İçeriğe Yönlendir

Motor uyarı ışığı sürekli yanıyor

Erkin Ak

Recommended Posts

egsoz patladı çok fazla ses yapıyor ve arabada aşırı titreme var motordan kaynaklanıyor ve motor uyarı ışığı sürekli yanıyor. titreme sdece egzos patlamasından mı kaynaklanıyordr.komple egzos ne kadardır. teşkkürler

Yorum bağlantısı
Guest Hasan Tanr?verdi
egsoz patladı çok fazla ses yapıyor ve arabada aşırı titreme var motordan kaynaklanıyor ve motor uyarı ışığı sürekli yanıyor. titreme sdece egzos patlamasından mı kaynaklanıyordr.komple egzos ne kadardır. teşkkürler

150 falandır galiba. geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

200 lira civarında bir para ile orta ve son susturucuyu değişirsin..

Ancaak; arıza lambasının yamnası hayra alamet değil, hatalitik konvertörün dağılmış olabilir...

Peki ne oldu 2004 model arabanın egzozuna da komple pert oldu... ?

Piyasada 10-11 yıllık focuslar hala orjinal egzozları ile dolaşıyor..

Yorum bağlantısı

egsoz çok az ses yapıyordu. arabada 5 kişi bagaj dolu iken 2 kere arabanın altını sürttüm eve geldiğimde ne motorda ne egzosda bişey vardı bir sonraki gün, babam kullanmış araba titriyor aşırı dedi egzosda patlamış dedi gidip baktım egsoz pert olmuş motoru açtım aşırı titriyordu ben de egsoz patlamasıyla ortaya çıktığı için bu titreme egzosdan kaylanalıyordur diye düşündüm sürekli yanması motor ışığının egzos sisteminde arızadanmış sanırım kılavuzda öyle yazıyordu

Yorum bağlantısı

motor bilgimin çok olmadığını biliyorum :) en iyisi ustanın görmesi arabayı. birde rolantide motordan farklı bi ses geliyor kayışın çıyaklaması gibi ama kullanmaktan çekniyorum 4 lü yakıp sağdan sağdan gitsem sorun olurmu acaba.

Yorum bağlantısı

sorun katalatik konvertör olsa o sökülüp susturucu takılıyormuş böyle bi uygulamamı yapılacak arabaya yoksa değişecekmi.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

katalitik konvertörün yerine susturucu uygulamasını babamın focusa yapmıştık.herhangi bir sorun yaşamadık.ama bazı araaçlarda arıza lambası yandığını duymuştum sanki.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

aaracınızda çift sensör var ona bir devre yapıyorlar sanırım cheater mı neydi adı. orjinal katlar pahalı 900 lira gibi bir fiyat vermişti 2 sene evvel servis. yan sanayi katlarda var onlar 250 felan sanıım

Yorum bağlantısı

anladım. umarım yüksek fitaylar çıkmaz ya sorun. katalitik konvertör tam olarak nerde bulunuyor arabayı kaldırmadan yada kaldırarak görünebilrmi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

susturucuya benzer motordan sonra ilk susturucu görünümlü şey :) vurunca ses varsa dağılmış diyorlar :)

Yorum bağlantısı

evet ustaya gösterdim arabayı egsozda ve katalitik konvertörde sorun yok dedi. motordaki sensörlerde bujide sorun olabilir dedi isterseniz motoru indirip bakalım dedi kabul etmedim. servise götürüp alete bağlatıncca anlıyorlar falan dedi servise götüreceğiz.

şimdi egsoz ve katalitik konvertör elendeğine göre sorun ne olabilir. bat bat diye ses yapıyor. ateşleme bobinleri olabilmesi büyük ihtimal sanırım

Yorum bağlantısı
Abzah Adige

arkadaşım benimde nacizane fikrim sorununuz bobin yada bujilerden gibi goruunuyor.. sorunu şayet hallettiyseniz durum nedir.. nerede ve kaça yaptırdınız..

hoşcakalın

Yorum bağlantısı

ne demek fikriniz beni için çok önemli. sorunu halledemedik ama egzosdan yada konvektörden kaynaklanmadığını sorunun bujiden yada bobinden olduğunu söyledi yarın yaptırılcaka serviste büyük ihtimal

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bizim de bobin arıza yapmıştı ama arıza lambası yanmadı arıza koduna bakınca ne çıkıyor acaba sizde

Yorum bağlantısı
Tolga Alanköy

geçmiş olsun, arıza lambasının yanması ve ses yapması katalitik konvektorden olabilir benim de basima geldi. 2004 focus un manifolt catlaklarına kaynak yapılması ve katalitik konvektor (yan sanayi amerikan malı) değişimi 350TL ye mal oldu. (yapan usta İzmir Narlıdere Hasan Usta)

Yorum bağlantısı
Toprak Ağaoğlu

2 ay önceye kadar bende de benzer şikayetler vardı serviste götürüp baglattım 4 silindir ateşlemiyor bobin arızalı degiştirmek gerekiyor dediler. ama servis garantisi istiyorsanız buji +buji kabloları+bobin degiştiryolar.

bu arada serviste buji kablolarına 200 tl fiyat çektiler.

ben buji ve buji kablolarını dışarda degiştirdim 70 tl tuttu sonrada serviste ateşleme bobinini degiştittirdim 300 tl verdim ama 2 senede garanti verdiler. bobin (fomoco ) marka taktılar.

sanayide ve internet ortamındaki ürüne garanti vermedikleri için güvenemedim.

Yorum bağlantısı

anladım babam bugün götürecekti arabayı ne yaptı ne arıza çıktı henüz bilmiyorum. arıza kodu denilen eşy nerden öğreniliyor onuda bilmyorum.fakat egzos ve katalitik konverterde sorun yok

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Motor uyarı ışığı lpg den olabilir lpg ayarlarını kontrol ettir eksozunuda değiştir.Aracın çekişinde bir anormallik varmı

Yorum bağlantısı

babam servise göstermiş bobin değişecek bujiler değişecek demişler. ya yüzde yüz geçen gün aldığımız benzin yaptı bunu benzin bozuktu sanırım. babam benzin almış 98oktan belki iyi olur diye arada sönüp yanıyor arıza ışığı. adamlar böyle bi süre kullanabilirsiniz demişler. 250 lira bobin demişler.

aracın çekişi değilde motor pat pat yapıyor, saçma sapan gaz veriyor gaz kesiyor sanki lpg dede yapıyor benzindede

Yorum bağlantısı
İsa Tuncer
ne demek fikriniz beni için çok önemli. sorunu halledemedik ama egzosdan yada konvektörden kaynaklanmadığını sorunun bujiden yada bobinden olduğunu söyledi yarın yaptırılcaka serviste büyük ihtimal

arkadaşımın başında ateşleme bobini dediler araba yatıyorrrrr para yokk

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...