İçeriğe Yönlendir

Camlardaki Çıkmayan Lekeler

Osman Çakal

Recommended Posts

Hüseyin Sönmez

Metil alkolü metanol diye de isteyebilirsiniz, bazı eczaneler metanol diye de satıyor, metil alkol sentetik yada organik yağları çözer.

Yorum bağlantısı
Özgür Arduç

Metil alkolü metanol diye de isteyebilirsiniz, bazı eczaneler metanol diye de satıyor, metil alkol sentetik yada organik yağları çözer.

+

Arkadaşın parmağı organiktir sanırım :)

Yorum bağlantısı

Kalın uçlu asetat kalemi ile iyica bastırarak yazılmış olabilir.Camlarda iz bırakabiliyor normal yollardan silinmiyor.Ben genelde bu kalemlerin izini selilozik tiner ile çıkarıyordum.Camda akıtmadan rahatca kullanabilirsiniz.WD40 ilede çıkarabilirsiniz ama tam netice için kesinlikle tiner işe yarar.Uzak ihtimal olabilir ama parmaga boya sürülüpte yazılmış olma ihtimalide var.

Yorum bağlantısı
Özgür Arduç

Kalın uçlu asetat kalemi ile iyica bastırarak yazılmış olabilir.Camlarda iz bırakabiliyor normal yollardan silinmiyor.Ben genelde bu kalemlerin izini selilozik tiner ile çıkarıyordum.Camda akıtmadan rahatca kullanabilirsiniz.WD40 ilede çıkarabilirsiniz ama tam netice için kesinlikle tiner işe yarar.Uzak ihtimal olabilir ama parmaga boya sürülüpte yazılmış olma ihtimalide var.

Kalem falan değil. Gözümüm önünde parmağıyla yazdı. Tüm önerileri sırayla deneyeceğim: Sirke, metil alkol, amonyak, tiner, kil. :) Teşekkürler...

Yorum bağlantısı

Yanınızda eline bir şey sürüpte yazmadıysa tek akla gelen cildi yaglı olupta bu parmaklarındada olan bir arkadaş olabilir.İlğinç bir problem ama selilozik tiner ile temizlediğinizde çıkacagını düşünüyorum oda çıkarmaz ise başakada bişi diyemiyorum.Yanlız bu kısım tinerle silinince oldukca parlak klacaktır dger kısımlarıda temizlemek gerekebilir.Cilt yagı kuruduktan sonra ciddi iz bırakabiliyor.Aklıma başakada olasılık gelmedi.Fakat tiner(sentetik olmayacak) ne var ne yok iyice siler buna eminim üstüpü kullanın bez olmaz. :good1:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Ertan Erdem

boya koruma yapılan bir yıkamacıda makina ile pasta yaptırın çıkıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...