İçeriğe Yönlendir

Camlardaki Çıkmayan Lekeler

Osman Çakal

Recommended Posts

Osman Çakal

Arkadaşlar Yıkamacıdan çıktıktan sonra trafikte seyir halinde iken arka camda birçok lekenin var olduğunu farkettim.Ön camdada var aynı lekeler.Evde baktığımda ise yoktu.Güneş tam arkadan vurduğunda şekilsiz birçok leke benzeri oluşumlar çok net görünüyor.Fazla güneş olmadığında bu lekelerden eser yok.Cam pırıl pırıl...Bu lekeler ne olabilir sizce...Camın içerisinde olabilir mi...Sanki su damlaları orada kurumuş izlenimi veriyor...

Yorum bağlantısı
Şükrü Yıldızdal

Camınızda film varmı?Eğer filimli işe ışığın kırılmasından dolayı oluşan görüntü olabilir.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Kireç. Camın kirini temizleyin, sirke ile pamuğu ıslatın ve pamukla camı temizliyormuş gibi uygulama yapın. Daha sonra suyla camı sirkeden arındırıp kurulayın. Uygulamayı serinde ve gölge ortamda yapın. Sirkenin içerisindeki asit kireci temizleyecektir.

Yorum bağlantısı
Cengiz Yılmaz

Yıkamacıdan sonra camlarınızı içten ve dıştan camsil sıkın kurumadan hemen ardından gazete kağıdı ilede silin. Bu işlemi her cam için uygulayın.

Çok kirli camlarda bunu tekrarlayabilirsiniz.

Camlarınız pırıl pırıl olacaktır.

Ayrıca Necat Ertan beyin önerisini çok beğendimi belirmeliyim bende deniyeceğim.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

konu kirliliği yaratmamak için buraya sorumu yazmak istedim. Aracıma pasta-cila yapılırken ön camada su itici kaplama uygulandı. Bu su itici kaplamayı camdan temizlemek için yine sirke işe yarar mı? İşe yaramazsa ne kullanmalıyım?

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Aracınızı ağaç altına bıraktıysanız,reçine damlacıkları olabilir,sıcaklardan dolayı ağaç içlerindeki reçineler eriyip damlıyorlar.

Yorum bağlantısı
Özgür Karaca

bencede katılıyorum bu reçine olayına eğer dışta ise sabunlu su ve jiletle temizleyin derim

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Özgür Arduç

Merhabalar. Camla ilgili bir problemim var. Yeni konu açma gereği görmedim. Daha önce çoğumuzun arabası kirliyken "Beni yıka" yazısıyla karşılaşmışızdır. Benim arabayada arkadaş ekteki resimde olduğu gibi "beni yıkama" yazdı ve o yazı bir daha silinmedi. temizlemek için nasıl bir yöntem kullanılmalıdır, tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Su damlası lekesi gibi görünenler kireçli suyun aracın üstünde kuruması yüzünden oluşur genellikle. Sirkeli su denenebilir sonrasında sabunlu su uygulanıp güzelce durulanmak kaydıyla tabi ki.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

umarım bu sefer başarabilmişimdir :)

brfU9.jpg

Yazıyı kalem benzeri bişeyle mi yazdı anlayamadım?

Yorum bağlantısı
Özgür Arduç

Yazıyı kalem benzeri bişeyle mi yazdı anlayamadım?

hayır elle.

Yorum bağlantısı
Özgür Arduç

Özgür Hocam,

Aracı yıkadığınız halde yazı yine de belli mi oluyor?

Aynen öyle Hüseyin Bey. Defalarca yıkadım, deterjan kullandım, bezler falan ama sonuç değişmedi.

Yorum bağlantısı
Özgür Arduç
(düzenlendi)

Allah allah... Asitle mi yazmış... Bu ne böyle .. :)

Arabayı yeni aldım. Acaba önceki sahibi cam koruma benzeri ürünler kullanıldığı için mi izi kaldı diye dünüyorum. Olabilir mi?

tarihinde Özgür Arduç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Eczaneden metil alkol alın, birde onun ile temizleyin, çıkarması lazım.

Birde arkadaşınızın parmağını analize gönderin. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Arduç

Eczaneden metil alkol alın, birde onun ile temizleyin, çıkarması lazım.

Birde arkadaşınızın parmağını analize gönderin. :)

+++++ :)

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

hayır elle.

Lazerle cam yakma işine girebilir arkadaşınız sermaye beleş gibi görünüyor :D

İzin nası geçmediğini ise gerçekten çözemedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Arduç

götürün ziebart a halletsinler 5 dakikada...

Ziebart 5 dakikada hallederde benim ziebarta gitmem biraz uzun sürebilir. Malum görevim icabı Muş'ta yaşıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Ziebart 5 dakikada hallederde benim ziebarta gitmem biraz uzun sürebilir. Malum görevim icabı Muş'ta yaşıyorum. :)

pardon şehire bakmamışım :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Arabayı yeni aldım. Acaba önceki sahibi cam koruma benzeri ürünler kullanıldığı için mi izi kaldı diye düşünüyorum. Olabilir mi?

Olabilir tabiki..

Çıkmayacak bir şey değildir ama belliki uğraştıracak sizi..

Eğer öyle bir şey ise arkadaşların önerisi yerindedir, alkol çözecektir.. deneyin..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...