksa bu Ford un sizin yada bizlerin problemini cözeceğini sanmıyorum Evet arkadaşlar size sordum ve cevabı almadan değiştirdim ama durum kötü, 50 - 60 yanak alamıyorsunçünkü tavana değiyor. Elimiz mahkum 45 yanak kullanacaz sakın ha alıp da öyle bir hataya düşmeyin. Yaa jant değiştireceksin yada aynı tip lastikle devam. bu arada bana 1 tane 45 yanak pirelli lazım fazladan çıkarsa gönderiver. 5 Şubat 2010 tarihinde H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Şubat 2010 Paylaş 5 Şubat 2010 bide sormak ıstedıgım bısey var merceklı kısa farlara beyaz ampul taksan xenon gıbı dururmu sorun yaratırmı Fayton fenerinden biraz daha iyi olur işte, 15 km hızı geçmezseniz idare eder... Yorum bağlantısı
Eser Çekiç 7 Şubat 2010 Paylaş 7 Şubat 2010 Benim aracımda da hankook marka lastik var 195/45/16 R 84v dikkat et patlatma lastiğini türkiyede yok o lastiklerden. tanesı de 250 ytl gıbı haberın olsun Yorum bağlantısı
Engin Oynak 9 Şubat 2010 Paylaş 9 Şubat 2010 Ben yeni fiesta ile yaklaşık 40.000 km yaptım 1.6 tdci ile toprak yarış etapları dahil girip çıkmadığım yer kalamdı ama lastikleri yarmadım sadece sık sık balansını bozdum .. size tavsiyem eğer yeni lastik alacaksanız yanak korumalı olanlardan alın ve tümsek yada çukura düşmeden önce mutlaka freni bırakın... Arabanın özelliğini bozmayacağız diye 3 ay yada 6 ayda bir balans mı yaptıracağız yani asıl sorun yada hata ford'un değil adamlar üretirken bilmiyor ki güzelim ülkemin yolları köstebek yuvası gibi bir kere kar yağdı yollar daha beter oldu... Yorum bağlantısı
Hakan Doruk 15 Şubat 2010 Paylaş 15 Şubat 2010 Arkadaşlar, cuma günü akşamı köprü gişelerine gelmeden lastiğim patladı benimde. Daha doğrusu 10cm uzunluğunda iç taraftan yarılmıştı lastik. Otoban üzerindeki bir çukura girip çıktım, onbeş dakika sonra araba topal eşeğe döndü. iki gün boyunca bu lastiği aradım piyasada.Lastik Continental PremiumConnect2 195/45/16 84v. Tesadüfen yol üstünde gördüğüm bir continental bayisinde buldum. Eğer İstanbul içinde böyle sıkıntısı olan arkadaşlarımız varsa eğer; Yopaş Otomotiv - 02166516363-64 Anadolu yakasında altunizade'den kadıköy istikametine giderken yol üstünde solda kalıyor. Bu arada oradaki ustalardan birisi bu ebat lastiğin cok kolaylıkla zarar görebildiğini (özellikle türkiye yollarında), ve bunu bir ölçüde azaltabilmek için tek çarenin lastik havalarini fordun önerdiği gibi 32 değil 36 yapmak olduğunu söyledi.. Bakalım bir sonrakini ne zaman feda edeceğiz Yorum bağlantısı
Eray Yılmaz 15 Şubat 2010 Paylaş 15 Şubat 2010 Daha yeni başladınız ya hemen pes etmeyin benim lastikler 20bin km yapıyor max. sonra ya yarılıyor yada yama yapılamıcak yerlerden deliniyor. 1.5 senede 4 lastik gitti daha da devamı gelir. Arabayı satmak istesem 4 lastik yeni derim acımam Ford mühendislerine her çukura girdiğimde slm sölüyorum size de tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Hakan Doruk 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Bugün farkına vardığım bir durum; Cumartesi günü yarılan lastiğimin yerine yeni Continental ContiPremiumContact2 195/45/16 84v lastik taktırmıştım (ki aracın üzerindeki lastiklerle aynı).. Bugün sabah işe giderken farkettim ki yeni takılan lastik aracın üzerinde gelen lastiklerden farklı!! Aracın üzerindeki lastiklerde dört kanal var. Yeni takılan lastiğin üzerinde üç geniş kanal var. Sabah sabah yanlışmı görüyorum diye eğildim herşeyini karşılaştırdım. Teknik detaylar, marka model vs. herşey aynı üzerinde yazan. Fakat lastiklerin deseni farklı!!! Hemen koştura koştura lastiği aldığım bayiye gittim. Adamlar bi saat baktılar ettiler hiçbirşey anlamadılar onlarda. Merkezi aramalarını rica ettim. Merkez continental değiştirmiş olabilir yeni gelenleri demişler. Şimdi benim anlamadığım; koskoca firma 'zart' diye keyfiyetle piyasaya dünya kadar sattığı bir lastiğin desenini niçin değiştirsin? Ve hatta daha garibi neden değiştirsin? Değişen lastik ön soldaydı. Onu arkadakiyle yer değiştirdik. Sorum; bu bana dert olurmu (acaip dert olmuş durumda zaten şu an hep gözüm o lastiğe kayacak şimdi) yani yol tutuşunu vs.. etkilermi? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 16 Şubat 2010 Paylaş 16 Şubat 2010 Bugün farkına vardığım bir durum;Cumartesi günü yarılan lastiğimin yerine yeni Continental ContiPremiumContact2 195/45/16 84v lastik taktırmıştım (ki aracın üzerindeki lastiklerle aynı).. Bugün sabah işe giderken farkettim ki yeni takılan lastik aracın üzerinde gelen lastiklerden farklı!! Aracın üzerindeki lastiklerde dört kanal var. Yeni takılan lastiğin üzerinde üç geniş kanal var. Sabah sabah yanlışmı görüyorum diye eğildim herşeyini karşılaştırdım. Teknik detaylar, marka model vs. herşey aynı üzerinde yazan. Fakat lastiklerin deseni farklı!!! Hemen koştura koştura lastiği aldığım bayiye gittim. Adamlar bi saat baktılar ettiler hiçbirşey anlamadılar onlarda. Merkezi aramalarını rica ettim. Merkez continental değiştirmiş olabilir yeni gelenleri demişler. Şimdi benim anlamadığım; koskoca firma 'zart' diye keyfiyetle piyasaya dünya kadar sattığı bir lastiğin desenini niçin değiştirsin? Ve hatta daha garibi neden değiştirsin? Değişen lastik ön soldaydı. Onu arkadakiyle yer değiştirdik. Sorum; bu bana dert olurmu (acaip dert olmuş durumda zaten şu an hep gözüm o lastiğe kayacak şimdi) yani yol tutuşunu vs.. etkilermi? Bence sorun olmaz.. Ben de patlayan lastiğimin yerine tamamen farklı olan stepneyi takıp izmirden ankaraya gelmiştim. Burda da baya kullandım. Bir şey olmuyor yani. Yorum bağlantısı
Recommended Posts